Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

"Σύμφωνο συμβίωσης" Σαμαρά-Βενιζέλου για... μετά τις εκλογές

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου έχει την… προφανή σημειολογία την οποία καταλαβαίνουν όλοι: Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα λένε πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την εξαγγελία διανομής κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, μετά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.
Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που, από το 2012 κατάφεραν να οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία άντεξε και στη μεγάλη δοκιμασία του καλοκαιριού του 2013, όταν οι εξελίξεις στην ΕΡΤ έφεραν την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης, γνωρίζουν ότι καλούνται πλέον να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους.
Όπως φάνηκε από χθες κιόλας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επικαιροποιούν την πολιτική αντιπαράθεσή τους, με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Κι αν ο Αντώνης Σαμαράς (κυρίως) και η Νέα Δημοκρατία (δευτερευόντως) αντέχουν, η διαφαινόμενη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει νέα δεδομένα, και προκαλεί ανησυχία για το πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν έχουν στραμμένη την προσοχή τους εκεί. Στο “μετά”. Προκειμένου να υιοθετήσουν ένα “σύμφωνο συμβίωσης” που θα διευκολύνει τους κοινούς αλλά και τους ατομικούς πολιτικούς σχεδιασμούς τους.
Με το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών να φαντάζει περισσότερο ορατό από ποτέ…

ysterografa.gr