Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Θα διεκδικήσει η Φώφη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;

Fofi-Gennimata
Στον απόηχο της πολιτικής συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ και της αδυναμίας του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να ανακτήσει περπατησιά αξιοπρέπειας στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, οι διεργασίες στο παρασκήνιο της Κεντροαριστεράς αφορούν εκ των πραγμάτων την “επόμενη μέρα” στη Χαριλάου Τρικούπη.

Δηλαδή κυρίως το αν και ποιοί θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από μια ενδεχόμενη βαριά ήττα της “Ελιάς” στις επικείμενες ευρωεκλογές, μια εξέλιξη που εκ των πραγμάτων θα οδηγούσε σε αποσταθεροποίηση συνολικά την κυβέρνηση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει “παρών”, και η ομάδα των “παπανδρεϊκών” παραμένει η πλέον συμπαγής και με ιστορικές αναφορές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μέλη της δεν κρύβουν ότι επιθυμούν μια ηχηρή ρεβάνς από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο καταλογίζουν όσα… περίεργα συνέβησαν το 2011, και οδήγησαν στην αποχώρηση του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν έκρυψε ποτέ τις φιλοδοξίες του, και έχει φροντίσει να διατηρήσει αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έτσι ώστε την κρίσιμη στιγμή να μην ανήκει στους συνυπεύθυνους για την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.
Εσχάτως ωστόσο, στα πολιτικά παρασκήνια της Κεντροαριστεράς ακούγεται έντονα ότι κινείται η ομάδα των “γεννηματικών”, με πρόθεση να είναι η Φώφη Γεννηματά εκείνη που θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά από τις διπλές εκλογές του Μαϊου.
Η αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας διατηρεί εξαιρετικά υψηλή δημοφιλία και αποδοχή, και μάλιστα σε κοινωνικές ομάδες πολύ ευρύτερες εκείνων που δείχνουν σήμερα προδιάθεση να ταυτιστούν με το ΠΑΣΟΚ, ενώ και σε σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δείχνει ότι η ίδια μπορεί να προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ ουσιαστική προοπτική ανάκαμψης.
Εκείνοι που υποστηρίζουν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν με νόημα ότι ενώνει και δεν χωρίζει, ενώ λιγότερο συγκρουσιακή από μια δυνητική απόπειρα επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου, και μπορεί να συσπειρώσςι γύρω της πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα δείχνουν να φλερτάρουν με άλλα σχήματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

ysterografa.gr