Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Το Συγκρότημα Λαμπράκη “ψηφίζει” Μητσοτάκη

Το Συγκρότημα Λαμπράκη “ψηφίζει” Μητσοτάκη
Ο διαχρονικός ρόλος του Συγκροτήματος Λαμπράκη κατά της Κεντροδεξιάς, με συνεπή υπονόμευση ειδικά του Κώστα Καραμανλή, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, επανέρχεται… σκανδαλιστικά στο προσκήνιο, με αφορμή τη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ασθενής σεισμική δόνηση στο Αντίρριο

Πάτρα: Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο κοντά στο ΑντίρριοΑσθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα στις 9.15 το πρωί στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο και άλλες γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στο Αντίρριο.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας.

Καλοκαιρία ξανά... την Άνοιξη. Ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία! Πέφτει 10 με 12 βαθμούς ο υδράργυρος!

http://www.star.gr/_layouts/handlers/Resizer.ashx?jpgurl=/publishingimages/2015/01/050115235048_8702.jpg&maxw=670&maxh=335Αισίως μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του 2015, ενός πολύ δύσκολου χρόνου, από κάθε άποψη. Και στο τέλος του ακόμα, ο παλιός ο χρόνος θα μας δείξει το... χειμωνιάτικό του πρόσωπο.
Λιακάδα και καιρός για βόλτες; Να τα ξεχάσετε αυτά που ξέρατε. Μάλλον, να τα ξεχάσετε από την Τετάρτη και μετά, όταν το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει και ο χειμώνας θα μας έρθει μαζί με το 2016. Και θα έρθει για να μείνει τουλάχιστον μέχρι την... Άνοιξη, όπως είπε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.
Ο ανοιξιάτικος καιρός, που μας έκανε να χαρούμε τα Χριστούγεννα σαν να ήταν... Πάσχα, θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη, με λιακάδες, ανομβρία και ζέστη, αφού ο υδράργυρος θα συνεχίσει να είναι στους 17, 18 και πιθανόν 19 βαθμούς Κελσίου στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.
Το σκηνικό του καιρού, πάντως, αλλάζει δραματικά από την Τετάρτη (30.12.2015) και κυρίως από την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας της ψυχρής εισβολής που έρχεται από τη Ρωσία και θα επηρεάσει την ανατολική, κεντρική και βόρεια χώρα, με βροχές, χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε πεδινές περιοχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η μεγάλη, απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο υδράρυγος θα κάνει... βουτιά 10 με 12 βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες που είχαμε μέχρι τώρα, που σημαίνει πως από τους 17 με 19 βαθμούς θα πέσει στους 7 με 8! Στο Αιγαίο, οι βοριάδες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα, αφού η έντασή τους θα φτάσει με 7 με 8 μποφόρ!
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται στις 2-3 Ιανουαρίου, όταν τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Αλλά τις μέρες που θα ακολουθήσουν αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, αυτή τη φορά με περισσότερες βροχές και από τα δυτικά. Όσο για το πότε θα ξαναδούμε... ανοιξιάτικη μέρα; Από την Άνοιξη! Ο χειμώνας άργησε αλλά ήρθε για να μείνει τελικά!

Το Φως εκείνο, το επικίνδυνο για το σκοτάδι…

 

 

 

 

 

 

Αυτό το άδολο το Φως το Ελληνικό, που γεννάται μαζί με το νέο φως, στο λιοστάσι την καρδιά του χειμώνα.
Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, που η ελπίδα μοιάζει να σβήνει, έρχεται η αδάμαστη αυταξία από την ψυχή των γηγενών. Αυτή που γέννησε το δίκαιο, το ατσάλινο χέρι που εμπόδισε το ξίφος του ισχυρού να χτυπήσει τον αδύναμο.

Έρχεται το e-SENS στο Δημόσιο – Τι είναι και που θα βοηθήσει

Το Έργο e-SENS είναι ένα έργο ευρείας κλίμακας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Αγοράς (European Digital Market), μέσω καινοτόμων λύσεων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη Δημόσια Διοίκηση. Σκοπός του έργου είναι να εδραιώσει, να βελτιώσει και να επεκτείνει υπάρχουσες τεχνικές λύσεις για την υποστήριξη και τη βελτίωση της ηλεκτρονικής αλληλεπίδρασης με τις Δημόσιες Διοικήσεις στην Ευρώπη.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Δημοσιεύτηκε 26 Δεκεμβρίου 2015

Μετά το στραπάτσο σε Συρία και Ιράκ η γείτονος και σύμμαχος Τουρκία στρέφει τη λαιμαργία της προς τα νερά του Αιγαίου. Αυτά που έχασε το 1912 όταν στην Ελλάδα υπήρχαν ευεργέτες όπως ο Αβέρωφ και περίμενε 100 χρόνια για να εξαφανιστούν και να αντικατασταθούν από εθνικά «λαμόγια» πατριώτες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

http://tvkosmos.gr/articleImages/ccxuuozgaf56800088dd67d.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, για την  απώλεια της Βάσως Μεϊμαράκη,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και συγκίνηση για το θάνατο της Βάσως Μεϊμαράκη, αδελφής του καλού φίλου και συναγωνιστή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή προσωπικότητα, που διακρίθηκε ως οικογενειάρχης, αλλά και για το ήθος, την ευγένεια και την κοινωνική της προσφορά.
Θερμά συλλυπητήρια στα τρία παιδιά της και τους οικείους της».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ




http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/boylteci_tripoli_8_0.jpgΚυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με την επιμονή της κυβέρνησης να υπενθυμίζει στο λαό την τριπλή έγκριση που της έχει δώσει, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο λαός συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος διαφωνεί με τον εαυτό του!