Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/field/image/boylteci_tripoli_8_0.jpgΚυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με την επιμονή της κυβέρνησης να υπενθυμίζει στο λαό την τριπλή έγκριση που της έχει δώσει, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο λαός συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος διαφωνεί με τον εαυτό του!


Μιλώντας  στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της «πρώτη φορά αριστερά» χρονιάς, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο λαός συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης – και επομένως πρώτη φορά αριστερή διαταγή και τα σκυλιά δεμένα!
Την ίδια μέρα, ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», δήλωνε ότι εξακολουθεί να είναι μαρξιστής, αν και η κυβέρνηση εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί!
Ο δε κ. Σπίρτζης δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ότι… υπογράφει με πόνο ψυχής!
Δηλαδή, ο μεν λαός συμφωνεί με την κυβέρνηση, η δε κυβέρνηση διαφωνεί με το λαό που συμφωνεί μαζί της.
Ουδέποτε στο παρελθόν είχε τόσο πολύ υποτιμηθεί η νοημοσύνη του λαού.
Ιδού οι τελευταίας εσοδείας δηλώσεις περί συμφωνίας του λαού, ο οποίος μάλιστα επέβαλε στην κυβέρνηση να κάνει όσα κάνει:
-23 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο:
«Σήμερα είναι το τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς. Μιας χρονιάς, όμως, που θα μείνει στην ιστορία για τις γενναίες αποφάσεις του ελληνικού λαού. Γιατί ο ελληνικός λαός αυτή τη χρονιά έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, με την τριπλή δυναμική παρουσία και αποφασιστικότητά του στις κάλπες, στις αρχές του Γενάρη, στο δημοψήφισμα τον Ιούλιο, αλλά και στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Με επιμονή και πείσμα ακύρωσε τα σχέδια του κατεστημένου, οικονομικού και πολιτικού και επέβαλε τη βούλησή του, η Ελλάδα να αλλάξει κεφάλαιο, όχι απλά να γυρίσει σελίδα» / «Μας ανέθεσε δύο φορές την ευθύνη της διακυβέρνησης με μια σαφή εντολή, να ξεμπερδέψουμε με το παλιό και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Να την οδηγήσουμε με σταθερότητα και ασφάλεια σε μονοπάτι ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης» / «Γι` αυτό, πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από τα πολιτικά κόμματα συναίνεση, στο να βρούμε τον τρόπο, πέρα από περικοπές στις συντάξεις, να εξασφαλίσουμε το απαιτούμενο ποσό (σ.σ. για το ασφαλιστικό). Δυστυχώς, αυτή τη συναίνεση δεν την βρήκαν τα κόμματα. Είναι βέβαιο, όμως, ότι αυτή τη συναίνεση τη βρίσκουμε στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Και γι` αυτό θα προχωρήσουμε» / «Εμείς ζητήσαμε το Γενάρη εντολή για ισχυρή διαπραγμάτευση, απορρίψαμε μαζί με το λαό τα τελεσίγραφα τον Ιούλη, φέραμε στην κρίση του λαού τη συμφωνία που πετύχαμε, φέραμε στην κρίση του λαού και τον ίδιο μας τον εαυτό. Και ο λαός επικύρωσε και τη συμφωνία και επέλεξε εμάς για να την εφαρμόσουμε, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους και διευρύνοντας τα ρήγματα στην Ευρώπη».

-22 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης: «Το ευχάριστο θα έλεγα είναι ότι σε αντιδιαστολή με τους ελάχιστους -είναι η αλήθεια- κήρυκες του φόβου και της μισαλλοδοξίας, η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με τις κανονιστικές αρχές του κράτους δικαίου, της ισότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

-22 Δεκεμβρίου 2015, Όλγα Γεροβασίλη, στον Ρ/Σ Alpha: «Σας θυμίζω, όλο αυτό το σφοδρό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση που γίνεται όλο το χρόνο, από πέρυσι τον Γενάρη, προεκλογικά, και βεβαίως τίποτε απ` όλα δεν επηρέασε τον ελληνικό λαό, αντίθετα οι Έλληνες πολίτες δυσανασχετούν απέναντι σε αυτόν τον τρόπο».

-15 Δεκεμβρίου 2015, Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο Πρόγραμμα, για την ψήφιση των προαπαιτουμένων στη Βουλή: Δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει καμία απώλεια αφού «η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι αναγκαία τα μέτρα ώστε να βγούμε τελικά από την κρίση». 

-15 Δεκεμβρίου 2015, Χρ. Σπίρτζης στον Real Fm και το Ν. Χατζηνικολάου: «Πριν δυο μήνες τα συζητούσαμε αυτά και αποφάσισε ο ελληνικός λαός».

-15 Δεκεμβρίου 2015, Χρ. Σπίρτζης, στη Βουλή:
«Λοιπόν, πρώτο και σημαντικότερο η σύμβαση για τα αεροδρόμια ήταν έτοιμη πριν τις εκλογές. Δεύτερον εμείς δηλώσαμε πριν τις εκλογές επίσης, που έγιναν πολύ πρόσφατα, ότι πάμε στον ελληνικό λαό γιατί άλλα λέγαμε και άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε με τους θεσμούς, και μέσα σε αυτά ήταν και η πώληση των αεροδρομίων με τον ίδιο διαγωνισμό και με τους ίδιους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Ήταν πολύ σαφής η πρόβλεψη για τον διαγωνισμό των αεροδρομίων» / «Εδώ ήρθαμε με τον ελληνικό λαό, για τον ελληνικό λαό και θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντά του. Τους υπόλοιπους σάς τους χαρίζουμε, γιατί δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι».
-15 Δεκεμβρίου 2015, Γ. Σταθάκης, Βουλή: «Η κυβέρνηση, προχωρά με σταθερότητα στην εφαρμογή μιας πολιτικής, την οποία έχει διατυπώσει ανοιχτά στο λαό, όπως η διαπραγμάτευση των 48 προαπαιτουμένων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» / «Υπάρχει συμφωνία προ των εκλογών, σαφής και συγκεκριμένη την οποία εφαρμόζουμε, και την βελτιώνουμε. Προς τι η κριτική;»
-14 Δεκεμβρίου 2015, Π. Καμμένος, Στον Ενικό: «Ο λαός ενέκρινε τις επιλογές μας».
-14 Δεκεμβρίου 2015, Π. Ρήγας, Ρ/Σ Σκάι: «Έχουμε την ευθύνη να ανοίξουμε το κόμμα στον ελληνικό λαό που στήριξε και στηρίζει τις προσπάθειές μας».
-12 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Τον δρόμο θα πρέπει να τον ανοίξουμε εμείς. Θα το κάνουμε σε συμμαχία με τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και με τις προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης».
-12 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε σχέδιο, το σχέδιό μας έχει ταξικό πρόσημο και, στο βαθμό που θα έχουμε -και έχουμε- στο πλάι μας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν χρειαζόμαστε τίποτε περισσότερο. Διότι, μη γελιέστε. Ο λαός μας γνωρίζει

πολύ καλά τι συμβαίνει. Και γνωρίζει πάρα πολύ καλά, παρά το πρωτοφανές κρεσέντο επικοινωνιακής στοχοποίησης και επίθεσης, πρωτοφανές για κάθε κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά, να έχει από την πρώτη μέρα, από τον Γενάρη μέχρι το δημοψήφισμα, την προεκλογική δεύτερη περίοδο έως και τώρα, ένα τόσο καλά οργανωμένο και μαζικό σύστημα αντιπληροφόρησης, παραπληροφόρησης, συκοφάντησης κάθε πρωτοβουλίας, κάθε προσπάθειας».
-10 Δεκεμβρίου 2015, Όλγα Γεροβασίλη: «Με την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ο λαός επέλεξε» / «Ο ελληνικός λαός θα αισθανθεί δικαιωμένος από την επιλογή του: Να επιλέξει, δηλαδή, τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγει από αυτόν τον κυκεώνα. Να βγει ο λαός όρθιος».
-7 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας στην ΕΡΤ:  «Η ειδοποιός διαφορά που υπάρχει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι για πρώτη φορά αυτά τα 5 χρόνια είχαμε εκλογές αμέσως μετά από μια δύσκολη συμφωνία και εξελέγη η νέα βουλή με λίστα, όταν όλοι κυρίως οι πολίτες γνώριζαν τη συμφωνία και ήταν πάνω στο τραπέζι οι προτάσεις των κομμάτων για το πώς θα τη διαχειριστούν».
(Επισυνάπτουμε προηγούμενη ανακοίνωση περί της «συμφωνίας του λαού»)ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
6 Δεκεμβρίου 2015

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την άποψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ ότι «ο λαός συμφωνεί μαζί τους και στέκεται στο πλευρό τους».


Αφού ο λαός συμφωνεί με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, ας δρέψουν μόνοι τους τις δάφνες

Από την επομένη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, με αποκορύφωμα την συζήτηση επί του προϋπολογισμού, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, καθώς και η πλειοψηφία των υπουργών και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι ο λαός συμφωνεί μαζί τους και τους παρέχει τη στήριξή του.
Υποστηρίζουν δηλαδή ότι ο λαός συμφωνεί με τον προϋπολογισμό, με τα μέτρα, με την βαριά φορολογία και στέκεται στο πλευρό τους.
«Τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε», είπε χθες ο κ. Τσίπρας, διακηρύσσοντας ότι «τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις μόνοι μας ήμασταν, όχι μόνοι μας, με τον λαό να μας στηρίζει σε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις»!
Θα έπρεπε επομένως να είναι ευτυχείς για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση τους έδωσε την ευκαιρία να μείνουν και πάλι μόνοι τους με τον λαό, να δρέψουν μόνοι τους τις δάφνες, να πάρουν μόνοι τους τα εύσημα και τα μπράβο του λαού, στον οποίο υποσχέθηκαν τα πάντα – από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ως το παράλληλο πρόγραμμα, από τα νταούλια και τα «Κούγκια» ως τα ανοιχτά μέτωπα και το «έτοιμο σχέδιο αντισταθμιστικών ισοδυνάμων για τους αγρότες που ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε από το Ηράκλειο της Κρήτης τρεις μέρες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου».
Ιδού τι πιστεύουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ για τον λαό και την στάση του:
-10 Οκτωβρίου 2015, Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή: «Ήταν η πρώτη φορά  στον τόπο που έγιναν εκλογές όχι πριν, αλλά μετά μια δύσκολη συμφωνία. Ήταν η πρώτη φορά που ο λαός μας κλήθηκε να επιλέξει όχι με κρυφά χαρτιά, αλλά γνωρίζοντας τα πάντα. Ο λαός μας γνώριζε τις δυσκολίες της συμφωνίας. Γνώριζε όμως ταυτόχρονα και ποιος μπορεί να κερδίσει ό,τι καλύτερο με αυτά τα δεδομένα, στις ανοιχτές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Επιβεβαιώθηκε η ταξική ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ».
-12 Οκτωβρίου 2015, Πολιτική Απόφαση Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν ωμό εκβιασμό. Ο λαός θεώρησε ότι η υποχώρηση απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις ήταν αναγκαστική».
-16 Οκτωβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: «Ο ελληνικός λαός είχε τη δυνατότητα να κρίνει και να επιλέξει ποιος θα είναι αυτός που θα διαχειριστεί μια δύσκολη συμφωνία. Για πρώτη φορά σ’ αυτόν τον τόπο οι εκλογές έγιναν μετά από μια δύσκολη συμφωνία και όχι πριν. Και ο λαός αποφάσισε».
-20 Νοεμβρίου 2015, Γ. Μπαλάφας, Σκάι: «Οι εκλογές αποτύπωσαν τη θέληση του λαού».
-27 Νοεμβρίου 2015, Όλγα Γεροβασίλη, συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Η κυβέρνηση διαθέτει πρόσφατη εντολή και τη στήριξη του ελληνικού λαού, ο οποίος για πρώτη φορά κλήθηκε στην κάλπη μετά την υπογραφή συμφωνίας».
-29 Νοεμβρίου 2015, κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ μετά το ναυάγιο του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών: «Η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει με τη στήριξη της κοινωνίας».
-30 Νοεμβρίου 2015, Δ. Βίτσας στη Λάρισα: «Η κυβέρνηση έχει και την αποφασιστικότητα και την κοινωνική δύναμη ώστε να υλοποιήσει την εντολή που της έδωσε ο λαός την 20ή Σεπτεμβρίου. Άρα αν θεωρεί κανείς ότι τον έχουμε ανάγκη, ας γυρίσει πλευρό. Το πιο σημαντικό για μας είναι η συναίνεση της κοινωνίας».
-30 Νοεμβρίου 2015, Π. Ρήγας, Real Fm: «Όλα τα μέλη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζανε τη συμφωνία, όπως και ο ελληνικός λαός».
-1 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: «Προϋπόθεση για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος η επιτυχής ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κοινωνία ταυτίζεται απολύτως με τον παραπάνω εθνικό στρατηγικό στόχο που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση».
-1 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μέσα σε λίγους μήνες τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και ένα κρίσιμο δημοψήφισμα. Τις κέρδισε με μοναδικό σύμμαχο τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία». «Ας μην υπερτιμάμε όμως τη σημασία της δικής τους στήριξης. Η στήριξη της κοινωνίας και του λαού μας είναι το ζητούμενο. Αυτή τη στήριξη και αυτή τη συναίνεση πρέπει να εξασφαλίσουμε».
-1 Δεκεμβρίου 2015, Π. Καμμένος, Μέγκα: «Αυτοί που μας ψήφισαν ήξεραν για τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα». «Χάρη τους κάνουμε. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να συμπλεύσουν με μια πολιτική που επέλεξε ο λαός»!
- 3 Δεκεμβρίου 2015, Τρ. Αλεξιάδης, Βουλή, συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας στο λαό και ερχόμαστε να εφαρμόσουμε αυτό που ψήφισε ο λαός».
-5 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Θα τις υπερασπιστούμε τις συντάξεις και μόνοι μας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις μόνοι μας ήμασταν, όχι μόνοι μας, με τον λαό να μας στηρίζει σε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε» / «Δώσατε τα ρέστα σας με το δημοψήφισμα. Χάσατε πανηγυρικά, μετά ήρθαν οι εκλογές, η πρώτη φορά που ο λαός αυτά τα πέντε χρόνια κλήθηκε να ψηφίσει γνωρίζοντας τη συμφωνία» / «Με αποφασιστικότητα και προσήλωση θα προχωρήσουμε μπροστά, με την κοινωνία στο πλευρό μας». «Θα παλέψουμε, θα συγκρουστούμε, θα ματώσουμε αλλά θα τα καταφέρουμε» / «Ξέρουμε να το κάνουμε και να πετυχαίνουμε, και μόνοι μας, όταν ο λαός μας στηρίζει».
-5 Δεκεμβρίου 2015, Ν. Παππάς, ομιλία στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Ο λαός επέλεξε ποια είναι η παράταξη που μπορεί να τον κρατήσει στην Ευρώπη, ποια παράταξη δίνει τις μάχες, ποια παράταξη μπορεί να τον υπερασπιστεί και ποια μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις στην Ευρώπη» / «Εμείς αυτό που καταφέραμε το θέσαμε στην κρίση του λαού, όπως και τον εαυτό μας και ο λαός αποφάσισε» / «Μην κάνετε ότι ξεχνάτε πως μεσολάβησαν εκλογές» / «Αυτή είναι η δική μας στρατηγική, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος κι αυτή είναι η επιλογή του ελληνικού λαού κι αυτόν τον δρόμο θα τον βαδίσουμε με αποφασιστικότητα για να έρθουν καλύτερες μέρες» / «Ο ελληνικός λαός έχει αποφανθεί με όρους λογικής αποτίμησης και για τη δική σας πολιτική και για την εφαρμογή των δικών μας προγραμμάτων».
-5 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Φλαμπουράρης, ομιλία στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Ο λαός μας έδωσε δυο φορές εντολή για την εφαρμογή μιας σαρωτικής δέσμης σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις και τις υπαρκτές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».