Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

4 και...λίγα ήταν!–Ντροπιαστική συντριβή για τον Άρη στη Κομοτηνή


Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στην Κομοτηνή για να παίξουν τελικό επιβίωσης αλλά παρουσιάστηκαν για άλλη μία φορά κατώτεροι των περιστάσεων και είδαν τον Παπαδόπουλο να κάνει ότι θέλει και να οδηγεί τον Πανθρακικό στο εντυπωσιακό 4-0, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια. Μοναδικό ελαφρυντικό για την ομάδα του Πασσιαλή, η οποία πλέον βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, πως έπαιζε με παίκτη λιγότερα από το 36΄.
Η καλή μέρα φάνηκε απ΄το... πρωί για τον Πανθρακικό καθώς μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με προβολή μετά τη σέντρα του Λουσέρο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ του φετινού πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά το ματς διακόπηκε για 13 λεπτά λόγω των χημικών που είχαν πέσει νωρίτερα κατά την διάρκεια επεισοδίων οπαδών του Άρη με την αστυνομία. Ωστόσο μόλις βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες τίποτα δεν άλλαξε. Ο Πανθρακικός άγγιξε το 2-0 με τον Βαϊρουά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο 6΄, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Άρη στο 36΄όταν ο Γκέσιος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σπάθα και άφησε την ομάδα του 10 παίκτες. Σα να μην έφτανε αυτό λίγο πριν το ημίχρονο ο Μπαϊκαρά με εξαιρετική κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Πανθρακικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις αλλαγές του Πασσιαλή δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Στο 54΄ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Βελλίδη στο τετ α τετ φτάνοντας τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Άρης δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, ενώ τα πολλά κενά στην άμυνα έδιναν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βγάζουν συνεχώς ευκαιρίες. Στο 75΄ ο Λουσέρο έγραψε το τελικό 4-0, σκορ που μοιάζει μικρό με βάση την εικόνα του αγώνα καθώς στο 85΄ο Παπαδόπουλος σημάδεψε για δεύτερη φορά το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Κομοτηνής πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αφήνοντας εκεί τον Άρη ο οποίος έμεινε με 10 βαθμούς μετά από 12 αγωνιστικές.

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης (Μελίσσης 13’, Μουνάφο 42’), Λαδάκης, Καστσελάν, Βαϊρουά (79’ Κυβελίδης), Μπαϊκαρά, Λουσέρο, Παπαδόπουλος

Άρης (Πασιαλής): Βελλίδης, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας, Γιαννίτσης, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Οικονομόπουλος (Ψυχογιός 55’), Γκέσιος, Σουνάς (79’ Ασλανίδης), Αγκάνθο (Κανούλας 62’)

Λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας δεν φαίνεται ακόμα στο Eurogroup - ΔΝΤ: Μείωση του ελληνικού χρέους κατά 40 δισ.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες που αναζητεί λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι εάν θα αποταμιευτεί η δόση ή όχι, αλλά το γεγονός πως το ΔΝΤ συνδέουν την αποταμίευση με μία ολοκληρωτική λύση και στο θέμα του χρέους. Και εκεί ακριβώς είναι το μεγάλο αγκάθι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 13.30 (ώρα Ελλάδος) και διεκόπη για περίπου δύο ώρες, προκειμένου να γίνουν διμερείς διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διμερείς επαφές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε με την Κ. Λαγκάρντ και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ο κ. Γιούνκερ φέρεται να είπε και στους δύο "δεν θα μου εξαντλήσετε την υπομονή".

Μάλιστα, πολλά διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως στο τραπέζι του Eurogroup έχουν ξανατεθεί όλα ξανά από την αρχή, κάτι που δεν αποτελεί ιδιαίτερη αισιόδοξη προοπτική για την εξεύρεση λύσης.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο αποψινό Eurogroup, διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν ότι το ΔΝΤ είναι πιθανό να δεχτεί να επιμηκυνθεί κατά δύο έτη ο στόχος για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (ως το 2022), αρκεί οι λύσεις που θα υιοθετήσουν οι ευρωπαίοι να διασφαλίζουν τη σαφή πτωτική πορεία του ελληνικού χρέους.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά από τις χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο λύσεων που θα μειώνει δραστικά το ελληνικό χρέος. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά άμεσα «εμπροσθοβαρή μέτρα» που αντιστοιχούν στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ, δηλαδή στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 40 δισ. ευρώ.

Οι πηγές εκτιμούσαν επίσης ότι από αυτό το ποσό λείπουν 10 δισ. ευρώ για την επίτευξη συμφωνίας. Πρόσθεταν, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς προϋποθέτει ότι κάποιες χώρες της ευρωζώνης θα εμφανιστούν να δανείζουν την Ελλάδα με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό με το οποίο δανείζονται οι ίδιες.

Στον αντίποδα όμως η Γερμανία αναφέρει πως η απομείωση του χρέους είναι παράνομη και πως ένα κούρεμα στο αρχικό κεφάλαιο που δόθηκε στην Αθήνα αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν το συνδυασμό λύσεων που προβάλλεται ως επικρατέστερος για σύναψη συμφωνίας, τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ότι δηλαδή, οι υπουργοί Οικονομικών, μαζί με το ΔΝΤ, εξετάζουν τη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και των δανείων από το EFSF, την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων, την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF και την παραίτηση της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να σταθούν περισσότερο γενναιόδωροι, από ότι προβλέπεται, στη χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από τα κοινοτικά κονδύλια της περιόδου 2014-2020, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν άμεσα θετικές αντιδράσεις, αφού είναι ένα θέμα που αφορά τους «27» και όχι τους «17» της ευρωζώνης.

Για όλες αυτές τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνεται κάθε στιγμή από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εν συνεχεία σε τηλεφωνικές επικοινωνίες ενημερώνει τόσο τον κ. Βενιζέλο όσο και τον κ. Κουβέλη.

newsit.gr

Εγκύκλιος του ΙΚΑ για κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ

Εγκύκλιος του ΙΚΑ για κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ
Οδηγίες σχετικά με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, για τις περιόδους από τον Νοέμβριο του 2011 και εφεξής, μετά την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), δίνει με εγκύκλιό του το ΙΚΑ. Η εγκύκλιος αναφέρει ότι...

Όλα για τους Γκρίζους Λύκους...



Η ΕΕ χρηματοδοτεί την τουρκική παρακρατική οργάνωση
 
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πλέον υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει σαν ζητιάνο την Ελλάδα, την οποία η ίδια η ΕΕ κατέστρεψε (αν θέλετε, θα μιλήσουμε για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που επέβαλλε στην Ελλάδα και της διέλυσε την αγροτική παραγωγή, ή θα μιλήσουμε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στα οποία απαγόρευσε να… φτιάχνουν πλοία και δεκάδες ακόμα παραδείγματα που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία με την ανοχή των ανίκανων κυβερνώντων μας) και που εκβιάζει την Κύπρο να μπει σε πρόγραμμα επιτήρησης, παρότι η ίδια την κατέστρεψε (όποιος αμφιβάλλει ότι πριν η Κύπρος μπει στην ΕΕ είχε ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα και μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, να μας το πει) πληρώνει αδρά με τα χρήματά μας (ναι, αυτά που πληρώνουμε στους τόκους) κατοχικά στρατεύματα!

Δεν τα θέλουν πίσω τα λεφτά

Η Κομισιόν, σε μια κίνηση δίχως καμία λογική, ενέκρινε, όπως αποκαλύπτει σήμερα η iTabloid, κονδύλι ύψους 27,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στα περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ, που έχει δώσει στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Το κονδύλι, δίνεται υπό τη μορφή κοινοτικού προγράμματος βοηθείας. Να το κάνουμε σαφέστερο: Η Κομισιόν, χρηματοδοτεί, όχι μόνο άτοκα, αλλά υπό τη μορφή βοήθειας, δηλαδή χαρίζει εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν θέλει πίσω!
Την ίδια ώρα που αρνείται να βοηθήσει σε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ζητώντας και νέες περικοπές σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες που υποφέρουν από ασιτία, χαρίζει εκατομμύρια ευρώ σε ένα κατοχικό καθεστώς.
 
Εκατομμύρια

Χαρίζει εκατομμύρια στα τουρκικά στρατεύματα, τα οποία έχουν καταλάβει παράνομα τη μισή Κύπρο. Το κατοχικό καθεστώς που είναι γνωστό τοις πάσι ότι κινείται από τους Γκρίζους Λύκους. Τους ανθρώπους που ευθύνονται για την τελευταία διαιρεμένη στα δύο πρωτεύουσα στον πλανήτη. Ένα “κράτος”, το οποίο δεν είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, αφού αρνείται από το ’74 μέχρι σήμερα να αποκαλύψει τι έκανε χιλιάδες αγνοούμενους- αιχμαλώτους πολέμου.

Χαρίζουν σπίτια στους Γκρίζους λύκους

Ένα “κράτος”, το οποίο κατέχει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, περιουσίες χιλιάδων Κυπρίων, τα σπίτια τους, τη γη τους, τα οποία χαρίζει σε Γκρίζους Λύκους που συνεχίζουν να εποικίζουν την περιοχή και να αλλοιώνουν την εθνική και πληθυσμιακή ταυτότητα της Κύπρου. Ενός “κράτους” το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί το καταφύγιο όλων των παρανόμων του πλανήτη και στο οποίο γίνεται το μεγαλύτερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον κόσμο. Ενός “κράτους” που χρηματοδοτείται ανοιχτά από την Τουρκία και απειλεί με πόλεμο την Κύπρο, αν τολμήσει να κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματός της να βγάλει πετρέλαιο από τα νερά της. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ   
 
pinakio.blogspot.gr

Η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια

 
Ο Πέτρος, η Εύη, η Έλλη και η Λέλα παρά τα 5 τους μόλις χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Λίγο νωρίς, αλλά δυστυχώς οι συγκυρίες και οι κακοτοπίες δεν λογαριάζουν ούτε καν τις πιο ευαίσθητες ηλικίες. Ο Πέτρος είναι αντιμέτωπος με την αναπηρία του αδερφού του, η Εύη χάνει από νωρίς τη γιαγιά της, ενώ οι γονείς της Έλλης χωρίζουν και η ζωή της είναι πια σε δυο σπίτια. Από την άλλη η Λέλα μαθαίνει να αντιμετωπίζει το φόβο της αρρώστιας.
Όλα αυτά διαδραματίζονται στην νέα σειρά των εκδόσεων Παπαδόπουλου όπου η συγγραφέας –ψυχολόγος Λίζα Βάρβολγλη προσπαθεί με τα δικά της παραμύθια να προετοιμάσει τα παιδιά, αλλά και τους γονείς να αντιμετωπίσουν τα κακώς κείμενα που αιφνιδιάζουν και γονατίζουν ψυχές και συνειδήσεις.
Τις σκέψεις της, ανέλαβε να εικονογραφήσει η Σάντρα Ελευθερίου, η οποία αποτύπωσε με χρώματα και ονειρικά σχέδια τα παραμύθια που στο βάθος τους κρύβουν αλήθειες και τρόπους πως αν είναι διαχειρίσιμες αυτές.
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλου προσφέρουν στους αναγνώστες του Πινακίου 8 παραμύθια της συγκεκριμένης σειράς. Δεν έχετε από το να στείλετε mail στο pinakio.blogspot@gmail.com με την ένδειξη παραμύθι. Οι νικητές θα ενημερωθούν με απαντητικό e-mail. Κάντε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook http://www.facebook.com/pinakio?ref=ts&fref=ts γιατί έρχονται και άλλοι διαγωνισμοί. Ακολουθήστε μας και στο twitter, θα μας βρείτε ως pinakio1
 
pinakio.blogspot.gr

Η κυβέρνηση διαψεύδει φήμες για “μήνυμα Σαμαρά σε Eurogroup”

Megaro-Maximou
Με έντονο ύφος και σε όλους τους τόνους διαψεύδει η κυβέρνηση φημολογία που αναπαράχθηκε από ξένα sites, σύμφωνα με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ότι, στην περίπτωση που δεν εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, “θα πέσει η κυβέρνηση στην Αθήνα”.
Η επίμαχη πληροφορία διακινήθηκε από τη Guardian, και προκάλεσε έντονο εκνευρισμό, καθώς έτεινε να διαμορφώσει κλίμα.
«Καλοθελητές βάζουν στο στόμα του Πρωθυπουργού και του Υπ Οικονομικών λόγια που δεν έχουν ποτέ ειπωθεί», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση διάψευσης από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

ysterografa.gr

Προβολή ταινίας και ανοιχτή συνέλευση από την Αντιρατσισ​τική-Αντιφ​ασιστική Πρωτοβουλί​α Κορίνθου


Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου σάς καλεί σε προβολή της ταινίας "Persepolis" την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 μμ στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112, Κόρινθος). Θα ακολουθήσει ανοιχτή συνέλευση σχετικά με το μεταναστευτικό αλλά και την κατάσταση στο στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης.

Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Κορίνθου

Διέκοψε για μια ώρα το Eurogroup για διαβουλεύσεις!

Στις Βρυξέλλες και στη συνεδρίαση του Eurogroup είναι σήμερα στραμμένο το ενδιαφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά κυριολεκτικά όλου του κόσμου και ιδίως των κυβερνήσεων και των αγορών.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναζητούν μια συμβιβαστική λύση για τη συνέχιση της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Αθήνα. Η σύσκεψη άρχισε στις 13.40. Διεκόπη λίγο μετά τις 17.00 σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους για διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Φτάνοντας για την σύσκεψη ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκερ εμφανίστηκε κρατώντας μεγάλη βαλίτσα και κάποιοι υπέθεσαν ότι η νύχτα θα είναι μακριά.
Αυτή τη φορά πάντως όλοι μοιάζουν να κρατούν μικρό καλάθι. Δεν υπάρχουν καν δηλώσεις αισιοδοξίας όπως πριν την προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Ζ.Κ. Γιουνκερ, όσο και ο Χ.Β Ρομπάι εισήλθαν στο κτίριο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Φειδωλή ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ που περιορίστηκε να να πει ότι θα εργαστούν σκληρά για την επίτευξη μιας αξιόπιστης λύσης για την Ελλάδα, ενώ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε με νόημα πως η Ελλάδα έπραξε το καθήκον της και πως αναμένει να κάνουν και οι εταίροι το ίδιο, ενώ ανέφερε πως ελπίζει πως σήμερα θα υπάρξει λύση για τη χώρα.

«Είναι σημαντικό να πάρουμε την απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης ώστε να βάλουμε ένα τέλος στην αβεβαιότητα που εξακολουθεί να αιωρείται πάνω από την Ελλάδα. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα, σημαντικό για την Ευρώπη, και θέλω να ενθαρρύνω όλα τα τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ να διανύσουν και το τελευταίο μίλι, για την ακρίβεια το τελευταίο εκτατοστό, γιατί τόσο απέχουμε, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Αυτό έχει σημασία τώρα. Και η Ελλάδα εξεπλήρωσε τις δεσμεύσεις της. Τώρα είναι η ώρα του Eurogroup και του ΔNT», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Ολι Ρεν.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος δήλωσε ότι "είμαστε κοντά σε συμφωνία για τη βοήθεια προς την Ελλάδα", καθώς και ότι οι βασικοί παράμετροι μιας τέτοιας συμφωνίας βρίσκονται ήδη στο τραπέζι.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι ακόμη δεν έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και δεν έχει διασφαλιστεί η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το διάστημα 2014-2016.

Το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν υποστηρίζει ότι όλες οι πλευρές θα «πρέπει να μετακινηθούν» από τις θέσεις τους προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση.

Σε συνέντευξή του προς τη σημερινή Bild, ο κ. Άσμουσεν διαμηνύει πως «το διακύβευμα είναι το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη».

Η Αθήνα χρειάζεται τουλάχιστον τη δόση των 31,5 δις. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, η οποία έχει μπλοκαριστεί εδώ και μήνες λόγω μεταρρυθμιστικών παραλείψεων.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό, που μόνο μέχρι το 2014 ανέρχεται σε 13,5 δις. ευρώ και δημιουργείται από τη σχεδιαζόμενη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Μέχρι τώρα το ΔΝΤ αρνείται να συναινέσει στη διετή επιμήκυνση και απειλεί με αποχώρηση από το πρόγραμμα, κάτι που κανείς στην ευρωζώνη δεν θέλει.

Ωστόσο, στο αίτημα του ΔΝΤ για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η ευρωζώνη και κυρίως το Βερολίνο λένε «όχι» και αντιπροτείνουν ένα μίγμα μέτρων, ή ημίμετρων, που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσαν να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και να δώσουν απάντηση στο ερώτημα του χρηματοδοτικού κενού που συνεπάγεται η επιμήκυνση.

Όπως αναφέρει το Spiegel-Online: «Διαπραγματευτικοί κύκλοι της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο οι επιμέρους χώρες να συμμετάσχουν με εθνικές, εξειδικευμένες δράσεις η καθεμιά στη βοήθεια που θα παρασχεθεί τώρα προς την Ελλάδα. Η Γερμανία θεωρεί ότι έτσι η Αθήνα θα μπορούσε να ωφεληθεί από το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας με μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Το 2010 η Γερμανία χορήγησε δάνεια ύψους 15,17 δις. ευρώ. Η Αθήνα έχει πληρώσει μέχρι τώρα – σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών – 300 εκατομ. ευρώ τόκους στη Γερμανία. Με βάση τον μεσοπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό, η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι τα ετήσια έσοδα από το πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα ανέρχονται σε 130 εκατομ. ευρώ περίπου. Πόσο μπορούν όμως να μειωθούν τα επιτόκια των δανείων του πρώτου πακέτου βοήθειας; Τουλάχιστον όχι κάτω από το 1%, που θίγει τη δαπάνη αυτοχρηματοδότησης της εμπλεκόμενης τράπεζας δανειοδότησης KfW, λένε στον κυβερνητικό συνασπισμό. Τα ακριβή ποσά δεν αναφέρθηκαν».

Πηγή Deutsche Welle

Σόιμπλε: Είμαστε έτοιμοι για απόφαση σήμερα

Wolfgang-Schaeuble-Brussels

Εκτός από τον Γιάννη Στουρνάρα και την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι το τρίτο “πρόσωπο του δράματος” στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, μόλις ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε την εμφάνισή του στην αίθουσα όπου συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, όλοι έπεσαν πάνω του, για να αποσπάσουν μια δήλωση.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είχε συνομιλήσει νωρίτερα με τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί, και παραδέχτηκε ότι: “Είμαστε έτοιμοι για λύση. Έχει γίνει καλή προετοιμασία και μπορούμε να καταλήξουμε σε απόφαση για την Ελλάδα σήμερα”.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.

ysterografa.gr

“Ραντεβού” για δυο: Βενιζέλος-Λοβέρδος αύριο…

Andreas-Loverdos-Evangelos-Venizelos
Στην τελική ευθεία εισέρχεται το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αύριο στη μία μετά το μεσημέρι συγκαλείται κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής γραμματείας, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Υπενθυμίζεται ότι προ 20ημέρου περίπου, ο Ανδρέας Λοβέρδος διά επιστολής του είχε ζητήσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την άμεση σύγκλιση της Κ.Ο. προκειμένου να αποτιμηθεί η πορεία του Κινήματος μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στον απόηχο του ελλείμματος στρατηγικής αλλά και τακτικών αστοχιών, όπως είχε επισημάνει τότε ο πρώην Υπουργός.
Σημειώνεται ότι η Κ.Ο. αριθμεί πλέον 26 μέλη μετά τις διαγραφές κατά τη ψηφοφορία για το νέο Μνημόνιο με το συσχετισμό ισχύος να παραμένει εξαιρετικά ασαφής τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Έμπειροι κομματικοί παράγοντες παρατηρούν, εξάλλου, ότι η επιλογή της κοινής συνεδρίασης των τριών οργάνων δεν είναι καθόλου τυχαία. Τουναντίον, στοχεύει στη διαμόρφωση – στην παρούσα φάση τουλάχιστον – ενός διευρυμένου «σώματος», η πλειοψηφία του οποίου θα διάκειται θετικά προς τον κ. Βενιζέλο.
Στην ατζέντα της συνεδρίασης έστω και ατύπως αναμένεται να βρεθούν και τα επόμενα βήματα του κόμματος. Παραμένει ανοιχτή η συζήτηση για αναβαθμισμένη συμμετοχή του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό, ενώ κομβικής σημασίας είναι και οι διαδικασίες που θα προκριθούν έως το Συνέδριο του Φεβρουαρίου του 2013. Και αυτό γιατί τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και οι αμφισβητίες του θα επιχειρήσουν να ελέγξουν το σώμα των συνέδρων, προκειμένου να έχουν το προβάδισμα έναντι οιασδήποτε εξέλιξης.
Η αυριανή πραγματοποίηση μίας πολύ κρίσιμης εσωκομματικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ αντικαθρεφτίζει, εξάλλου, και την πίστη της Ιπποκράτους ότι θα εξευρεθεί αξιόπιστη για το ελληνικό πρόβλημα λύση κατά το σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr

Κώστας Κόλλιας: «Οι πολίτες απαιτούν καλύτερες υπηρεσίες από τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο»

Ερώτηση για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Στην ερώτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, στις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς και σε ζητήματα οργάνωσης και φύλαξης των σταθμών του Προαστιακού. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Θεώρησα απαραίτητο να επαναφέρω τα προβλήματα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Κοινοβούλιο, διότι δυστυχώς, ένα έργο που ξεκίνησε με άριστες προοπτικές, φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών. Γνωρίζω από την προσωπική, σχεδόν καθημερινή μου εμπειρία από τη χρήση του Προαστιακού ότι το ΣΚΑ, ως σταθμός μετεπιβίβασης, παρουσιάζει τεράστιες δυσλειτουργίες, ενώ λαμβάνω καταγγελίες και διαμαρτυρίες από συμπολίτες μου για πλήθος προβλημάτων οικονομικής και οργανωτικής φύσης.

Ως προς την οργάνωση, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται, όπως είπα, στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών. Η απόσταση που πρέπει να καλύψουν οι επιβάτες για τη μετεπιβίβαση είναι σχεδόν μισό χιλιόμετρο, χωρίς να υπάρχουν υποδομές, όπως κυλιόμενες σκάλες, κυλιόμενοι διάδρομοι και ασανσέρ, για να τους διευκολύνουν. Στη συνέχεια αναγκάζονται να επιβιβαστούν στον ήδη ασφυκτικά γεμάτο συρμό της Χαλκίδας. Σε όλο το μήκος αυτής της απόστασης, καθώς και στις αποβάθρες και τους συρμούς, η απειλητική παρουσία περιθωριακών και παραβατικών στοιχείων είναι όχι απλά αισθητή, αλλά πανταχού παρούσα.

Ως προς το οικονομικό σκέλος, οι επιβάτες του Προαστιακού από και προς την Κορινθία διαμαρτύρονται για την αυξημένη τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών, σε σχέση με τις αντίστοιχες στη διαδρομή της Χαλκίδας. Όπως καταγγέλουν, παρόλο που η απόσταση είναι περίπου ίδια, η μηνιαία κάρτα, από την Κόρινθο στοιχίζει 150 ευρώ, ενώ για τη Χαλκίδα 114. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ζήτησα επιβεβαίωση και εξηγήσεις από το Υπουργείο, καθώς παρουσιάζονται ανεξήγητες διαφορές στην τιμή της κάρτας ανάμεσα σε ορισμένους σταθμούς.

Πέραν τούτων, υπάρχουν βεβαίως και άλλα, χρόνια προβλήματα, όπως το θέμα της ηλεκτροκίνησης, η οποία υποτίθεται ότι θα είχε εγκατασταθεί από το 2009 κι ωστόσο ακόμα παραμένει ημιτελής. Οι κλοπές και οι λεηλασίες έχουν επιδεινώσει το χρονοδιάγραμμα, γεγονός που αναδεικνύει και το πρόβλημα της φύλαξης, τόσο στο δίκτυο, όσο βεβαίως και στους σταθμούς. Υπάρχουν ωστόσο και ερωτήματα αναφορικά με τις αρμοδιότητες και τη σχέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη, τη συντήρηση και τις επισκευές του δικτύου και των σταθμών.

Όταν ο Προαστιακός έφτασε στην Κορινθία, έδωσε κίνητρΟ σε πολλούς συμπολίτες μας να μετοικήσουν στο νομό μας, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Δυστυχώς πλέον ο Προαστιακός δεν λειτουργεί ως το γρήγορο, σύγχρονο, ασφαλές και οικονομικά συμφέρον μέσο μαζικής μεταφοράς και, εάν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την Κορινθία. Θα αναμένω τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις του αρμόδιου Υπουργείου, ενώ παράλληλα θα επιδιώξω συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου και τη διοίκηση της ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα το επιβατικό κοινό της Κορινθίας.»

Huffington Post: Οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα ζουν μέσα στον φόβο

homosexuality
Η αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post, σε ρεπορτάζ της από την Ελλάδα, κάνει λόγο για την έξαρση ομοφοβικής και ρατσιστικής βίας στην χώρα μας, ως προϊόν της οικονομικής κρίσης.
Στο δημοσίευμα περιέχονται μαρτυρίες της γκέι κοινότητας της Αθήνας, που καταγγέλλουν βίαιες, στοχευμένες επιθέσεις εναντίον τους και κατηγορούν τις Αρχές ότι αδιαφορούν για το θέμα, ενώ παραπονούνται και για την στάση περαστικών που παραμένουν αμέτοχοι.
Από τα πραγματικά αυτά περιστατικά, το ρεπορτάζ εξάγει το συμπέρασμα ότι τα φαινόμενα ομοφοβίας και ρατσισμού αποτελούν μέρος της «νέας πραγματικότητας» στην Ελλάδα του σήμερα, όπου η οικονομική κρίση και η άνοδος του εθνικισμού προκαλεί αύξηση στα εγκλήματα μίσους κατά των μειονοτήτων.
Από τον συντάκτη επικρίνεται το νομικό καθεστώς της χώρας μας, βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι, ναι μεν προστατεύονται στον χώρο εργασίας, όχι όμως και από τους ποινικούς νόμους. Ελάχιστες ανάλογες περιπτώσεις αναφέρονται στην αστυνομία, μιας και τα θύματα φοβούνται περαιτέρω δυσμενή μεταχείριση. Την ίδια ώρα, η αστυνομία δεν έχει εκπαιδευτεί καταλλήλως ώστε να αντιμετωπίζει την ομοφοβία και, στις περισσότερες περιπτώσεις, ενθαρρύνει τα θύματα να μην υποβάλλουν κατηγορίες. Παράλληλα, υπενθυμίζεται η επιβολή προστίμου σε τηλεοπτικό σταθμό το 2003 λόγω προβολής σκηνής που εμφάνιζε δύο άντρες να φιλιούνται.
Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους έχουν φθάσει, σύμφωνα με μαρτυρίες, τις τουλάχιστον δύο κάθε μήνα, χωρίς να προσμετρώνται όσες δεν αναφέρονται στις Αρχές. Σπείρες ατόμων που οδηγούν μοτοσικλέτες και φορούν μαύρα, συχνά δε φέρουν και μαχαίρια, περιπολούν φιλικές προς γκέι περιοχές της Αθήνας και επιτίθενται φραστικά και σωματικά σε όσους μοιάζουν να είναι ομοφυλόφιλοι. Η κατάσταση έγινε χειρότερη τα τελευταία τρία χρόνια, αφού κατ’ αυτό το χρονικό διάστημα επιδεινώθηκε η αντιμετώπιση των μειονοτήτων από την ήδη συντηρητική ελληνική κοινωνία. Η αυξημένη φτώχεια και πολιτική αστάθεια οδήγησε στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, που πλειοδοτεί στις κοινωνικές ανησυχίες και στην μετατροπή των αδυνάτων στα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης. Γίνεται λόγος σε γνωστά επεισόδια με μετανάστες, όπως και σε εκείνα κατά την προβολή της παράστασης Corpus Christi, και σύγκριση με τις πρώτες ημέρες του ναζιστικού κόμματος στην Γερμανία.
Άλλη μια άσχημη εικόνα για την χώρα μας ταξιδεύει ανά την υφήλιο …

ysterografa.gr

ΟΝΝΕΔ : 40 προτάσεις για την επιχειρηματικότητα

Image


Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης «επιχειρώ αλλιώς»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των 40 προτάσεων, για την επιχειρηματικότητα, υπό την ονομασία «επιχειρώ αλλιώς», που έλαβε χώρα στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.
Η παρουσίαση, αποτέλεσε την κορύφωση της τρίμηνης διαβούλευσης που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα και στην οποία συμμετείχαν  φορείς, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς.
Μεταφέροντας στη πράξη το σύνθημα «Όχι άλλη μιζέρια. Επιχειρούμε αλλιώς», βασική φιλοσοφία των προτάσεων μας, είναι να παρακινήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους, να αλλάξουμε νοοτροπία, να τολμήσουμε το επιχειρείν, και να επισημάνουμε αναγκαίες αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η πρόταση, στηρίζεται σε έξι Πυλώνες, που αντανακλούν έξι βασικέςκατηγοριοποιήσεις των προβλημάτων που διέπουν σήμερα την αγορά και την επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι εξής 14, από τις συνολικά 40, βασικές προτάσεις :

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝ​ΑΣΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Την άμεση απόδοση ευθυνών στη φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι αποφάσεις της οποίας οδήγησαν στον πρώτο στην Επικράτεια ξεσηκωμό μουσουλμάνων λαθρομεταναστών  που φυλάσσονται  στο Κέντρο Κράτησης της Κομοτηνής -της πλέον ανοχύρωτης και παραδομένης περιοχής στα σχέδια και τις δράσεις του Τουρκικού Προξενείου -  ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από την Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Ροδόπης  Ντίνα Παπαχρήστου, στις οποίες και βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι λαθρομετανάστες, αποσυναρμολόγησαν τα σιδερένια κρεβάτια των κοιτώνων τους και χρησιμοποιώντας τα ως όπλα, προκάλεσαν την ολοσχερή καταστροφή των κοιτώνων, έκαψαν τα στρώματα, γκρέμισαν τοίχους, ξήλωσαν και κατέστρεψαν ακόμα και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εκτόξευαν πέτρες στους αστυνομικούς αρκετοί από τους οποίους όχι μόνο τραυματίστηκαν αλλά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Γιώργος Προβόπουλος: Ο κάτοχος της «μοναδικής αλήθειας»

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ,
Παναγιώτη Κουρουμπλή:
 
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την αποκατάσταση της απώλειας ανταγωνιστικότητας εκτός από την εσωτερική υποτίμηση», είπε σε συνέντευξή του ο Διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος. Η ανταγωνιστικότητα, όπως καλά γνωρίζει, είναι σχετικό μέγεθος και όχι απόλυτο και μετριέται σε σχέση με τους εμπορικούς μας εταίρους, άρα διαμορφώνεται εξίσου και από τις δικές τους πολιτικές. Και μπορεί η Ελλάδα να μην έχει λόγο στην εμπορική πολιτική της Βρετανίας, ως μέλος της Ευρωζώνης όμως έχει λόγο στην πολιτική της Γερμανίας, η οποία συστηματικά αγνοεί τον επίσημο στόχο του 2% που έχει θέσει η ΟΝΕ για τον πληθωρισμό.
Έχει τεκμηριωθεί επαρκώς ότι η επί μακρόν συγκράτηση του γερμανικού μισθολογικού κόστους έναντι του Νότου είναι η αιτία της μειωμένης ανταγωνιστικότητας της περιφέρειας. Η Γερμανία, που πριν από την κρίση είχε πληθωρισμό πολύ μικρότερο του στόχου, ο οποίος μάλιστα κληροδοτήθηκε στην ΕΚΤ από την ίδια τη Γερμανική Κεντρική Τράπεζα, τώρα επιβάλλει στους εταίρους της την εσωτερική υποτίμηση για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών της Ευρωζώνης. Ο Martin Wolf γράφει στους «Financial Times»: «Η τρέχουσα διαδικασία προσαρμογής είναι ασύμμετρη, αφού οι χώρες με δυσκολίες αποπληθωρίζουν, ενώ οι χώρες σε καλή κατάσταση δεν πληθωρίζουν. Αυτό δεν είναι νομισματική ένωση. Μοιάζει περισσότερο με αυτοκρατορία».
Ο κ. Προβόπουλος, υπηρετώντας πιστά το αποτυχημένο οικονομικό δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, επιμένει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές κι ότι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι να καταρρακωθεί η εσωτερική της αγορά. Η δήλωση αυτή λέει περισσότερα για το ελληνικό έλλειμμα δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας παρά για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας.
Εν τω μεταξύ, ενώ ακόμη και η Κίνα έχει προχωρήσει σε γενναίες μισθολογικές αυξήσεις, η Γερμανία συνεχίζει το μισθολογικό «ντάμπιγκ» και δέχεται σφοδρή κριτική για αυτό από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του G20. Η Ελλάδα, διπλά θιγόμενη ως μέλος της ΟΝΕ, καθώς έχει απεμπολήσει την άσκηση νομισματικής πολιτικής χάριν μιας κοινής αγοράς την οποία η Γερμανία δεν σέβεται, επιλέγει τη σιωπή και την παραίτηση. Οι κυβερνώντες ποτέ δεν αξίωσαν να αντιμετωπίζεται η χώρα μας ως ισότιμος εταίρος, ούτε διανοήθηκαν να συμμετάσχουν στις διεργασίες συγκρότησης κοινού μετώπου των φυσικών μας συμμάχων στην κρίση της Ευρωζώνης, δηλαδή των χωρών του Νότου. Αποφάσισαν να παίξουν τον ρόλο του υπάκουου μαθητή, αλλά κατέληξαν να παίζουν τον ρόλο του πειθαρχημένου κατάδικου.

Ολυμπιακός Άσσου και Κόρινθος ΄06 προελαύνουν σε Β2 και Β1 Κορινθίας

Β2 Κατηγορία

Ο Ολυμπιακός Άσσου με το "τρίποντο" που πήρε στα 'Χαρτιά" από τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου παραμένει επικεφαλής στην βαθμολογία του ομίλου με + 2 βαθμους από την Δάφνη Πουλίτσας που επικράτησε με 3 - 0 της Λαύκας. 
Στη Λυκοπορία ο τοπικός ΑΟΛ άφησε βαθμούς καθώς ο αγώνας με τα Ταρσινά ΄97 έληξε με το ισόπαλό 1 - 1 , ενώ την ισοβάθμισε  ο Απέσσας Χαλκίου που πέρασε από τον Ασπρόκαμπο, με το ευρύ 5 -0 με τερματα του Μπάρτζη του Βέργου , του Χασανλάρι και δύο του Τσάκωνα. Ο Απέσσας τελείωσε τον αγώνα  με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σελαμάι με 2η κίτρινη.
Άνετα επικράτησε  ο ΑΟ Ζευγολατιού, καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας με 4-0 της Θύελλας Λεοντίου, με γκολ του Παπαχρόνη στο 10’, του Ντόκου στο 36’, του Νάκου στο 45΄και του  Ι. Γιαννακόπουλου  στο 74’ ενώ ο τελευταίος είχε και δοκάρι, τρία λεπτά αργότερα.
Με το σαρωτικό 7 - 0 επεβλήθηκαν οι Νέοι Στιμάγκας του Ατρόμητου Μποζικών , ενώ ο Αρατος στο Βασιλικό επικράτησε με 2 - 1 του Παμφενεατικού. Τέλος ρεπό είχε ο Παμβοχαϊκός.

8η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ 3-0 α.α
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ 1-5
ΝΕΟΙ ΣΤΙΓΜΑΓΚΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 7-0
ΑΡΑΤΟΣ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 2-1
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 3-0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 0-4
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97 1-1
ΡΕΠΟ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
7
24-5
19
2
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
8
20-6
17
3
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
7
24-6
16
4
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
8
32-12
16
5
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
8
17-7
15
6
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
7
16-15
12
7
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
8
14-15
12
8
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
7
17-16
9
9
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
8
15-27
9
10
ΑΡΑΤΟΣ
7
15-13
7
11
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
7
10-17
6
12
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
8
18-34
4
13
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
7
17-15
3
14
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
7
7-27
-2
15
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
8
10-41
-2

Β1 Κατηγορία
Τους τρεις βαθμούς της νίκης πήρε στο Συνοικισμό η Κόρινθος ΄06 , με 3 - 1 επί της Περαχώρας και προηγείται στο πόντο της Δάφνης Εξαμιλίων που νίκησε εκτός έδρας με 3 - 0 τον Ποσειδώνα Κυράς Βρύσης. Στο Μαψό η τοπική ομάδα νίκησε 1 - 0 τον ΑΣ Λουτρακίου και τον προσπέρασε στην 3η θέση, ενώ με το ίδιο σκόρ επικράτησε εκτός έδρας και η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου στον Κουταλά επί της τοπικής ομάδας. Το Σοφικό ΄05 επικράτησε με 7 - 3 επί του ΑγίουΓεωργίου, ενώ ο Φωκάς Ατρχαίων Κλεωνών πήρε τρίποντο στα "χαρτιά"  επί του ΠΓΣ Κόρινθος. Στον Άγιο Ιωάννη η τοπική ομάδα Αγιάννης, επικράτησε με 2-1 επί του Αίαντα Αγονορίου, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, αν και στο τέλος λίγο έλειψε να δεχθεί την ισοφάριση. Τέλος με το ίδιο σκορ επικράτησαν και τα Νέα Αστέρια Λουτρακίου επί του Αστέρα Κορίνθου.

8η αγωνιστική
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1-0
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2-1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 0-3
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 α.α
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 3-1
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 0-1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 2-1
ΣΟΦΙΚΟ ΄05 - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 7-3

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 8 αγώνες)

1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06
30-9
20
2
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
23-4
19
3
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
15-7
17
4
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
16-8
16
5
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
15-9
16
6
ΣΟΦΙΚΟ '05
19-17
16
7
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
19-8
15
8
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
24-14
13
9
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
16-17
13
10
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
17-20
9
11
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
15-18
7
12
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
12-20
7
13
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
13-23
7
14
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
9-19
5
15
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
9-23
2
16
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
5-41
-4