Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η Κόρινθος με 12 στην Κρήτη παίζει για την Ιστορία της - H πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Πανηλειακό - Η 25η αγωνιστική

Το εφιαλτικό σενάριο αποφεύχθηκε τελικά και η Κόρινθος θα αγωνιστεί στον αυριανό εκτός έδρα αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής με την Επισκοπή στην Κρήτη.
Η Διοικούσα Επιτροπή κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό για τα έξοδα του ταξιδιού και έτσι, αυτή την στιγμή η "Μπάρτσα" με δώδεκα (!) παίκτες στην αποστολή ταξιδεύει ακτοπλοϊκώς από λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά. Μετά την άφιξη της αποστολής στα Χανιά το πούλμαν θα μεταφέρει την ομάδα της Κορίνθου στο γήπεδο της Επισκοπής.
Τα αγωνιστικά προβλήματα πάντως, είναι αρκετά, καθώς η Κόρινθος έχει ξεμείνει από ποδοσφαιριστές και οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή από τους Νούλα-Μιχαηλίδη είναι οι Τεντώνης, Τσατσόπουλος, Παππάς, Σπυρόπουλος, Φίλης, Λούβρης, Κοτσόκολος, Νικολόπουλος, Αράπογλου, Αμπαδιωτάκης, Γκάτσης, Δανιήλ.
Από το υπάρχον ρόστερ, νοκ άουτ έχει τεθεί ο Μακρής, ο οποίος έχει υποστεί διάταση συνδέσμων στο γόνατο, καθώς και ο Χαρίτος, ο οποίος δίνει Πανελλαδικές εξετάσεις.
Εδώ και εβδομάδες, ο στόχος είναι να κλείσει αξιοπρεπώς η σεζόν και αυτό τελικά θα συμβεί, χάρη στις ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά και τη θέληση της τεχνικής ηγεσίας των παικτών, που απέμειναν.
Η διοικούσα επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ορισμένους ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να μην γραφτεί μια μελανή σελίδα στην ιστορία της «Μπάρτσα».
 
Ευχαριστήριο της διοικούσας επιτροπής της Κορίνθου«Ως διοικούσα επιτροπή της Κορίνθου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά το ταξίδι της ομάδας στην Κρήτη και να δώσουμε κανονικά τον αγώνα κόντρα στην Επισκοπή.
Οι Μπεθάνης Π., Κωστήρης Γ., Καρασταμάτης Κ., Φουρναράκης Γ., Γκίλλας Αθ., Κωνσταντίνου Ν., Τσώτος Σ., Καραβίτης Ν., αλλά και ο αρχηγός Πάρης Σπυρόπουλος, προσέφεραν χρήματα ώστε να μεταβεί η Κόρινθος κανονικά στην Κρήτη.
Επίσης το πούλμαν από Κόρινθο ως Πειραιά, αλλά και η επιστροφή, είναι χορηγία του Φάνη Διακουμόπουλου και του Γιώργου Χριστοδούλου.
Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω, για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθούν όλα κανονικά
Εκ της διοικούσας επιτροπής
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Επισκοπής, Κώστας Ανυφαντάκης συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές για το αυριανό παιχνίδι ενώ τις υπηρεσίες τους δεν μπορούν να προσφέρουν ο τιμωρημένος Ψωμάς και ο στρατευμένος Δελήμπασης. Κάλεσμα στον κόσμο της έκανε μέσω επίσημης ανακοίνωσής της η κρητική ομάδα για «... να δώσουν δυναμικό παρών την Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στο τελευταίο εντός έδρας φετινό παιχνίδι της ομάδας μας με την Κόρινθο. Όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και φίλαθλοι, ενωμένοι για να φτάσει η Επισκοπή στη νίκη, που θα οδηγήσει το Ρέθυμνο στην Football League»

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο Πανηλειακός βρίσκεται δύο βήματα μακριά από την άνοδο στη Β' Εθνική, έτοιμος να ξαναμπεί στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου ύστερα από αρκετά χρόνια.

Αστέρας Τρίπολης: Να επιστρέψει στις επιτυχίες

Αστέρας Τρίπολης: Να επιστρέψει στις επιτυχίες  | onsports.gr
Με στόχο την επιστροφή στις νίκες ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Αστέρας Τρίπολης για το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο.
Τις τελευταίες μέρες ο Σάκης Τσιώλης φρόντισε να αποφορτίσει τους παίκτες του τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, προκειμένου να είναι έτοιμοι για τον αγώνα με τον Ατρόμητο και να πάρουν τη νίκη. Μεγάλη αναμένεται να είναι και η προσέλευση του κόσμου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», που θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.
Τα προβλήματα του Αστέρα είναι γνωστά, με τον Περόνε να εκτίει την δεύτερη αγωνιστική της ποινής του για την αποβολή του στον τελικό Κυπέλλου, και τους Πιπίνη και Μπαρτολίνι να είναι τραυματίες. Ο δεύτερος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για το γόνατό του, προκειμένου να είναι έτοιμος στον αγώνα της Τούμπας, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ.
Εκτός αποστολής έμειναν ακόμη οι Γεωργακόπουλος, Καστέλς και Κάφα, ενώ επέστρεψε ο Μπαντής ως δεύτερος τερματοφύλακας. Οι «εκλεκτοί» του Τσιώλη για το ματς με τον Ατρόμητο είναι οι: Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Σέττι, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ουρτάδο, Μπακασέτας, Καλαντζής και Λένσε.

Αγάθωνας και Koza Mostra επιχειρούν απόψε να μας «μεθύσουν»

Αγάθωνας και Koza Mostra επιχειρούν απόψε να μας «μεθύσουν»

Στον μεγάλο τελικό της Eurovision ρίχνονται απόψε ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra. H ελληνική συμμετοχή ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία τις δύο πρόβες που έγιναν η μία το μεσημέρι και η άλλη το βράδυ.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί 21η στη σειρά του τελικού ενώ είναι η δέκατη φορά από το 2004 που η ελληνική συμμετοχή προκρίνεται στον τελικό.

Στον σημερινό μεγάλο τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, 20 από τους δύο ημιτελικούς, οι πέντε χώρες που περνούν απευθείας στον τελικό, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και η Σουηδία ως διοργανώτρια χώρα.

Η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν απόψε οι χώρες είναι η ακόλουθη:

1. Γαλλία
2. Λιθουανία
3. Μολδαβία
4. Φινλανδία
5. Ισπανία
6. Βέλγιο
7. Εσθονία
8. Λευκορωσία
9. Μάλτα
10. Ρωσία
11. Γερμανία
12. Αρμενία
13. Ολλανδία
14. Ρουμανία
15. Ηνωμένο Βασίλειο
16. Σουηδία
17. Ουγγαρία
18. Δανία
19. Ισλανδία
20. Αζερμπαϊτζάν
21. Ελλάδα
22. Ουκρανία
23. Ιταλία
24. Νορβηγία
25. Γεωργία
26. Ιρλανδία

O διαγωνισμός θα μεταδοθεί στις 22:00 από τη ΝΕΤ.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ο Καρατζαφέρης

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ο Καρατζαφέρης

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ν.Δ. Κοινό μυστικό αποτελεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ενόψει του συνεδρίου θα επιδιώξει να δώσει μια δυναμική στο κόμμα του. Στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό να συζητείται μεταξύ άλλων το όνομα του κ. Καρατζαφέρη. Ωστόσο επαφή μεταξύ των δύο ανδρών δεν έχει υπάρξει.

Αντιθέτως, οι σχέσεις τους παραμένουν σε ουδέτερη κατάσταση αφού ο κ. Σαμαράς δείχνει να μην έχει ξεχάσει την άρνηση που εισέπραξε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, όταν το περασμένο καλοκαίρι επιχειρούσε να κατεβάσει μια πιο δυναμική ομάδα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, υπάρχουν κάποιοι που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον κ. Σαμαρά να καλοβλέπει την ιδέα να τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Αυτό βέβαια δε φαίνεται να ενθουσιάζει τον Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος θα προτιμούσε ή μια θέση στην κυβέρνηση ή το χρίσμα για το δήμο Αθηναίων

Ποδηλατοπορεία σε περισσότερες από 45 πόλεις για βιώσιμες μετακινήσεις.

Ποδηλατοπορεία σε περισσότερες από 45 πόλεις

 
Ποδηλάτες σε περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην αυριανή 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία ζητώντας χώρο για το ποδήλατο, αλλά και περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες.

Με σύνθημά τους «Ανοίγουμε τον δρόμο στη ζωή» ομάδες ποδηλατών στην Αθήνα, τον Αγιο Κωνσταντίνο, την Αλίαρτο, την Αμαλιάδα, την Αντίπαρο, το 'Αργος, την 'Αρτα, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Ζάκυνθο, τη Ζαχάρω, την Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τη Θάσος, τη Θεσσαλονίκη, την Ιεράπετρα, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κάρυστο, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, την Κόρινθο, τη Λαμία, τη Λάρισα, τη Λήμνος, τη Λιβαδειά, το Μεσολόγγι, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, την Πάτρα, την Πρέβεζα, την Πτολεμαΐδα, το Ρέθυμνο, τη Σκύρο, την Σπάρτη, το Σχηματάρι, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, τη Χίο και τη Σκάλα Ωρωπού θα οργανώσουν ποδηλατικές διαδρομές με βασικό αίτημά τους τις βιώσιμες μετακινήσεις.

Μετεωρίτης προσέκρουσε στη Σελήνη, προκαλώντας λάμψη ορατή με γυμνό μάτι - «Τεράστια έκρηξη»

Εκατοντάδες πτώσεις μετεοριτών στη Σελήνη καταγράφονται σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Η πιο ισχυρή έκρηξη -στις 17 Μαρτίου 2013- σημειώνεται με κόκκινο χρώμα
Εκατοντάδες πτώσεις μετεοριτών στη Σελήνη καταγράφονται σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Η πιο ισχυρή έκρηξη -στις 17 Μαρτίου 2013- σημειώνεται με κόκκινο χρώμα (Φωτογραφία: Reuters )

Κέιπ Κανάβεραλ
Τεράστια έκρηξη στην επιφάνεια της Σελήνης κατέγραψε η NASA, μιλώντας για πτώση μετεωρίτη που προκάλεσε εκτυφλωτική λάμψη, ορατή με γυμνό μάτι.
Ένα αυτοματοποιημένο τηλεσκόπιο που παρακολουθεί το φεγγάρι έχει καταγράψει εικόνες ενός μετεωρίτη βάρους περίπου 40 κιλών να προσκρούει στη σεληνιακή επιφάνεια, δημιουργώντας μια εκτυφλωτική λάμψη, ανακοίνωσαν την Παρασκευή επιστήμονες της NASA.
Η έκρηξη, η οποία έλαβε χώρα στις 17 Μαρτίου, ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής τηλεσκόπιο της NASA, από τότε που η υπηρεσία ξεκίνησε να παρακολουθεί το φεγγάρι, περίπου 8 χρόνια πριν και να καταγράφει τις προσκρούσεις μετεωριτών στη σεληνιακή επιφάνεια.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 300 εκρήξεις.
«Η λάμψη ήταν 10 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με ότι έχουμε δει έως τώρα», δήλωσε ο Μπιλ Κουκ της NASA.
Ένας δορυφόρος της Υπηρεσίας, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, έχει σταλεί προκειμένου να καταγράψει το νέο κρατήρα που δημιουργήθηκε στην επιφάνεια της Σελήνης μετά την έκρηξη.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το μέγεθος του κρατήρα θα φτάνει περίπου τα 20 μέτρα.
Η NASA ανέφερε ότι η έκρηξη ήταν τόσο έντονη που ο καθένας κοιτάζοντας το φεγγάρι τη στιγμή της πρόσκρουσης θα είχε τη δυνατότητα να δει τη λάμψη χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίου.
Μετά την αξιολόγηση των ψηφιακών εγγραφών, οι επιστήμονες καθόρισαν ότι ο μετεωρίτης είχε διάμετρο περίπου 0,3 μέτρα και ταξίδευε με ταχύτητα 90.123 χιλιομέτρων την ώρα, όταν συγκρούστηκε με το φεγγάρι και εξερράγη με δύναμη πέντε τόνων TNT.
Την ίδια νύχτα, οι κάμερες της NASA εντόπισαν έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό μετεωριτών που εισήλθαν στην ατμόσφαιρα της Γης. Οι μετεωρίτες διαλύθηκαν προτού φτάσουν στην επιφάνεια του πλανήτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Από τον Άκη… στον Γιάννο Παπαντωνίου η Δικαιοσύνη

Giannos-Papantoniou
“Ήρθε η σειρά του Γιάννου”… Αυτός είναι ο τίτλος της Real News που κυκλοφορεί αύριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλου η Δικαιοσύνη βάζει στο στόχαστρό της τον Γιάννο Παπαντωνίου, την υπουργική θητεία του οποίου θα ελέγξει εισαγγελική έρευνα.
Η εφημερίδα του συγκροτήματος Κουρή-Χατζηνικολάου, ήταν εκείνη που είχε κάνει αρχικά τις σχετικές αποκαλύψεις και για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προτού το ιστορικό στέλεχος οδηγηθεί στη φυλακή, και σήμερα υποστηρίζει ότι στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκονται οι συμβάσεις για φρεγάτες, υποβρύχια, F-16, Apache, Leopard, καθώς και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Το ρεπορτάζ συνεχίζει ότι ήδη, με εντολή του ΣΔΟΕ, ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 9 υψηλόβαθμων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς ελέγχονται 8 αξιωματικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος που χειρίστηκαν εξοπλιστικά προγράμματα και υπηρέτησαν σε θέσεις-κλειδιά όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη.

ysterografa.gr

Η γερμανική Bild υμνεί Αγάθωνα και Koza Mostra: "Γι' αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία"!



"Ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο"...

Μπορεί να μας έχει συνηθίσει σε διόλου κολακευτικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας, αυτή τη φορά όμως είπε να κάνει την έκπληξη...
Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στους Koza Mostra και τον Αγάθωνα, τους φετινούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision, με τα καλύτερα λόγια. Χαρακτηρίζει το τραγούδι Alcohol is Free ως "μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο" και επισημαίνει χαρακτηριστικά πως "Για αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία".
"Οι Koza Mostra από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες ένα σταθερό μέγεθος", γράφει η Bild και συνεχίζει: "Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι το παραδοσιακό μέρος, οι ψευδο-Σκωτσέζοι χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα βγήκε καλό: Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης προκρίθηκαν στον τελικό".
Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η κρίση δεν επηρέασε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αντίθετα με την Πορτογαλία και τη Σλοβακία, καθώς και ότι το τραγούδι δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά συμβολίζει το πνεύμα της ελευθερίας.
"Τέλος πάντων, αν οι άνδρες με τα κιλτ ξεσηκώσουν το κοινό, δε θα προσέξει κανείς τους στίχους. Εξάλλου, είναι ελληνικοί», καταλήγει το άρθρο.

zappit.gr
.

Σάλος με την απειλητική επιστολή κατά της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας

mousoulmanoi
Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η επιστολή που έφτασε στα γραφεία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας και με την οποία απειλούνται όλοι οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας ότι αν δεν φύγουν μέχρι τις 30 Ιουνίου θα δολοφονηθούν!
Στο σημείωμα που είναι γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα αραβικά και έχει φόντο το σήμα της Χρυσής Αυγής αναφέρονται τα εξής:
«Μουσουλμάνοι Δολοφόνοι,
Μέχρι 30 Ιουνίου θα έχετε κλείσει τα μπουρδέλα σας στην Ελλάδα και θα έχετε πάει στο διάολο.
Από την 1η Ιουλίου και μετά όσοι είστε ακόμη εδώ θα σας σφάζουμε σαν τα κοτόπουλα στο δρόμο.
Γ…ω το Ισλάμ σας, γ…ω το Κοράνι σας και γ…ω τις μάνες σας.
Θα χυθεί αίμα».

Σε ανακοίνωσή της η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας υπογραμμίζει:
«Το μήνυμα απευθύνεται στους Μουσουλμάνους και όχι γενικά στους μετανάστες (που προς το παρόν είναι στην κορυφή της ρατσιστικής ατζέντας) και αυτό είναι ενδεικτικό ότι είναι απροκάλυπτο το θρησκευτικό μίσος κατά συνανθρώπων.
Κάθε Μουσουλμάνος είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και άφοβος να υπερασπιστεί την πίστη του αδιαφορώντας για τη ζωή του. Εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βάλλεται το αίσθημα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης, μεταξύ συμπολιτών αλλά η ορθή αντιμετώπιση βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας που καλείται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν ισονομία και ότι δεν είμαστε έρμαιο σε κάθε ασύμμετρη απειλή».

ysterografa.gr

“Κίνητρα στους Κινέζους που θα επενδύσουν στην Ελλάδα”

samarasch2
Η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σανγκάη και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να αυξήσουν τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές με Έλληνες επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι θα τους δοθούν και τα ανάλογα κίνητρα.
«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό» επανέλαβε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη, η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είναι συμπαγής, τα τρία κόμματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν».

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός, είπε ότι «οι θετικές εκθέσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Το τραπεζικό σύστημα θα ανακεφαλαιοποιηθεί. Προχωρούμε τις δομικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ένας νέος νόμος περί επενδύσεων δημιουργεί one shop stop και ευνοεί την έναρξη νέων επιχειρήσεων και την επιχειρηματική δραστηριότητα».
Τόνισε ότι, στους Κινέζους που θα επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα θα δίνεται βίζα πενταετούς παραμονής στη χώρα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Η ελληνική οικονομία γίνεται εξωστρεφής και σχεδιάζουμε στρατηγική εξαγωγών. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα 28 μεγάλων αποκρατικοποιήσεων. Αλλάζουμε την Ελλάδα και τη βάζουμε στον διεθνή χάρτη των ελκυστικών προορισμών για επενδύσεις.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, που μπορεί να την καταστήσει πύλη για τη διοχέτευση των κινεζικών προϊόντων. «Ο κόσμος μας αλλάζει, η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη για την προώθηση των κινεζικών προιόντων στην Ευρώπη», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται και στην Κίνα, φέροντας σαν παράδειγμα τα Folie-folie. Σημείωσε, ακόμα, ότι μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας αναπτύσσονται περισσότερα πεδία επιχειρηματικότητας.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο ενώ περισσότερα από 100 ελληνικά πλοία χτίζονται τώρα στα ναυπηγεία της Κίνας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ενώ κάλεσε περισσότερους Κινέζους να επισκεφθούν τη χώρα μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός. Επίσης, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα ελληνικά προϊόντα -τρόφιμα, ποτά κ.α.- τα οποία, όπως είπε, είναι συνώνυμα της ποιότητας και οι εισαγωγές μπορούν να συνεχιστούν και σε άλλα προιόντα πέρα από τα ακτινίδια.

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία του, από τις κινεζικές αρχές. «Η Σανγκάη είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και μητρόπολη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Με την επίσκεψή μου ήλθα κοντά στην κινέζικη κουλτούρα και πολιτισμό που θυμίζει τη συνεισφορά της χώρας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Οι Έλληνες σεβόμαστε και νιώθουμε κοντά στον πολιτισμό της Κίνας. Σωκράτης και Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Ο Κομφούκιος δίδαξε τον δρόμο της Σοφίας ο Σωκράτης της Αρετής. Εμείς να φτιάξουμε τον δικό μας δρόμο, της συνεργασίας. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι έτοιμες να συνεργαστούν πιο στενά».

H επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, oλοκληρώθηκε, ενώ αύριο θα βρίσκεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν

Φινάλε αύριο σε Β1 και Β2 κατηγορία Κορινθίας

Με τους αγώνες της 30ης αγωνιστικής πέφτει  αύριο το απόγευμα, η αυλαία και στο τρίτο τη τάξη Κορινθιακό πρωτάθλημα , των 2 ομίλων της Β. κατηγορίας. Ήδη οι πρωταθλητές των ομίλων Κόρινθος ΄06 και Ολυμπιακός Άσσου, καθώς και οι δευτεραθλήτριες ομάδες Προόδος Αγίου Βασιλείου και ΑΟ Ζευγολατιού έχουν εξασφαλίσει την άνοδό τους στην Α2 κατηγορία , όπου θα αγωνίζωνται από την νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Β1΄ Κατηγορία
Η ήδη πρωταθλήτρια Κορινθος ΄06 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας , στο γήπεδο του Σολομού, τον Αίαντα Αγιονορίου, ενώ στο ντέρμπι της ημέρας στα Εξαμίλια η Δάφνη αντιμετωπίζει την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.

  30η ( τελευταία) αγωνιστική
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  ΄06
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -   ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ.
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 0 - 3 α. α.
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ -   ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -   ΣΟΦΙΚΟ '05


Β2 Κατηγορία
Ο ήδη πρωταθλητής Ολυμπιακός Άσσου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας , στο γήπεδο της Πουλίτσας την ομάδα των Τρσινών, ενώ στο Βραχάτι, ο ΑΟ Ζευγολατιού υποδέχεται τον Άρατο Βασιλικού. Στη Στιμάγκα οι Νέοι αντιμετοπίζουν τη Θύελλα Λεοντίου, ενώ η Λυκοποριά στον εκτός έδρας αγώνα της , στο Φενεό, αγωνίζεται με τον Παμφενεατικό. Τέλος στη Λαύκα, η τοπική ομάδα, στο ντέρμπι της Στυμφαλίας αντιμετωπίζει τον Ασπρόκαμπο.

30η (τελευταία) αγωνιστική
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 3 - 0 α.α.
ΤΑΡΣΙΝΑ 97 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 0 -3 α. α.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΡΕΠΟ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ

Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17:00 
 

ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΣΣΟΥ

  Συγχαρητήρια Επιστολή

Ο Μ.Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ, κλείνοντας την σεζόν 2012 - 2013 ως πρωταθλητής του 2ου Ομίλου της Β΄ Κατηγορίας, αισθάνεται την υποχρέωση να δώσει συγχαρητήρια στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ του νομού Κορινθίας, για την άψογη και άρτια διοργάνωση και αναβάθμιση της Β΄Κατηγορίας καθώς και στον Σύνδεσμο διαιτητών γιά την εξαιρετικής ποιότητας διαιτητών που ορίσθηκαν κατά την διάρκεια της σεζόν και κυρίως σε κρίσιμα ματς όπως επίσης και σε ντέρμπυ κορυφής, όπως το προχθεσινό με τον Α. Ο. Ζευγολατιου.
Ευχόμαστε και στο μέλλον να έχουμε την τύχη να μας σφυρίζουν διαιτητές με την αξία των κων Καρσιώτη, Δασκαλόπουλου. Διαιτητές αναγνωρισμένης αξίας σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στο μεγαλύτερο Πρωτάθλημα της χώρας την SUPER LEAGUE.
Μας στεναχωρεί βεβαίως το γεγονός πως κάποια σωματεία, δεν σέβονται και αμφισβητούν την αξία ορισμένων προσώπων που με πολύ κόπο έχουν φτάσει ψηλά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και μας τιμούν με την παρουσία τους, στις μικρότερες κατηγορίες του Κορινθιακού και κατ επέκταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Καλό θα ήταν τα σωματεία αυτά, να περιοριστούν στα λάθη τους, αγωνιστικά και μή, και να μη προσπαθούν να φορτώσουν τις αδυναμίες τους σε τρίτους παράγοντες, όπως γίνεται τελευταία στην Ελλάδα. Πρέπει να αποδέχονται την ανωτερότητα του αντιπάλου και να γίνουν σύμμαχοι, ώστε να πάει μπροστά το Κορινθιακό ποδόσφαιρο.
Συγχαρητήρια επίσης και σε όλα τα σωματεία που αγωνίστηκαν στον όμιλό μας, και για την προσπάθεια που όλοι κάναμε να γίνει η κατηγορία δυνατότερη.

Ο ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ...

 

Ο Γ.Α.Σ ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ συνεχάρη μέσω επιστολής τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ καθώς και την επιτροπή διαιτησίας για την άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος Α2 Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Γ.Α.Σ ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ

"Συγχαρητήρια στην ΕΠΣ Κορινθίας και την Επιτροπή διαιτησίας για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος Α2"

Το Δ.Σ του συλλόγου μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κορινθίας κο ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ, τον γραμματέα κο Βράκα Παναγιώτη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και το προσωπικό της ΕΠΣ Κορινθίας, για την άριστη και διαφανή διεξαγωγή του πρωταθλήματος Α2 κατηγορίας 2012 - 2013.
Επίσης ευχαριστεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κο Πετρόπουλο Γεώργιο και τους συνεργάτες του, κους Γκρούτση Δημήτρη, Αργύρη Παναγιώτη και Λιάκη Βλάσση, γθα την άψογη συνεργασία τους με τους αρμόδιους φορείς του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.
Επίσης θέλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους δύο νέους διαιτητές. που διαιτήτευσαν τον πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας μας στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", Σάνο Θεόδωρο και την Γωγώ Σιάτου (χωρίς να ξεχωρίζουμε τον κο Γκουρβέλο, που όλοι γνωρίζουμε την αξία του τόσα χρόνια στα Κορινθιακά γήπεδα) και να τους πούμε ότι το μέλλον τους ανήκει. Μπράβο σας παιδιά συνεχίστε και στο τέλος θα δικαιωθείτε.
 
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας     
Γκολφινόπουλος Νίκος                           Μελισσαρόπουλος Γ

Σεισμός 6,1 R στην Ιαπωνία

earthquake
Σεισμική δόνηση 6,1 R σημεώθηκε το πρωί στην Ιαπωνία, στα βορειοανατολικά της χώρας, χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ, ο σεισμός είχε βάθος 20,5 μίλια, και το επίκεντρό του βρισκόταν 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο.

ysterografa.gr

Τρεις πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

North-Korea-Kim-Yong-Un
Τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι της εκτόξευσης των πυραύλων αυτών.
Πηγές από την ιαπωνική κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι κανένας από τους πυραύλους δεν έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

ysterografa,gr

“Κουβέλης πρωθυπουργός, Βενιζέλος πρόεδρος”…

Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Την κοινή κάθοδο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να παρουσιαστεί ενωμένη η Κεντροαριστερά, προτείνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ο Βασίλης Οικονόμου προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, και κάνει λόγο για διαρχία στην κορυφή του νέου πολιτικού σχηματισμού, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καταλαμβάνει το αξίωμα του προέδρου, και τον Φώτη Κουβέλη να είναι εκείνος που θα προταθεί στην ελληνική κοινωνία ως μελλοντικός πρωθυπουργός.
Η θέση του Βασίλη Οικονόμου έρχεται να προκαλέσει εσωκομματική αναστάτωση στη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία δια του Φώτη Κουβέλη έχει ξεκαθαρίσει ότι απορρίπτει κάθε σκέψη πολιτικής συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Η Bild αποθεώνει τον Σαμαρά: “Νικητής και διασώστης”

Antonis-Samaras-Bild

Το εγκώμιο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πλέκει η γερμανική εφημερίδα Bild, για τις προσπάθειες τις οποίες έχει καταβάλει για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, και την υπέρβαση της κρίσης που βιώνει η χώρα.
Η Bild χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά “νικητή και διασώστη”, επικαλούμενη και σχετικό δημοσίευμα της Washington Post, η οποία επίσης απέδιδε με τη σειρά της τα εύσημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Το εγκώμιο για τον Αντώνη Σαμαρά περιλαμβάνεται στη στήλη “Νικητές και ηττημένοι”, που η Bild φιλοξενεί καθημερινά στην πρώτη σελίδα της, με προσωπικότητες από όλον τον κόσμο που καταγράφουν διακρίσεις σε συγκεκριμένους τομείς, και εξηγείται ως προς τη χρονικότητά του, λόγω και της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Οίκο Αξιολόγησης Fitch.
“Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, φορέας της ελπίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μπορεί έπειτα από έναν χρόνο στο αξίωμά του να επιδείξει επιτυχίες.
Ο Οίκος Αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας του επειδή υπάρχει σαφής πρόοδος, η Washington Post τον χαρακτηρίζει διασώστη. Συνεχίστε έτσι”, αναφέρει στο κείμενο με το οποίο συνοδεύει την παρουσίαση του Αντώνη Σαμαρά η Bild.

ysterografa.gr

Μικροεπεισόδια στο gay parade στα Τίρανα

albania
Δεκάδες μέλη της gay κοινότητας παρέλασαν σήμερα με ποδήλατα κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου “Μάρτυρες του Έθνους» στα Τίρανα, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας.
Όμως, παρά τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η αστυνομία, δεν έλειψαν τα επεισόδια όταν άγνωστοι επιτέθηκαν κατά των μελών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των LGBT (Lesbian, gay, bisexual, and transgender) της Αλβανίας, Κριστι Πιντερι, μια ομάδα νεαρών πέταξαν πέτρες και δακρυγόνα εναντίον των μελών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας,
Ο Πιντερι δήλωσε ότι “η προσέλευση του κόσμου φέτος ήταν μεγαλύτερη από ό,τι πέρσι ενώ τα επεισόδια ήταν λιγότερα”.
Στην παρέλαση συμμετείχαν, σε ένδειξη στήριξης προς τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ, ο Συνήγορος του Πολίτη και άλλοι αξιωματούχοι αρμόδιοι για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ysterografa.gr

Τατσόπουλος: Διαταραγμένα άτομα στη Χρυσή Αυγή

Petros-Tatsopoulos
Τη δική του αφήγηση για το περιστατικό που συνέβη χθες στη Βουλή με το… διάσημο πλέον “χάιλ Χίτλερ”, παρέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
“Οι περισσότεροι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι διαταραγμένα άτομα, και σκεφτόμαστε πότε θα τους γυαλίσει το μάτι και θα τραβήξουν όπλο.
Το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να λυθεί με νομοσχέδιο. Δεν θα εξαφανιστούν αυτοί οι άνθρωποι.
Ας έχουν όμως το πολιτικό θάρρος να πουν δημόσια ότι είμαστε οι Έλληνες εθνοσοσιαλιστές, οι Έλληνες ναζιστές”, σημείωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει πολλές φορές σε σκληρές κόντρες με τη Χρυσή Αυγή.

ysterografa.gr

Αλβανική «περιοχή» η Βορειοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την σχολική γεωγραφία των Αλβανών

 Αλβανική «περιοχή» η Βορειοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την σχολική γεωγραφία των Αλβανών
Διαστρεβλώνουν ακόμη και την ιστορία με τον Πύρρο…
Ακάθεκτο το Αλβανικό κατεστημένο συνεχίζει να πλαστογραφεί την Ιστορία, διδάσκοντας μάλιστα τους μαθητές των σχολείων της ότι η Βορειοδυτική Ελλάδα από τη Φλώρινα μέχρι την Πρέβεζα είναι αλβανικό έδαφος. Και αν μέχρι πρόσφατα αυτό συνέβαινε κατά κύριο λόγο με τα βιβλία της Ιστορίας, την τελευταία χρονιά επεκτάθηκε και στο νέο βιβλίο της Γεωγραφίας, όπου επίσης καλλιεργείται η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Info – preveza οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.
Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους ΝομούςΦλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίαςκαι το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Οι συγγραφείς μάλιστα προχωρούν σε ένα ακόμη παραπάνω βήμα, υποστηρίζοντας πώς η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί.
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας φτάνει μάλιστα στο σημείο να εντάσσουν και τον βασιλιά Πύρρο, στο πάνθεον των Αλβανών Ηρώων. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Αλβανία διεκδικεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με την πλήρη ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που παρακολουθούν με απάθεια την αλυτρωτική πολιτική της Αλβανίας!
proinoslogos.gr

troktiko.eu

Τα Μουσεία γιορτάζουν

poster_low

Tης Μαρίας Φραγκούδη
Τα μουσεία γιορτάζουν. Διεθνής Ημέρα των Μουσείων και Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων σε ένα Σαββατοκύριακο. Το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει μία πολύ πλούσια σειρά εκδηλώσεων όλη μέρα και όλη νύχτα και φυσικά με ελεύθερη είσοδο.
Το Μουσείο της Ακρόπολης συνεργάζεται με το Εθνικό Νομισματοκοπείο και διαθέτει –στο Πωλητήριο του- αναμνηστικά μετάλλια με το σύμβολο του πετεινού, αγωνιστικό πρότυπο για τους αθλητές των Παναθηναίων και των πολεμιστών της πόλης. Δράσεις για ενήλικες και παιδιά αλλά και μουσική με ζωντανή ορχήστρα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Μουσείου.
Στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, οι εκδηλώσεις είναι ποικίλες. Μία χοροθεατρική παράσταση, μία συναυλία ακορντεόν που θα λάβει χώρα στις εκθεσιακές σάλες, μία αφήγηση με θέμα το μύθο του Προμηθέα και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο.
Ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης να προβάλλει πειραματικές ταινίες διάσημων καλλιτεχνών όλη μέρα αλλά και ντοκιμαντέρ για την περφόρμερ Μ.Αμπράμοβιτς. Όσο για τα παιδιά, οι αρμόδιοι έχουν προβλέψει να τα ευχαριστήσουν με θέατρο αλλά και δημιουργικά εργαστήρια.
Το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη γίνεται 35 ετών και παρουσιάζει μία έκθεση και δέκα εργαστήρια μέσω των οποίων οι τεχνίτες θα εκμυστηρευτούν τα μυστικά της τέχνης τους στους επισκέπτες. Επίσης, θα υπάρχουν και εκπτώσεις στα είδη του πωλητηρίου.
Το Ίδρυμα Θεοχαράκη ξενυχτά με «άρωμα» Ισπανίας. Το κοινό θα «ταξιδέψει» στη γοητευτική χώρα με μελωδίες τάνγκο, έναν «περίπατο στην Ισπανία» με λόγο, χορό και μουσική, θα παρακολουθήσει την ταινία “Bienvenido Mr. Marshall” και θα γευτεί το ειδικό μενού tapas στο φιλόξενο καφέ Merlin του Ιδρύματος.
Στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα προβληθεί η ψηφιακή παράσταση «Ο ζωντανός πλανήτης». Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας, αφήγηση παραμυθιών αλλά και ομιλία για τη γέννηση και την εξέλιξη του σύμπαντος.
Το Μουσείο Ελληνικών, Λαϊκών, Μουσικών Οργάνων από την άλλη πλευρά, θα πλημμυρίσει με μουσική και χορό μιας και θα δοθούν συναυλίες στον όμορφο κήπο του με τραγούδια της παλιάς Αθήνας και όχι μόνο.
Όσοι επιλέξουν το Λουτρό των Αέρηδων στην Πλάκα, θα περιηγηθούν στο μοναδικό, σωζόμενο χαμάμ της Αθήνας και θα βιώσουν την ατμόσφαιρα της οθωμανικής περιόδου με ζωντανή μουσική που θα ακούγεται στις σάλες του.
Αυτές είναι μερικές από τις πολλές δράσεις και εκδηλώσεις των μουσείων για το εορταστικό διήμερο. Εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές, μουσικές, ξεναγήσεις, συζητήσεις. Τα μουσεία υπόσχονται ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο για όσους θέλουν να περάσουν τη μέρα αλλά και τη νύχτα τους με γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

ysterografa.gr

Κυπελλούχος Ισπανίας η Ατλέτικο, αποτελείωσε τη Ρεάλ!


Έπρεπε να περάσουν 17 χρόνια για να χαρεί η Ατλέτικο Μαδρίτης τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου. Και το κατάφερε απέναντι στη συμπολίτισσα Ρεάλ!
Το όνειρο κάθε οπαδού της Ατλέτικο έκαναν πράξη οι παίκτες της ομάδας. Έσπασαν την "κατάρα" των 25 συνεχόμενων αγώνων που δεν κέρδιζαν την Ρεάλ, στον τελικό κυπέλλου Ισπανίας και μάλιστα μέσα στο σπίτι της αντιπάλου. Οι Ροχιμπλάνκος επικράτησαν με 2-1 στην παράταση και μετά από ένα θρίλερ 120 λεπτών πανηγύρισαν το 10ο κύπελλο της ιστορίας τους. Αποβλήθηκαν Μουρίνιο και Ρονάλντο.

Ένας τελικός που τα είχε όλα. Η Ρεάλ μπορεί να έχασε ευκαιρίες, να ήταν καλύτερη από την Ατλέτικο, να είχε τρία δοκάρια, όμως τελικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου.
Κι όμως όλα ξεκίνησαν ιδανικά γι' αυτήν. Στο 14' ο Ρονάλντο σκόραρε σε δεύτερο τελικό κυπέλλου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
Η Ατλέτικο δεν μπορούσε να απειλήσει αλλά αρκούσε μία μαγική ενέργεια του Φαλκάο για να έρθει η ισοφάριση. Ο Κολομβιανός έκανε... πλάκα στον Αλμπιόλ, πάσαρε στον Ντιέγκο Κόστα και ο τελευταίος με άψογο τελείωμα έκανε το 1-1, στο 35'.
Η Ρεάλ κυνήγησε το δεύτερο γκολ αλλά οι παίκτες της σημάδευαν τα δοκάρια. Στο 43' ο Οζίλ, στο 62' ο Μπενζεμά και στο 67΄ο Ρονάλντο είχαν ραντεβού με την ατυχία ενώ στο 74' ο Μουρίνιο αποβλήθηκε για τις διαμαρτυρίες στον διαιτητή.

Στην παράταση η Ατλέτικο το ήθελε περισσότερο και χάρη στο γκολ του Μιράντα στο 98' έφτασε στη μεγάλη νίκη, πρώτη μετά από 14 χρόνια με αντίπαλο την Ρεάλ.
Η βασίλισσα στο 109' έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Κουρτουά να νικάει τον Οζίλ ενώ ο Ρονάλντο αποβλήθηκε πέντε λεπτά πριν το τέλος της παράτασης για χτύπημα εκτός φάσης. Το ματς πήγε να τιναχτεί στον αέρα αφού οι παίκτες πιάστηκαν στα χέρια αλλά τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι. Με δέκα έμεινε και η Ατλέτικο, λίγο αργότερα, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γκάμπι.
Ρεάλ: Ντιέγο Λόπεθ, Αλμπιόλ, Σέρχιο Ράμος, Εσιέν, Κοεντράο (91' Αρμπελόα), Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μόντριτς (91' Ντι Μαρία), Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (91' Ιγκουαΐν).
Ατλέτικο: Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Φιλιπε Λουίς, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν (110' Κριστιάν Ροδρίγκες), Κόκε (113' Ραούλ Γκαρθία), Φαλκάο, Ντιέγκο Κόστα (105'+1 Αντριάν).

Κομισιόν για δημόσιο: «Θέλουμε 12.500 ονοματεπών​υμα»

Τα ονόματα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που, σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, πρέπει να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ζητά στην έκθεση της για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή. Όπως τονίζεται στην έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού μνημονίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από την τρόικα το διάστημα μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 11 Απριλίου, ενόψει της επόμενης επίσκεψης της στις αρχές Ιουνίου, αναμένει τους καταλόγους με τα ονόματα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα μετακινηθούν: «Όταν όταν λέμε ότι πρέπει να μετατεθούν 12.500 άτομα εννοούμε ονόματα, ονοματεπώνυμα», ανάφερε χαρακτηριστικά ευρωπαίος αξιωματούχος.
Παράλληλα στην έκθεση τονίζεται ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα σχέδια στελέχωσης για 211.000 υπαλλήλους του δημοσίου, ωστόσο προστίθεται ότι χρειάζονται επειγόντως περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να καταστεί αποδοτικότερος και αποτελεσματικότερος ο δημόσιος τομέας.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έγγραφο του Eurogroup, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στον εντοπισμό πάνω από 13.000 θέσεων που πρέπει να καταργηθούν έως το 2015 σε σύγκριση με το 2012 και 19.000 εργαζομένων σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι 12.500 που θα μπουν σε κινητικότητα μέχρι τον Ιούνιο.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν απολύονται οι επίορκοι»
Κατά την Κομισιόν ο κανόνας μία πρόσληψη για πέντε απολύσεις, σε συνδυασμό με την αύξηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αναμένεται να οδηγήσουν στην επιδιωκόμενη μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο, κατά τουλάχιστον 150.000, την περίοδο 2011-2015, ωστόσο δεν εκπληρώνουν την ανάγκη πρόσληψης νέων εργαζομένων με υψηλά προσόντα και νέων ανθρώπων σε τομείς προτεραιότητας όπως π.χ. η φορολογική διοίκηση Είναι χαρακτηριστικά ότι στην έκθεση ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός χαρακτηρίζεται «αχίλλειος πτέρνα», ενώ γίνεται λόγος για καθυστέρηση στην αναδιάρθρωσή του και για προβλήματα στη συλλογή των εσόδων.
Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ευρωπαίος τόνισε ότι «κάποιοι στο ελληνικό δημόσιο κοροϊδεύουν και εξαπατούν, δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους ή έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά», εκφράζοντας την απορία του «γιατί αυτοί δεν πρέπει να απολυθούν και να αντικατασταθούν από νέους με προσόντα». Υπενθύμισε δε ότι η συμφωνία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει 15.000 αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014 και ισάριθμες προσλήψεις.

aftodioikisi.gr

Εκταμιεύθηκαν τα 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

dosi
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκταμίευσε σήμερα 4,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σε συνέχεια της απόφασης που είχε λάβει το Διοικητικό του Συμβούλιο στις 15 Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κονδύλια μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα σε μετρητά και η περίοδος ωρίμανσης λήγει στις 17 Μαΐου 2043.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η σημερινή εκταμίευση αποτελεί την πρώτη υποδόση της δόσης του Ταμείου, η οποία ανέρχεται συνολικά στα 7,5 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης ύψους 3,3 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2013, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών της τρόικας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέχρι τώρα 120 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τα συνολικά 144,6 δισ. που έχουν δεσμευθεί.
«Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, είναι εφικτή γιατί οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου, Κλάους Ρέκλινγκ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

ysterografa.gr

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Βadminton ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Λουτράκι αποτελεί αυτές τις ημέρες κέντρο του παγκόσμιου μπάντμιντον. Στη μαγευτική λουτρόπολη της Κορινθίας, θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, το διεθνές τουρνουά μπάντμιντον ανδρών – γυναικών «WILSON HELLAS INTERNATIONAL BADMINTON».
Στο διεθνές τουρνουά του Λουτρακίου, θα πάρουν μέρος 150 αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Αίγυπτο, Αγγλία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιταλία, Μαλαισία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Βιετνάμ και Ελλάδα.    
Ήδη στο «SPORTCAMP» βρίσκονται αθλητές από την Μαλαισία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ινδία, την Αίγυπτο, τη Δανία, την Ουκρανία και το Βιετνάμ και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας όλες οι αποστολές.

Απέναντι στους σπουδαίους αθλητές θα βρεθούν και Έλληνες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν σπουδαίους αντιπάλους και να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους επίπεδο. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ορλή, Γιώργο Γάλβα, Βασίλη Κιομουρτζίδη, Θωμά Λεβέντη, Σταμάτη Τσιγκιρδάκη, Ηλία Ξάνθου, Στέφανο Ξανθόπουλο, Αγγελο Κυριακόπουλο, Βαγγέλη Κώστας, Γιώργο Κυριακόπουλο, Ιωάννα Καρκαντζιά και Ευγενία Βαγγέλη.
 
«Στόχος μας είναι να έχουν οι αθλητές μία καλή αγωνιστική εμφάνιση. Ο Ηλίας Ξάνθου θα πάρει μέρος και στους Μεσογειακούς και θέλει να δει σε τι επίπεδο βρίσκεται. Είναι σπουδαίο να διεξάγονται τέτοια τουρνουά στη χώρα γιατί θα βοηθηθεί στο άθλημα. Προπονητές και αθλητές έχουμε μόνο να μάθουμε. Αποτελεί μία καλή προσπάθεια που πρέπει να γίνει θεσμός», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Ξάνθου.
 
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γήπεδο του Λουτρακίου και οι προπονήσεις στο SportCamp. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το SPORTCAMP, το μεγαλύτερο ιδιωτικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα, για την υποστήριξη της υλοποίησης της διοργάνωσης. Για τέσσερις ημέρες η καρδιά του μπάντμιντον θα χτυπάει στο Λουτράκι, σε ένα συναρπαστικό αγωνιστικό πρόγραμμα, που θα μπορούν να απολαύσουν οι φίλοι του αγωνίσματος», δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βικτώρια Χατζήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδά τους, γεγονός που θα αποτελέσει τονωτική ένεση στην οικονομία του Λουτρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας www.badminton.gr καθώς και του συνδιοργανωτή www.sportcamp.gr