Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η Κόρινθος με 12 στην Κρήτη παίζει για την Ιστορία της - H πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Πανηλειακό - Η 25η αγωνιστική

Το εφιαλτικό σενάριο αποφεύχθηκε τελικά και η Κόρινθος θα αγωνιστεί στον αυριανό εκτός έδρα αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής με την Επισκοπή στην Κρήτη.
Η Διοικούσα Επιτροπή κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό για τα έξοδα του ταξιδιού και έτσι, αυτή την στιγμή η "Μπάρτσα" με δώδεκα (!) παίκτες στην αποστολή ταξιδεύει ακτοπλοϊκώς από λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά. Μετά την άφιξη της αποστολής στα Χανιά το πούλμαν θα μεταφέρει την ομάδα της Κορίνθου στο γήπεδο της Επισκοπής.
Τα αγωνιστικά προβλήματα πάντως, είναι αρκετά, καθώς η Κόρινθος έχει ξεμείνει από ποδοσφαιριστές και οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή από τους Νούλα-Μιχαηλίδη είναι οι Τεντώνης, Τσατσόπουλος, Παππάς, Σπυρόπουλος, Φίλης, Λούβρης, Κοτσόκολος, Νικολόπουλος, Αράπογλου, Αμπαδιωτάκης, Γκάτσης, Δανιήλ.
Από το υπάρχον ρόστερ, νοκ άουτ έχει τεθεί ο Μακρής, ο οποίος έχει υποστεί διάταση συνδέσμων στο γόνατο, καθώς και ο Χαρίτος, ο οποίος δίνει Πανελλαδικές εξετάσεις.
Εδώ και εβδομάδες, ο στόχος είναι να κλείσει αξιοπρεπώς η σεζόν και αυτό τελικά θα συμβεί, χάρη στις ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά και τη θέληση της τεχνικής ηγεσίας των παικτών, που απέμειναν.
Η διοικούσα επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ορισμένους ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να μην γραφτεί μια μελανή σελίδα στην ιστορία της «Μπάρτσα».
 
Ευχαριστήριο της διοικούσας επιτροπής της Κορίνθου«Ως διοικούσα επιτροπή της Κορίνθου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά το ταξίδι της ομάδας στην Κρήτη και να δώσουμε κανονικά τον αγώνα κόντρα στην Επισκοπή.
Οι Μπεθάνης Π., Κωστήρης Γ., Καρασταμάτης Κ., Φουρναράκης Γ., Γκίλλας Αθ., Κωνσταντίνου Ν., Τσώτος Σ., Καραβίτης Ν., αλλά και ο αρχηγός Πάρης Σπυρόπουλος, προσέφεραν χρήματα ώστε να μεταβεί η Κόρινθος κανονικά στην Κρήτη.
Επίσης το πούλμαν από Κόρινθο ως Πειραιά, αλλά και η επιστροφή, είναι χορηγία του Φάνη Διακουμόπουλου και του Γιώργου Χριστοδούλου.
Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω, για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθούν όλα κανονικά
Εκ της διοικούσας επιτροπής
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Επισκοπής, Κώστας Ανυφαντάκης συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές για το αυριανό παιχνίδι ενώ τις υπηρεσίες τους δεν μπορούν να προσφέρουν ο τιμωρημένος Ψωμάς και ο στρατευμένος Δελήμπασης. Κάλεσμα στον κόσμο της έκανε μέσω επίσημης ανακοίνωσής της η κρητική ομάδα για «... να δώσουν δυναμικό παρών την Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στο τελευταίο εντός έδρας φετινό παιχνίδι της ομάδας μας με την Κόρινθο. Όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και φίλαθλοι, ενωμένοι για να φτάσει η Επισκοπή στη νίκη, που θα οδηγήσει το Ρέθυμνο στην Football League»

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο Πανηλειακός βρίσκεται δύο βήματα μακριά από την άνοδο στη Β' Εθνική, έτοιμος να ξαναμπεί στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου ύστερα από αρκετά χρόνια.

Αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα υποδέχεται τα Χανιά στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, με στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης, οι οποίοι θα θέσουν εκτός μάχης για την 6η θέση την Κρητική ομάδα και θα φέρουν τους «ερυθρόλευκους» μια ανάσα από την κατάληψη της 6ης προνομιούχου θέσης.
Στις τάξεις των φιλάθλων του Πανηλειακού επικρατεί ξεσηκωμός και ισχυρή κινητοποίηση ύστερα από αρκετό καιρό, και το «Μαρακανά» αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο το απόγευμα της Κυριακής.
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι, πιστοί στρατιώτες καθ' όλη τη χρονιά εντός κι εκτός έδρας, ετοιμάζουν το δικό τους πάρτι στις εξέδρες, επιφυλάσσοντας όμορφες εκπλήξεις!
  Επί του αγωνιστικού, οι προπονήσεις συνεχίστην καθ' 'ολη τη διάρκεια της εβδομάδας. Παναγιώτης Καραχάλιος και Κώστας Βλαχόπουλος, συνεχίζουν τον αγώνα δρόμου που κάνουν, για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να είναι έτοιμοι κι αυτοί μετά τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν για το μεγάλο ματς της Κυριακής.
  Σίγουρα με τα Χανιά υπολογίζεται ο Σωτηρόπουλος (έλειψε λόγω καρτών με τον Αστέρα Μαγ.) καθώς κι ο Σαραμαντάς (έχει συμπληρώσει 7 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει τις δυο αγωνιστικές, τη μια με τον Εθνικό Αστέρα και την άλλη με τον Φωστήρα). Ο Σωτήρης Αντωνίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ζητάει από τους παίκτες του να παίξουν με πάθος και να μην αφήσουν τα Χανιά να πάρουν … ανάσα μέσα στον αγωνιστικό χώρο
Αν καταφέρουν να είναι αυτοί που θα κυριαρχήσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν πρόκειται να χάσουν τους τρεις βαθμούς. Ενόψει αυτού του μεγάλου αγώνα, ο διοικητικός ηγέτης του Πανηλειακού Κώστας Ντάβαρης δήλωσε χαρακτηριστικά :
«Η ομάδα μας παίζει πλέον το ματς της χρονιάς! Είναι, απλά και κατανοητά, και χωρίς πολλά λόγια, το ματς, όπου παίζουμε την άνοδό μας στη Β' Εθνική! Από αυτά και μόνο, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε εύκολα, τι ματς είναι αυτό! Θα ήθελα να ξέρουν όλοι, ότι από αυτό το ματς, ο Πανηλειακός μας ή ζει ή πεθαίνει! Το λέω έτσι ακριβώς, για να γίνει πλήρως κατανοητή η σημασία! Για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής με τα Χανιά, ο προπονητής της ομάδας. Σωτήρης Αντωνίου τόνισε την Παρασκευή το βράδυ στην εκπομπή της ΟΡΤ «Αθλητικός Δικαστής»: «Η ομάδα είναι σε καλή αγώνας της Κυριακής είναι ένα παιχνίδι ορόσημο για μας, ένας τελικός και τίποτα άλλο, όπου θέλουμε απαραίτητα τους τρεις πόντους. Θέλω ο κόσμος να δώσει το παρόν στο γήπεδο του Πύργου, που πρέπει να θυμηθεί στιγμές της δεκαετίας του ‘80. Πρέπει να είναι ο 12ος παίκτης. κατάσταση, τα παιδιά στις προπονήσεις είναι πολύ σοβαρά και πιστεύω ότι με την βοήθεια του κόσμου, θα πάρουμε αυτό το παιχνίδι και ο Πανηλειακός θα ανέβει στην ανώτερη κατηγορία».
 
Η αποστολή του ΑΟ Χανιά αναχώρησε ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά και εν συνεχεία θα μεταβεί στην περιοχή της Ολυμπίας όπου θα διαμείνει το βράδυ του Σαββάτου (18/5). Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Γιάννης Ντερμανάκης και μέλη της οι Μιχάλης Μαλαξιανάκης και Νεκτάριος Μαλαμαδάκης. Την Κυριακή (19/5) θα βρεθεί στον Πύργο ο Πρόεδρος Νικόλαος Λαγομιτζής, ο Δημήτρης Βιριράκης καθώς και φίλοι της ομάδας.
Ο Ψυχουντάκης δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής  για προληπτικούς λόγους καθώς έχει ενοχλήσεις στο γόνατο ενώ ατομικό ακολούθησε ο Αντώνης Καμπλιώνης που  βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για τον Πύργο από την οποία  απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Μποχώνης, Τσατσαρής και Κορτσινίδης.

Με προπόνηση στις 12 το μεσημέρι στο "Θ. Βαρδινογιάννης" ολοκλήρωσε ο Ρούβας την προετοιμασία του για το ματς της Κυριακής κόντρα στον Φωστήρα. Αξίζε να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Γέργερης μπορεί να είναι αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς χάθηκε το... τρένο της ανόδου, ωστόσο η διοίκηση αλλά και η τεχνική ηγεσία ζήτησε από τους παίκτες να είναι αξιοπρεπής μέχρχι το τέλος του πρωταθλήματος.
Το πρωί του Σαββάτου έφτασε στο νησί της Κρήτης η αποστολή του Φωστήρα
Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν καταλύσει σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στα Μάταλα για να βρίσκονται κόντα στο γήπεδο που είναι στο Τυμπάκι,
Βήμα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος βαδίζει ο Φωστήρας και μόνο αν αυτοκτονήσει θα τον χάσει. Μετά και τη νίκη τους την προηγούμενη Κυριακή, οι «κιτρινόμαυροι» αρκούνται σ' ένα μόλις βαθμό στα τελευταία 2 ματς προκειμένου να σηκώσουν την κούπα του τίτλου. Απαντες έχουν θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα και ελπίζουν ότι κόντρα στον Ρούβα θα δώσουν ένα τέλος στο σίριαλ. Εκτός μάχης οι τιμωρημένοι Δωροβίνης, Κάμπας, ο ανέτοιμος Τασουλής και ο Παραράς που πήρε άδεια για προσωπικούς λόγους.

Άκρως επιτυχημένη είναι η χρονιά για τον Αχαρναϊκό, αφού πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει από το ξεκίνημα της και ήταν ο προβιβασμός της ομάδας στη Β' Εθνική! Γι' αυτό το λόγο η διοίκηση επιθυμεί στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στη "Μαύρη Θύελλα" στο γήπεδο του Μενιδίου (έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική) να υπάρξει μεγάλη προσέλευση των φιλάθλων της ομάδας για να γιορτάσουν όλοι μαζί την άνοδο!
Το αγωνιστικό κομμάτι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, καθώς ούτε και η Καλαμάτα έχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει νίκη μακριά από το «σπίτι» της. Στο τιμόνι θα βρίσκεται και πάλι ο προπονητής της ομάδας Νέων, ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τραυματία Νεόφυτο και στον τιμωρημένο Ραχίμ. Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Καλαμάτας θα αναχωρήσει από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας στις 11 το πρωί της Κυριακής με προορισμό την πρωτεύουσα και επικεφαλή της αποστολής θα είναι ο γενικός αρχηγός της, Κώστας Γυφτέας

Χαμός αναμένεται να γίνει στην Ελευσίνα σ' ένα παιχνίδι με άκρως σημαντικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Ο Αστέρας Μαγούλας στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι χρειάζεται μόνο τη νίκη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της ανόδου για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ακόμα, όμως, και να ηττηθεί, θα έχει ακόμα μία ευκαιρία την ερχόμενη Κυριακή μέσα στην Κόρινθο. Απέναντί του θα βρει την ψυχωμένη Προοδευτική. Οι «βυσσινί» έχουν φέρει τα πάνω κάτω και μόνο με νίκη θα παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη της ανόδου, καθώς στο φινάλε θα πάρουν τρεις βαθμούς στα χαρτιά (ματς με Εθνικό Αστέρα).
Στο μεταξύ, δωρεάν θα παρακολουθήσουν οι φίλοι της Προοδευτικής τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Μαγούλας, καθώς ο χρηματοδότης του συλλόγου, Αργύρης Τσαουσάκης, αγόρασε όλα τα εισιτήρια που διατίθενται για την ομάδα των φιλοξενούμενων και τα διέθεσε στους οπαδούς. Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων της Προοδευτικής με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους φίλους των «βυσσινί» να δώσουν το «παρών» στην αναμέτρηση της Ελευσίνας και να βοηθήσουν την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο.

Ο αγώνας της Γλυφάδας με τον Εθνικό Αστέρα δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ομάδας της Καισαριανής από το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2.
Τέλος ο Παναιγιάλειος έχει ρεπό

25η αγωνιστική
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΡΟΥΒΑΣ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΧΑΝΙΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 3 – 0 α. α
Ρεπό ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ.