Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Φρόσω Γκαïνά: OXI σε άλλη υποβάθμιση - Να μην μεταβληθει ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου

http://www.naxos-news.gr/fileses/7174.jpg
Αγαπητοί συμπολίτες του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,
Θεωρώ χρέος μου να σας ενημερώσω γι’αυτά που συμβαίνουν στο δήμο μας. Δυστυχώς κάποιοι αποφασίζουν για εμάς , χωρίς εμάς!
Ένα σημαντικό θέμα συζητήθηκε χθες 12/8/2014 από το Δ.Σ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με θέμα την «Μεταφορά απορριμμάτων από άλλους δήμους στο Χ.Υ.ΤΑ Ξυλοκάστρου».
Ο χώρος Υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Φενεού πριν από 10 και πλέον χρόνια σχεδιάστηκε ώστε να δοθεί λύση στα απορρίμματα. Αντί λοιπόν σήμερα να έχουμε αναβαθμίσει τον Χ.Υ.ΤΑ σε Χ.Υ.Τ.Υ (Χώρος Υγειονομικής ταφής Υπολειμμάτων) αναγκαζόμαστε να δεχτούμε και τα απορρίμματα άλλων δήμων όπως Τρίπολης και Ερμιονίδας.
Είναι γνωστό ότι από τους Χ.Υ.ΤΑ απελευθερώνεται στο περιβάλλον μία ποικιλία χημικών βλαπτικών παραγόντων όπως μεθάνιο,CO2 ,οξείδια του θείου, βενζόλιο και ατμοί μετάλλων. Η δυνατότητα ρύπανσης του περιβάλλοντος υπάρχει και κατά την περίοδο που ο Χ.Υ.Τ.Α είναι εν λειτουργία, αλλά και μετά την διακοπή της λειτουργίας του. Οι κύριοι οδοί έκθεσης των ανθρώπων είναι μέσω του αναπνευστικού συστήματος , της κατανάλωσης νερού (λόγο ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα) αλλά και της δερματικής έκθεσης για τους εργαζομένους σε Χ.Υ.Τ.Α.
Τα θέματα που προκύπτουν με την μεταφορά απορριμμάτων από τους δήμους Ερμιονίδας και Τριπόλεως σήμερα (γιατί αύριο μπορεί να προκύψουν κι άλλα πολλά) είναι:
a) H χωρητικότητα του Χ.Υ.Τ.Α Ξυλοκάστρου είναι 250.000 τόνους. Η ποσότητα απορριμμάτων των περιοχών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Φενεού είναι περίπου 13.000 τόνοι τον χρόνο και η διάρκεια του Χ.Υ.Τ.Α περίπου 20 χρόνια. Εμείς θα επιβαρυνθούμε περίπου με 6.000 τόνους το μήνα από τα απορρίμματα των δύο επιπλέον περιοχών, που σημαίνει 72.000 τόνους το χρόνο. Επομένως επισπεύδουμε το χρόνο ζωής του Χ.Υ.Τ.Α.
b) Διαχείριση διασταλλαζόντων υγρών(κοινός στραγγίσματα) και ρυθμοί απόθεσης απορριμμάτων πολλαπλάσιοι των 13.000 τόνων το έτος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αφομοιωθούν από τον Χ.Υ.Τ.Α μας .
c) Υποβάθμιση γενικότερα της περιοχής όπου βρίσκεται(ανεξάρτητα με τα μέτρα προστασίας που μπορεί να έχουν ληφθεί) αφού ο κίνδυνος ρύπανσης και μόλυνσης του υπόγειου υδροφορέα της περιοχής αλλά πιθανόν και της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλος.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι είμαστε μεν κατά βάση Αγροτικός δήμος , είμαστε όμως και τουριστικός. Και αντί στην εποχή της κρίσης να στηρίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά(και η καθαριότητα είναι η βάση του πολιτισμού) την επιβαρύνουμε, την υποβαθμίζουμε και πάει λέγοντας… Σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί και το έργο του προαστιακού που βρίσκεται στην ίδια περιοχή (150μ. τουλάχιστον στην ευθεία), τι θέλουμε λοιπόν Ανάπτυξη-Πρόοδο-Πολιτισμό ή τριτοκοσμική υποβάθμιση ;!
Σε ΚΥΑ στις 13/3/2013 τονίζεται ότι η μεταφορά απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ.Α Φυλής από την Τρίπολη και την Ερμιονίδα θα σταματήσει όταν αρχίσει η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α Ξυλοκάστρου. Στο ΦΕΚ στις 4/4/2014 με νέα ΚΥΑ αποφασίζεται ρητά ότι ο Χ.Υ.Τ.Α Ξυλοκάστρου θα υποδεχθεί τα σκουπίδια των ανωτέρων δήμων με υπογραφή «Μιχελάκης-Μανιάτης» Υπουργός Περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.
Το 2013 ο σύνδεσμος διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Φενεού (ΦΟΣΔΑ) συγχωνεύτηκε στον περιφερειακό σύνδεσμο Πελοποννήσου .Στις 8/10/2013 στο ΦΕΚ παραχώρησης επισημαίνεται ότι ο ΦΟΣΔΑ καθίσταται καθολικός διάδοχος σε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορέων που συγχωνεύτηκαν. Σε έγγραφο του ο δήμαρχος Ερμιονίδας κος Καμίζης προς ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, Γ. Γρ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Διδασκάλου μιλά για υπερκορεσμό του χώρου απορριμμάτων προσωρινής αποθήκευσης και ζητά να μεριμνήσουν άμεσα για την έκδοση άδειας λειτουργίας και θέση σε κανονική λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α του δήμου μας προκειμένου η εγκατάσταση αυτή να υποδεχθεί τα απόβλητα του δήμου Ερμιονίδας (σημειωτέον οι ανωτέρω δήμοι μαζί με άλλους κοντινούς μας δήμους π.χ Σικυωνίων, Κορινθίων κ.α έχουν τιμωρηθεί με πρόστιμα ).
Τελειώνοντας θα ήθελα αφενός να δηλώσω πως για τους λόγους που προανέφερα, προφανώς και είμαι αρνητική για την μεταφορά απορριμμάτων από άλλους δήμους στον Χ.Υ.Τ.Α Ξυλοκάστρου και αφετέρου να ζητήσω την κοινοποίησή σας ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες μας για την σοβαρότητα και επικινδυνότητα του θέματος αυτού .
Ευχαριστώ για την υπομονή σας
Δημοτική Σύμβουλος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Φρόσω Γκαïνά

Πέθανε η μεγάλη αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ


 Μια από τις μεγαλύτερες αμερικανίδες ηθοποιούς όλων των εποχών, η Λορίν Μπακόλ πέθανε σε ηλικία 89 ετών.
«Με βαθιά θλίψη, αλλά με μεγάλη ευγνωμοσύνη για την καταπληκτική ζωή της, επιβεβαιώνουμε το θάνατο της Λορίν Μπακόλ» αναφέρει το ίδρυμα Μπόγκαρντ στο λογαριασμό του στο Twitter.
 Η Μπακόλ που ήταν σύζυγος του θρυλικού αμερικανού ηθοποιού Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ τις δεκαετίες του 40' και του 50' όταν χαρακτηρίστηκε και ίνδαλμα της μόδας.

Αναβάλλεται η «Γιορτή του Σταφυλιού» στο Ζεμενό.

https://c2.staticflickr.com/2/1270/4697356670_3a976d3730_z.jpg
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 14 Αυγούστου εκδήλωση «Γιορτή του Σταφυλιού» στο Ζεμενό. Η ημερομηνία διεξαγωγής της θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες

Ακυρόνονται «Τα Νοτάρια»

Παραδοσιακό Πανηγύρι «Τα Νοτάρια» | Πολιτιστικός - Παραδοσιακός Σύλλογος «Οι φίλοι των Τρικάλων»
Ακυρώνεται για τεχνικούς λόγους η προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Αυγούστου στο Προαύλιο Ναού Αγ. Γερασίμου στα Ανω Τρίκαλα, εκδήλωση «Τα Νοτάρια» του συλλόγου «Οι φίλοι των Τρικάλων»

Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική από τον «ΑΣΤΕΡΑ» ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική από τον «ΑΣΤΕΡΑ» ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 
Κεντρική Πλατεία Δερβενίου, Σάββατο 16 Αυγούστου ώρα 22.00.
Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική από τον «ΑΣΤΕΡΑ» ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.

Με επιτυχία η Θεατρική Παράσταση «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου στο Ξυλόκαστρο

Θεατρική Παράσταση «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου
Με επιτυχία ανέβηκε η Θεατρική Παράσταση «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, στο Ξυλόκαστρο , χθες Τρίτη 12 Αυγούστου.
 Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου για πρώτη φορά ήταν πρωταγωνιστής σε έργο του πατέρα του Μέντη Μποσταντζόγλου ερμηνεύοντας τον ρόλο της Θρυλικής Μαρίας από τους Πενταγιούς.

Ο ΜΠΟΣΤ  με το έργο του ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ παρουσιάζει την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια, μέσα από το προσωπικό του χιούμορο οποίος εκτός από συγγραφέας ήταν ζωγράφος και έγραφε και σκιτσογραφούσε στις μεγαλύτερες εφημερίδες της εποχής του με δύσκολα αλλά ιδιαίτερα κείμενα, ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Παναγιώτης Μανίκας
Επιμέλεια κοστουμιών: Δέσποινα Βολίδη

Έπαιξαν οι ηθοποιοί:
Γιάννης Μποσταντζόγλου  - Θανάσης  Βισκαδουράκης
Δήμητρα Παπαδήμα - Κώστας Φλωκατούλας
Περικλής Αλμπάνης - Πέτρος Πέτρου
Μάριος Λεωνίδου - Κωνσταντίνος Πασσάς
Γιώργος Ματαράγκας - Πέτρος Ξεκούκης

Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ξυλόκαστρο… Ούτε μια μέρα ακόμα

Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης … Ούτε μια μέρα ακόμα 
Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης,Σάββατο 16 Αυγούστου ώρα 21.30
Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης … Ούτε μια μέρα ακόμα.
Η ορχήστρα της Δημ. Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με το Κοιν. Παντοπωλείο διοργανώνουν μια βραδιά αλληλεγγύης για όλους όσους το έχουν ανάγκη «Στηρίζουμε τον αδύναμο συνάνθρωπο και όλοι μαζί τραγουδάμε για αυτό το σκοπό».
Τραγουδούν: Μ. Τζαβάρα, Δ. Λογοθέτης, Β. Γώγου, Σ. Μαυραντζάς. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δ. Ζαχαρίας.
Αντί εισιτηρίου προσφέρονται τρόφιμα.

Η (ηχηρή) επιστροφή του Μιχελάκη με άρθρο (για το μέλλον)

Giannis-Michelakis

Στον ανασχηματισμό του Ιουνίου, που προέκυψε ως περίπου αυτονόητος λόγω της ήττας της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του Μαϊου, η αποχώρηση του Γιάννη Μιχελάκη, όχι μόνο από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά συνολικά από την κυβέρνηση, ήταν ένα από τα απρόσμενα που είχε σημειωμένα στο μπλοκάκι του ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Συγγρού, δεν έδειξε διάθεση να… βγει στο αντάρτικο, και κράτησε μια συνεπή στάση σιωπής όλο το προηγούμενο διάστημα.
Σήμερα, είχαμε την “επιστροφή” του, και μάλιστα ηχηρή, καθώς ο Γιάννης Μιχελάκης υπογράφει άρθρο στην “Καθημερινή” για το… μέλλον που έρχεται.

Θα τσακωθούμε (και) για την Αμφίπολη;

Common-sense

Στη σκιά της προσδοκίας ενός σημαντικού αρχαιολογικού ευρήματος στην Αμφίπολη επανήλθαν στο προσκήνιο οι μόνιμες παθογένειες του έθνους, που το οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, και κυρίως, το εμποδίζουν να ξανασταθεί στα πόδια του.
Με… δειλά βήματα τώρα στο ξεκίνημα, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μοιάζουν έτοιμες να τσακωθούν και για ένα αρχαιολογικό εύρημα που ενδεχομένως προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, και επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναθυμήσει στην ανθρωπότητα ότι έρχεται από πολύ μακριά. Και επομένως, πηγαίνει πολύ πιο μακριά.
Ήδη η Αντιπολίτευση έχει αρχίσει να δείχνει στην κατεύθυνση της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές για απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος, στην καρδιά ενός εξαιρετικά δύσκολου καλοκαιριού για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με τους διαδοχικούς, ατυχείς χειρισμούς σε μια σειρά από κρίσιμα για την καθημερινότητα των Ελλήνων ζητήματα.
Λες και, ακόμη και στην Αμφίπολη βρισκόταν ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι πολίτες θα ξεχνούσαν… τον ΕΝΦΙΑ και τα λοιπά βάσανα του Μνημονίου, που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την Ελλάδα, και να σκοτεινιάζουν την εθνική προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Ας παραμερίσουμε λοιπόν τη μιζέρια. Και ας αφήσουμε στην αρχαιολογική σκαπάνη τα υπόλοιπα. 
ysterografa.gr

Γιάννα: Οι πολιτικοί εγκατέλειψαν "εκείνη" την Ελλάδα

Gianna-Angelopoulos

Τον Ιούνιο του 2013, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN φιλοξένησε συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της “My Greek Drama”.
Η συνέντευξη είναι εξαιρετικά επίκαιρη σήμερα, λόγω της βαθιάς εθνικής κρίσης που βιώνει η χώρα, στην επέτειο των 10 ετών από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, στις 13 Αυγούστου 2004.
Μεταξύ άλλων, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε στη συνέντευξή της:
«Ήμασταν το θαύμα. Δείξαμε μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα που μπορεί σε τέσσερα χρόνια αντί επτά», λέει, και εκφράζει την άποψη ότι τα μαθήματα της Ολυμπιάδας θα πρέπει να αξιοποιηθούν.
«Η κρίση δεν ήρθε από τύχη. Στους πολιτικούς αρέσει να τα ρίχνει ο ένας στον άλλο. Θα πρέπει να διδαχθούν το πώς η Ελλάδα απέδωσε κατά την διάρκεια της Ολυμπιάδας», είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για την φήμη που έχει αποκτήσει διεθνώς η χώρα μας:

Αθήνα 2004: Δεν καταλάβαμε ποτέ... οι Ιθάκες τί σημαίνουν

Olympic-Game-2004-opening-ceremony

Twitter@EmOikonomidis
Ένα συνηθισμένο και ενίοτε χαριτωμένο παιχνίδι ανάμεσα στην Ιστορία και τις γενιές που ανταμώνει, είναι μια άγαρμπη ερώτηση, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για να ξεφύγει κανείς από την αυθόρμητη και εκ των πραγμάτων ειλικρινή απάντηση. Που δεν προκαλεί επανεξέταση…
Η ερώτηση είναι απλή: “Εσύ που ήσουν τότε;”, και αφορά σημεία-σταθμούς, tipping points που χαρακτήρισαν και επηρέασαν τόσο εκκωφαντικά την ηχώ της φήμης που τα ακολούθησε, ώστε να μνημονεύονται, ανεξαρτήτως του θετικού ή αρνητικού προσήμου τους, στα επεισόδια τα οποία ακολούθησαν στην οικεία εθνική διαδρομή.

Μεταθέσεις-εξπρές στους δήμους – «Πατώνει» η Εθελοντική Κινητικότητα

Σε υποχρεωτικές μεταθέσεις-εξπρές, προσωπικού από δήμο σε δήμο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά την αποτυχία -όπως όλα δείχνουν- της ενδοδημοτικής κινητικότητας, η οποία λήγει στις 29 Αυγούστου.
Σε πρωτοσέλιδό του δημοσίευμα το «Έθνος», επικαλείται εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, σύμφωνα με τις οποίες ο στόχος της ενδοδημοτικής κινητικότητας που αφορά την εθελοντική μετακίνηση 2.000 υπαλλήλων δεν φαίνεται δυνατό να επιτευχθεί παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί τρίτη παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου και παρά το κίνητρο για τους μετακινούμενους υπαλλήλους, ότι θα εξαιρεθούν στο μέλλον από ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απόλυσης, όπως προβλέπει ο νόμος.
H κυβέρνηση φέρεται να δέχεται πιέσεις από την τρόικα για τάχιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα συζητηθεί με την τρόικα η διενέργεια μετατάξεων εξπρές για τους υπαλλήλους.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει βάλει «μπλόκο» στην εθελοντική κινητικότητα και έχει ζητήσει από τους εργαζομένους να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία.
 
aftodioikisi.gr

Με επιπλέον 40 εκ. καλύπτεται το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρουν Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Σταθμοί

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Aναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας κ. Β. Κεγκέρογλου και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της , κ. Κ. Ασκούνη, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ κ. Ι. Μέξη, με θέμα την κάλυψη των αυξημένων αιτήσεων για τη φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και αφού εκτιμήθηκε ότι, με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό των 160 εκατομμυρίων ευρώ, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών θα έμενε εκτός Παιδικών Σταθμών, αποφασίστηκε να διατεθεί επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατομμύρια ευρώ.

Πόσο πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι – Ποιοι είναι οι «φτωχοί» και οι «πλούσιοι» – Στη Βουλή τα στοιχεία

Στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση και σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων που προηγήθηκε από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση. Ο βουλευτής ζητούσε από τα συναρμόδια υπουργεία να καταθέσουν στη Βουλή τον αριθμό των υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΑ, ιερείς, περιφερειακές υπηρεσίες, αποκεντρωμένες υπηρεσίες κλπ) στη χώρα μας αυτή τη στιγμή και το κόστος μισθοδοσίας τους.
Ο κ. Πανούσης ζητούσε επίσης να ενημερωθεί ποιες ακριβώς δεσμεύσεις έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών για απολύσεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή διότι δεν υπάρχει αναλυτική εικόνα για τον αριθμό των υπαλλήλων στο δημόσιο.

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. O έμμεσος τεμαχισμός της εθνικής κυριαρχίας

 https://netakias.files.wordpress.com/2014/08/greece_sold_high.jpg
του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Γενικά μιλώντας, στον καπιταλισμό ο κάθε εργαζόμενος «πουλάει» την εργατική του δύναμη σε αυτόν που του υπόσχεται ότι θα του προσφέρει εργασία, γνωρίζοντας ότι με αυτό θα «χάσει» τη συμμετοχή του στα κέρδη, αδυνατώντας να πουλήσει την εργασία του μόνος.
Στον 20ό αιώνα, λόγω του κομμουνιστικού «αντίπαλου δέους», αυτή η αδικία είχε αμβλυνθεί με τις εργατικές διεκδικήσεις που είχαν κερδηθεί με πολλούς αγώνες. Στη νεοφιλελεύθερη νέα τάξη, όμως, η εργασία δεν είναι αυτή που θεωρείται προϊόν, αλλά ο ίδιος ο εργαζόμενος! Επιστρέφουμε δηλαδή στη Φεουδαρχία, όπου οι σκλάβοι είχαν δικαίωμα στη ζωή μόνο όσο προσέφεραν εργασία, ως εργαλεία, και όχι ως πολίτες.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας στο Bolero Bar@Δερβένι Κορινθίας, Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

mpalafas
Αυτό το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 ο Λεωνίδας Μπαλάφας παρέα με ολόκληρη την μπάντα του θα βρίσκεται στο Bolero Bar Cafe στο Δερβένι Κορινθίας. Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται οπότε τα λέμε εκεί..
Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00 μ.μ

Τα παιδιά της Γάζας πληρώνουν το βαρύ τίμημα του πολέμου -Γιατί κινδυνεύουν ακόμη όσα επέζησαν από τον (χωρίς λογική) όλεθρο;


Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Ο λαός τρώει ξύλο, πολύ ξύλο, για τα αργύρια των δανειστών

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Το βέβαιο είναι ότι ο λαός μας (που… «μυαλό δεν βάζει» ) τρώει ξύλο, πολύ ξύλο!.. Στον πέμπτο χρόνο της κρίσης το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, άγαρμπα ευνουχισμένο, είναι η κορύφωση της ξένης κατοχής, με  αντίτιμο το ένα δισεκατομμύριο… αργύρια!..
Όχι όμως και ο επίλογος της ξενοκρατίας αφού  ο λαός μας  προειδοποιείται  για  νέους δανεισμούς με επιτηρητή την ίδια «τρόικα» υπό…  μοντέρνο όνομα, με έδρα το Παρίσι. Και βεβαίως με το μέγαρο Μαξίμου να…  νανουρίζει το λαό  μας ότι  «βγαίνουμε από την κρίση». Πότε αυτό; Την ώρα που τρώμε κατάμουτρα  το εμπάργκο του Πούτιν…

Δεκαπενταύγουστο με τη σκέψη στους μάρτυρες του Ιράκ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τέτοιες μέρες γιορτής για τη χριστιανοσύνη, η σκέψη όλων των Χριστιανών στρέφεται προς τους ομοθρήσκους που δοκιμάζονται σκληρά στο Ιράκ και μαρτυρούν στα χέρια των πιο φανατικών ισλαμιστών, των αιμοσταγών τζιχαντιστών (που δεν καταλάβαμε από πού ξεφύτρωσαν ξαφνικά τόσο οργανωμένοι και τόσο οπλισμένοι)
Όχι πως περνούσαν πάντοτε καλά στις χώρες όπου έχει επικρατήσει ο φανατικός ισλαμισμός οι Χριστιανοί και οι άλλες μειονότητες, όπως στην προκειμένη περίπτωση αυτή των Γεζίντι.
Αλλά στην παρούσα συνθήκη, τα γεγονότα παίρνουν διαστάσεις γενοκτονίας- όπως άλλωστε διακήρυξε και η ΕΕ, που με ανακοίνωση της βαρόνης Άστον μίλησε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι περιγραφές για τις σφαγές που συντελούνται από τους παρανοϊκούς του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», είναι συγκλονιστικές.

Η πολιτική του τάφου (μας) και το success story από το παρελθόν

samaras-amfipoli-tafos

Ότι και να έχει στο μυαλό του, ο Πρωθυπουργός, καλό θα
είναι να σταματήσει να είναι «ευδιάθετος» με τις ανακαλύψεις
και δημιουργήματα τρίτων και ας ρίξει μία ματιά στον Ελληνικό
λαό που στενάζει κάτω από γονατογραφημένους ΕΝΦΙάδες και
την τελευταία άθλια απόφαση για «ντου» στα σπίτια από την
Εφορία καταλύοντας το οικογενειακό άσυλο.
περισσότερα
 
www.tokentro.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ.



 ---------------------------------------
                 Διά  χειρός  ενός απλού Έλληνα Πολίτη.
                -----------------------------------------------------
 http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2014/08/glezosPoutin-600x300.jpg
Σύντροφε και Συναγωνιστή  Μανώλη,

Εκτίμησα δεόντως την επιστολή σου, και τα αισθήματά σου, με τα οποία προσπαθείς να σώσεις το Λαό σου, από τη γάγγραινα που λέγεται Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Όμως.
Έχεις ποτέ δεί άνθρωπο ή κράτος να ευεργετεί τον εχθρό του;;;
Μόνο ο Ιησούς Χριστός έπραξε αυτό, για τους σταυρωτές Του!!!
Σήμερα οι σταυρωτές του Ιησού, Σιωνιστές Ιουδαίοι, με τη βοήθεια του Βασιλέως Σολομώντος, έγιναν επικίνδυνη υπερδύναμη!!!