Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Τουρκία: «Φουλ» στα φυτοφάρμακα εντοπίστηκαν φρούτα και λαχανικά

 Τουρκία: «Φουλ» στα φυτοφάρμακα εντοπίστηκαν φρούτα και λαχανικά 

Καθημερινά εντοπίζονται φρούτα και λαχανικά με περίσσεια φυτοφαρμάκων

Μπλόκο σε λεμόνια και πιπεριές από την Τουρκία τα οποία εντοπίστηκαν για ακόμη φορά να είναι ακατάλληλα για κατανάλωση, καθώς η περιεκτικότητα σε φυτοφάρμακα ήταν σε υπερβολικό επίπεδο, έβαλαν οι αρμόδιες αρχές.

Ειδικότερα, στο Σύστημα Ταχείας Προειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές (RASFF) αναφέρθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου η απόρριψη εννέα αποστολών πιπεριάς και λεμονιού από την Τουρκία, τα οποία εντοπίστηκαν με υπερβολικές ποσότητες υπολειμμάτων έως και οχτώ διαφορετικών φυτοφαρμάκων.

Διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη: Μονόδρομος η αυτοδυναμία - Θα ασχοληθώ προσωπικά με το ΕΣΥ– Video


 

Γιάννης Καντέλης (ΣΚΑΪ): Καλημέρα, θα ήθελα με αφορμή το τραγικό περιστατικό, το ναυάγιο στην Πύλο, να σας ρωτήσω αν η πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί ένα πρόβλημα στη διαχείριση του μεταναστευτικού πλέον, με την Ελλάδα να συνεχίζει να σηκώνει ένα βάρος αλλά και τις ευθύνες για τέτοια περιστατικά, όπως τουλάχιστον κάποιοι τις αποδίδουν. Και θα ήθελα να ζητήσω και μία απάντηση στις αιχμές που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή σας, την οποία υπονοεί ότι συνεχίζεται ακόμη, αλλά και για τη στάση του Λιμενικού σε τέτοια περιστατικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Καντέλη, το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πολλά χρόνια. Θα ξεκινήσω με το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, μιλώντας σας λίγο πιο αναλυτικά για την πολιτική την οποία ακολούθησε η κυβέρνησή μας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός, τον Ιούλιο του 2019, θέσαμε ορισμένες σαφείς προτεραιότητες για τη νέα μεταναστευτική μας πολιτική.