Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Με αλυσίδες στην ορεινή Κορινθία - Κίνδυνος για πλημμύρες στο κάμπο της Ηλείας - Υπερχείλισε ο Λάδωνας


Στα "λευκά" έχει ντυθεί η ορεινή Κορινθία, καθώς χιονίζει από το απόγευμα.
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στο μεταξύ οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει μικροπροβλήματα με κατολισθήσεις μικρής έκτασης σε δευτερεύοντες δρόμους του οδικού δικτύου στην περιοχή της Γορτυνίας, αλλά και της Μεγαλόπολης στο δρόμο προς Νέδα.
Το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα, όπου από το μεσημέρι η στάθμη του νερού ανέβηκε πολύ και άγγιζε τα όρια υπερχείλισης, είναι χαρακτηριστικό ότι ανά μία ώρα ανέβαινε η στάθμη στη Λίμνη κατά δύο εκατοστά.
Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα άνοιξε η μικρή υπερχείλιση στο φράγμα του Λάδωνα και τεράστιες ποσότητες νερού διαφεύγουν στον ποταμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες στο κάμπο της Ηλείας, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα φτάσουν αυξημένες ποσότητες νερού μέσω του Αλφειού ποταμού, που ήδη είναι φουσκωμένος.
Ήδη, στην περιοχή της Ηλείας οι παραποτάμιες περιοχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ σε ό,τι αφορά το φράγμα του Λάδωνα, με το άνοιγμα της μικρής υπερχείλισης υπάρχει σημαντική εκτόνωση κι εκτιμάται ότι δεν θα ανοίξει η μεγάλη υπερχείλιση, αφού για να συμβεί αυτό απαιτείται να αυξηθεί η στάθμη κατά 40 εκατοστά.
.

Μειώνεται ο μισθός εκατομμυρίων ελλήνων στο τέλος Ιανουαρίου - Αυξάνονται οι φόροι! - Δείτε αναλυτικά


- Η εγκύκλιος δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών
- Οι κρατήσεις φόρου θα είναι αυξημένες για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά και εισόδημα από 24.000 ευρώ
- Για όσους έχουν 1 παιδί και εισόδημα από 12.000 ευρώ και πάνω
- Για όσους έχουν 2 ή περισσότερα παιδιά και εισόδημα από 10.000 ευρώ
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την εγκύκλιο για τον τρόπο μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα που αποκτούν από 1.1.2013 απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

Εκτός από τον φόρο με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα θα παρακρατείται και η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης.

Όταν πλεον μιλάμε για καθαρό μισθό σε αυτό περιλαμβάνονται και (υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες)

Όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από φέτος γίνεται με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτους και συνταξιούχους που ισχύει με βάση τον νέο φορολογικό νόμο.

Η κλίμακα αυτή είναι η εξής:

Ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται ως εξής:
- Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.

- Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των δύο 2.100 ευρώ.

Αναλυτικότερα στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται ενδεικτικός πίνακας για τον ευκολότερο υπολογισμό των μειώσεων φόρου που ισχύσουν για εισοδήματα μέχρι 43.000 ευρώ


newsit.gr

Παρελθόν ο Ντιογκο από τον Ολυμπιακό

 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα το "διαζύγιό" της με τον Βραζιλιάνο επιθετικό

Το συμβόλαιο του Ντιόγκο ολοκληρωνόταν το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύσουν τώρα την συνεργασίας του με τον Ντιόγκο να λαμβάνει μια αποζημίωση.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε αποκτηθεί τον Αύγουστο του 2008 έναντι περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ από την Πορτουγκέζα, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, ωστόσο δεν έπεισε για την αξία του όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: "Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ντιόγκο Λουίς Σάντο".

Προβάδισμα 0,4% στη ΝΔ

ËÁÑÉÓÁ-ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ- ÅÈÍÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 2009-ØÇÖÏÖÏÑÉÁ..(EUROKINISSI-Ê. ÌÁÍÔÆÉÁÑÇÓ)
Ελαφρύ προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 25,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%.
Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 8,8%, ενώ έπονται το ΠΑΣΟΚ με 5,3% , η ΔΗΜΑΡ με 5,2 %, το ΚΚΕ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8% .
H αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 12,2%.

Την ίδια στιγμή το 54,1% λέει “ναι” στην επίταξη των εργαζόμενων του μετρό, ενώ το 79,5% συμφωνεί με την ανακατάληψη των δημόσιων κτιρίων.

ysterografa.gr

Γιώργος: Θυσιάστηκα για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα


George-Papandreou-reportersΗ συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν το ένα σκέλος της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία. Το δεύτερο, και μάλλον περισσότερο… ενδιαφέρον, αφορούσε στην ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του Global Realations Forum. Εκεί όπου δίνουν το παρών και σημαίνοντες παράγοντες της οικονομικής ζωής της Τουρκίας.
Σύμφωνα με διαρροή σημείων της ομιλίας του, ο πρώην πρωθυπουργός παραθέτει ως εξής τη δική του αφήγηση της ελληνικής κρίσης, που οδήγησε τη χώρα μισό βήμα από τη χρεοκοπία και την κατάρρευση.
“Η Ελλάδα χρειαζόταν δραστικές αλλαγές στην οικονομία της, στο αναπτυξιακό της μοντέλο, στη λειτουργία του κράτους. Ως πρωθυπουργός αποφάσισα να ξεκινήσω αυτές τις αλλαγές. Πήρα το ρίσκο να αντιπαρατεθώ με τα κατεστημένα συμφέροντα. Αλλά την ίδια στιγμή, η ΕΕ και οι αγορές ζητούσαν δραστικά μέτρα λιτότητας.
Χρειάστηκε να θυσιάσω πολύτιμο μέρος από το πολιτικό μου κεφάλαιο για να μην καταρρεύσει η χώρα μου. Και παρά τον πόνο που προκάλεσε και προκαλεί η λιτότητα, σταθήκαμε όρθιοι ως χώρα και προχωράμε”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και σχόλια.
 ysterografa.gr

Απεβίωσε η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού

koumarianou
Σε ηλικία 82 ετών απεβίωσε η ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς.
Η Ειρήνη Κουμαριανού είχε πολυετή παρουσία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο νεανικό κοινό, με το ρόλο της γιαγιάς στην τηλεοπτική σειρά Παρά πέντε.
Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 στο Γαλάτσι. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες.
Συμπρωταγωνίστησε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: Ιστορία μιας ζωής, Κορίτσια για φίλημα (1965), Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966), Πολύ αργά για δάκρυα, Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968), Η νεράιδα και το παλικάρι (1969) , Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης, Κρίμα το μπόι σου (1970), Ο κατεργάρης, Η εφοπλιστίνα (1971), Η Μαρία της σιωπής, Στον αστερισμό της παρθένου (1973), συμμετοχές στο Θέατρο της Δευτέρας στην ραδιοφωνική του εκδοχή.
Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε σειρές όπως Αναστασία, (1994) Προδοσία (1996), Σαν αδελφές (ΕΤ1 – 1998), Alma libre (2001) και Σ’ αγαπώ-Μ’ αγαπάς ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις Σαββατογεννημένες με αποκορύφωμα το Παρά Πέντε, αμφότερες δουλειές του Γιώργου Καπουτζίδη.
Από τον Φεβρουάριο του 2007 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση Μάρτυρας κατηγορίας της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο κ.ά.

ysterografa.gr

Σε συμφωνία κατέληξαν εργαζόμενοι και διοίκηση στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

tt
Σε συμφωνία για τα εργασιακά κατέληξαν εργαζόμενοι και διοίκηση στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σε ανακοίνωση του το ΤΤ αναφέρει ότι “σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθησαν οι συζητήσεις μεταξύ της Διοίκησης της «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ» και των εργαζομένων.
Τα θέματα που ετέθησαν επιλύθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ολοκληρώθηκε η κατάρτιση των Συμβάσεων Εργασίας για όλο το προσωπικό.
Μετά και από τα παραπάνω επιτυγχάνεται η πλήρης λειτουργία της Νέας Τράπεζας, η οποία με τη βοήθεια όλων και με δουλειά της Διοίκησης και του προσωπικού της θα μπορέσει να επικεντρωθεί στο έργο της.
Η Διοίκηση της «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε.» θέλει να ευχαριστήσει, για μία ακόμα φορά, τους εργαζόμενους και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή κατάληξη αυτών των προσπαθειών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ysterografa.gr

Ποιους μάρτυρες προτείνουν τα κόμματα για την προανακριτική επιτροπή

Ποιους μάρτυρες προτείνουν τα κόμματα για την προανακριτική επιτροπή. Μέχρι και την Κριστίν Λαγκάρντ θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
          
Οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Κανελλόπουλος, που παρέλαβε από τον κ. Βενιζέλο και παρέδωσε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο το στικάκι, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι, μερικοί από τους μάρτυρες που τα κόμματα ζητούν να κληθούν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ακόμα, αν χρειαστεί η μαρτυρία τους, να καταθέσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Σημειώνεται ότι ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ στις προτάσεις τους ζητούν την κλήτευση του Γιώργο Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Από την πλευρά της η ΝΔ προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο όχι όμως τον Γιώργο Παπανδρέου. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προτείνουν επίσης τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει από τα πολιτικά πρόσωπα μόνο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Παναγιώτης Ρήγας φέρεται να δήλωσε «δεν θα φέρω καμία αντίρρηση για να κληθούν να καταθέσουν οι κύριοι Βενιζέλος και Παπανδρέου». Ιδιαίτερα για τον κ. Βενιζέλο ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ από την πρόταση για κλήτευση του Ευ Βενιζέλου». Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προτείνεται επίσης ο βουλευτής του Ελβετικού Κοινοβουλίου Ι. Ζησιάδης ενώ από την Χρυσή Αυγή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Οι προτάσεις των κομμάτων
Ειδικότερα, οι προτάσεις των κομμάτων συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
• ΝΔ: Γ Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Παναγιώτης Σκουρλέτης, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης καθώς και ο νυν Στ. Στασινόπουλος, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
• ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Παππάς, Γιάννης Διώτης, Γιάννης Καπελέρης, Στ Στασινόπουλος, ο πρώην υφ. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Δ. Γεωργακόπουλος, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο πρέσβης Ηλίας Κλης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
• ΔΗΜΑΡ: Ευάγγελος Βενιζέλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. ο Ηλίας Κλης, Κ. Χαλαστάνης, Ηλίας Πλασκοβίτης, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Στ. Στασινόπουλος, ο Κώστας Βαξεβάνης.
• ΣΥΡΙΖΑ: Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Διώτης, Στ. Στασινόπουλος, Γιάννης Καπελέρης, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Κανελλόπουλος, οι πρεσβευτές Ηλίας Κλης και Κ. Χαλαστάνης, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας, Δ. Γεωργακόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης. Επίσης, αν χρειαστεί η μαρτυρία τους, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
• Χρυσή Αυγή: Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Στουρνάρας, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι Γ. Καπελέρης και Γ. Διώτης.
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: Γ. Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Διώτης, Γιάννης Καπελέρης, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Ελβετός βουλευτής Ιωάννης Ζησιάδης, οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Ντάσκας.
• ΚΚΕ: Οι συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρυσή Χατζή, Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Αλέξιος Ζάβρας, οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Καπελέρης, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Αναστάσιος Μπάνος νομικός σύμβουλος Υπ. Οικονομικών, Γιάννης Διώτης, Στ. Στασινόπουλος, ο Χρήστος Αθανασίου (ΣΔΟΕ) οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων φέρεται να έχουν διαγραφεί από τη λίστα, αλλά και τα μέλη της ομάδας του υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβαν τη λίστα Λαγκάρντ από τις γαλλικές Αρχές.

 

Δικαστική κόντρα Αντρίκου Παπανδρέου - Π. Καμμένου για τα CDS

Δικαστική κόντρα Αντρίκου Παπανδρέου - Π. Καμμένου για τα CDSEνώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε η αγωγή που έχει υποβάλει ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για όσα έχει υποστηρίξει περί εμπλοκής του σε αγοραπωλησίες ασφάλιστρων κινδύνου (CDS) ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας. Όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, συμμετέχει σε συμβουλευτική επιτροπή μόνο για θέματα επενδύσεων με περιβαλλοντική ευαισθησία. Μετά τη διαδικασία, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ο κ. Παπανδρέου «ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ M. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ

οι τάφοι των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι στα Χανιά
 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μ. Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε, σήμερα, στα Χανιά, το ίδρυμα Βενιζέλου και τους τάφους των Βενιζέλων, όπου κατέθεσε στεφάνι. Αμέσως μετά, ο κ. Κεφαλογιάννης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος (με την πολιτική του) μας άφησε παρακαταθήκες που κρατούν ακόμα και σήμερα. Η πολιτική του ήταν Εθνική, ήταν Κοινωνική, ήταν Φιλελεύθερη και Δημοκρατική. Ήταν μια πολιτική στον αντίποδα της Μαρξιστικής, της Κουμουνιστικής, της Λενινιστικής Θεωρίας. Ήταν μια πολιτική ενάντια στα άκρα και τις ακρότητες.
Μια πολιτική, που σήμερα μπορεί να εκφραστεί μόνο από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και, κυρίως, τη Νέα Δημοκρατία»

ΠΕΔ Πελ/ννήσου: Επί τάπητος η διαχείριση απορριμμάτων (VIDEO)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πρωτοφανή παραχάραξη των δηλώσεων Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ευθύ χτύπημα κατά της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας αποτελεί η σκοταδιστική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

  Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο ΔΝΤ, προφανώς από πλημμελή ενημέρωση και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, δήλωσε επί λέξει:

Βασίλης Τσιτσάνης:ο άρχοντας του ρεμπέτικου και μέγας συνθέτης του λαϊκού μας τραγουδιού γεννήθηκε και πέθανε μια «συννεφιασμένη»18η του Γενάρη


Το αφιέρωμα μας στον συνθέτη που πήρε μετά θάνατον το βραβείο Μουσικής Ακαδημίας Charles Gross, για το δίσκο «Χάραμα» που ηχογραφήθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ου αιώνα. Ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.
Ο Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 από Ηπειρώτες γονείς.
Βιογραφία Βασίλη Τσιτσάνη ...

Περισσότερα στο enikolopoulou.gr

Διπλό GOOD NEWS: τον Λ -Sat κατασκευάζουν Έλληνες επιστήμονες της NASA με χρηματοδότηση ομογενών!




Σύμφωνα με την Καθημερινή δέκα Έλληνες επιστήμονες έως 25 χρόνων, με εξειδίκευση σε ρομποτική, ηλεκτρονικά, software και επικοινωνία, συνέστησαν τη διεπιστημονική ομάδα που ετοιμάζει την κατασκευή και εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου.
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλή του εγχειρήματος Περικλή Παπαδόπουλου, καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας. Μετά την περσινή πρώτη παγκοσμίως εκτόξευση δορυφόρου μέσα από διαστημικό σταθμό η NASA εκδήλωσε ενδιαφέρον για το προτζεκ του. «Το κόστος για να βγει ένας δορυφόρος στο Διάστημα κυμαίνεται στα 300 με 400 εκατ. δολάρια ενώ η διαδικασία της εκτόξευσης είναι χρονοβόρα λόγω μεγάλης αναμονής» λέει. Ο ίδιος πρότεινε στους υπεύθυνους της NASA ένα μικροδορυφόρο με κόστος 100.000 ευρώ και αυτοί συναίνεσαν στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος.
Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος έγινε από ομογενείς δίνοντας 100% σφραγίδα Ελλάδας στο πρότζεκτ. Το όνομα του δορυφόρου είναι Λ-sat. Προέρχεται από το γράμμα Λ που συναντάται στη λέξη Ελλάς, Ηλιος, Λίθος (δηλαδή «Γη του φωτός»). Ο δορυφόρος θα έχει δυο στόχους κατά την παραμονή του στο Διάστημα για περίπου 300 μέρες το 2014. Αρχικά, θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τις γεωγραφικές συντεταγμένες των ελληνικών εμπορικών πλοίων, προσφέροντάς τους σχετική πληροφόρηση για το ενδεχόμενο πειρατείας, ενώ θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον καπετάνιο. Ο δεύτερος σκοπός του δορυφόρου είναι ακαδημαϊκός και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια: θα ελεγχθεί η αντίδραση του υλικού grapheme, από το οποίο αποτελούνται το τρανζίστορ του μέλλοντος, στην (ηλιακή) ακτινοβολία του Διαστήματος.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται στην συνέπεια που επιδεικνύουν οι έλληνες επιστήμονες πάνω στην κατασκευή του πρότζεκτ καθώς και «στην ανάγκη να κινητοποιηθούν οι σημερινοί 25άρηδες μέσω της δικτύωσης των ομογενών ανά την υφήλιο» όπως λέει ο επικεφαλής της ομάδας Περικλής Παπαδόπουλος.
Ο δρ Περικλής Παπαδόπουλος (δεύτερος από δεξιά) με μερικούς από τους νεαρούς Ελληνες επιστήμονες που εδώ και τρεις μήνες εργάζονται δίπλα του στη NASA για την κατασκευή και εκτόξευση του πρώτου αμιγώς ελληνικού δορυφόρου.


enikolopoulou.gr

Επίσης Στο blog της Ειρήνης Νικολοπουλου διαβάστε τα αφιερώματα σε Dior, Audrey Hepburn , Sir Winston Churchill , Edvard Munk και Νέα κόλπα ληστών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ


Τις καταγγελίες που αφορούν το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας  Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η διδασκαλία της Ιστορίας ως μαθήματος β’ ανάθεσης από αποφοίτους άλλων σχολών  και όχι φιλολόγων, δίνει το ερέθισμα στους Φιλολόγους, να αντιδρούν με το επιχείρημα ότι αυτή η διαδικασία υποβαθμίζει και υποτιμά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπου οι Φιλόλογοι διαγωνίζονται στην Ιστορία με υπέρογκη ύλη».
«Η τακτική των β’ αναθέσεων παγιώθηκε υπερβαίνοντας στις πλείστες των περιπτώσεων το όριο των 10 ωρών», υπογραμμίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και σε συνεννόηση με τον τ. Βουλευτή και νυν Πολιτευτή Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Θεόδωρο Χειμάρα, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό διευκρινίσεις σχετικά με «την επιχειρηματολογία βάσει της οποίας εφαρμόζεται η διοικητική πρακτική της ανάθεσης των μαθημάτων με κριτήριο, όχι την επιστημονική ειδίκευση των εκπαιδευτικών, αλλά τη διαθεσιμότητα και κάλυψη του ωραρίου τους, γεγονός πρωτοφανές και παράδοξο, όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά αλλά και για τα παγκόσμια εκπαιδευτικά δεδομένα»...

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΤ
Το κατεπείγον αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) η οποία ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, αλλά και γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία, που βιώνουν το θρίλερ της ιδιωτικοποίησης του μέχρι πρότινος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «εκατοντάδες άτομα με αναπηρία αλλά και γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία που τοποθετήθηκαν σε διάφορες θέσεις του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένου και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κινδυνεύουν να απολέσουν την προστασία των νόμων βάσει των οποίων διορίστηκαν».
«Η Πολιτεία στην παρούσα οικονομική κρίση, οφείλει να προστατεύσει τα μέτρα που έχει θεσπίσει για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι το εθνικό σύστημα της ποσόστωσης», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ι. Βαρδακαστάνης και ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς «να μην αγνοήσουν τους εργαζόμενους του ΤΤ που ανήκουν στην αναπηρική οικογένεια, όπως ακριβώς συνέβη με τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας».

Οι Έλληνες δεν αντέχουν νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (VIDEO)


ΤΟΝΙΣΕ Ο Θ.ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "BACKLOADING" ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Την έντονη αντίδραση του Θόδωρου Σκυλακάκη, ευρωβουλευτή της ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), προκάλεσε για μια ακόμη φορά, η συζήτηση του θέματος του “backloading” από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το ενδεχόμενο να προκληθεί νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα (πιθανώς κατά 3-4%), εάν εγκριθεί η σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποσυρθούν 900 εκ τόνοι δικαιωμάτων ρύπων και να επανέλθουν στην αγορά το 2019-2020 (“backloading”).
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ως μέλος της Επιτροπής, επανέλαβε τις έντονες αντιρρήσεις του κατά της πρότασης (η οποία την ίδια μέρα απορρίφθηκε από την Επιτροπή Βιομηχανίας του Κοινοβουλίου), ήταν ο μόνος Έλληνας που μίλησε για το θέμα αυτό και κάλεσε τους συναδέλφους του να την καταψηφίσουν, εγκρίνοντας την σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει.
Τα βασικά σημεία που διατύπωσε, κατά της πρότασης για το “backloading”, ήταν:
- Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις που θα οδηγήσουν χωρίς λόγο, σε πρόσθετες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε χώρες όπως η Ελλάδα, όταν στην Ελλάδα για παράδειγμα, ο κόσμος υποφέρει οικονομικάκαι περίπου 250.000 άνθρωποι πηγαίνουν καθημερινά στο συσσίτιο, για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν ενοίκιο,λογαριασμούς και άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις.
- Αποκάλυψε ότι η προτεινόμενη αφαίρεση900 εκ. τόνων δικαιωμάτων (που θα επανέλθουν στην αγορά το 2019-2020), δεν έχει να κάνει με τις μελλοντικές επενδύσεις στην καινοτομία, όπως ισχυρίζεται η Επιτροπή, διότι οι σημερινές επενδυτικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται με βάση τις ισχύουσες τιμές, αλλά με τις τιμές που εικάζονται για τα επόμενα χρόνια, όταν θα επανέλθουν στην αγορά τα σχετικά δικαιώματα. Ο πραγματικός λόγος της πρότασης για το "backloading" στοχεύει στη συγκέντρωση εσόδων από συγκεκριμένες χώρες (π.χ. Γερμανία) που θα τα δώσουν πίσω στις βιομηχανίες τους, με τη μορφή κρατικής βοήθειας, εις βάρος των χωρών όπως η Ελλάδα, που δεν έχει την σχετική δυνατότητα. Κι αυτό είναι εις βάρος και του ισότιμου ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά, με συνέπεια χώρες όπως η Ελλάδα να χάσουν κι άλλο μερίδιο αγοράς αλλά και θέσεις εργασίας που θα προστεθούν στην ήδη εφιαλτική ανεργία.
-Τόνισε επίσης πως το γεγονός ότι η τιμή των δικαιωμάτων ρύπων έχει πέσει (περίπου στα 4 ευρώ) σημαίνει ότι το σύστημα της αγοράς ρύπων λειτουργεί. Και σ΄αυτό επηρέασε θετικά η πώληση των CDM στην τιμή των 0,4ευρώ μόλις, ενώ κάποτε χρεώνονταν στους ευρωπαίους καταναλωτές με 12 ευρώ (ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε, με ερώτηση του Θόδωρου Σκυλακάκη τον Ιούλιο του2010 και εκστρατεία που ακολούθησε στο ευρωκοινοβούλιο και οδήγησε στην απαγόρευσή τους από τον Μάιο του 2013 και μετά, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι αυτών των δικαιωμάτων, κυρίως στην Κίνα, να σπεύδουν σήμερα να τα ξεφορτωθούν στην πραγματική τους τιμή πριν αρχίσει η απαγόρευση). Μια εξέλιξη που έχει τεράστιο οικονομικό όφελος για τον Ευρωπαίο και Έλληνα καταναλωτή, στον οποίο κατέληγε αυτό το υπερβολικό κόστος, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στις 19 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά για ψηφοφορία, σε μια συνεδρίαση όπου ο Θόδωρος Σκυλακάκης θα επιμείνει στις προαναφερόμενες αντιρρήσεις του, έστω κι αν είναι για την ώρα ο μόνος που τις υποστηρίζει από την πλευρά της Ελλάδας.
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και άλλες κυβερνήσεις που βλέπουν με καλό μάτι την είσπραξη πρόσθετων εσόδων για τα κρατικά ταμεία τους, επιβαρύνοντας πάλι τους καταναλωτές (μέσω της νέας αύξησης που θα προκύψει στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αν εγκριθεί η πρόταση για τοbackloading) ακόμη δεν έχει αντιδράσει για το θέμα.

Στις 14 Φεβρουαρίου ο ευρωπαίος Επίτροπος Χαν “δοκιμάζει” την εθνική καρμανιόλα της Πατρών- Κορίνθου

Το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου ο κοινοτικός Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, θα πάρει από πρώτο χέρι μια γεύση του τι σημαίνει η καρμανιόλα της Πατρών- Κορίνθου, καθώς θα έρθει στην Πάτρα και θα έχει επαφές με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και άλλους φορείς της περιοχής.
Η επίσκεψη Χαν, η οποία οριστικοποιήθηκε για τις 14 του μήνα, αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από εθιμοτυπική στην περιοχή καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει από την Πάτρα την επανεκκίνηση του έργου της Ολυμπίας Οδού, αλλά και το άνοιγμα του ΕΣΠΑ για τους μικρομεσαίους. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Πύργο και ακολούθως την Τρίπολη όπου θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συνοδεύεται απο τον υπουργό ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, με τον οποίο είχε χθες παραγωγική συνάντηση. Η επίσκεψη Χαν εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του Επιτρόπου και στις 13 ελληνικές περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων - της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα.

isthmos.gr

Ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα

alex
Η μέρα ξεκίνησε δύσκολα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου με όλα τα ΜΜΜ να είναι ακινητοποιημένα. Και ενώ η απεργία λύθηκε με την επιστράτευση των εργαζομένων και τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ ξεκίνησαν, ο καιρός αγρίεψε ακόμα περισσότερο για να δυσκολέψει με την σειρά του όσους βρίσκονται στους δρόμους.
Βροχή, χαλάζι σε πολλές περιοχές και ισχυροί άνεμοι κάνουν αβίωτη την ζωή των πεζών, ενώ και για τους οδηγούς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα.

Καλάβρυτα: Το τηλεφώνημα του ''σκιέρ'' που λήστεψε τράπεζα, ψάχνουν οι αστυνομικοί!


Τον ληστή που ντύθηκε σκιέρ καθώς και τον συνεργό του αναζητά η τοπική ΕΛ.ΑΣ , στα Καλάβρυτα.
Ο ληστής φορώντας φόρμα του σκι,  μπούκαρε χθες το πρωί στις 08.30 στην Αγροτική Τράπεζα στα Καλάβρυτα και  απειλώντας τους υπαλλήλους με όπλο τύπου πιστολιού, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, περίπου.Το χτύπημα κράτησε λίγα δευτερόλεπτα...
Εκείνη την ώρα η κίνηση στο τραπεζικό υποκατάστημα δεν ήταν μεγάλη.
Η αστυνομία, που εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας εκτιμά ότι υπήρχε και συνεργός που τον περίμενε έξω από την τράπεζα. και οι δύο τράπηκαν κατόπιν σε φυγή, με την αναζήτηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους να βρίσκεται σε εξέλιξη..
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο δράστης της χθεσινής ληστείας λίγο πριν βγει από το τραπεζικό υποκατάστημα χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να επικοινωνήσει πιθανόν με συνεργό του. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πληροφορία, οι αστυνομικές Αρχές "ξεσκονίζουν" όλες τις κλήσεις που έγιναν εκείνη την ώρα στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν το κινητό του δράστη και του συνεργού του, μιας και λόγω της ώρας αλλά και του κρύου, δεν υπήρχαν μάρτυρες προκειμένου να γίνει γνωστό πού κατευθύνθηκε ο δράστης

Απίστευτο! Αθήνα - Γιάννενα με ... αεροπλάνο 9 ώρες! Κι όμως... γίνεται!

Απίστευτο! Αθήνα - Γιάννενα με ... αεροπλάνο 9 ώρες! Κι όμως... γίνεται! Απίστευτη η περιπέτεια για τέσσερις επιβάτες αεροσκάφους πτήσης εσωτερικούΑπίστευτη η περιπέτεια για τέσσερις επιβάτες αεροσκάφους πτήσης εσωτερικού.
Τέσσερα άτομα από την Αθήνα είχαν προορισμό τη γειτονική Αλβανία. Είχαν προγραμματίσει, λοιπόν, να πάρουν το αεροπλάνο από την Αθήνα για τα Γιάννινα και από εκεί με φίλους οδικώς να κατευθυνθούν στους Αγίους Σαράντα.
Υπολόγισαν το ταξίδι τους αυτό από την Αθήνα μέχρι τους Αγίους Σαράντα, γύρω στις δύο ώρες. Αμ δε... Για να φτάσουν από την Αθήνα στα Γιάννινα έκαναν 9 ώρες. Μα, με το αεροπλάνο θα πείτε;
Ναι, με το αεροπλάνο... Διαβάστε πως έγινε...
Ξεκίνησε το αεροπλάνο από την Αθήνα για τα Γιάννινα, αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί, λόγω
ομίχλης, στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που αν και εξυπηρετεί γειτονική χώρα, είναι κατά κάποιο τρόπο διεθνές, δεν έχει τα απαραίτητα όργανα. Επέστρεψε στην Αθήνα και αποβίβασε τους επιβάτες.
Μετά από δύο ώρες περίπου τα συγκεκριμένα άτομα πήραν το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη.
Από εκεί νοίκιασαν αυτοκίνητο και οδικώς, μέσω Εγνατίας, κατέληξαν στα Γιάννινα.
Ύστερα από περιπέτεια 9 ωρών!

thebest.gr

Κόντρα στη Βουλή για την επίταξη - Κάλυψη Παναγιωτόπουλου σε Βενιζέλο για τα έγγραφα του ΥΕΘΑ

panosv
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων του Μετρό.
Ο Θοδωρής Δρίτσας στην ομιλία του τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει αυταρχισμό: «Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την απόφαση της κυβέρνησης και να ευχηθώ στον παριστάμενο υπουργό ‘Αμυνας, την επόμενη φορά που θα προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να μην έχει διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο του στην κατεύθυνση ανάληψης υπουργικών καθηκόντων του τομέα Εργασίας και του τομέα Δημόσιας Τάξης» είπε ο κ. Δρίτσας και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση είναι εκείνη που μεθοδεύει τη στρατηγική της έντασης».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο.
«Η κυβέρνηση έπραξε ότι έπραξε για να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο. Θα παρακαλέσω όλες τις πτέρυγες να αποφύγουμε τη στρατηγική της έντασης, διότι η ένταση οδηγεί σε ακρότητες και οι ακρότητες οδηγούν σε διχασμό που μπορεί να βλάψει τη χώρα», συμπλήρωσε ο υπουργός και επέμεινε πως «η κυβέρνηση πήρε τις συγκεκριμένες αποφάσεις διότι δεν μπορούσε να κλείνει τα μάτια απέναντι στο γεγονός ότι βρίσκονται σε ομηρία 2 με 3 εκατομμύρια πολίτες που καθημερινά μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την αποκάλυψη πως διατηρεί αντίγραφα εγγράφων από τη θητεία του στο υπουργείου Άμυνας προσέφερε ο Πανος Παναγιωτόπουλος.
Η αποστροφή του λόγου του κ. Βενιζέλου κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είχε προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σχεδόν μια εβδομάδα μετά, ο νυν υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε για «υπερβολική ίσως» έκφραση του κ. Βενιζέλου, τονίζοντας πως «δεν αφορούσε όμως σε καμία περίπτωση απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα για την άμυνα της χώρας».

Η απάντηση του υπουργού Άμυνας μετά το επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να εξηγήσει «γιατί η κυβέρνηση σιωπά» και να απαντήσει αν δέχεται ότι υπουργοί, τέως και νυν, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν, στο προσωπικό τους αρχείο, άκρως απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την εθνική άμυνα.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος επικαλέστηκε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συγκεκριμένη δήλωσή του αλλά και έρευνα που έγινε με πρωτοβουλία του, προκειμένου να διαβεβαιώσει ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση απόρρητα.

«Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από τα όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι «όλος αυτός ο θόρυβος πρέπει να σταματήσει και να μην μεταφέρουμε στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, διότι είναι ένα χώρος που ανήκει στο έθνος και στην ολότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

«Κύριε υπουργέ, προσπαθήσατε να μας καθησυχάσετε. Εγώ όμως δεν ανησυχώ για τα απόρρητα έγγραφα αλλά θίγω την ιδιοκτησιακή αντίληψη που διαιωνίζεται σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σχέση τους με το κράτος και τη θητεία τους» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που ζήτησε σαφείς απαντήσεις, διότι δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή μια τέτοια νοοτροπία.

«Δεν θέλω να υποβαθμίσω το θέμα αλλά επιχειρώ να τοποθετήσω το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας και επέμεινε ότι «δεν υπάρχει θέμα» διαβεβαιώνοντας ότι οι κανόνες για τα απόρρητα έγγραφα και τις διαβαθμισμένες πληροφορίες τηρούνται ευλαβικά στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και όπου δεν συμβαίνει αυτό, δρομολογούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Δεν έχει άλλο βάθος αυτή η υπόθεση. Είναι η ώρα λοιπόν να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ακόμα ο υπουργός Άμυνας.

Χρυσή Αυγή για Τσίπρα: “Γελοίο ανθρωπάκι που θέλει να γίνει αρεστός στους Αμερικάνους”


Σκληρή απάντηση έδωσε η Χρυσή Αυγή στον Αλέξη Τσίπρα, για όσα είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πανεπιστήμιο του Columbia.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τα μέλη του κόμματος της Χρυσής Αυγής “Ναζί κακοποιούς” και έλαβε άμεση απάντηση, μέσω ανακοίνωσης που αναφέρει τα εξής:

“Τσίπρας στο Columbia: "Στο Κοινοβούλιο της χώρας μου είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ".
Το γελοίο ανθρωπάκι που ηγείται του Σύριζα υβρίζει την Χρυσή Αυγή για να γίνει αρεστός σε Αμερικανούς και Σιωνιστές. Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι μια Εθνική ηγεσία και όχι οι ξεφτιλισμένοι πολιτικάντηδες που προσκυνάνε την ανθελληνική πολιτική των ΗΠΑ”.

newsit.gr

Έλληνας ναύαρχος Αρχηγός του Βρετανικού Ναυτικού

nauarxos
Από τον Απρίλιο το Βρετανικό Ναυτικό θα έχει Έλληνα Αρχηγό!
Ο Sir George Zambellas επελέγη για να αναλάβει το τιμόνι του Βασιλικού Ναυτικού,παραλαμβάνοντας από τον Sir Mark Stanhope. Ο George Zambellas που είναι ελληνικής καταγωγής, από την αεροδιαστημική βιομηχανία υπηρετεί στο Βασιλικό Ναυτικό από το 1980 ενώ υπήρξε πιλότος ελικοπτέρων το 1982

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Μετρό. Τέθηκαν σε κυκλοφορία Τραμ και Ηλεκτρικός

metro1000
Ταλαιπωρία… τέλος για το επιβατικό κοινό, καθώς ύστερα από έλεγχους που έγιναν στους συρμούς ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Μετρό.
Στη συνέχεια τέθηκαν σε κυκλοφορία το Τραμ και ο Ηλεκτρικός . Στην αρχή τα δρομολόγια θα γίνονται με τη συχνότητα που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 90% των φύλλων επίταξης έχει επιδοθεί στους απεργούς.
Στο μεταξύ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων έχουν τραβήξει χειρόφρενο λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος. Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 3 του μετρό (Αιγάλεω- Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο) οι συρμοί φθάνουν έως τον σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας του προαστιακού.
Σήμερα, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων έχουν τραβήξει χειρόφρενο λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο - Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά - Αθήνα - Χαλκίδα).
Επίσης η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητά να κριθούν παράνομες οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Στο μεταξύ, συμβολική κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του σταθμού του μετρό «Άγιο Αντώνιος» πραγματοποίησε ομάδα εργαζομένων, που έφτασαν με πορεία από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό και αλληλέγγυοι προς αυτούς που ήταν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τον σταθμό του «Αγίου Αντωνίου».
Εκεί, αφού πρώτα έκαψαν τα χαρτιά της επίταξης, στη συνέχεια ομάδα που αποτελείται από περίπου 15 άτομα κατέβηκε στον σταθμό και προχώρησε σε κατάληψη του κέντρου ελέγχου, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν έξω από τον σταθμό φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Στην απόφαση να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίταξή τους, κατέληξαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.
Στη σχετική απόφαση κατέληξαν μετά από αναλυτική ενημέρωση που είχαν από νομικούς.
Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι οδηγήθηκε σε λήξη η απεργία στο Μετρό και ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγι των συρμών, εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης με δηλώσεις του από το υπουργείο Ανάπτυξης.
“Είμαστε ικανοποιημένοι, περισσότερο ικανοποιημένοι όμως είναι οι πολίτες, που σταμάτησε η ταλαιπωρία τους.
Ο δρόμος έχει σίγουρα δυσκολίες, αλλά μόνο αν μείνουμε σε αυτή την πορεία, κυβέρνηση και πολίτες, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα να εκτροχιαστεί”, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Real Fm , για το γεγονός ότι ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Μετρό.
«Η Κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις, γιατί η χώρα δεν πρέπει να ξεφύγει από τη δημοσιονομική της πορεία», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε:
«Περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες, οι οποίοι επί εννέα μέρες ταλαιπωρήθηκαν».
 

Αποκατάσταση δύο σημαντικών μνημείων της Κορινθίας το μεσαιωνικό Κάστρο Αγιονορίου και η ενετική υδατογέφυρα στον 'Ασσο.


Δύο σημαντικά μνημεία της Κορινθίας, το μεσαιωνικό Κάστρο Αγιονορίου και η ενετική υδατογέφυρα στον 'Ασσο, αποκτούν μελέτες αποκατάστασης και έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανάδειξή τους. Και τα δύο έχουν ανάγκη από συντήρηση, όπως άλλωστε επισημάνθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις σχετικές μελέτες.

Το Αγιονόρι χτίστηκε την υστεροβυζαντινή περίοδο (μεταξύ 1377 και 1450), επί Φραγκοκρατίας, πάνω στα ερείπια μεσοβυζαντινού κάστρου. Η προέλευση της ονομασίας του έχει δώσει πολλές ερμηνείες, από τις οποίες η επικρατέστερη τη συσχετίζει με το Ενόριον, την πόλη που υπήρχε πριν την κατασκευή του μεσαιωνικού κάστρου, το οποίο δεν περιλαμβάνει ακρόπολη αλλά πύργους για κάθε γωνιά του πενταγωνικού περιβόλου του.

Από τους πέντε πύργους του, ξεχωρίζουν οι δύο που δεσπόζουν στη νότια και νοτιανατολική πλευρά, καθώς σώζονται σε μεγαλύτερο ύψος και σε καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους. Ο νότιος, ύψους περίπου 12 μ., είχε τη θέση κύριου πύργου και ήταν τριώροφος. Στον πρώτο όροφο υπήρχε θολωτή δεξαμενή για τη συλλογή των όμβριων υδάτων, στον δεύτερο η είσοδος βρισκόταν ψηλότερα από το σημερινό επίπεδο της αυλής και στον τρίτο όροφο όλες οι πλευρές είχαν ανοίγματα, τοξοθυρίδες και παράθυρα. Ο άλλος πύργος δεν σώζει τον τρίτο όροφο, έχει δε ενσωματωμένο καμαροσκέπαστο παρεκκλήσι.

Τα ξύλινα μεσοπατώματά τους δεν σώζονται, ωστόσο θα αποκατασταθούν, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η οποία πήρε τα εύσημα από τα μέλη του ΚΑΣ, τόσο για την πολύ καλή τεκμηρίωση και αποτύπωση που παρείχε, όσο και για τις καίριες προτάσεις που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στερεώσεις λίθων, συμπληρώσεις τοιχοδομών και καθαρισμούς. Θεωρείται συνέχεια προηγούμενης μελέτης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, που υλοποιήθηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ.

Το Κάστρο ελέγχει το νότιο πέρασμα της Κλεισούρας, από την οποία διερχόταν η Κοντοπορεία, αρχαίος δρόμος που συνέδεε την Αργολίδα με την Κορινθία. Γύρω του αναπτύχθηκε μεσαιωνικός οικισμός, από τον οποίο σώζονται μόνον μικροί υστεροβυζαντινοί ναοί. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο τόσο ως προς την ιστορικότητά του --συνδέεται με τη δράση του Νικηταρά, του Υψηλάντη και του Παπαφλέσσα και την καταστροφή των δυνάμεων του Δράμαλη--, όσο και για τη λειτουργία του, καθώς αποτελεί τυπικό παράδειγμα φεουδαρχικού κάστρου, που συνδύαζε τον αμυντικό χαρακτήρα, την κατοικία και το σύμβολο εξουσίας.

Από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της Κορινθίας, ίσως όχι τόσο γνωστό, είναι η ενετική υδατογέφυρα στον 'Ασσο. Χτίστηκε επί Β΄ Ενετοκρατίας, μεταξύ 1687 και 1715, για να γεφυρώσει τον Λογγοπόταμο του χωριού 'Ασσου, που βρίσκεται περίπου 12 χλμ. δυτικά της Κορίνθου, πάνω στην παλιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών. Έχει ύψος 8,5 μ. και μήκος 27 μ. , δύο διαζώματα και πολλά τόξα, που του δίνουν αρμονία και επιβλητικότητα.

Η αποκατάσταση των δομικών προβλημάτων του μνημείου, η στερέωση και η συντήρηση των κονιαμάτων, ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου από τη βλάστηση, η συντήρηση της υφιστάμενης αντιστήριξης και η επανακατασκευή ενός από τα τόξα, είναι μεταξύ των προτάσεων που περιλαμβάνει η μελέτη, η οποία όπως και η προηγούμενη πήρε την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση των μελών του ΚΑΣ.


(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μαθησιακές δυσκολίες: Η κατάλληλη χρονική στιγμή είναι το κλειδί της θεραπείας

Της Έλενας Τάκου
 
Το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ανέρχεται γύρω στο 25% και συγκεκριμένα το 5-8% καταλαμβάνει η δυσλεξία ενώ το 18% άλλες μορφές μαθησιακών δυσκολιών. Το ζήτημα είναι πως τα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους λεκτικά αλλά με πιο έμμεσους τρόπους. Οι έφηβοι από την άλλη ,εκφράζονται πολύ καλύτερα δια λόγου, όπως και οι ενήλικες, αλλά πολλές φορές δεν είναι σαφείς η συχνά αντιφάσκουν.
Έτσι το βάρος των ευθυνών πέφτει τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς.
Οι γονείς βρίσκονται τις περισσότερες ώρες με το παιδί τους, οπότε εκείνοι είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να παρατηρήσουν την ιδιαιτερότητα του. Μόλις διαπιστώσουν πως υπάρχει πρόβλημα στην έκφραση του παιδιού κυρίως –ομιλία και γραφή- καλό θα ήταν να απευθύνονται στα ΚΕΔΔΥ ,ιατροπαιδαγωγικά κέντρα στις νομαρχίες και στις κινητές διαγνωστικές ομάδες.
Τα συγκριμένα κέντρα παρέχουν τη δυνατότητα αξιολόγησης από ειδικούς όλων των ειδικοτήτων -ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές ,εργοθεραπευτές κ.α.
Οι εκπαιδευτικοί ,έχουν τη σωστή κατάρτιση ώστε να αναγνωρίζουν τυχόν μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών και ύστερα να τα παραπέμπουν σε σχολικούς ψυχολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς. Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη την αγάπη και την προσοχή των εκπαιδευτικών και ακόμα περισσότερο αυτά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες. Πολύ πιθανό είναι να έχουν ήδη κάποια απέχθεια προς στο σχολείο εξαιτίας της δυσκολίας που έχουν στο να κατακτήσουν τη γνώση, οπότε πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερη κατανόηση και υπομονή.
Ακριβώς λόγω της δυσκολίας που έχουν τα παιδιά κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, καλό θα ήταν η διάγνωση να είναι έγκαιρη έτσι ώστε και η αντιμετώπιση τους να είναι τέτοια που να τους βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο σε επίπεδο μάθησης όσο και σε κοινωνικό-αποφυγή τυχόν αντικοινωνικής η επιθετικής συμπεριφοράς-.Θα πρέπει να τονιστεί πως η επιτυχία της εκπαίδευσης και θεραπείας των παιδιών εξαρτάται από τη χρονική στιγμή που αρχίζει η εκπαίδευση τους. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει η θεραπεία τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα.
Ιδανικό είναι οι γονείς να μπορούν να παραδεχτούν το πρόβλημα του παιδιού τους για να μπορούν να ενημερώσουν και να συνεργαστούν κατάλληλα με τους εκπαιδευτικούς και τους ειδικούς εκπαιδευτές
Συχνά οι γονείς δεν αποδέχονται την ιδιαιτερότητα του παϊδιού τους γεγονός που επιβαρύνει αποκλειστικά και μονό την εξέλιξη του.
 
pinakio.blogspot.gr

Ο Σόρος προβλέπει… πόλεμο, λόγω λιτότητας

George-Soros-Davos-meeting
Ο George Soros δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους λάτρεις της γερμανικής πολιτικής λιτότητας.
Και σήμερα, παρευρισκόμενος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δεν έχασε την ευκαιρία για να βάλει κατά της συνταγής του Βερολίνου, λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί να οδηγήσει σε νομισματικό πόλεμο.
«Οι Γερμανοί πιστεύουν στην λιτότητα και ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύει σε νομισματικές χαλαρώσεις» ανέφερε στο περιθώριο του φόρουμ, σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC.
Αυτή η διαφωνία μπορεί, κατά την άποψή του, να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη αντιπαράθεση:
«Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ένας νομισματικός πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά.
Απέναντι στην γερμανική προσέγγιση αντέταξε εκείνη της αμερικανικής Fed, την οποία και θεωρεί πολύ σωστότερη.
Παρόλα τα λάθη της γερμανικής συνταγής, ο George Soros πιστεύει ότι το ευρώ θα επιβιώσει. Δεν αποκλείει μάλιστα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να ενισχυθεί, αλλά προβλέπει μεγάλες εντάσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Τέλος, εκτιμά ότι η Γερμανία θα κάνει πάντα το minimum για να διατηρήσει το ευρώ.

ysterografa.gr

NIKOΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτυχόντε​ς του ΑΣΕΠ αλλά... αδιόριστοι​

Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και όμως αδιόριστοι...παραμένουν τριακόσιοι ογδόντα (380) εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αφού αρίστευσαν στις γραπτές εξετάσεις παρέλαβαν το προβλεπόμενο ΦΕΚ, ώστε να διοριστούν ως μόνιμοι στα σχολεία της χώρας.
Αν και το πρώτο Μνημόνιο που σύναψε η χώρα προβλέπει την πλήρη ένταξη των εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο (αρ. 35, Ν.4024/2011), καθώς και στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων (αρ. 22, Ν.4057/2012), έτσι ώστε όλοι οι διορισμοί στον δημόσιο τομέα να γίνονται βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, δηλαδή μόνο με ΦΕΚ από τον ΑΣΕΠ (αρ. 10, Ν.3833/2010), παρόλα αυτά αδιόριστοι παραμένουν οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2009.
Σύμφωνα με το υπόμνημα που έχουν καταθέσει προς τον Πρωθυπουργό, αυτό συμβαίνει επειδή εξακολουθεί να εφαρμόζεται το άρθρο 9 του Νόμου 3848/2010, σύμφωνα με το οποίο διορίζονται εκπαιδευτικοί που είτε απέτυχαν να πάρουν ΦΕΚ (24μηνα, ενιαίος πίνακας αναπληρωτών), είτε δε συμμετείχαν στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009 (ενιαίος πίνακας αναπληρωτών, 30μηνα, ΙΔΑΧ). Επομένως, το πρόβλημα στην κωλυσιεργία του διορισμού τους δεν έγκειται στο γεγονός της έλλειψης πιστώσεων, αφού μέχρι στιγμής έχουν διοριστεί ήδη 3.604 εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης (2825 το 2010, 554 το 2011 και 225 το 2012), αλλά έγκειται στο ότι συνεχίζει να εφαρμόζεται το άρθρο 9 του νόμου 3848/2010 της πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου.
Η συγκυβέρνηση οφείλει να δώσει οριστική λύση αποκαθιστώντας αυτή την πρωτοφανή και απροκάλυπτη αδικία εις βάρος των εν λόγω αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών, η οποία καταστρατηγεί τις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας των ευνομούμενων κοινωνιών και αποτελεί κοινωνική πρόκληση. Δεν μπορεί ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους πολίτες, εξαιτίας των ανάλγητων περικοπών και των μειώσεων της «επαναδιαπραγματευτικής» πολιτικής της συγκυβέρνησης, να συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών! Δεν μπορεί οι εκπαιδευτικοί να γίνονται άθυρμα των σοβαρών αστοχιών, της μνημονιακής πολιτικής και της αναλγησίας της Κυβέρνησης.
 
nikolopoulos1nikos

Τσίπρας: “Η πολιτική της ύφεσης καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό”

Alexis-Tsipras-in-Hamburg
“Η φοροδιαφυγή και οι φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, δημιουργούσαν λιγότερα έσοδα και αύξηση του χρέους” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης-συζήτησης με θέμα: “Μια βραδιά με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη”.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στη Χρυσή Αυγή, όπου τόνισε ότι «στο Κοινοβούλιο της χώρας μου, είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ».

Ο Κύψελος Κορίνθου κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Με Ρουσλάν ο Κύψελος κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου
Ντέρμπι κορυφής και στην Α2΄ Κατηγορια Κορινθίας , στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής, όπου αύριο στο γήπεδο του Συνοικισμού, ο πρωτοπόρος Κύψελος Κορίνθου αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Επίσης αύριο θα γίνουν και οι αγώνες του Άρη Βοχαϊκού με τον Τενεάτη Αθικίων και του Αετού Αγγελοκάστρου με τον Ισθμιακό.
Την Κυριακή στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον ΑΟ Λεχαίου, ενω στα Εξαμίλια, οι Γαλάζιοι Νέοι μάχεται με την Θύελλά Κάτω Διμηνιού. Στο Ξυλόκαστρο η Αναγγένηση Κιάτου φιλοξενεί τον Άρη Κορίνθου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο τοπικός Άρης αντιμετωπίζει τον Αετό Κρυονερίου. Τέλος σε ενδιαφέροντα αγώνα ο ΑΟ Σολομού μάχεται τον ΑΟ Αλμυρής.

Η 18η αγωνιστική
26.1.13 15.00
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
27.1.13 15.00
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ - ΝΕΟΙ ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ

"Συγκρουση" γιά την πρωτειά στο "ΘΩΔΕΙΟ" . Ο ΑΟ Λουτρακίου κόντρα στον ΠΑΣ Κλένια , Κόντρα στο Βέλου, Ελλάς εναντίον Αστέρα Δερβενίου

Μιά ακρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική , η 19η, διεξάγεται αύριο στις 3 το απόγευμα, στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής , στο "ΘΩΔΕΙΟ" στάδιο Λουτρακίου ανάμεσα στο ΠΑΟ Λουτράκι  και στην πρωτοπόρο ομάδα του ΠΑΣ Κλένια, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι κόντρες της Ελλάδος Βέλου με τον Αστέρα Δερβενίου , στο στάδιο του Βέλου , και του Ατρόμητου Χιλιομοδίου με τον Παννεμεατικό. Ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του Χιλιομοδίου θα κάνει ο Χρήστος Αρδίζογλου.
Στο Σολομό, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου αντιμετωπίζει την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου , εκτός έδρας, μάχεται με την Θύελλα Πετρίου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, η γειτονική αναμέτρηση του Σαρωνικού Γαλατακίου με τον Πανσολυγειακό, στο γήπεδο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" στα Ίσθμια καθώς και το ντέρμπι της ουράς , στην Αρχαία Κόρινθο , ανάμεσα στον Ηρακλή Λεχαίου και στον Εθνικό Ξυλοκερίζης, που προσπαθούν να αποφύγουν το φάσμα του υποβιβασμού.
Τέλος ο Πανκαμαριακός κερδίζει ,  εντός έδρας, τρίποντο στα "χαρτιά" επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου, η οποία δεν μετέχει του πρωταθλήματος.

19η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -. ΑΣΤEΡAΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -   ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 3-0 α. α.

Έφοδος της Αστυνομίας στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων


Υπό κατάληψη τελεί και πάλι από το πρωί το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, μόνο που αυτή τη φορά βρίσκεται στα χέρια της… Αστυνομίας, και όχι των απεργών του Μετρό.
Στις 04.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στον χώρο, με την Αστυνομία να πραγματοποιεί έφοδο, να απομακρύνει τους απεργούς, και να έχει πλέον στον έλεγχό της το αμαξοστάσιο.
Για την επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, που άνοιξαν τρύπα στην είσοδο του αμαξοστασίου με πολιορκητικό κριό, ενώ η εισβολή πραγματοποιήθηκε παρουσία Εισαγγελέα. Με πολιορκητικό κριό οι άνδρες των ΕΚΑΜ έσπασαν την πύλη του αμαξοστασίου των Σεπολίων και μπήκαν στο χώρο και όσοι δε φορούσαν το ειδικό φωσφορίζον γιλέκο έπρεπε να δικαιολογήσουν γιατί βρίσκονταν στο αμαξοστάσιο. Έγιναν τρεις προσαγωγές, ενός μηχανικού, εντός σταθμάρχη και μιας κοπέλας. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και λίγη ώρα μετά αφέθηκαν ελεύθεροι
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε μια γυναίκα η οποία συμπαραστεκόταν στους απεργούς, και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.
200 ως 300 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, έφτασαν κοντά στο αμαξοστάσιο του Μετρο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους, αλλά άνδρες των ΜΑΤ τους απέκλεισαν.
Μετά την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό, οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τη γύρω περιοχή, προκειμένου να αποφύγουν ένταση και επεισόδια από τις αναμενόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, στο Μετρό αλλά και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, , έβαλαν μπλόκα ακόμη και πάνω στην Εθνική οδό και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να περάσει, εκτός αν επρόκειτο για εργαζομένους με τα φύλλα πορείας στα χέρια.
"Από τα άγρια μεσάνυχτα έχουν αρχίσει να επιδίδονται τα φύλλα πορείας προς τους εργαζόμενους οι οποίοι αυτή τη στιγμή πρέπει να υπακούσουν και να εφαρμόσουν τις εντολές του νόμου, αν και η πράξη αυτή είναι παράνομη γιατί δεν προβλέπεται πουθενά", δήλωσε ο Χρήστος Κούκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ.
"Μέσα στον πανικό της η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πατάξει την όποια φωνή αντίδρασης. Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο και προς όλες τις κατευθύνσεις αυτή τη βάρβαρη πραξικοματική ενέργεια που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ανοίξει το Μετρό για να πούμε ότι κάναμε την παρέμβαση σαν κυβέρνηση και πατάξαμε τους απεργούς, αλλά να κινηθεί το Μετρό με ασφάλεια. Είμαστε σε συνεννόηση με τους νομικούς και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν τελειώνει τίποτα σήμερα", πρόσθεσε. Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι δε θα κάνουν πίσω. Στο πλευρό τους έχουν και τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα Μέσα αλλά και τη ΓΣΕΕ υπό την ομπρέλα της οποίας γίνεται η σημερινή 24ωρη απεργία. Σε συμπαράσταση των απεργών στα μέσα σταθερής τροχιάς έχει κηρυχθεί παναττική στάση εργασίας 12:00-16:00.
Η επιχείρηση αποτέλεσε το έναυσμα για νέα πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το υπουργείο να αναμένει ότι η κατάσταση με τα μέσα μεταφοράς και ειδικότερα το μετρό θα ομαλοποιηθεί από τη Δευτέρα.
Στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων βρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την επέμβαση των ΜΑΤ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου.
Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία. Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε και πρόσθεσε ότι η απεργία στα μέσα μεταφοράς μπορεί να εξελιχθεί σε «σπίθα για να ανάψει μια μεγάλη εξεγερτική φωτιά η οποία θα ανατρέψει μια κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο κατευθείαν στην καταστροφή».
Το δικό του σχόλιο για την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην ΝΕΤ.
«Διάλογος δε μπορεί να γίνει αδιαφορώντας για δικαστικές αποφάσεις, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει και θα εφαρμόζει τον νόμο χωρίς αστερίσκους, χωρίς εξαιρέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις με τον ίδιο τρόπο.», είπε αρχικά ο κ. Κεδίκογλου και συμπλήρωσε: «Όλοι έχουν κάνει θυσίες, δε μπορεί κάποιος να απαιτεί την εξαίρεση του. H σημερινή είναι η τελευταία μέρα ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού στην Αθήνα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας λίγο αργότερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ-1 εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση το Σαββατοκύριακο.
 

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ;


Άρθρο του Αλέξανδρου Κασίδη *

Ο ΣΥΡΙΖΑ για όσους το λησμονούν δεν είναι ένα κόμμα απλά πολυσυλλεκτικό αλλά αποτελούμενο από πολλές συνιστώσες. Άλλες εξ’ αυτών είναι αστικές και άλλες κατά της αστικής κουλτούρας. Άλλες είναι ευρωπαϊστικές, άλλες ευρώ-σκεπτικιστικές και άλλες αμιγώς αντί-ευρωπαϊκές. Ο πλουραλισμός σε μια παράταξη που φιλοδοξεί να ασκήσει διακυβέρνηση είναι αναμφίβολα πολιτικό ευτύχημα.
Αλλά η αυτό-ακυρωτική πολυφωνία που παραπέμπει σε έλλειψη πολιτικών σταθερών είναι σκέτη κατάρα όχι μόνο γιατί έτσι υπονομεύεται εκ των έσω η προοπτική κυβερνησιμότητας αλλά και γιατί καθίσταται αδύνατη η διατύπωση αξιόπιστου εναλλακτικού πολιτικού προγράμματος.

Είναι πλέον έκδηλη η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να απογαλακτιστεί από τον αντί-συστημικό ρόλο που διέπει το μεγαλύτερο ποσοστό των συνιστωσών του και να επιδοθεί σε μια σταδιακή διαδικασία αστικοποίησης του πολιτικού λόγου του. Κάτι τέτοιο δεν αρέσει (και μάλιστα καθόλου) στις πιο αριστερίζουσες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεξάρχοντος του ’’Αριστερού Ρεύματος’’ με ηγετικά στελέχη όπως οι Λαφαζάνης, Στρατούλης, Καλύβης. Σε όλα αυτά θα πρέπει να επισημανθεί και η αιφνιδιαστική και εν πολλοίς ’’ύποπτη’’ επανεμφάνιση του Αλέκου Αλαβάνου που οι πάντες ξέρουν ότι είναι ο ’’πολιτικός πατέρας’’ του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δήλωσε δημόσια ότι δεν εκφράζεται πλέον από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και ότι θεωρεί αντιφατική και ως εκ τούτου αμιγώς υποκριτική τη συνύπαρξη ’’καταγγελίας μνημονίων με ταυτόχρονη παραμονή στη ζώνη του ευρώ’’. Για την ιστορία ο κ. Αλαβάνος ήταν ο πολιτικός αρχηγός που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα το περιθώριο της προσωπικής του ανάδειξης στον χώρο του Συνασπισμού (και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) και στο τέλος με μια άνευ – ακόμη και σήμερα – εξηγήσεων κίνηση του επέλεξε να παραιτηθεί δίνοντας του την ηγεσία με συνοπτικές κομματικές διαδικασίες. Ο κ. Αλαβάνος τώρα είναι και πάλι εδώ. Αλλά χωρίς να αιτιολογεί πλήρως το πραγματικό σκεπτικό της ’’επιστροφής’’ του καθώς ούτε σε συγκροτημένα πολιτικά βήματα προβαίνει ούτε έντονα παρεμβατικό λόγο διατυπώνει γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις (τουλάχιστον μέχρι στιγμής). Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποπτεύονται ότι η σιωπηλή αλλά συνάμα αιχμηρή παρουσία Αλαβάνου δεν είναι διόλου τυχαία καθώς περιμένει να ανάψει το σπίρτο της σύγκρουσης μεταξύ αστών αριστερών και ευρώ-σκεπτικιστών με αποτέλεσμα να θέλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις νέες ζυμώσεις στο χώρο της δραχμόφιλης αριστεράς την επόμενη μέρα.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθούν και οι επαφές του κ. Τσίπρα με στελέχη της ’’συστημικής’’ (όπως το κόμμα του αποκαλούσε τουλάχιστον μέχρι πρότινος) διεθνούς κοινότητας τότε παγιώνεται η αίσθηση μιας διαλυτικής εικόνας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε, πώς να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι όταν η καγκελάριος Μέρκελ επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες την Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκαλούσε ’’ανεπιθύμητη’’ και τώρα θεωρεί ο αρχηγός του μεγάλη του τιμή που συναντήθηκε με τον κ. Σόιμπλε και αύριο μεθαύριο που θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ η τιμή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη ; Ποια ερμηνεία μπορεί να δοθεί όταν από το ’’καταγγέλλω τα μνημόνια’’ εγκαινιάζεται η τακτική ’’δεν μπορούμε να αρχίσουμε από μηδενική βάση αλλά εμείς θα διαπραγματευθούμε μια άλλη Ευρώπη’’, και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες δεσμεύσεις ; Πώς να ερμηνευθεί το γεγονός ότι ο Αλέξης από τη μία έχει ως πρότυπο ανάπτυξης χώρες όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή (κάνοντας και εκεί ταξίδια που όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά παράλληλα του έκαναν και σημαντική επικοινωνιακή ζημιά) και από την άλλη εκθειάζει από το βήμα του Brookings τη πολιτική Ομπάμα ; Αυτές δεν είναι απλές μεταστροφές πολιτικής αλλά απόλυτες κολοτούμπες που προδιαθέτουν σε απουσία ολοκληρωμένης πρότασης για το αύριο και παραπέμπουν ολοταχώς σε σύγχυση. Μια σύγχυση με ραγδαίες διαλυτικές τάσεις για μια πολιτική κίνηση που περισσότερο παραπέμπει σε ψηφιδωτό ιδεολογικής αναρχίας παρά σε σοβαρό αριστερό κόμμα με στοχευμένη πολιτική παρουσία !!!

* Ο Αλέξανδρος Κασίδης είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Πολιτικής Διοίκησης (ΔΠΘ) και Περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας

Πlogia Starata

Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Κάποιοι ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στο ίδιο έργο θεατές.

Δεν προλαβαίνει να ασκήσει μια δίωξη η Δικαιοσύνη και ορμούν όλοι – σχετικοί και άσχετοι – να παρέμβουν στο έργο της, ζητώντας να την υποκαταστήσουν.

Κι’ αν για τη Λίστα Λαγκάρντ και τη νόθευσή της δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά – ελέω άρθρου 86 του Συντάγματος και νόμου περί ευθύνης υπουργών, που επιβάλλει την ενασχόληση της Βουλής με τα πολιτικά πρόσωπα – τι δουλειά έχουν τώρα όλοι αυτοί να ανακατεύονται στην υπόθεση της ποινικής δίωξης του επικεφαλής (ελπίζω όταν θα δημοσιεύονται αυτές οι γραμμές να είναι «πρώην») της ΕΛΣΤΑΤ και δύο ακόμη στελεχών της;

Ποιος διάολος τους βάζει να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν και να ζητούν εξεταστική επιτροπή για τις πολιτικές ευθύνες, την ώρα που η Δικαιοσύνη αναζητά τις ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων;

Δημόσιο: «Φακέλωμα» και απόλυση μέσω αξιολόγησης

Σε… φακέλωμα των δημόσιων υπαλλήλων μέσω της αξιολόγησης θα προχωρήσει έως το τέλος του 2014 η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των σχεδίων που έχει για την αναμόρφωση του Δημοσίου και τις σχετικές προτάσεις-κατευθύνσεις των γάλλων τεχνοκρατών. Η διαδικασία αξιολόγησης -που θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ- θα περιλαμβάνει γραπτό τεστ 80 έως 100 ερωτήσεων, βαθμολόγηση τυπικών προσόντων, συνέντευξη αλλά και δημιουργία φακέλου με το εργασιακό προφίλ όλων των εργαζομένων σε υπουργεία, φορείς και δήμους. Στις εξαιρέσεις από την αξιολόγηση, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ οι συμβασιούχοι έργου, οι ΙΔΟΧ και οι μετακλητοί υπάλληλοι, ενώ δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τους ένστολους και ποια θα είναι η διαδικασία, αν και στα Σώματα Ασφαλείας υπάρχει αξιολόγηση.
Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δε καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία τη διαδικασία αξιολόγησης, αναμένεται να βρεθούν στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας, που θα τους οδηγήσει σε έξοδο από το Δημόσιο.
Η διαδικασία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα ξεκινήσει το Μάρτιο και οι πρώτοι που θα κληθούν να δώσουν… εξετάσεις και να αξιολογηθούν θα είναι όλοι όσοι κατέχουν θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών. Θα συνεχιστεί το 2014 για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων.
Όσον αφορά στα τεστ, θα υπάρξουν διαφορετικά ανά ειδικότητα και κατηγορία εκπαίδευσης. Το τεστ θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα. Στην αξιολόγηση, θα ληφθούν υπόψη όλα τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου, σπουδές, επιμόρφωση, σεμινάρια κ,λπ., οι ειδικές γνώσεις σε τεχνολογίες και διαχείριση έργων, η εμπειρία πάνω στο αντικείμενο, αλλά και η γενικότερη εικόνα και η συμπεριφορά κάθε υπαλλήλου. Και όλα αυτά, θα συμπεριληφθούν στον εργασιακό του φάκελο, που θα ελέγχεται και θα αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

aytodioikisi.gr

Δημόσιο: Προσωρινή σύνταξη 50% του μισθού, έως την πλήρη

Το 50% του βασικού μισθού και των επιδομάτων τους έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πλήρη σύνταξη, θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό θα προβλέπει το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών», το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την προσεχή Δευτέρα και το οποίο προωθεί η κυβέρνηση επιχειρώντας να λύσει το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται σήμερα στην απονομή των συντάξεων στο Δημόσιο.
Να σημειωθεί ότι, όπως επιβεβαιώθηκε και από ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού προς τους Φ. Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) και Ν. Τσούκαλη, Δ. Χατζησωκράτη (ΔΗΜΑΡ), με τη ρύθμιση συμφωνούν και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μετά το κύμα των μαζικών αποχωρήσεων λόγω περικοπών και μνημονίων, η λίστα αναμονής φτάνει μέχρι και τους 12 μήνες, ενώ εάν πρόκειται για διαδοχική ασφάλιση η αναμονή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να περιμένουν στην «ουρά» δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι.
Σύμφωνα με το ΓΛΚ, οι αιτήσεις συνταξιοδότησεις το 2009 έφτασαν τις 15.298, το 2010 υπερδιπλασιάστηκαν και έφτασαν τις 33.928 και το 2011 υποχώρησαν στις 28.480. Για το 2012, όπως εκτιμάται, υπερέβησαν και πάλι τις 30.000 αιτήσεις.

aytodioikisi.gr

Δημόσιο: 13 ομάδες για τη μείωση της γραφειοκρα​τίας

Πρόσκληση προς τους δημοσίους υπαλλήλους των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους να συμμετάσχουν σε ομάδες Αυτεπιστασίας για τη μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο απευθύνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πρόκειται για 13 ομάδες που θα εντοπίσουν και θα επιλέξουν αποκλειστικά εκείνες τις ρυθμίσεις που επιφέρουν τις σημαντικότερες διοικητικές επιβαρύνσεις στους τομείς πολιτικής: Φορολογικό δίκαιο (ΦΠΑ), Ετήσιοι Λογαριασμοί/Εταιρικό Δίκαιο, Δημόσιες Συμβάσεις, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, Περιβάλλον Γεωργία και Γεωργικές Επιδοτήσεις, Ασφάλεια Τροφίμων, Αλιεία, Φαρμακευτική νομοθεσία, Τουρισμός, Εργασιακό Περιβάλλον/Εργασιακές Σχέσεις, Στατιστικές.
Οι ομάδες Αυτεπιστασίες που θα αποτελούνται από 13 προέδρους και 62 μέλη, δηλαδή, συνολικά εβδομήντα πέντε (75) άτομα θα συμμετέχουν στη συστηματική καταγραφή των νομοθετικών ρυθμίσεων και της ακολουθητέας διοικητικής πρακτικής, καθώς και σε όλες τις επόμενες φάσεις του έργου μετρήσεων των βαρών μέχρι την πρόταση αναρρύθμισης των εξεταζόμενων τομέων.
Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «η εργασία σε κάθε ομάδα είναι συλλογική και εκτελείται εντός και εκτός ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση και τις απαιτήσεις του υποέργου», ενώ η χρονική διάρκεια του έργου τους είναι εννέα (9) μήνες.

Τα κριτήρια επιλογής για τα μέλη των Ομάδων ορίζονται ως εξής:
Ελάχιστα Τυπικά Προσόντα:
-Πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.
-Τεκμηριωμένη εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενο σχετικό με τον υπό εξέταση τομέα πολιτικής τριών (3) ετών για τα μέλη και αντίστοιχη πενταετή (5) εμπειρία για τους προέδρους ή αντίστοιχου χρόνου εμπειρία σε έκδοση, κωδικοποίηση και έλεγχο εφαρμογής νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων, απλούστευση διαδικασιών, μέτρηση διοικητικών βαρών και ανάλυση επιπτώσεων ρυθμίσεων.
-Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας.
Ιδιαίτερα θα συνεκτιμηθούν:
-Διδακτορικός ή Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή/και αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
-Συμμετοχή σε συνέδρια, ημερίδες και συναντήσεις εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως εκπρόσωπος του φορέα σε συναφείς με το έργο θεματικές ενότητες. -Συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και επιτροπές σε συναφή αντικείμενα και εμπειρία σε επεξεργασία δεδομένων – πληροφοριών και αξιοποίηση πηγών.
-Συγγραφικό ή ερευνητικό έργο στους τομείς ενδιαφέροντος.
-Εξοικείωση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ειδικότερα για τους πρόεδρους των ομάδων, πέραν των ανωτέρω, θα συνεκτιμηθούν τα ακόλουθα:
-Η συμμετοχή στο σχεδιασμό, υλοποίηση, διοίκηση ή/και αξιολόγηση προγραμμάτων και έργων.
-Η υπηρέτηση σε θέσεις ευθύνης σε φορείς της δημόσιας διοίκησης.
Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να υποβάλουν υπογεγραμμένη αίτηση συμμετοχής στις ομάδες του Υποέργου 2 (σε μορφή pdf) και του συνημμένου σε αυτήν Τυποποιημένου Αναλυτικού Βιογραφικού Σημειώματος (σε μορφή word) στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμογής Προγραμμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eyssep@ydmed.gov.gr, έως και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013.
Η αποζημίωση των μελών ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο στα 400,00€ μηνιαίως για τους προέδρους των Ομάδων Αυτεπιστασίας και στα 300,00€ μηνιαίως για τα μέλη των Ομάδων Αυτεπιστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α/2011), με την προϋπόθεση της υποβολής όλων των παραδοτέων που περιγράφονται στην απόφαση εκτέλεσης του υποέργου και της παραλαβής τους από την ΕΠΠΕ.
Η πρόσκληση

aytodioikisi.gr

Ανασχηματισμός… χωρίς ειδήσεις από τον Ερντογάν


Tayyip-ErdoganΟ πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Ερντογάν δεν είχε τελικά το βάθος που περίμεναν οι πολιτικοί αναλυτές στη γειτονική χώρα. Δεν είχε καν εκπλήξεις.
Πιο συγκεκριμένα, οι… μουσικές καρέκλες που άλλαξαν ήταν τέσσερις, με νέους πολιτικούς προϊσταμένους στα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού-Τουρισμού, και Υγείας.
Νέος υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο άλλοτε Νομάρχης Κωνσταντινούπολης και μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, Μουαμέρ Γκιουλέρ.
Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο καθηγητής επικοινωνίας Ναμπί Αβζτί.
Υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού αναλαμβάνει ο Ομέρ Τσελίκ, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.
Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο από την Κομοτηνή καταγόμενος Μεχμέτ Μουεζίνογλου

ysterografa.gr

Θρυλική Απόδραση... πρόκρισης από το Τελ Αβίβ!

  maccabithrylos

Λίγες ώρες μετά τα άσχημα μαντάτα από τη Euroleague, αναφορικά με την τύχη της ένστασης για το ματς με τη Σιένα, ο Ολυμπιακός έκανε… αγωνιστική έφεση στο Ισραήλ, και μπήξε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης με τη μεγάλη του νίκη μέσα στο Τελ Αβίβ επικρατώντας 78-77 της Μακάμπι που πλέον απομακρύνεται από την πρώτη τετράδα. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με συνεχής αλλαγές στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και με εκατέρωθεν μεγάλα σερί, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στο τέλος και έφυγε με τη νίκη.