Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: "Πράσινος" θρίαμβος απέναντι σε ένα ερυθρόλευκο "Ναυάγιο"! / ΠΑΟΚ – Άρης 0-1 : Πήρε το ντέρμπι και τον έριξε από την κορυφή

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/10/293081/main/osfp-pao.jpg 

Ματς – καρμπόν με το παιχνίδι που έδωσε ο Ολυμπιακός με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έζησαν οι φίλοι του και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες ενώ είχαν την κατοχή, τους έλειπε η ουσία και η μεγάλη ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός «ντύθηκε» Μακάμπι, χτύπησε με αυτοματισμούς, εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην ερυθρόλευκη άμυνα στις αντεπιθέσεις και θριάμβευσε μέσα στο Καραϊσκάκη με 3-1! Οι «πράσινοι» παραμένουν στο κόλπο του τίτλου, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που για ακόμη μία φορά προδόθηκε από την άμυνά του, έμεινε πίσω στη βαθμολογία και σε τρεις εβδομάδες πάει στη Ν. Φιλαδέλφεια. 

Κύπελλο Γυναικών: Κόκκινη η πρώτη κούπα της σεζόν, ο Ολυμπιακός 3-0 την ΑΕΚ στον τελικό του Λουτρακίου!!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/10/293070/main/Koumpoura-kypello.jpg

 Ο Ολυμπιακός ξανά Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 2019 με 3-0 επί της ΑΕΚ στον τελικό του Λουτρακίου!

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών στο Λουτράκι και με 3-0 σετ πήρε τα σκήπτρα από την ΑΕΚ, ανήμερα της συμπλήρωσης 99 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Λαμία - ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες με «τεσσάρα» στη Φθιώτιδα! - Προσαγωγές οπαδών από την αστυνομία για καπνογόνα στα μπαλκόνια

 Λαμία - ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες (και στην κορυφή) με «τεσσάρα» στη Φθιώτιδα!

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της ΑΕΚ στα play off της Super League.

Δύο εβδομάδες μετά την επικράτηση της με 3-1 στο «Αθ. Διάκος», για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι «κιτρινόμαυροι» (που προέρχονταν από το 3-3 στο «Βικελίδης») επικράτησαν 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») γήπεδο της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας και δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Στερεάς Ελλάδας να χαρεί τον παρθενικό της, στα χρονικά, αγώνα στο μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών! 

Β' Κορινθίας (23η αγωνιστική): Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου έχασε στην έδρα του από την Κόρινθο 2006 - Τον πλησίασε στον ένα βαθμό ο Σαρωνικός που νίκησε στο Ξυλόκαστρο Πανκαμαριακό.

https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/olympiakos_loytrakioy_2.png

Με την άκρως ενδιαφέρουσα 23η αγωνιστική συνεχίστηκε  την Κυριακή (10/3/2024),  το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Μία αγωνιστική όπου ο πρωτοπόρος  Ολυμπιακός Λουτρακίου έχασε  εντός έδρας (στο «Γιάννης Στέφας») με 0 – 1 από την Κόρινθο 2006 , με αποτέλεσμα να τον πλησιάσει  στον ένα βαθμό ο Σαρωνικός Γαλατακίου, μετά το νικηφόρο του πέρασμα με σκορ 5 – 2 ,από το Ξυλόκαστρο, επί του Πανκαμαριακού.

Νέα ήττα για  τον Πανευρωστινιακό  στην Ορεινή  Κορινθία με σκορ 3 - 1 στην έδρα του ΑΟ Ασπρόκαμπου, ενώ την ίδια νικηφόρο πέρασμα με 2 – 0 από την Κλένια , σημείωσε ο Παννεμεατικός επί του ΠΑΣ Κλένια.

Στη Λυκοπριά ο ΑΟ Λυκοποριάς με τον Ηρακλής Λεχαίου, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τέρματα1 – 1,  ενώ στα Εξαμίλια η Δάφνη Εξαμιλίων επικράτησε με 2 – 1 επί της  Θύελλας Κάτω Διμηνιού.

Στο Κρυονέρι  ο Αετός, συνέτριψε   με  4 – 0 τον Αστέρα  Κορίνθου, ενώ σαρωτικός ήταν και  ο Εθνικός Ξυλοκέριζας  με το 6-1 επί της  Προόδου Αγίου Βασιλείου. 

23η Αγωνιστική

Βαριά ήττα της Κορίνθου στη Σύρο που την ισοβάθμιε στην κορυφή ο Παναργειακός.

 Με το δεξί ο ΠΑΣ Κόρινθος στην Πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά χωρίς κόσμο  » loutrakiblog 

Στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής στο 3ο Όμιλο της  Γ’ Εθνικής, η Κόρινθος γνώρισε βαριά ήττα στη Σύρο από την τοπική Ελλάδα με 4-1. Η ομάδα της Κορίνθου προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 6΄ με τον Λάκοβιτς , όμως οι νησιώτες με τέρματα δύο  ( 15΄ - 45,2΄) του Παυλόπουλου και των Μούντριχα στο 61΄ και  Παράβαλου στο 81΄ να πάρουν την νίκη. Αποτέλεσμα της ήττας , ο ΠΑΣ να αποκτήσει συγκάτοικο στο βαθμολογικό ρετιρέ τον Παναργειακό που με ΄τέρμα του Ντε Σόουζα στο 52΄ επικράτησε με 1 - 0 της Θύελλας Ραφήνας. Οι δύο πρωτοπόροι θα λύσουν τις διαφορές την προσεχή Κυριακή στην Κόρινθο με το Ντέρμπι που θα κρίνει κατά ένα μεγάλο βαθμό την άνοδό τους ( μίας εκ των δύο ομάδων)  στη  ΄Β΄Εθνική

Η Athens Kallithea σκόνταψε στην Καλαμάτα και τα Χανιά… καραδοκούν. Ο Τηλυκράτης υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική.

 

Στην 22η και καταληκτική αγωνιστική της κανονικής περιόδου του νότιου ομίλου στην Super League 2 έγιναν σημαντικά ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Η πρωτοπόρος του νοτίου ομίλου της Super League 2 ηττήθηκε στην έδρα της “μαύρης θύελλας” και είδε τον βασικό συνδιεκδικητή της ανόδου να παίρνει μία νίκη που μειώνει τη μεταξύ τους απόσταση σημαντικά.

Συγκεκριμένα, ένα χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες στο 38′ χάρισε στην Καλαμάτα τη νίκη με 1-0 επί της Athens Kallithea.  Έτσι η "Μαύρη Θύελλα" εξακολουθεί να ελπίζει στην άνοδο μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ που θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου. Ταυτόχρονα, τα Χανιά επικράτησαν με 3-1 της Ηλιούπολης στην Κρήτη με ανατροπή, χάρη σε γκολ των Κόλα (37′), Μάναλη (41′) και Μίλερ (51′). Κάπως έτσι, η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων έπεσε στους τρεις πόντους.

Super League (1η Αγωνιστική p.o): Το πρωτάθλημα… τώρα αρχίζει

 https://www.ertsports.gr/wp-content/uploads/2024/03/GH_d64QWkAEe5_h-1.jpg 

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η “μάχες” για τον τίτλο, αλλά και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αρχίζει, υποσχόμενη μεγάλα παιχνίδια και ακόμη περισσότερο σασπένς.

Έξι ομάδες ρίχνονται στην “μάχη” των play offs, με την αναμέτρηση της Λαμίας να “ανοίγει τον χορό” των παιχνιδιών.

Στο “Αθανάσιος Διάκος” η τοπική ομάδα, που αποτελεί και την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, υποδέχεται την ΑΕΚ (17:00).

Για την κούπα στο Λουτράκι…

 https://www.ertsports.gr/wp-content/uploads/2024/03/6046023.jpg 

Η ώρα για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς έφτασε στο γυναικείο βόλεϊ καθώς το βράδυ της Κυριακής (10/3, 20:15, ΕΡΤ3) ΑΕΚ και Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Loco που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο “Γιώργος Γαλανόπουλος” , στο Λουτράκι.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωπες στον τελικό, με την ΑΕΚ να αποκλείει στον πρώτο ημιτελικό τον Άρη επικρατώντας με 3-0, έχοντας έτσι την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Άρτα και τον Ολυμπιακό να είναι ο νικητής στον δεύτερο ημιτελικό καθώς λύγισε με 3-1 τον Παναθηναϊκό, θέλοντας να πανηγυρίσει το πρώτο του Κύπελλο μετά το 2019.

Super League 2: Το διήμερο 10-11/03 η τελευταία αγωνιστική

 

Η τελευταία αγωνιστική της… regular season στη φετινή Super League 2 θα διεξαχθεί διήμερο 10 και 11 Μαρτίου, όπως έκανε σήμερα γνωστό η διοργανώτρια Αρχή.

Συγκεκριμένα, η 22η αγωνιστική του Β’ ομίλου έχει γίνει την προσεχή Κυριακή, ενώ η 26η αγωνιστική του Α’ ομίλου θα ακολουθήσει την επόμενη Δευτέρα.

Αναλυτικά

Ο Θρύλος των γηπέδων έγινε 99 ετών! Χρόνια πολλά Ολυμπιακέ!

 Ο Θρύλος των γηπέδων έγινε 99 ετών! Χρόνια πολλά Ολυμπιακέ! 

10 Μαρτίου 1925. Μία ημερομηνία σημαντική που κανείς δεν θα ξεχάσει! Σαν σήμερα πριν 99 χρόνια, στην ταβέρνα του Μοίρα, στην καρδιά του Πειραιά, γεννήθηκε ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού! Ο Ολυμπιακός μας! Το όνομά του έγινε γνωστό από γενιά σε γενιά, οι επιτυχίες του και οι τίτλοι του, τον έκαναν ξακουστό σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό χάρτη! Η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό μας θα είναι αιώνια.

Ποιος θα ξεχάσει την πρώτη φορά που βρέθηκε στα «σκαλοπάτια και τα τσιμέντα»; Ποιος θα ξεχάσει το πρώτο γκολ που πανηγυρίσε έντονα φορώντας περήφανα το ερυθρόλευκο κασκόλ με την πιο όμορφη φανέλα στον κόσμο; Αυτή η ημέρα θα έρχεται πάντα για να μας υπενθυμίζει στιγμές όπως εκείνες και άλλες πολλές. Στιγμές που άλλοι δεν μπορούν να ονειρευτούν και να βιώσουν. Ο Ολυμπιακός μας γίνεται 99 ετών. Μεγαλώνει και μαζί του μεγαλώνουμε και εμείς. Ακολουθούν και οι υπόλοιπες γενιές. Φυσικά έχουμε πολλά να ζήσουμε ακόμα με τη μεγαλύτερη καψούρα μας! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΑΣ!