Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Δύσκολη νύχτα και μάχη με τις φλόγες στο Λογγίτσι Φθιώτιδας

 Δύσκολη νύχτα και μάχη με τις φλόγες στο Λογγίτσι Φθιώτιδας 

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις στα διάφορα μέτωπα που σχηματίστηκαν στην πυρκαγιά στο Λογγίτσι της Στυλίδας, δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβέστες μαζί με χωματουργικά μηχανήματα από το δήμο Στυλίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η δύσβατη περιοχή και η έλλειψη πρόσβασης, δεν τους επιτρέπει να φτάσουν πολύ κοντά στα επικίνδυνα σημεία, ενώ την ίδια στιγμή οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Σύμβουλος στο Γραφείο του Πρωθυπουργού για θέματα χωροταξίας η Μαρίλένα Σούκουλη-Βιλιάλη

 Νέα σύμβουλος για θέματα χωροταξίας | tanea.gr

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώην βουλευτής, πολιτικός μηχανικός, Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη, αναλαμβάνει σύμβουλος στο Γραφείο του Πρωθυπουργού για θέματα χωροταξίας.

Η κ. Σούκουλη εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός από το 1998 και ως ιδιώτης επιστημονικός συνεργάτης έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον τομέα της παρακολούθησης ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. 

Πολεοδομία: Μπήκαν οι υπογραφές για τις πρώτες 12 μελέτες

  

Την αρχή του τέλους στην άναρχη δόμηση σηματοδοτεί η υπογραφή των προδιαγραφών για τις πρώτες 12 μελέτες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) και των Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ο Α΄ κύκλος μελετών ΤΠΣ αφορά μεταξύ άλλων στους Δήμους: Μεγίστης, Ιθάκης, Καρπάθου-Κάσου, Σύρου-Ερμούπολης, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Αγκίστρι Αίγινας.

Ρόδος: Εκκενώνεται το χωριό Μαριτσά – Συναγερμός στις ΑρχέςΡόδος: Εκκενώνεται το χωριό Μαριτσά – Συναγερμός στις Αρχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου.

Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά αποφάσισαν το απόγευμα της Δευτέρας (2/8/2021) οι αρμόδιες υπηρεσίες που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου.

Η απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

 

Πόθεν Εσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των 300 της Βουλής

 Πόθεν Εσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των 300 της Βουλής 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα «πόθεν έσχες» για την οικονομική χρήση του 2019 όσων είναι υπόχρεοι κατάθεσης στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατατέθηκαν στην Επιτροπή το 2020 και αφορούν την οικονομική χρήση του 2019, συνολικά, ανέρχονται σε 1.114.

Οι δηλώσεις που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων είναι ανέλεγκτες όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι.

Η Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων», βάση του νόμου 3213/2003.

Δείτε τα πόθε έσχες των πολιτικών ΕΔΩ.

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Κυνήγι: Τι προβλέπει η νέα ρυθμιστική για τη φετινή περίοδο – Απαλλαγή τελών, μείωση κάρπωσης για τρυγόνια

 Κορωνοϊός - Lockdown: Παρατείνεται η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα 

Η μείωση «κάρπωσης» των τρυγονιών, η δήλωση του αριθμού που θήρευσε ο κυνηγός μέσω κινητού και η απαλλαγή των από τα τέλη που αφορούν το Δημόσιο σε ό,τι αφορά την έκδοση άδειας είναι τα τρία νέα στοιχεία που προβλέπονται στη ρυθμιστική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος της περιόδου 2021 -2022.

Το μεγάλο θέμα και γι’ αυτή την περίοδο είναι οι μετακινήσεις των κυνηγών λόγω του κορονοϊού, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα μέτρο απαγόρευσης. Ολα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας για την περίοδο 20 Αυγούστου έως το τέλος Φεβρουαρίου. Οπως προκύπτει από τις κυνηγετικές οργανώσεις, φέτος για πρώτη φορά δεν υπήρξαν προβλήματα μεταξύ υπουργείου και κυνηγών, καθώς καταγράφηκε ένα πολύ καλό επίπεδο διαλόγου και συνεννόησης.

Τι λένε οι κυνηγοί

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν οι Έλληνες

 

Συνεχίζεται η μάχη της Κίνας και των ΗΠΑ στην κούρσα των μεταλλίων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα μετράει τρία μετάλλια. Δύο χρυσά και ένα χάλκινο. Κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο και μάλιστα χρυσό με τον Στέφανο Ντούσκο στο σκιφ της κωπηλασίας και το δεύτερο ήρθε από τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος. Το χάλκινο κατέκτησε στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Δύο μετάλλια προστέθηκαν στον συνολικό απολογισμό της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μητσοτάκης: Ο χειρότερος καύσωνας από το 1987 – Περιορίστε τη ζήτηση ρεύματος τις ώρες αιχμής

 Μητσοτάκης: Ο χειρότερος καύσωνας από το 1987 - Περιορίστε τη ζήτηση ρεύματος τις ώρες αιχμής 

Σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, στο Κρυονέρι, με αντικείμενο την εξέταση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί τις προηγούμενες μέρες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και τα σχέδια αντιμετώπισης που έχουν εκπονηθεί σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου των υψηλών θερμοκρασιών.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Καιρός: «Φωτιά και λάβρα» η χώρα – Πανευρωπαϊκό ρεκόρ με 46,3 βαθμούς στη Μακρακώμη

 Καιρός καύσωνας 

Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν και τη Δευτέρα 02/08 σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 143 σταθμούς, τους 43 βαθμούς Κελσίου σε 22 σταθμούς,  ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 46.3 βαθμοί Κελσίου στη Μακρακώμη, Φθιώτιδας.

Μεσσηνία: Φουντώνουν οι φλόγες – Εκκενώθηκε ο οικισμός Βασιλίτσι

 Μεσσηνία: Φουντώνουν οι φλόγες- Εκκενώθηκε ο οικισμός Βασιλίτσι 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου – Νέστορος, στην Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Βασιλίτσι. Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Πηγή: best-tv.gr

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . / 192 νέα κρούσματα σήμερα ( 29 στην Κορινθία - 25 στην Αργολίδα - 77στην Αχαΐα.)

 

  

Μεγάλη αύξηση (σε σχέση με χθες)  κρουσμάτων κορωνοϊού (+51), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 192 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  77 στην Αχαΐα, 29 στην Κορινθία, 20 στην Μεσσηνία, 25 στην Αργολίδα, 17 στην Αρκαδία, 12 στην Ηλεία και 12 στη Λακωνία.

Εκατόν τρία( 103 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 29 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 20 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 54 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (25), Αρκαδίας (17) και Λακωνίας (12).

 Επίσης άλλα 89 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (77) και Ηλείας (12).  

Σήμερα  2 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 192 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 30.272( 13.751 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 2 / 8 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (77),  Μεσσηνίας  (20 ) ,  Κορινθίας (29), Ηλείας (12), Αργολίδας (25), Αρκαδίας (17) και Λακωνίας (12)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                13.387

Π.Ε. Κορινθίας             5.133

Π.Ε. Ηλείας                  3.246

Π.Ε. Αργολίδας            2.798

Π.Ε. Μεσσηνίας          2.428 

Π.Ε. Αρκαδίας             2.426

Π.Ε. Λακωνίας            1.157