Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 17 Ιουλίου - Αναλυτικό ωράριο

 Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 17 Ιουλίου  Αναλυτικό ωράριο 

Διανύουμε την περίοδο των θερινών εκπτώσεων και οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι, με ανακοινώσεις τους αναφέρονται στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 17

ΠΑΤΡΑ: Θάνατος 49χρονου - Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

  

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Την παραίτηση του είχε ζητήσει ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Συναυλία – Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο θέατρο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας

  

Μία μουσική παράσταση-αφιέρωμα, στον αείμνηστο Γρηγόρη Μπιθικώτση, παρουσιάζει την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο θέατρο Φλόκα, το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη. Το μοναδικό αυτό μουσικό πρόγραμμα, διάρκειας τριών ωρών περίπου, επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν τα δύο παιδιά του, ο καλλιτέχνης Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η λογοτέχνις Άννα Μπιθικώτση. Ο Γρηγόρης αποδίδει τις μεγάλες επιτυχίες του «Σερ» του λαϊκού τραγουδιού, πλαισιωμένος από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μπιθικώτση», ενώ ανάμεσα στα μουσικά μέρη παρεμβάλλονται οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας, που ταξιδεύουν το κοινό στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.


11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε αστυνομική επιχείρηση σε ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελαία Τριφυλίας

 

Συνελήφθησαν, χθες στην περιοχή της Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με την συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Μεσσηνίας, έντεκα άτομα, εκ των οποίων -8- ημεδαποί και -3- αλλοδαποί, ηλικίας από 27 έως 55 ετών, για ναρκωτικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, του Τελωνειακού Κώδικα και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, σε

Ο Δήμος Σικυωνίων τιμά τη ζωή και το έργο του διπλωμάτη και υπουργού Ευθύμιου Κανελλόπουλου

 

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων μνήμης, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο δήμος Σικυωνίων Κορινθίας, αποφάσισε να αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο, ενός τέκνου του Κιάτου, του διπλωμάτη και υπουργού Εξωτερικών, Ευθύμιου Κανελλόπουλου.

Ο Ευθύμιος Κανελλόπουλος, γεννήθηκε πριν από 150 χρόνια και ήταν απόγονος της μεγάλης οικογένειας των Κανελλοπουλέων, της οποίας η προσφορά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, υπήρξε πολύ σημαντική.

Ο προπάππους του, φίλος του Γενναίου Κολοκοτρώνη και εκ των κορυφαίων οπλαρχηγών της ελληνικής επανάστασης, ο παππούς του, Ευθύμιος Κανελλόπουλος ο πρεσβύτερος, ήταν βουλευτής Κορινθίας, o πατέρας του Χαράλαμπος Κανελλόπουλος, ήταν ένας ευπατρίδης του Κιάτου, από τους μεγαλύτερους σταφιδέμπορους, βουλευτής Κορινθίας και μέντορας του Ρώμου Φιλύρα, ενώ μητέρα του ήταν η Σοφία Λάνδερερ, κόρη του Ξαβιέρου Λάνδερερ, του αρχιφαρμακοποιού του Όθωνα και πρώτου καθηγητή Χημείας στην Ελλάδα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών, θα ισχύσουν απ’ τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Το ανακοίνωσε η γενική περιφερειακή, αστυνομική διεύθυνση της Πελοποννήσου.

Κίνα - Κορονοϊός: Εκατομμύρια πολίτες σε lockdown - «Παραλύει» η χώρα

 Κίνα  Κορονοϊός: Εκατομμύρια πολίτες σε lockdown  «Παραλύει» η χώρα 

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα εισήλθαν σε lockdown, καθώς η ασιατική χώρα κατέγραψε σήμερα (16/7) το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού από τον Μάιο. 

Η Κίνα πρόκειται για την τελευταία χώρα του πλανήτη που εφαρμόζει ακόμα την πολιτική «μηδενικού covid», προσπαθώντας να εξαλείψει εντελώς την ασθένεια από την επικράτειά της. Η πολιτική αυτή επιτάσσει αυστηρά lockdown, μεγάλες περιόδους καραντίνας, καθώς και τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ.

Σήμερα σε όλη την Κίνα καταγράφηκαν 450 κρούσματα, από 432 χθες, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

Τρίπολη: Φωτιά στο Ελληνικό Αρκαδίας

Τρίπολη: Φωτιά στο Ελληνικό Αρκαδίας  

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Ελληνικό, της Βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και έξι οχήματα, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

 

9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ (ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022)

 Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο 

Αγαπητοί φίλοι, μετά από 2 δύσκολα χρόνια για όλους μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι θα ξανανταμώσουμε στο 9ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.
Το ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου για πρώτη φορά φέτος γίνεται διήμερο.
Θα λάβει χώρα την πρώτη ημέρα 30 Ιουλίου 2022 στα Τρίκαλα Κορινθίας (επιστημονικό συμπόσιο στο ξενοδοχείο “Πλειάδων Γη”) με ώρα έναρξης των εκδηλώσεων της πρώτης ημέρας στις 19:00.
και την δεύτερη ημέρα στο Σαραντάπηχο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 με το παραδοσιακό μας Αντάμωμα, με ώρα έναρξης των εκδηλώσεων της δεύτερης ημέρας στις 11 π.μ.
 Ελάτε να γνωρίσετε την παράδοσή μας. Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία. Κυριακή 31 Ιουλίου.
Καλώς να ανταμώσουμε 

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου "Οι Τσελιγκάδες"

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ το Σαββατοκύριακο στον Κινηματογράφο «Το Διάλειμμα», στο Δερβένι. Επιπλέον την Κυριακή προβάλεται και η ταινία "ΛΥΚΟΣ 100%"

  

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/7 στις 21:30 – ΚΥΡΙΑΚΗ 17/7 (2Η ΠΡΟΒΟΛΗ) στις 23:00



Δράση/Θρίλερ| | Διάρκεια: 114‘ 

Παίζουν:

Επίσης την Κυριακή προβάλλεται   στις 21:30 και η ταινία 

ΛΥΚΟΣ 100%