Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Κίνα - Κορονοϊός: Εκατομμύρια πολίτες σε lockdown - «Παραλύει» η χώρα

 Κίνα  Κορονοϊός: Εκατομμύρια πολίτες σε lockdown  «Παραλύει» η χώρα 

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα εισήλθαν σε lockdown, καθώς η ασιατική χώρα κατέγραψε σήμερα (16/7) το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού από τον Μάιο. 

Η Κίνα πρόκειται για την τελευταία χώρα του πλανήτη που εφαρμόζει ακόμα την πολιτική «μηδενικού covid», προσπαθώντας να εξαλείψει εντελώς την ασθένεια από την επικράτειά της. Η πολιτική αυτή επιτάσσει αυστηρά lockdown, μεγάλες περιόδους καραντίνας, καθώς και τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ.

Σήμερα σε όλη την Κίνα καταγράφηκαν 450 κρούσματα, από 432 χθες, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

Οι αρχές στη Λαντζόου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα, έδωσαν εντολή την Τετάρτη στα 4,4 εκατ. κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Μια από τις κομητείες της επαρχίας Ανχούι στα ανατολικά είναι από χθες επίσης σε lockdown.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επιβλήθηκε lockdown στην κεντρική επαρχία της Γουγκάνκ, μετά από τον εντοπισμό ενός κρούσματος. Η περιοχή αυτή αποτελεί μεγάλο κέντρο της σιδηρουργίας.

Στη Μπεϊχάι, στην επαρχία Γκουανγκσί στον Νότο, οι Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το μερικό lockdown σε δύο περιοχές όπου κατοικούν πάνω από 800.000 άνθρωποι.

«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας στην πόλη Μπεϊχάι είναι σοβαρή και περίπλοκη και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης μετάδοσης στην κοινότητα είναι σχετικά αυξημένος», ανακοίνωσαν οι Αρχές της περιοχής. 

Η πολιτική «μηδενικού Covid» που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κίνα συναντά αυξημένες δυσκολίες, εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον του ιού. Η χώρα είδε τον ρυθμό οικονομικής της ανάπτυξης να κατακρημνίζεται το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2020, κυρίως λόγω των εκτεταμένων lockdown.