Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Φωτιά στο Ζευγολατιό - Έκλεισε η Εθνική Οδός Τσακώνας-Καλού Νερού -Μέτωπο χιλιομέτρων στη Γορτυνία – Μαρτυρίες για 15 καμένα σπίτια στο χωριό Πυρρή – Δύσκολη νύχτα και στην Εύβοια με συνεχείς αναζωπυρώσεις

  

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία το μεσημέρι της Τρίτης, όταν υπήρξε ενημέρωση για φωτιά στην Εθνική Οδό Τσακώνας-Καλού Νερού, στο ύψος του Ζευγολατιού.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιτηρούσαν τη φωτιά στην Άνω Μεσσηνία και κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς ήταν αρκετά μεγάλο, ώστε για αρκετή ώρα να μείνει κλειστή η Εθνική Οδός.

Αυτή την ώρα η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

 

Στο μεταξύ συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην Εύβοια, ενώ το μέτωπο στη Γορτυνία έχει αποκτήσει έκταση πολλών χιλιομέτρων με πολλές εστίες.

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Μπρατάκος

 Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Μπρατάκος 

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής και γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Άγγελος Μπρατάκος.

Ο Άγγελος Μπρατάκος υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας

Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους – Τι θα ισχύσει για ασφαλιστικές εισφορές, ΕΝΦΙΑ [πίνακες]

 Φωτιές στην Ελλάδα: Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους - Τι θα ισχύσει για ασφαλιστικές εισφορές, ΕΝΦΙΑ [πίνακες] 

Σε άμεση παροχή στεγαστικής συνδρομής και στην αποζημίωση των οικοσκευών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές προχωρά η πολιτεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός 500 εκατ. ευρώ και έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για τη στεγαστική συνδρομή (80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου), παρέχεται άμεσα η πρώτη αρωγή:

Ειδικότερα:

  1. Για τις κατοικίες:
  • Για όσες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, 20.000 ευρώ, εκ των οποίων 14.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη στεγαστική συνδρομή και 6.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.
  • Για όσες δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά είναι προσωρινά μη κατοικήσιμες, 12.000 ευρώ, εκ των οποίων 8.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη στεγαστική συνδρομή και 4.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.
  • Για κατοικίες με σοβαρές ζημιές αλλά κατοικήσιμες, 5.000 ευρώ, εκ των οποίων 3.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη στεγαστική συνδρομή και 2.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.
  1. Λοιπά κτίσματα και επιχειρηματικά ακίνητα:

Φωτιά στην Αρκαδία: Σε κατάσταση ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές της περιοχής

 Φωτιά στην Αρκαδία: Σε κατάσταση ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές 

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Αύξηση ρεκόρ - Ξεπέρασαν καθε προυγούμενο. Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . /231 νέα κρούσματα σήμερα ( 65 στην Κορινθία - ΄51 στην Ηλεία - 91 στην Μεσσηνία - 167 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη αύξηση ,ρεκόρ, (σε σχέση με χθες)  κρουσμάτων κορωνοϊού ( +215 ), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά παρατηρήθηκαν 446 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  167 στην Αχαΐα, 65 στην Κορινθία, 91 στην Μεσσηνία, 21 στην Αργολίδα, 16 στην Αρκαδία, 51 στην Ηλεία και 35 στη Λακωνία.

Διακόσια εικοσιοκτώ (228 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 65 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 91 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 72 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (21), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (35).

Επίσης άλλα 218 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (167) και Ηλείας (51).   

Σήμερα  10 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 446 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 32.408 ( 14.983 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη  10 / 8 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (167),  Μεσσηνίας  (91) ,  Κορινθίας (65), Ηλείας (51), Αργολίδας (21), Αρκαδίας (16) και Λακωνίας (35)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                14.118

Π.Ε. Κορινθίας             5.523

Π.Ε. Ηλείας                  3.389

Π.Ε. Αργολίδας            2.955

Π.Ε. Μεσσηνίας           2.809

Π.Ε. Αρκαδίας             2.534

Π.Ε. Λακωνίας            1.355