Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Νέες αναζωπυρώσεις σε τρία μέτωπα στην Ηλεία

 Φωτιά στην Ηλεία: Νέες αναζωπυρώσεις σε τρία μέτωπα 

Τουλάχιστον τρεις νέες διαφορετικές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία. Ειδικότερα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Δούκα,

Λάσδικα, Λάλα και Νεμούτα. Στα σημεία βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες της φωτιάς, πριν επεκταθούν.

Οι άνεμοι που πνέουν στην Ηλεία είναι εντάσεως πέντε με έξι μποφόρ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πυροσβέστες περίμεναν από νωρίς τις αναζωπυρώσεις του μεσημεριού όπως άλλωστε συμβαίνει όλες τις τελευταίες μέρες. 

Από το πρωί ρίψεις νερού πραγματοποιούνται σε Ηλεία και Γορτυνία δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν αποτελούνται από 313 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.