Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και μελτεμιών τις επόμενες μέρες, στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή

 Τους 36 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Κυριακή 16 Ιουνίου και ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός και ιδανικός για βουτιά στη θάλασσα.Από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο καιρός μας επιφυλάσσει ένα κοκτέιλ ζέστης καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και μελτεμιών. 

Ένα φαινόμενο που μπορεί να είναι επικίνδυνο για πυρκαγιές.

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης

 

Πέθανε σήμερα (15/06/2024) σε ηλικία 94 ετών ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία, Λευτέρης Καλογιάννης.  Ο Λευτέρης Καλογιάννης διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία από το 1974 έως το 1993 και άφησε το στίγμα του στη Βουλή όταν … άρπαξε την κάλπη που είχε στηθεί για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ισπανία - Κροατία 3-0: Κόκκινη οργή!

Εκκωφαντικό ξεκίνημα για την Ισπανία στο Euro καθώς ένα χρόνο μετά το ραντεβού τους στον τελικό του Nations League διέλυσε την Κροατία με 3-0 και έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της στη διοργάνωση, την ώρα που οι Κροάτες αιφνιδιάστηκαν στο πρώτο μέρος και δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις δικές τους ευκαιρίες σε καίρια σημεία. Ενώ στο τέλος έβαλαν γκολ μετά από απόκρουση σε πέναλτι, αλλά δεν το πανηγύρισαν καθώς δεν μέτρησε. 

«Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο» Διεθνές Συνέδριο | 13 & 14 Ιουνίου | Κτίριο ΤΜΕΔΕ, Αθήνα / Νίκος Ταχιάος: Άμεση η απόκριση στην Αθηνών-Κορίνθου. / Με Ι. Ξιφαρά, Κ. Μακέδο και Περιφερειάρχες ολοκληρώθηκε το 1ο διεθνές συνέδριο ΤΜΕΔΕ.



 Δελτίο Τύπου 7

Νίκος Ταχιάος: Άμεση η απόκριση στην Αθηνών-Κορίνθου - Λύσεις για το κυκλοφοριακό της Αττικής

Στην αντιμετώπιση των κρίσεων όπως η γέφυρα στην Αθηνών-Κορίνθου, την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού της Αττικής και την παραχώρηση της Αττικής Οδού αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο» με συντονιστή το δημοσιογράφο και ιδρυτή του ypodomes.com Νίκο Καραγιάννη.



Για την άμεση απόκριση στην κρίση στην Αθηνών - Κορίνθου, ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι

Ουγγαρία-Ελβετία 1-3: Με το «δεξί» οι «κόκκινοι»

 Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η Ελβετία την πορεία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024, καθώς στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον πρώτο όμιλο κέρδισε 3-1 την Ουγγαρία στην Κολωνία. Με το τρίποντο αυτό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας «έπιασε» την διοργανώτρια Γερμανία στην πρώτη θέση, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Σκωτία την στιγμή που οι Μαγυάροι θα κοντράρονται με τα «πάντσερ». 

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: «Οι πολίτες ζητούν περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη και καθυστερήσεις»

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μίλησε για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση την επαύριο των Ευρωεκλογών.  

Η Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Καλή σας μέρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αρχικά να ευχηθώ καλή δύναμη τόσο στα καινούργια όσο και στα παλαιότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επέλεξα μάλιστα αυτή η πρώτη συνεδρίασή μας μετά τις ευρωεκλογές να συμπέσει και με τη νέα μας σύνθεση, ακριβώς για να εκπέμψουμε ένα συνολικό μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης, γιατί η 9η Ιουνίου ήταν ένας σταθμός στην ως τώρα διαδρομή μας, κυρίως όμως είναι και μία αφετηρία προς την τριετία η οποία ακολουθεί.

Euro 2024: Ουγγαρία – Ελβετία, Ισπανία - Κροατία και Ιταλία - Αλβανία οι σημερινές αναμετρήσεις

  Μετά την πρεμιέρα του Euro 2024 με τον αγώνα της διοργανώτριας Γερμανίας με την Σκωτία (5-1), το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά της Ευρώπης συνεχίζεται το Σάββατο (15/6) με τρεις αγώνες για την 1η αγωνιστική του 1ου και του 2ου ομίλου.                             

Ολυμπιακός: Θρυλική υποδοχή των ευρωπαϊκών τροπαίων στο Ηράκλειο

 

Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού κατέκλυσαν το λιμάνι του Ηρακλείου για να υποδεχτούν τα τρόπαια του Conference League και του Youth League που κατέκτησαν μέσα στη σεζόν οι ομάδες των Πειραιωτών. Οι ερυθρόλευκες κούπες υπό τον ήχο του ύμνου της ομάδας τοποθετήθηκαν σε ένα καταπληκτικό τοπίο με φόντο τον Κούλε, προκαλώντας τον ενθουσιασμό μικρών και μεγάλων. Οι μπαμπάδες έπαιρναν αγκαλιά τα παιδάκια τους, ακόμα και νεογέννητα, και φωτογραφίζονταν δίπλα στις ευρωπαϊκές κούπες του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν επτά καπνογόνα, ένα σε καθεμία από τις επτά καμάρες και τα συνθήματα για την κατάκτηση του Conference League δονούσαν την ατμόσφαιρα!



«Θρύλε η Κρήτη το δεύτερο σου σπιτι φώναζαν ρυθμικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού!» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Στο Ηράκλειο ήταν και ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης.

Η περιοδεία των τροπαίων στην Κρήτη ολοκληρώνεται το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο.


Γερμανία – Σκωτία 5-1: Άνετη νίκη στην πρεμιέρα του Euro 2024 - Η οικοδέσποινα έκανε πάρτι στην πρεμιέρα!

 

Με το… δεξί μπήκε η Γερμανία στο Euro 2024.   

Εντυπωσιακή Γερμανία. Η “νασιονάλμάνσαφτ” έκανε.. πάρτι κόντρα στην Σκωτία, επικρατώντας με 5-1 στην πρεμιέρα του Euro 2024, σε ματς για τον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. 

Η Γερμανία άνοιξε σχετικά νωρίς το σκορ στην πρεμιέρα του Euro 2024, κόντρα

Ανασχηματισμός: Παράδοση και παραλαβή στα υπουργεία: Με χαμόγελα και απολογισμούς η αλλαγή σκυτάλης στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια.

 

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Μεταναστευτικής Πολιτικής. Από τη στιγμή που το μεσημέρι ανακοινώθηκε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, αυτομάτως ξεκίνησε και αντίστροφη μέτρηση πρώτον για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και έπειτα για τις τελετές παράδοσεις παραλαβής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσιάρας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Χρήστος Κέλλας υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επέστρεψε στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας υπουργός Ανάπτυξης, ενώ η Νίκη Κεραμέως μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας.

Στο εν λόγω υπουργείο πραγματοποιήθηκε ολικό λίφτινγκ, καθώς ο Κώστας Καραγκούνης μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εργασίας, ενώ εκτός υπουργείου τέθηκε η μέχρι πρότινος αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο Κώστας Γκιουλέκας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο Γιώργος Μυλωνάκης ανέλαβε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ειδικότερα chief of Staff στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Θεόδωρος Λιβάνιος ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών. Υφυπουργός Εσωτερικών ανέλαβε ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ υφυπουργός Εσωτερικών παρέμεινε η Βιβή Χαραλαμπογιάννη. 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέλαβε υπουργός Μετανάστευσης καιhttp:// Ασύλου.Υφυπουργός Οικονομικών ανέλαβε ο Χρίστος Δήμας στη θέση του Χάρη Θεοχάρη, ενώ υφυπουργός Πολιτισμού ο Ιάσων Φωτήλας. Παράλληλα, η Κατερίνα Παπακώστα ανέλαβε υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη θέση της Μαρίας Κεφαλά.


Νέα προσθήκη στο κυβερνητικό σχήμα αποτέλεσε και ο Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, νέα προσθήκη ήταν ο Βασίλης Οικονόμου ως υφυπουργός Υποδομών.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομικών: Νέος υφυπουργός ο Χρίστος Δήμας

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον απελθόντα υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη και τον νέο υφυπουργό Χρίστο Δήμα.