Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Γερμανία – Σκωτία 5-1: Άνετη νίκη στην πρεμιέρα του Euro 2024 - Η οικοδέσποινα έκανε πάρτι στην πρεμιέρα!

 

Με το… δεξί μπήκε η Γερμανία στο Euro 2024.   

Εντυπωσιακή Γερμανία. Η “νασιονάλμάνσαφτ” έκανε.. πάρτι κόντρα στην Σκωτία, επικρατώντας με 5-1 στην πρεμιέρα του Euro 2024, σε ματς για τον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. 

Η Γερμανία άνοιξε σχετικά νωρίς το σκορ στην πρεμιέρα του Euro 2024, κόντρα

στην Σκωτία. Μόλις στο 10’ ο Φλόριαν Βιρτς πέτυχε το πρώτο γκολ του τουρνουά. Ο Κρόος με 40άρα μπαλιά βρήκε τον Κίμιχ στα δεξιά, εκείνος τροφοδότησε τον Βιρτς, ο οποίος πλάσαρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. 

Η Σκωτία είχε παθητικό ρόλο στο ματς, η Γερμανία είχε την κατοχή της μπάλας και στο 19’ ο Μουσιάλα έκανε το 2-0 για τα «πάντσερ», ο οποίος κεραυνοβόλησε την εστία του Γκαν. 

Στο 25’ η «νασιονάλμάνσαφτ» κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Μουσιάλα από τον Κρίστι. Μετά από εξέταση του VAR, ο Τουρπάν έδωσε φάουλ για την Γερμανία τελικά. 

Τελικά, Γερμανία όχι μόνο έφτασε στο 3-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά είδε την Σκωτία να μένει με δέκα παίκτες. Ο Γκιντογκάν είδε τον Γκαν να διώχνει με δυσκολία την κεφαλιά που έπιασε, ο χαφ της Μπαρτσελόνα πήγε να πάρει το ριμπάουντ και ο Πόρτιους πήγε με τα δύο πόδια πάνω του! Το VAR και ο Τουρπέν εξέτασαν τη φάση, έδωσαν πέναλτι και αποβολή στον Πόρτιους και ο Χάβερτς εκτέλεσε εύστοχα από τα ένδεκα βήματα για το 3-0 του πρώτου μέρους στο 45+1’. 

Παίζοντας με παραπάνω παίκτη, η Γερμανία έδειξε ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις της. Κυκλοφόρησε πιο εύκολα την μπάλα και στο 52’ είδε τον Γκαν να βγάζει με δυσκολία σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ρούντιγκερ. 

Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε αλλαγές (63’), με τον Φίλκρουγκ να κάνει αισθητή την παρουσία του με την είσοδό του στο ματς. Στο 68′ ο επιθετικός της Ντόρτμουντ έκανε το 4-0 με δυνατό σουτ. Στο 76’ πέτυχε νέο τέρμα, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR.

Η Σκωτία πέτυχε το γκολ της… τιμής στο 87’ με το αυτογκόλ του Ρούντιγκερ, για να έρθει στο 90+3’ ο Τσαν και να διαμορφώσει το τελικό 5-1, με υποδειγματικό πλασέ. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Κρόος (80’ Τσαν), Άντριχ (46’ Γκρος), Μουσιάλα (74’ Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτς (63’ Σανέ), Χάβερτς (63’ Φίλκρουγκ).

ΣΚΩΤΙΑ (Στηβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Πόρτιους, Μακτόμινεϊ, Τίερνι (78’ ΜακΚένα), ΜακΓκιν (67’ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ (67’ Γκίλμουρ), Άνταμς (46’ Χάνλεϊ), Κρίστι (82’ Σάνκλαντ), Χέντρι.