Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους καλλιτέχνες: Δημιουργείται νέα μισθολογική κλίμακα για όλους στο Δημόσιο

 mitsotakis-kallitexnes 

Η δημιουργία μιας νέας μισθολογικής κλίμακας Καλλιτεχνικού Έργου (ΚΕ), στο προσοντολόγιο του δημοσίου, η οποία θα εξασφαλίζει ίδιες αμοιβές σε όλους τους αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών, ανεξαρτήτως του έτους που αποφοίτησαν, είναι η βασική αλλαγή που εισάγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία φέρνει η κυβέρνηση, με στόχο τη ρύθμιση χρόνιων στρεβλώσεων και παθογενειών που υπήρχαν στον χώρο αυτό.

Η ρύθμιση διαμορφώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά την προχθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους καλλιτεχνών, σχολών και φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται, εδώ και δύο μήνες, για το προεδρικό διάταγμα 85/22 που τους συμπεριλαμβάνει.

Επίσκεψη Χρίστου Δήμα στο ΓΕΛ Ξυλοκάστρου και γνωριμία με την εκπληκτική μοναδική ομαδα SBTM Racing Team

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και άτομα που στέκονται 
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
 Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που στέκονται
Επίσκεψη στο ΓΕΛ Ξυλοκάστρου και γνωριμία με την εκπληκτική μοναδική ομαδα SBTM Racing Team, , έκανε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας και ο Δ/ντης Β'θμιας Εκπαίδευσης κ.Βασιλης Σαμαράς.
Η επίσκεψη αφορούσε τη γνωριμία με την ομάδα, τη παρουσίαση της δουλειάς των μαθητών στο διαγωνισμό και φυσικά συζήτηση για τη formula 1.
Η SBTM RACING TEAM, έχει κατακτήσει τη 5η θέση στους εθνικούς τελικούς και προκρίθηκε στους παγκόσμιους τελικούς του 2023.
Η ομάδα έχει κερδίσει 5 βραβεία.
Του καλύτερου εκθεσιακού περιπτέρου,του καλύτερου χαρτοφυλακίου, της έρευνας και ανάπτυξης, του διαχειριστή social media και της καλύτερης φωτογραφίας της ημέρας αγώνων.
 
Σε ανάρτηση ο κ. Δήμας  για την επίσκεψη του αυτή αναφέρει:

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την εκδημία του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ

elisaf_arthro 

  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός του αποτελεί μια τεράστια απώλεια για την πόλη, την οποία υπηρέτησε ως γιατρός, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, αλλά και ως δήμαρχος από το 2019, χωρίς ωστόσο να προλάβει να ολοκληρώσει τη θητεία του.

Η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει την Κυριακή στις 13:00 στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων. Στον ίδιο χώρο η οικογένειά του θα δεχθεί συλλυπητήρια. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ. Κωνσταντίνου Τασούλα κατά την έναρξη του επιστημονικού συνεδρίου του Ιδρύματος με θέμα «Μετά το ’22: Αναζητήσεις μιας νέας προοπτικής για την Ελλάδα»


Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2023

Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων

Εκατό χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο επιστημονικός κόσμος της χώρας συνεργάζεται με το Κοινοβούλιο προκειμένου να αποσυναρμολογήσουμε το φαινόμενο της Μικρασιατικής Καταστροφής, και ως γεγονός αλλά και τα μεθεόρτια αυτού του συγκλονιστικού,