Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Όπως πέρυσι! Ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, απέκλεισε τον κάκιστο Ολυμπιακό

Όπως πέρυσι! Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, απέκλεισε τον κάκιστο Ολυμπιακό 
 Η θέληση του ανανεωμένου Παναθηναϊκού νίκησε έδρα, κούραση από τα ταξίδια, ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, τραγικά ποσοστά ευστοχίας, λάθη και όπως και πέρυσι οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς επικράτησε 70-64 του Ολυμπιακού στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, για τα προημιτελικά του θεσμού, και θα συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου. Στους «4» έχουν προκριθεί Άρης, ΠΑΟΚ, Φάρος Κερατσινίου και Παναθηναϊκός.

Κηδευεται στο Δερβένι η Αγγέλα Πιτσικούλη που παρασύρθηκε χθες απο δίκυκλο μοτοποδήλατο


Κηδεύεται την Παρασκευή 9-10-2015 και ώρα 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Δερβενίου η 79χρόνη Άγγελα Πιτσικούλη η οποία υπέκυψε στα τραύματά στο Γ. Ν. Κορίνθου.
Η Πιτσικούλη είχε μεταφερθεί εκει μετά από σοβαρό τραυματισμό της όταν χθες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στο κέντρο του Δερβενίου 16χρονος που οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο δεν αντιλήφθηκε και παρέσυρε  την 79χρονη που εκείνη την ώρα διέσχιζε το δρόμο  με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 

220 νεκροί και 350 αγνοούμενοι από την φονική κατολίσθηση στη Γουατεμάλα

220 νεκροί και 350 αγνοούμενοι από την φονική κατολίσθηση στη Γουατεμάλα Τουλάχιστον 220 σοροί έχουν ανασυρθεί έπειτα από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και είχε αποτέλεσμα να θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης και πέτρες τμήμα μιας κοινότητας κοντά στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, ενώ 350 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, γνωστοποίησε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της χώρας (Conred).
Σύμφωνα με την Conred, 386 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή μετά την τραγωδία, μια από τις χειρότερες στην Κεντρική Αμερική.
Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν καθώς τα μέλη τους θάφτηκαν ζωντανά και εκατοντάδες άνδρες των ομάδων διάσωσης έσκαβαν την περασμένη εβδομάδα επιχειρώντας να ανασύρουν τα πτώματα από τα συντρίμμια.
newsit.gr
 

220 νεκροί και 350 αγνοούμενοι από την φονική κατολίσθηση στη Γουατεμάλα

Άρχισαν τα όργανα - “Πυρετός” κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα – Ποιοι θα σύρουν τον... χορό

Άρχισαν τα όργανα - “Πυρετός” κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα – Ποιοι θα σύρουν τον... χορό
Σε σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΑΔΕΔΥ, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των ομοσπονδιών-μελών της ΑΔΕΔΥ και των Σωματείων του Δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι, όποτε θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των κενών θέσεων στα σχολεία.
Επιπλέον, την ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, ενώ ξεκινάει προετοιμασία για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου για πανεργατική απεργία σε συνεργασία με όλα τα συνδικάτα, με στόχο την ακύρωση των μνημονιακών μέτρων.

NASA: Μπλε ουρανός και κοιτάσματα πάγου στον Πλούτωνα! ΦΩΤΟ

NASA: Μπλε ουρανός και κοιτάσματα πάγου στον Πλούτωνα! ΦΩΤΟ 
 Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η NASA για τον Πλούτωνα, όπου βρέθηκαν κοιτάσματα πάγου και μπλε ουρανός, που θυμίζουν... Γη! Όλα αυτά, μια εβδομάδα μετά την είδηση πως υπάρχει τρεχούμενο νερό στον Άρη.
Το New Horizons, ο διαστημικός ρομποτικός ταξιδιώτης της NASA έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξε από την ομιχλώδη ατμόσφαιρα που περιβάλλει τον Πλούτωνα, η οποία όπως φαίνεται είναι μπλε. “Ποιος θα περίμενε έναν μπλε ουρανό; Είναι πανέμορφο!”, είπε ο Άλαν Στερν, ο επικεφαλής της διερεύνησης του Πλούτωνα.

Με χαράτσια και τόκους η ρύθμιση των 100 δόσεων από το Νοέμβριο

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τις αλλαγές επί τα χείρω στη ρύθμιση των 100 δόσεων για 1,1 εκατ. οφειλέτες με κύρια χαρακτηριστικά τη μείωση του ...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος*


Εμφάνιση Ανδρέας 111.jpgΞεκίνησε η κούρσα διαδοχής στη Ν.Δ. και οι εσωκομματικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν εντός Νοεμβρίου του 2015, θα κρίνουν ποιος εκ των Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αδώνιδος Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα, θα αναλάβει Πρόεδρος της Ν.Δ.  και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Οι εκλογές αυτές, είναι οι πρώτες στην 41χρονη ιστορία της Ν.Δ. που πρόκειται να κριθούν με κριτήρια κυρίως ιδεολογικά και λιγότερο κομματικά. Από αυτές τις εκλογές θα προκύψει ο νέος Αρχηγός της ευρύτερης Φιλελεύθερης-Πατριωτικής Παράταξης και όχι μόνο της Ν.Δ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ κ. Χ. ΣΠΙΡΤΖΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Λέανδρος Ρακιντζής: Ο δήμαρχος που κατέθεσε τα κοινοτικά κονδύλια στην Ελβετία, ο γιατρός που έκανε πάρτι με τους ασθενείς του και το αυθαίρετο ...WC ...

Το δαιμόνιο και η πονηριά της φυλής μπορούν να οδηγήσουν, ορισμένες φορές, σε απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διαφθοράς ή διαπλοκής.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, λόγω της θέσης του έχει βρεθεί κάμποσες φορές μπροστά σε εξωφρενικές και ευφάνταστες περιπτώσεις.

Κάποιες από αυτές θυμήθηκε την Τετάρτη σε δημόσια συζήτηση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», όπου κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.

Κάποιες από αυτές είναι οι εξής:

Σερραϊκή πρωτιά στη νέα Βουλή από τη Φωτεινή Αραμπατζή

Του Χρήστου Α. Κατσαρού
          Με την έναρξη της νεας κοινοβουλευτικής περιόδου και μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης προς αυτήν από το Σώμα ,  ξεκίνησε και κοινοβουλευτικός έλεγχος με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυρία Φωτεινή Αραμπατζή αναφορικά με το 23%  του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την αναταραχή που έχει προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Διπλωματική Υπηρεσία και γενικότερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Την ώρα που η αποδυναμωμένη οικονομικά Ελλάδα, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μεγάλες διεθνείς προκλήσεις, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς και κρίσιμα εθνικά ζητήματα που άπτονται ακόμα και της ασφάλειάς της, διαπιστώνουμε με μεγάλη ανησυχία την πρωτοφανή αναστάτωση και αναταραχή που επικρατεί τελευταία στη Διπλωματική Υπηρεσία της χώρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την αλλαγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που γοητεύτηκαν από τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και έσπευσαν να ενταχθούν στη “ρύθμιση των 100 δόσεων” αιφνιδιάζονται για ακόμη μια φορά.
Συγκεκριμένα:
1ον. Για φορολογουμένους με οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, αυξάνεται το επιτόκιο από το 3% που ισχύει σήμερα, στο 5%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό των μηνιαίων δόσεων που καταβάλλουν.
2ον. Για φορολογούμενους, φυσικά πρόσωπα,  με χαμηλότερες οφειλές έως 5.000 ευρώ, για να μην αυξηθεί το επιτόκιο στο 5% θα πρέπει να συντρέχουν, σωρευτικά, τρεις προϋποθέσεις: Να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους να είναι έως 150.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
Επιπλέον, πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις (π.χ. 80 αντί 100) καταβάλλοντας υψηλότερο ποσό ανά μήνα. Έτσι πολλοί δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ρύθμισή τους, ενώ το Κράτος θα δει τα έσοδά του να πέφτουν.
Τελικά, από την πολυδιαφημισμένη “ρύθμιση των 100 δόσεων”, οι μόνοι που βολεύτηκαν, που  εξακολουθούν “να πίνουν στην υγεία των κορόιδων” και “δοξάζουν” τον κ. Τσίπρα είναι οι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες, που είδαν τις οφειλές τους να “κουρεύονται” από τον κ. Τσίπρα σε μια νύχτα.  
Αυτές είναι οι ρυθμίσεις του κ. Τσίπρα.
 Χαριστικές για τους έχοντες, ανεπαρκείς για τους αδύναμους». 

Γ. Κύρτσος: Επιβάλλεται άμεση ευρωπαϊκή παρέμβαση υπέρ των ελληνικών τραπεζών και της κεφαλαιαγοράς



Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος παρενέβη την Τετάρτη το βράδυ στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Έκθεσης για τη δημιουργία  Ευρωπαϊκής Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

Υποστήριξε ότι η δημιουργία ένωσης κεφαλαιαγορών θα βοηθήσει πολύ την πραγματική οικονομία, θα έχουμε μικρότερο κόστος χρήματος, περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Πρόκειται όμως για ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο και υπάρχουν πολλές δυσκολίες και δισταγμοί που πρέπει να ξεπεραστούν για να φτάσουμε στο στόχο.

Θοδωρής Ζαγοράκης: Η Σερβία στο δρόμο της Ευρώπης



http://greece.greekreporter.com/files/zagorakis-europe.jpg
Στρασβούργο, 08 Οκτωβρίου 2015

Στην  4η Συνεδρίαση της Μεικτής Αντιπροσωπείας  Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Σερβίας στο Στρασβούργο συμμετείχε ο Θ. Ζαγοράκης

Στην διήμερη συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Σερβίας, συμμετείχε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. ως  μέλος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεκλήθη στο Στρασβούργο, παράλληλα με την Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο των εργασιών της μεικτής αντιπροσωπείας, συμμετείχε αποστολή δεκατριών Σέρβων βουλευτών, υπό τον Πρόεδρο της αρμόδιας αντιπροσωπείας του Σερβικού Κοινοβουλίου κ. Vladimir Orlić.

Μεγάλη προσοχή: Το κόλπο με τα ρολόγια της ΔΕΗ - Συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία!


Μεγάλη προσοχή: Το κόλπο με τα ρολόγια της ΔΕΗ - Συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία!
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. από τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφονται πλέον κάθε εβδομάδα με ομάδες μικροκακοποιών που εφορμούν σε σπίτια, αρπάζουν χρήματα και τιμαλφή με πρόσχημα ότι οι μετρητές της ΔΕΗ καταγράφουν υψηλότερα βατ και γι' αυτό βρίσκουν την ευκαιρία να εξετάσουν τους πίνακες του ηλεκτρικού μέσα στο σπίτι.

Σε όλο το Λεκανοπέδιο και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα έρευνας από την Ασφάλεια Αττικής που καταγράφει μεθοδικά τα περιστατικά από περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες, συγκεντρώνει μαρτυρίες, προχωρά σε άρσεις απορρήτου και συνδέει πρόσωπα και ενέργειες. Στόχος είναι να εξαρθρώσει τις συγκεκριμένες ομάδες των κακοποιών και να βρει τους χώρους όπου κρύβουν τα κλοπιμαία ή να εντοπίσει τους κλεπταποδόχους.

Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΕΦΕ ΝΔ: Θερμαίνεται το προεκλογικό κλίμα για την ανάδειξη νέου αρχηγού

ΝΔ: Θερμαίνεται το προεκλογικό κλίμα για την ανάδειξη νέου αρχηγού 
 Ανεβαίνει  σιγά – σιγά ο προεκλογικός πυρετός στη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι δεν επιλύθηκε ακόμη ο γρίφος με τον ορισμό της ημερομηνίας που θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή αρχηγού.

Οι επιτελείς της Συγγρού θα κάνουν μια ακόμη απόπειρα το απόγευμα της Πέμπτης για να βρουν λύση κατά τη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) η σύνθεση της οποίας έχει διευρυνθεί με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων.

Φυσική υπερτροφή το αυγό – Η αλήθεια για μια παρεξηγημένη τροφή!

 
eggs
Εφάμιλλης αξίας με το μητρικό γάλα, το αυγό, είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, όπως τονίζουν οι ειδικοί, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Ο Μεϊμαράκης βγάζει τον Τζιτζικώστα… στο ξέφωτο

Ο Μεϊμαράκης βγάζει τον Τζιτζικώστα… στο ξέφωτο
Η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συμμετάσχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του, ήταν αναμενόμενη και εν πολλοίς ευκταία.

Τι είναι το αλκαλικό νερό που πίνουν ο Obama και όλοι οι διάσημοι;

Τι είναι το αλκαλικό νερό που πίνουν ο Obama και όλοι οι διάσημοι; 

Με πληροφορίες από το www.alkaline.gr

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αλλάξει το νερό τους με αλκαλικό. Ανάμεσα τους αστέρια του Holywood, του αθλητισμού, πολιτικοί, επιχειρηματίες αλλά και διακεκριμένοι επιστήμονες.

Τι έχουν βρει όλοι αυτοί στο αλκαλικό νερό; 

Ληστές σακάτεψαν στο ξύλο 86χρονη γριούλα στο Δρέπανο Αργολίδας

Σε κατάσταση σοκ ο γιος της άτυχης γυναίκας που ήταν ο πρώτος που μπήκε στο σπίτι μετά τη ληστεία - Άφαντοι οι δράστες...

Όλα έγιναν στο Δρέπανο Αργολίδας, με θύμα μία 86χρονη γυναίκα, που βρέθηκε από τον γιο της σοβαρά χτυπημένη μέσα στο σπίτι της. Ο εφιάλτης για την ίδια είχε ξεκινήσει λίγες ώρες νωρίτερα, όταν έπεσε θύμα ληστείας και άγριου ξυλοδαρμού από ληστές που την έπιασαν στον ύπνο. Οι δράστες αφού αναστάτωσαν το σπίτι στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα και χρυσαφικά την χτύπησαν άγρια, την άφησαν αιμόφυρτη και διέφυγαν χωρίς οι γείτονες να καταλάβουν το παραμικρό.
Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει την άτυχη ηλικιωμένη, ενώ η ασφάλεια Ναυπλίου ανέλαβε την εξιχνίαση της υπόθεσης. Το συγκεκριμένο περιστατικό της ληστείας με ξυλοδαρμό ηλικιωμένου ειναι το δεύτερο μέσα δύο ημέρες στην περιοχή του Ναυπλίου.
Η άτυχη γριούλα βρέθηκε από το γιο της νωρίς το πρωί, ο οποίος πέρασε από το σπίτι να την δει, πριν πάει στη δουλειά του. Η άγρια ληστεία έχει προκαλέσει οργή και φόβο στους κατοίκους της περιοχής, που ζητούν να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στην περιοχή τους.
Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Mεσσηνία: Ψάρεψε σκυλόψαρο μήκους 2 μέτρων

ΦΩΤΟ από gargalianoionline 
Ενα σκυλόψαρο μήκους 2 μέτρων πιάστηκε το πρωί της Τετάρτης (07-10-2015) στην περιοχή της Μαραθούπολης από το νεαρό ψαρά Γιάννη Μανούσο. Το μεγάλο καρχαριοειδές πιάστηκε λίγα μίλια νότια του Μαράθου νωρίς το πρωί. Οταν ο ψαράς πήγε να σηκώσει τα δίχτυα του αμέσως κατάλαβε ότι κάτι μεγάλο είχε πιαστεί σε αυτά και όταν τα ανέβασε στο καΐκι του διαπίστωσε ότι ήταν ένα σκυλόψαρο που έφτανε τα 2 μέτρα και το βάρος του άγγιζε τα 100 κιλά.
Φυσικά όταν βγήκε στο λιμάνι αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δουν από κοντά το σκυλόψαρο. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού και ειδικά στα ανοιχτά του πιάνονται τέτοιου είδους καρχαριοειδή.
Πηγή: gargalianoionline

Πύλος: Πλωτό παλάτι σε σχήμα... λιμουζίνας

ΦΩΤΟ από gargalianoionline.gr  Το σούπερ γιοτ κρύβει τη δική του ξεχωριστή ιστορία - ''Βροχή'' οι φωτογραφίες από κατοίκους της περιοχής, που ρωτούσαν να μάθουν περισσότερα...
Ο διάσημος Ρώσος μεγιστάνας Αντρέι Μελνιτσένκο και η σύζυγός του κατέπλευσαν με το υπερπολυτελές πλωτό παλάτι τους στην Πύλο. Ο ολιγάρχης κάθε χρόνο κάνει μια περατζάδα με το σκάφος του από τα ελληνικά ύδατα και συνήθως προσαράζει σε κοσμοπολίτικα νησιά. Αυτές τις μέρες όμως βρέθηκε στην Πύλο. Σχεδιασμένο από τον «Πάπα» του ντιζάιν Φίλιπ Σταρκ, το υπεργιοτ με την ονομασία «Α» έχει γίνει η αιτία που ο ιδιοκτήτης της – ο 40χρονος δισεκατομμυριούχος, 172ος στη λίστα Forbes με περιουσία 9.2 δισ. δολάρια – ξεχωρίζει από την υπόλοιπη «σωρό» των Ρώσων μεγιστάνων.

Ναυαρίνο: Η ναυμαχία που "ανέστησε" την Επανάσταση κι ένα Έθνος

Image
 Η Ναυμαχία που έκρινε τη τύχη του Ελληνικού κράτους μετά από την επανάσταση του 1821 , έγινε σαν σήμερα το 1827. Η ναυμαχία του Ναυαρίνο έκρινε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες και ανέστησε ένα έθνος που είχε επαναστήσει μεν αλλά την ίδια ώρα “αλληλοσπαράσονταν” από μίση,έριδες και πάθη.

Στις 24 Μαίου 1827 η πτώση της Ακρόπολης ,επιβεβαιώνει ότι η Επανάσταση του 1821 κρεμόταν από μια κλωστή. “Σφυγμός” υπήρχε μόνο στην Πελοπόννησο ,αλλά κι εκεί υπήρχε η απειλή του Ιμπραήμ που ετοιμαζόταν για εκστρατεία σε Ναύπλιο και Ύδρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας, που είχε επισκεφτεί την Αμερική, μας έλεγε ότι βρήκε “ευήκοα ώτα”. Και ο κ. Σταθάκης είχε επισκεφτεί το ΔΝΤ. Τώρα το ΔΝΤ μας “στέλνει εγκύκλιο” για να ληφθούν νέα μέτρα, πάνω από 1 δις ευρώ.
Αυτές φαίνεται είναι οι “ουρές” που του έλεγα χθες. Και επιβεβαιωθήκαμε σήμερα.
Εγώ θέλω να τονίσω να μην διανοηθούν να φέρουν επιπλέον μέτρα στη Βουλή.
Ταυτόχρονα, επειδή ακούω ότι το νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται, θα έχει ένα άρθρο, να του πω ότι η δημοκρατική λειτουργία της Βουλής με αυτό τον τρόπο, δεν επιβεβαιώνεται. Και η διάθεσή του είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που μας ανέπτυξε χθες».

55.000 ασφαλισμένοι ψάχνουν το εφάπαξ

Στον «αέρα» είναι τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένοι, που περιμένουν έως και δύο έτη για να πάρουν το εφάπαξ. Η καταβολή του βοηθήματος έχει παγώσει, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο μαθηματικό τύπο θα γίνει ο υπολογισμός.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά να στοιβάζονται στα συρτάρια των υπηρεσιών, χωρίς να εκδίδονται αποφάσεις.
Το θέμα θα πρέπει να λυθεί άμεσα από το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο οι δικαιούχοι απειλούνται και με νέα μείωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα βασικά σενάρια που θα μπουν στο τραπέζι:

Σιγή για τις απόψεις Φίλη για τη Γενοκτονία

Γράφει ο
Σάββας Καλεντερίδης
 
Οι θέσεις του κ. Φίλη στο άρθρο με τίτλο [Παλαιοκομματισμός και "Γενοκτονία"], είναι κακή αντιγραφή των επιχειρημάτων που επικαλούνται οι κεμαλιστές στην Τουρκία, για να δικαιολογήσουν τις σφαγές και το συστηματικό σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας
Μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι είναι δυνατόν να κυκλοφορήσει άρθρο με τον τίτλο «Το Ισραήλ τοποθέτησε ναζί αρνητή της γενοκτονίας στο Υπουργείο Παιδείας», το οποίο θα έλεγε δηλαδή ότι το Ισραήλ τοποθέτησε έναν κρυπτο-ναζί στο υπουργείο Παιδείας, ο οποίος με διάφορες ανιστόρητες και ιδεολογικοφανείς δολιχοδρομείες θα ισχυριζόταν στο επίσημο έντυπο του κόμματός του ότι δεν έγινε η γενοκτονία των Εβραίων, αλλά μια απλή εκκαθάριση, στα πλαίσια της εφαρμογής του πολιτικού προγράμματος του Χίτλερ;
Θα είχε γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!

Φεβρουάριος 2015 – Σεπτέμβριος 2015: Από την κραυγή στην ωδή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν κάποιος αποφάσιζε να αντιπαραβάλει όσα ειπώθηκαν από τον κ. Τσίπρα, τον κ. Τσακαλώτο και τους άλλους κατά τη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων του Φεβρουαρίου 2015 με όσα ειπώθηκαν μέχρι χθες βράδυ στη Βουλή, σίγουρα θα βρισκόταν μπροστά στην αποκάλυψη άλλης μιας πολιτικής απάτης.
Τον Φεβρουάριο του 2015, είχαμε μια κραυγή κατά του μνημονίου.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, είχαμε μια ωδή στο μνημόνιο, πλην όμως με αντιμνημονιακή ρητορεία.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ η ανασκαφή, η ανάδειξη, η προοπτική

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου. Ο Δήμος Σικυωνίων και ο Σύλλογος Πολιτών «Η Αρχαία Σικυών», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ η ανασκαφή, η ανάδειξη, η προοπτική”. Ομιλητής: Κων/νος Κίσσας, Έφορος Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Είσοδος Ελεύθερη.

Διοργάνωση του «Πανεπιστημίου της Κοινωνίας» στην Κόρινθο

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  ανακοινώνει τη διοργάνωση του «Πανεπιστημίου της Κοινωνίας». Πρόκειται για κύκλο 14 διαλέξεων που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Κάθε ενδιαφερόμενος απόφοιτος λυκείου ή και ανώτερης μόρφωσης μπορεί, κατόπιν δωρεάν εγγραφής μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, να παρακολουθήσει ελεύθερα τις διαλέξεις που θα δώσουν επισκέπτες ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος. Θα διεξάγονται Τετάρτες 18.00-20.00, ξεκινώντας από τις 14 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Κόρινθο. Σ’ όσους παρακολουθήσουν τουλάχιστον 11 διαλέξεις θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η αίτηση είναι διαθέσιμη στη γραμματεία του τμήματος και στο site του τμήματος http://pedis.uop.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου 9/10/2015

  ΠΡΟΣ: κ. κ. Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου.
Καλείστε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου (Λ.Φραντζή 2) την 09/10/2015 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 14.45 για λήψη αποφάσεων στo παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88. του Ν. 3852/2010.
  1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ –ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, του κ. Γεωργίου Πεθαίνου του Νικολάου, που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Ξυλ/στρου, στην δ/νση Κ.Τσαλδάρη 15 & Ανδριανού του Δήμου Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης.
  2. Προτάσεις κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος 2016 της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοικάστρου.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ

Έρχονται 250.000 θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν και τι άλλαζει στον ΟΑΕΔ

Στην ανακοίνωση 100.000 θέσεων εργασίας το επόμενο εξάμηνο και άλλων 150.000 έως το τέλος του 2016 από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου: «Δεν λιμνάζουν χρήματα του ΕΣΠΑ. Έχουμε ήδη εγγράψει στα προγράμματα 100.000 θέσεις και άλλες 100.000 το επόμενο εξάμηνο. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχουμε δημιουργήσει ακόμη 150.000 θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου. Η κ. Αντωνοπούλου απέδωσε τις καθυστερήσεις στη διόρθωση των πολιτικών απασχόλησης «που χαρακτηρίζονταν από αναποτελεσματικότητα και κατασπατάληση πόρων, ενώ η υλοποίησή τους ήταν διαποτισμένη από κρατικοδίαιτες πελατειακές εξυπηρετήσεις που παρείχαν τα κόμματα του παλαιοκομματισμού προς τις επιχειρήσεις και τους ανέργους».
Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου τα χαρακτηριστικά των νέων προγραμμάτων είναι ότι:

KΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ: "Αζάντ με λένε" Τζεμίλ Τουράν

img2Είδε τη μάνα του να αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα του σπιτιού τους, καθώς το εγκατέλειπαν για τη μεγάλη φυγή. «Να μπει αέρας, να πάρει και να διαλύσει τη μυρωδιά μας. Ούτε αυτή θέλω ν’ αφήσω σ’ αυτόν τον άπονο τόπο. Τίποτα. Φτάνουν οι τάφοι μας». Ο Αζάντ δεν ήξερε γιατί έπρεπε να φύγουν, ούτε και είχε λόγο στις αποφάσεις, εφηβάκι ήταν, στα δεκατέσσερα. Προορισμός η ελευθερία και ο πολιτισμός, η Ελλάδα. «Θα ανταμώσουμε απέναντι με ελεύθερους ανθρώπους, που είναι φίλοι μας και θα μας βοηθήσουν. Δεν μας θέλει η πατρίδα μας; Θα βρούμε άλλη», τους έδινε κουράγιο ο πατέρας. Στο Ιράκ δεν είχαν ζωή. Ζούσαν με τη βεβαιότητα του θανάτου. Και μια ανάσα πριν από το «απέναντι», ένα ποτάμι πριν φτάσουν στη γη της φιλίας, χάθηκαν όλα. Κι έμεινε μόνος του, αμούστακο παιδί, να πρέπει να αποφασίζει, να ακολουθεί, να αρνείται, να επιδιώκει, να αντιστέκεται, να γλιτώνει, να βρίσκει και να χάνει... Οι άνθρωποι διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, το ίδιο και τα σύνορα, οι συνήθειες, οι θρησκείες, τα ερωτικά σκιρτήματα. Κι όλα γίνονταν για έναν στόχο: για το διαβατήριο, που από παράνομο πολίτη του κόσμου θα έκανε τον Αζάντ επισκέπτη στην πατρίδα του, με την ελπίδα να βρει τους δικούς του. Η τύχη όμως κάποιες φορές αποσύρει την παρουσία της από τις επιλογές και κάνει το δικό της παιχνίδι, σε άλλους τόπους, με άλλους ανθρώπους, με άλλα ανταμώματα.

 Αζάντ με λένε
Τζεμίλ Τουράν
Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
416 σελ.
Τιμή € 15,00

diastixo.gr
001 patakis eshop

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΕΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Μεϊμαράκης: Εφαρμόστε μόνοι σας το Μνημόνιο που υπογράψατεΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά το τέλος της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευ. Μεϊμαράκης: Ο Πρωθυπουργός την πρώτη μέρα μας ανέγνωσε τις προγραμματικές του δηλώσεις και σημασία δεν έχει τι μας είπε, γιατί ταυτόχρονα κατετέθη το προσχέδιο προϋπολογισμού, που μας έδειχνε ότι άλλα μας είπε και άλλα θα γίνουν.
Το προσχέδιο έδειχνε φοροκαταιγίδα, περικοπές, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ύφεση, ελλείμματα, αύξηση της ανεργίας.
Σήμερα περίμενα ότι θα απαντούσε σε όλα αυτά που του είπαμε.
Αντ’ αυτού βλέποντας τη γύμνια των επιχειρημάτων του και αυτός και οι βασικοί του υπουργοί το μόνο έκαναν ήταν να ασχοληθούν με τη Νέα Δημοκρατία, να της κάνουν υβριστική επίθεση, να κάνουν υβριστική επίθεση και σε μένα προσωπικά, ίσως γιατί θεωρούσαν πάντα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεδομένη σε όσα θα λέει και θα πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ε λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας την ευρωπαϊκή, προοδευτική κοινωνικά φιλελεύθερη πορεία, θα απαντήσει σε όλα αυτά την ώρα που πρέπει.

Δημοσιογράφος:  Ο Πρωθυπουργός ελπίζει να είστε εσείς ο επόμενος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το είπε από το βήμα της ολομέλειας…

Ευ. Μεϊμαράκης: Καλά θα κάνει ο Πρωθυπουργός να μην ανακατεύεται στα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων, να έχει τον απαιτούμενο σεβασμό και να σας πω ότι πραγματικά δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τον κ. Τσίπρα. Έχει αλλάξει, έχει μετάλλαξη, δεν είναι ο κ. Τσίπρας που γνώριζα. Αν ήταν δεν θα έκανε τέτοιες παρεμβάσεις στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.    

Δημοσιογράφος: Θα ψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους την επόμενη εβδομάδα, στο ένα άρθρο όλα τα μέτρα με τα προαπαιτούμενα;

Ευ. Μεϊμαράκης: Η Νέα Δημοκρατία ό,τι θετικό υπάρχει το επιδοκιμάζει, ό,τι αρνητικό υπάρχει θα το αποδοκιμάζει.