Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Μουντιάλ 2022: Με Ισπανία, Σουηδία, Γεωργία και Κόσοβο κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδος - Δύσκολη κλήρωση

 Πρόβα για… Κατάρ για την Εθνική Ελλάδας απέναντι στη Βοσνία απόψε 

Τις αντιπάλους της στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ έμαθε η Εθνική Ελλάδας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις Iσπανία, Σουηδία, Γεωργία και Κόσσοβο στον 2ο όμιλο. 

Την κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 και τους αντιπάλους της Εθνικής ομάδας σχολίασε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Τζον Φαν'τ Σχιπ. Ο Ολλανδός τεχνικός με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ανέφερε χαρακτηριστικά… «Η διαδικασία της κλήρωσης στα προκριματικά του Μουντιάλ ολοκληρώθηκε με ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Η Ισπανία, ασφαλώς, που είχε την πρώτη θέση στον όμιλό μας, είναι και το φαβορί του ομίλου. Εμείς, πάντως, θα αγωνιστούμε για να κάνουμε δύσκολη τη διαδρομή οποιουδήποτε αντιπάλου και ο στόχος μας είναι φυσικά η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ωριμάζουμε και βελτιωνόμαστε ως ομάδα και ανυπομονούμε για τους αγώνες που θα αρχίσουν τον Μάρτιο».

Αναλυτικά οι όμιλοι:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 


Της Λέττας Καλαμαρά 

Απολογητικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνέντευξή του αναφέρθηκε στιγμιαίως  στα λάθη του στη διαχείριση του COVID-19 και προσπάθησε να δικαιολογήσει τον επ 'αόριστον ενταφιασμό της ελληνικής οικονομίας. Εσκεμμένα απόφυγε να αναφερθεί στις συνέπειες της πολιτικής του που θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς και οι απόγονοί μας για δεκαετίες. Ο

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός 2 - 1 επί της ΑΕΛ. Έσπασε το ρόδι με τον Νίκο Βέργο

 Παναιτωλικός - ΑΕΛ 2-1: Έσπασε το ρόδι με τον Νίκο Βέργο  

Με τον Νίκο Βέργο να σκοράρει - δύο φορές μάλιστα - στο ελληνικό πρωτάθλημα ύστερα από 6,5 χρόνια, ο Παναιτωλικός κέρδισε 2-1 την ΑΕΛ στο Αγρίνιο. Πρώτη νίκη για τα "καναρίνια" τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μείωση κρουσμάτων στην Πελοπόννησο - Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας .

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Μόνο οκτώ (8) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σχεδόν τα διπλάσια, 14 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 7/12 κατεγράφησαν, συνολικά 24 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.562 ( 1.923) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Δευτέρα 7 /12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (12 ),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (1), Ηλείας (4), Αργολίδα (2) , Αρκαδία (-) και Λακωνία (2 ) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 4 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.252 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          619 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           517 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                387 (4)

Π.Ε. Αργολίδας          373 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            263 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           151  (0)

Μητσοτάκης: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το τι δεν θα λειτουργήσει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου

 Μητσοτάκης: Εξαιρετικά προσεκτικοί στο άνοιγμα – Εμβολιασμοί από αρχές Ιανουαρίου 

«Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που θα

Κορωνοϊός – κρούσματα 07/12: 89 νεκροί, 600 διασωληνωμένοι και 1.251 τα νέα κρούσματα - Ο χάρτης της διασποράς

  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Ανακοινώθηκαν 1251 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 1251 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα βρέθηκαν 250 στην Αττική, 243 στην Θεσσαλονίκη και 102 στο Κιλκίς.

Αναλυτικότερα:

Οι ανακοινώσεις Πέτσα για τον οδικό χάρτη “ξεκλειδώματος” της χώρας

Οι ανακοινώσεις Πέτσα για τον οδικό χάρτη “ξεκλειδώματος” της χώρας
 

Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα 

στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

και των ανταποκριτών ξένου τύπου

 

Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους,

Α. Σε ότι αφορά τον κορονοϊό

Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown. Και στην χώρα μας, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή. Πιο αργή από όσο αναμενόταν, εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας, μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι, συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown, η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20%, ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 

Σε επίσκεψη εργασίας σε έργα πολιτισμού στην Π.Ε. Κορινθίας προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πραγματοποίησα ευρεία επίσκεψη εργασίας σε σημαντικά έργα υπό εξέλιξη στον τομέα του πολιτισμού στην #Κορινθία μαζί με την προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώτα Κασίμη, τους αρχαιολόγους και τους αρχιτέκτονες των έργων.
 

Εξαιρετικά χαμηλό το ιικό φορτίο στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων - Στα 303 rapid test , μόνο 1 κρούσμα θετικό στον κορονοϊό.

  

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς,μέσα από το αυτοκίνητο, σε 303 συνολικά δημότες στο Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους. Μόλις ένα (1) από τα 303 τεστ βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι το ιικό φορτίο στον Δήμο μας εντοπίζεται εξαιρετικά χαμηλό (με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 0,3%).

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως «Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά για τον Δήμο μας, καθώς μόλις ένας συμπολίτης μας βρέθηκε θετικός, ο οποίος έχει ειδοποιηθεί και του ευχόμαστε από καρδιάς καλή ανάρρωση. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το A.T. Λουτρακίου, τον Αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων Σπύρο Ράτη και κυρίως, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Υπεύθυνο Διαχείρισης Κρουσμάτων Covid-19 Αναστάσιο Σακελλαρίουγια την επιτυχία του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια και δίχως να παρουσιαστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Συνεχίζουμε να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα για να παραμείνουμε υγιείς και να ξεπεράσουμε σύντομα τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε».

Γραφείο Τύπου

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων