Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 

Σε επίσκεψη εργασίας σε έργα πολιτισμού στην Π.Ε. Κορινθίας προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πραγματοποίησα ευρεία επίσκεψη εργασίας σε σημαντικά έργα υπό εξέλιξη στον τομέα του πολιτισμού στην #Κορινθία μαζί με την προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώτα Κασίμη, τους αρχαιολόγους και τους αρχιτέκτονες των έργων.
 

Αρχικά βρέθηκα στο χώρο του Λιμένα των Κεχρεών όπου πραγματοποιείται το έργο «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη καταλοίπων Αρχαίου Λιμένα Κεχρεών» με προϋπολογισμό στις €720.000. Είναι σημαντικό ότι έχουν ήδη αναδειχθεί ναοί καθώς και ευρήματα που βρίσκονται στο μουσείο Ισθμίας και έπεσαι η εργασία των ενάλιων αρχαιοτήτων.

 
Έπειτα επισκέφθηκα το χώρο της Αρχαίας Διόλκου όπου βαίνει προς ολοκλήρωση το πρώτο στάδιο του έργου «Προστασία και ανάδειξη στο χώρο του Αρχαίου Διόλκου» με προϋπολογισμό €3.000.000 και για τα τρία υποέργα. Επιδίωξη μας είναι η ολοκλήρωση του έργου βάση του χρονοδιαγράμματος. Η πορεία των έργων είναι ικανοποιητική παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω κοροναϊού καθώς και λόγω καιρού.  
 
Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο έργο «Στερέωση και αποκατάσταση του ‘’Εξαμίλιου’’ Ιουστινιάνειου Τείχους» όπου άμεσα προβλέπεται η προκήρυξη για πρόσληψη αρχαιολόγου για την έναρξη του έργου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις €320.000.
 
 
Επακολούθησαν τεκμηριωμένες προτάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων ώστε να ολοκληρωθούν μελέτες και να έχουμε την ωρίμανση έργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 2021-2027. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να είναι μεγάλος αρωγός και χορηγός αυτών και πολλών ακόμα έργων πολιτισμού.»
 
KorkaWebTeam