Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Θερμές Ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Εμφάνιση πασχα-καρτα.jpg

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...


Μεγάλη Πέμπτη: 
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου" ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. 
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς. 
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. 
Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας. 
Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου. 
Προσκυνούμεν Σου τα πάθη, Χριστέ. 
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου ανάστασιν».


Η Σταύρωση είναι το κατ’ εξοχήν γεγονός που σηματοδοτεί την ουσία και την πεμπτουσία της ζωής μέσα στην Ιστορία.
Ο Σταυρός μπαίνει στο κέντρο της ζωής γιατί καταργεί τον θάνατο. Νοηματοδοτεί όλα όσα τοποθετούνται στην προοπτική του. Θεός και άνθρωπος ενωμένοι σταυρώθηκαν. Ο μη γνήσιος άνθρωπος σταύρωσε τον γνήσιο στην ουσία του άνθρωπο, τον Θεάνθρωπο.  Και από τη θυσιαζόμενη αγάπη στο Σταυρό ξεχύθηκε η φωτοχυσία της Ανάστασης.

Τα Άγια και φρικτά Πάθη της Μεγάλης Παρασκευής


Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.
Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς…

Επίσκεψη Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγο Νικόλαο Λάλο.

Επίσκεψη στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, αντιπροσωπεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Καλύβα και Κώστα Κουσουλό, επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Λάλο στο Στρατόπεδο «Αντγου Κων/νου Παπαναγιώτου» στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ευχές Περιφερειάρχη Πελοποννήσου


«Ο Σταυρός και η Ανάσταση ήταν πάντα η αξία και το διακύβευμα αυτού του λαού. Αυτήν την χαρμολύπη μόνο η Ορθόδοξη Πίστη την έχει ως βασική της σημαία. Είναι αυτή που οδηγούσε τους ανθρώπους μας σε μία αισιόδοξη προοπτική.
Αυτό το μήνυμα της χαρμολύπης είναι ο κανόνας που οδηγεί για αιώνες αυτόν τον τόπο. 
Πιστοί σε αυτήν την αντίληψη, με αυστηρότητα στην παράδοση, με μεγάλη αγάπη στις αξίες μας, με μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, πάνω σε αυτό ακριβώς το διακύβευμα, ισχυροποιούμε τον χαρακτήρα μας,  ενισχύουμε την ελπίδα μας και πάνω από όλα  την θέλησή μας ότι για αυτόν τον τόπο μας θα παλέψουμε, ως οφείλουμε ώστε πολύ γρήγορα μετά το μαρτύριο του Σταυρού να έλθει η Ανάσταση.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους»

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΤης Λέττας Καλαμαρά 

Ανίκανοι να σώσουν την Ελλάδα, οι Έλληνες ταγοί τη σπρώχνουν ολοένα και βαθύτερα στην εξαθλίωση, την ανέχεια και την ανωμαλία. Την Ελλάδα δεν την έσωσε ούτε ο πατριώτης Σαμαράς που ερευνάται πλέον για τις καταθέσεις του ούτε ο ποπολάρος

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Π.Ο.Α.Κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Εμφάνιση Πασχαλινή Κάρτα.png

ΣΠΟΑΚ

ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!

Εμφάνιση P1050516.1.jpg
Για 1η φορά απο ιδρύσεως της η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου υπο της διεύθυνσης του αρχιμουσικού της, κ. Παναγιώτη Παναγάκου, ;έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 192ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι, το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου 2018!

Εμφάνιση P1050505.1.jpgΗ φιλαρμονική απέδωσε μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια: «ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ» καί «ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ» του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας («Παλαιάς»), κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη.

Πρίν απο την εναρξη της πομπής παιάνισε στους δρόμους της πόλης το εμβατήριο «ΚΟΡΥΦΩ», επίσης του Σπυρίδωνος Προσωπάρη.
Εμφάνιση P1050503.1.jpg
Την αποστολή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου συνόδευσε η πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου, κ. Διαμάντω Δενδρινέλη!

Εμφάνιση nikos papalexis photography 1.jpgΗ πρώτη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 192ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων

Club Hotel Casino Loutraki - Καλή Πασχαλιά


Εμφάνιση image001.jpg
Ioannis Vrachatis
Corporate Communications & Public Relations Manager
Club Hotel Loutraki S.A.
GR-106-71
Athens - Greece
Tel: +30 (210) 36.25.966
Fax: +30 (210) 36.25.830
 
CHCL_logo

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ

Εμφάνιση Pasxa 2018 kal.jpg

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

Εμφάνιση pasxa.2018.jpg
 Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  
Ηλίας Ανδρικόπουλος 
και το Δημοτικό Συμβούλιο 
σας εύχονται 
χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση

Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός ΔείπνοςΚατά τη Μ. Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: (α) Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου. (β) Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. (γ) Της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του. Και (δ) Της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο ΄Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει