Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η Δημοκρατία σε κίνδυνο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δυόμιση χρόνια μετά την άνοδο στην εξουσία των (αχώριστων) Τσίπρα και Καμμένου, περιστοιχιζομένων από ομάδες ασυνάρτητων και εξάλλων κομισαρίων, διαπιστώνουν πλέον και οι πολλοί ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι αυτό που από την αρχή είχαν σχεδιάσει να φέρουν:
Ένα ιδιότυπο καθεστώς σοβιετικού ή λατινοαμερικάνικου τύπου, το οποίο βασίζεται στο μεθοδικό ξήλωμα των δημοκρατικών θεσμών.
Όλα έγιναν με σχέδιο που ξεκίνησε ήδη από την προεκλογική περίοδο. Τότε, κραύγαζαν ότι η Δημοκρατία συρρικνώνεται λόγω των μνημονίων και επετίθεντο στο κοινοβούλιο, μιλώντας για «υποταγμένους» και

Ανακοίνωση-απάντηση του Δήμου Άργους - Μυκινών στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα





 


       Γραφείο Τύπου                                     Άργος, 26/7/2017 



Ανακοίνωση
                                         «Το ζήσαμε και αυτό»
 Ο δήμαρχος Καλαμάτας, προσπαθώντας να  δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στους πολίτες του στο θέμα των απορριμμάτων, εξέδωσε  ανακοίνωση μνημειώδους ψεύδους  και σουρεαλισμού.
Επειδή οι πολίτες έχουν κουραστεί από την μικροπολιτική και τις θολές μεθοδεύσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, απαντάμε  τα εξής:

ALEXIS, MEA CULPA

Στο Βασίλειο της Ελισάβετ και μέσω του φύλακά του «Guardian» ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέλεξε να ενημερώσει την Οικουμένη και τον ελληνικό λαό για τα λάθη του. Μία ομολογία ήττας και μετάνοιας, ένα ηχηρό μήνυμα στους αμέτρητους οπαδούς του που τον εξέλεξαν και συνεχίζουν να τον στηρίζουν στην ενάσκηση των

Από την επέτειο της Μάχης στα Δερβενάκια της 26ης Ιουλίου 1822 (όχι μόνο μια εξωτερική εκδήλωση αλλά μια αδιάκοπη ενδόμυχη συλλογή)



 Εμφάνιση Φωτ.1.jpg 
Του Απόστολου Παπαφωτίου
Μια μάχη κρίσιμη και καθοριστική για την επιβίωση της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Νικητές υπήρξαν οι ενωμένοι Έλληνες υπό την καθοδήγηση του αρχιστράτηγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και πολλών αγωνιστών.


Εμφάνιση Φωτ.2.jpgΟ αρχιστράτηγος παραμένει - μέχρι σήμερα - επίκαιρος και διαχρονικός στις αρετές του που δεν περιορίσθηκαν στις μοναδικές στρατιωτικές ικανότητες, αλλά στη σωφροσύνη, στη σοφία, στην αγάπη προς την πατρίδα, στη συνεχή προσφορά.

Όλα αυτά αποτυπώνονται στο λόγο που εκφώνησε, στις 8 Οκτωβρίου 1838 στους μαθητές, στο βράχο της Πνύκας στην Αθήνα, τμήμα του οποίου παρατίθεται και παρουσιάζει όλο το νόημα της Επαναστάσεως:

Παρουσίαση του έργου της ανάπλασης του Ελληνικού στη διοίκηση του ΤΕΕ – Στασινός: Να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να ξεκινήσει το έργο το συντομότερο δυνατό

 Εμφάνιση DSC_0008.JPG
Το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την ανάπλαση του Ελληνικού παρουσιάστηκε σήμερα από την ομάδα των μελετητών του έργου στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το ΣΟΑ και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού − Αγίου Κοσμά.

Θετικό το Περιφερειακό Συμβούλιο στην άμεση αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Σχίνος - Αλεποχώρι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDK5K1vP7-DTTJHevYpX_MoH1yEdfoched73obeEDySo6yXx693IVIItkUDMZtC-7e7sI9xSqOF2rhKr8qARBgfgFTmicL4iiR3Q-TQpt29jrw-m8PWy8dp-ymOqt3_PAoWaqsgzbXNuNv/s320/unnamed%5BPO.jpg
Τη χρηματοδότηση έργων άμεσου χαρακτήρα, για την αποφυγή του κινδύνου από τις καταπτώσεις και τη διάβρωση των πρανών στον παραλιακό δρόμο Αλεποχωρίου- Σχίνου, ο οποίος παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κυκλοφορία, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 
Στην εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Δτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τη μοναδική σύνδεση του Αλεποχωρίου και του Σχίνου, και χαρακτήρισε αναγκαία για την ενίσχυση «της ασφάλειας και λειτουργικότητας της οδού», την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν σημειωθεί. Ανέφερε δε, ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας. 
Η περιοχή βρίσκεται στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου και συνδέει τους οικισμούς Αλεποχώρι και Σχίνο. Ενδιάμεσα, διέρχεται από τους οικισμούς Αιγειρούσες, Μαυρολίμνη και Βαμβακές, όπου βρίσκεται και το προβληματικό τμήμα, συνολικού μήκους 1,8 χλμ., εκ των οποίων το 1,5 χλμ. ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και το υπόλοιπο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου - Η ιστορία του Ναού

Πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια - Η ιστορία του Ναού


Σήμερα πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια  
Τα Μαύρα Λιθάρια είναι παράλιος οικισμός στα όρια Κορινθίας και Αχαΐας, 5 χιλιόμετρα δυτικά του Δερβενίου στο οποίο υπάγεται διοικητικά. Έχει 63 κατοίκους που κυρίως ασχολούνται με τη γεωργία.  . Στα Μαύρα Λιθάρια βρισκόταν παλαιοχριστιανική εκκλησία, στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα. Ο πρώτος ναός πρέπει να έγινε πολύ πιο πριν από το 1900.

 Κατα αρχάς όπως αναφέρει  στο βιβλίο του ο ιερέας Νικ. Παπανδρεάδης ο Άγιος Παντελεήμων Μαύρων Λιθαρίων ήτο Ρουζενιώτικος και οι πατέρες ημών κατά το 1880 έκαμαν ανταλλαγή των δύο εξωκκλησίων και ο μεν άγιος Τρύφων εγένετο Ρουζενιώτικος ο δε άγιος Παντελεήμων Πεταλιώτικος
Mε Β.Δ. του 1912 (εφημ.Κυβ.12/1/1912) ο άγιος Παντελεήμων έγινε παρεκκλήσι του

Έκτακτο δελτίο καιρού! Χαλάζι και ισχυρές καταιγίδες


Από σήμερα το πρωί η ΕΜΥ προειδοποιεί πως έρχονται καιρικά φαινόμενα που μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζουν καθώς θα πέσει και χαλάζι, ενώ κατά τόπους οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές. Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, η μεταβολή ξεκινάει από σήμερα το πρωί και απόν τα δυτικά της χώρας, με ισχυρες βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Θα επηρεαστούν ως το απόγευμα σήμερα το Ιόνιο, εκτός από την Κέρκυρα, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος και η κεντρική Μακεδονία. Ως το βράδυ τα ίδια φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, αλλά και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.