Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες της #Κορινθίας!

 Μπορεί να είναι εικόνα μήλο και κείμενο που λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κυβέρνηση Αποζημίωση των παραγωγών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές το 2021 από τον παγετό." 

❄️🍎🍐
Σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες της #Κορινθίας!
✅ Αποζημίωση των παραγωγών που οι καλλιέργειες (μήλα & αχλάδια) τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο προανθικό στάδιο το 2021 από τον παγετό.
✍️ Σήμερα υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η διαδικασία των πληρωμών.
===
 

Ζάκυνθος: Φιλήθηκαν και έπεσε κεραυνός – Το απρόοπτο σε γάμο ζευγαριού

 Ζάκυνθος: Φιλήθηκαν και έπεσε κεραυνός – Το απρόοπτο σε γάμο ζευγαριού 

Κάτι που κανείς δεν περίμενε συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (25.08.2023) στη Ζάκυνθο κατά τη διάρκεια γάμου ζευγαριού Βρετανών.

Το νεόνυμφο ζευγάρι είχε στηθεί με φόντο το απέραντο γαλάζιο, εν μέσω καταιγίδας που βρισκόταν σε εξέλιξη ανοιχτά του νησιού, ώστε ο εικονολήπτης να κάνει ένα ακόμη όμορφο πλάνο. Οι δύο νέοι φιλιούνται η νύφη υψώνει την ανθοδέσμη και τότε κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. 

Τότε ο ουρανός φωτίζεται και ένας εντυπωσιακός κεραυνός πέφτει πίσω τους στη θάλασσα. Φυσικά το ζευγάρι δεν  πτοήθηκε… Αντίθετα η εξέλιξη αυτή καθόλου δεν τρόμαξε το ζευγάρι των νεόνυμφων που βρήκε το πλάνο υπέροχο.

Ελβετία: Από τον καύσωνα στο χιόνι – Βουτιά 30 βαθμών έκανε η θερμοκρασία μέσα σε τέσσερις ημέρες

Ελβετία: Από τον καύσωνα στο χιόνι – Βουτιά 30 βαθμών έκανε η θερμοκρασία μέσα σε τέσσερις ημέρες 

Αντιμέτωπη με σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης βρίσκεται η Ελβετία, ενώ τα χιόνια έκαναν ήδη την επανεμφάνισή τους λίγα 24ωρα μετά τον καύσωνα.

Σήμερα Δευτέρα χιόνισε στο γνωστό χειμερινό θέρετρο του Τσέρματ, σε υψόμετρο 1.638 μέτρων. «Η θερμοκρασία έκανε εντυπωσιακή βουτιά, μέσα σε τέσσερις ημέρες. Την Πέμπτη το θερμόμετρο του σταθμού έδειχνε 31,2 °C. Σήμερα στις 11.15 έδειχνε

Δ. Κορινθίων: Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας

Δ. Κορινθίων: Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που είχε να κάνει με τη δωρεάν εξέταση μέτρηση οστικής πυκνότητας, σε κατοίκους του δήμου Κορινθίων.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με το εθνικό διαδημοτικό δίκτυο υγειών πόλων – προαγωγής υγείας.

Οι εξετάσεις έγιναν από εξειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος ” Βοήθεια στο Σπίτι ” του δήμου Κορινθίων.

Αφορούσε όλη την περιφέρεια του δήμου Κορινθίων.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε.

Συνολικά, εξετάστηκαν 731 άτομα.

Οι γυναίκες ήταν 713 και οι άνδρες 18.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, 262 άτομα βρέθηκαν σε φυσιολογική κατάσταση, 342 με οστεοπενία και 127 με οστεοπόρωση.

Περιφερειακές εκλογές 2023: Παραιτήθηκε από υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ο Χαρδαλιάς

 

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας υπέβαλε σήμερα Δευτέρα (28.08.23) στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει των περιφερειακών εκλογών. «Ολοκληρώσαμε έναν κύκλο, ένα όμορφο ταξίδι σχεδόν δύο χρόνων. Κάναμε ό,τι καλύτερο για όλα αυτά που μας είχε ανατεθεί η ευθύνη. Είμαι πολύ χαρούμενος που αφήνουμε πίσω μας σημαντικές παρακαταθήκες που αφορούν και στα ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας και των εξοπλισμών», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας. 

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων δίνουν ακούραστα σε κάθε μέτωπο σε όλη την Ελλάδα – κάτω από δύσκολες συνθήκες – τον αγώνα τους στις μάχες με τις φωτιές. Η μάχη είναι διαρκής και τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Πολιτική Προστασία είναι εξαιρετικά. Αυτό πρέπει να το παραδεχθούν όλοι. Προτεραιότητά μας είναι να προασπίζουμε την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των πολιτών και το φυσικό περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.