Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Tweet Tweet Tweet

Η μυστική συμφωνία με την Ολυμπία Οδό

Στόχος, να δοθεί σε λειτουργία ο δρόμος στις 31 Μαρτίου 2017.Tου Γιώργου Λιάλιου

Την καταβολή 145,1 εκατ. ευρώ στον κατασκευαστή και 69,7 εκατ. ευρώ –τα οποία ενδέχεται να αυξηθούν κατά 30 εκατ. ευρώ– στον παραχωρησιούχο της εθνικής οδού Κορίνθου-Πάτρας προβλέπει η μυστική συμφωνία που υπέγραψε το υπουργείο Υποδομών με την Ολυμπία Οδό και την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Κ».
Στη συμφωνία

50 νεκροί σε επίθεση σε γαμήλια τελετή στην Τουρκία


Συγκλονίζεται η Τουρκία από νέα βομβιστική επίθεση, μάλιστα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη γαμήλια τελετή. Τουλάχιστον 50 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 94 τραυματίστηκαν, στην πόλη Γκαζιαντέπ στα νοτιοανατολικά της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία. 
Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση έγινε σε τμήμα της πόλης με μεγάλο κουρδικό πληθυσμό, ενώ και στην ίδια τη γαμήλια τελετή υπήρχαν πολλοί Κούρδοι.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στεφανίδη: Η... χρυσή σημαιοφόρος στο αρχηγείο της Ελληνικής αποστολής [pic]
Η Κατερίνα Στεφανίδη, θα είναι η σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.

Ρίγη συγκίνησης. Τραγουδούσε τον Εθνικό μας Ύμνο πάνω στο βάθρο η Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ

 
Την τελευταία ημέρα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή στα αγωνίσματα, αλλά... στο βάθρο του επί κοντώ και μάλιστα στην πρώτη θέση. Εκεί ανέβηκε η Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ και τραγούδησε τα λόγια του Εθνικού μας Ύμνου

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έγινε χρυσή Ολυμπιονίκης με άλμα στα 4,85μ. Η Ελλάδα πανηγύρισε το έκτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Με την ίδια επίδοση, 4,85 μ. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο η Αμερικανίδα Μόρις, αλλά είχε καλύτερες προσπάθειες η Κατερίνα και το χάλκινο πήγε στην απίστευτη πιτσιρίκα της Νέας Ζηλανδίας, τη 19χρονη ΜακΚάρτνι που ισοφάρισε το δικό της Εθνικό ρεκόρ με 4,80 μ.

Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό πως αυτές τις στιγμές μας τις χάρισε ένα 26χρονο κορίτσι που φοβάται τα ύψη: «Μπορεί να ακουστεί περίεργο για μια άλτρια του επί κοντώ, αλλά φοβάμαι τα ύψη. Ακόμη κι αν είμαι 60 εκατοστά από το έδαφος, φρικάρω! Ήμουν πάνω σε μια σκάλα τις προάλλες και βοηθούσα τον άνδρα μου να βιδώσει κάτι στο σπίτι μας. Δεν μπορούσα να φτάσω από το δεύτερο σκαλί και ήταν αδύνατο να ανέβω στο τρίτο. Αν είμαι ψηλά, ζαλίζομαι και έχω ναυτία και φοβάμαι πως θα πέσω. Είναι περίεργο γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα να φοβάμαι τα ύψη όταν κάνω επί κοντώ. Νομίζω αισθάνομαι να έχω περισσότερο έλεγχο. Ξέρω, ακούγεται τρελό».


Τρεις επιστημονικοί λόγοι για περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας

logo newsletter

 

 

stogiatroproteinikali.jpgΤρεις επιστημονικοί λόγοι για περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας


Οι πιο πολλοί άνθρωποι “μαλώνουν” σχετικά με την κατανάλωση λιπαρών και υδατανθράκων και το πώς το κάθε είδος επηρεάζει την υγεία και το σωματικό τους βάρος.

Τα μαφιόζικα χτυπήματα ξανα-ξεκίνησαν από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

meimarakis_karamanlis_nd
Ο Καραμανλισμός είναι μία μισητή έννοια και λέξη για τους νταβατζήδες και τη διαπλοκή. Πρεσβεύει εθνική συναίνεση, μεγάλες εθνικές αποφάσεις και πάνω απ’ όλα πατριωτισμό.
Κατά τη διαδικασία που η Ελλάδα βρίσκεται στο λαβύρινθο της ύφεσης και του ξεπουλήματος, με προφανή κέρδη για κάποιους …δισεκατομμυρίων, δεν είναι δυνατόν να αφεθεί η οποιαδήποτε δημοκρατική απειλή να κυκλοφορεί «ελεύθερη».

Ανακοίνωση Σοφίας Βούλτεψη, δημοσιογράφου, βουλευτή Β΄ Αθηνών Πάνω απ’ όλα η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου



Ανακοίνωση Σοφίας Βούλτεψη, 
δημοσιογράφου, βουλευτή Β΄ Αθηνών

http://www.eklogika.gr/uploads/files/vouleutes-new/BOYLTEPSH.jpg 

Ο πόλεμος που από την πρώτη στιγμή έχει κηρύξει η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους και στην εκ του λειτουργήματός τους ιερή υποχρέωση να ασκούν κριτική, να θέτουν ερωτήματα και να διεξάγουν τις δημοσιογραφικές τους έρευνες, έφθασε στην πιο επικίνδυνη καμπή του.

Με αφορμή την τραγωδία της Αίγινας, επιχειρήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ευθεία επίθεση στην ελευθερία του λόγου και στο  συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων, δημοσιογράφων και μη, να εκφράζουν ελεύθερα τα διανοήματά τους.

Πώς να του μιλήσουμε για το σεξ;


logo newsletter

 

stogiatromilamegiatosex.jpgΠώς να του μιλήσουμε για το σεξ;


Πώς εξηγούμε σε ένα τρίχρονο «από πού βγαίνουν τα παιδιά», πότε συζητάμε με ένα παιδί για το σεξ και πώς αντιδρούμε στον παιδικό αυνανισμό;

Πέντε διαγωνισμοί για 587 θέσεις μονίμων στο Δημόσιο – Ποιες θέσεις ανοίγουν από Σεπτέμβρη

Πέντε διαγωνισμοί για 587 θέσεις μονίμου προσωπικού θα ξεκινήσουν να προκηρύσσονται από τον Σεπτέμβριο, ανοίγοντας το νέο κύκλο προσλήψεων στο Δημόσιο, που θα συνεχιστεί ως το τέλος του έτους. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του Έθνους – Εργασία για τις μόνιμες θέσεις που ανοίγουν.
proslipseis monimes dimosio

Δείτε περισσότερες προσλήψεις σε δημόσιο και ΟΤΑ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Επιμένει ο Στίγκλιτς: Αποτυχία το ευρώ, καταργήστε το

Τη θέση του ότι το κοινό νόμισμα απειλεί την Ευρώπη τεκμηριώνει στο νέο του 
βιβλίο ο Αμερικανός νομπελίστας

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Καταργήστε το ευρώ 
Τη θέση του ότι το κοινό νόμισμα απειλεί την Ευρώπη τεκμηριώνει στο νέο του 
βιβλίο ο Αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, γράφοντας ότι  τρόπος,
 με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα, και οι επιβληθείσες περικοπές,
 είναι εμβληματικές της αποτυχίας του.