Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Αποσύρεται ο Τζορτζ Σόρος - Μεταβιβάζει την αυτοκρατορία του στον γιο του Αλεξάντερ

 Τζορτζ Σόρος 

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος μεταβιβάζει τον έλεγχό της αυτοκρατορίας του στον γιο του Αλεξάντερ Σόρος, βασικό μέλημα του οποίου θα είναι να αγωνισθεί κατά της πιθανότητας επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ).

Μαύρο πρόβατο των ακραίων συντηρητικών και στόχος αντισημιτικών επιθέσεων, ο Τζορτζ Σόρος άρχισε στην δεκαετία του 1980 την δημιουργία δικτύου ιδρυμάτων (Open society foundations" ή OSF) που επενδύει σε ολόκληρο τον κόσμο για την ενίσχυση πλειάδας σκοπών, από τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την δικαιοσύνη μέχρι τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των προσφύγων και την ελευθερία της έκφρασης.

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την Κλειτορία Καλαβρύτων.

 

 

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στην Αχαΐα. Επίκεντρο η περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων, δυτικά – νοτιοδυτικά της Κλειτορίας.

Ο σεισμός της τάξης 3,1 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ στην Αχαΐα με επίκεντρο κοντά στην Κλειτορία καταγράφηκε στις 4:12 λεπτά το απόγευμα της Κυριακής, 11 Ιουνίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης είναι στα 15,5 χιλιόμετρα.