Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Η υπογειοποίηση της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο Δερβένι

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023. Ξηλώνονται τα καλώδια της ΔΕΗ από της κολώνες στο κέντρο του Δερβενίου καθώς η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι πλέον υπόγεια. Το κόστος του έργου της υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου ρεύματος στον κεντρικό δρόμο στο Δερβένι, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2022, ανέρχεται στα132.852,67 € με κεφάλαια από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). 

Όπως είχε δηλώσει ο τότε Υφυπουργός και υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νίκος Ταγαράς "Οι υπογειοποιήσεις του δικτύου διανομής αναμένεται να συντελέσουν καθοριστικά στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των διερχόμενων πεζών και οχημάτων”.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής, αναφερόμενος στο έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων είπε ότι: “Όλα ξεκίνησαν από την ιδέα του φίλου-πρώην Αντιδημάρχου Νίκου Κεκερή  παρουσία του νυν Αντιδημάρχου Γιάννη Σκέρου και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Μπάμπη Διαμαντόπουλου τον Απρίλιο του 2021. Άμεσα την 22 Απριλίου 2021 πήγαμε στο Δερβένι με τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Κορινθίας κ. Σ. Μπότο , τον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο και συμφωνήσουμε να κάνει την μελέτη για την υπογειοποίηση ο ΔΕΔΔΗΕ και ο Δήμος για τα φωτιστικά.