Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Σκουρλέτης: Τέλος Μαρτίου ο νέος «Καλλικράτης» - Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,θα μετακινηθούν από το Μάιο του 2019 το φθινόπωρο του ίδιου έτους


Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιαστεί και μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο «Καλλικράτη». Αυτό τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 o υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επισπεύδοντας το χρονοδιάγραμμα των δύο μηνών που ο ίδιος είχε προαναγγείλει πριν από μία εβδομάδα.   «Τέλη του μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο των θεσμικών αλλαγών ώστε μετά το Πάσχα να το ψηφίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Αναφορικά με το

ΑΣΕΠ: Επτά προκηρύξεις για την πρόσληψη 1.199 υπαλλήλων


Επτά προκηρύξεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το ΑΣΕΠ μέχρι τον Μάiο του 2018, οι οποίες αφορούν την κάλυψη 1.199 μόνιμων θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα:

Δήλωση Γιάννη Μανιάτη on camera Γ. Μανιάτης: «Γι’ άλλη μια φορά και απρεπής και χωρίς στοιχειώδη πολιτική γενναιότητα ο Α. Τσίπρας»

19.3.2018

 «Γι’ άλλη μια φορά και απρεπής και χωρίς στοιχειώδη πολιτική γενναιότητα ο Α. Τσίπρας.
Εγκαινίασε  το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων χωρίς να αναφέρει ότι δεν είναι έργο της κυβέρνησής του.
Χωρίς να αναφέρει ότι με ευθύνη τους το έργο καθυστέρησε 1,5 χρόνο επιβαρύνοντας τους πολίτες με 150 εκατ. €.
Χωρίς να αναφέρει ότι σε όλα τα μεγάλα ενεργειακά έργα της χώρας (αγωγός TAP, Έρευνες Υδρογονανθράκων, Ηλεκτρική Διασύνδεση Κυκλάδων, κ.ά.) που δρομολογήθηκαν την περίοδο 2010-2014, ο ίδιος προσωπικά και όλα τα στελέχη του ήταν απέναντι».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστή στη δέσμευσή της στους πολίτες εξασφαλίζει την υλοποίηση του δρόμου Βάλτα – Γαργαλιάνοι


 http://www.gargalianoionline.gr/wp-content/uploads/2018/03/endiaferon-640x405.jpg
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη μεγάλη της εμπειρία και την αποδεδειγμένη δυνατότητά της να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα είναι έτοιμη να υλοποιήσει μια μεγάλη δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στους πολίτες της Τριφυλίας, το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα» τόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, κατά την εισήγηση της ένταξης του έργου εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Νέα παρέμβαση Στασινού προς Σταθάκη για το νέο «εξοικονομώ» - Αναβολή και δοκιμαστική περίοδος για το πληροφοριακό σύστημα η κατάλληλη λύση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ

http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/720_159579_bbb9cdf7ed-81c355e227b54645.jpgΝέα επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εκ νέου το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ».
Στην επιστολή του Πρόεδρος του ΤΕΕ,

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ


 Εμφάνιση palladion2.JPG
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμφάνιση ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ.jpgΣτα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος εκδηλώσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για το έτος 2018, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ διοργάνωσε στην Τρίπολη μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: ¨Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές - Εντοπισμός και αντιμετώπιση¨.
 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στη συνεδριακή αίθουσα ΜΗΤΙΣ του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, με πλήθος κόσμου, εκπροσώπων του κλάδου της υγείας και γονέων να παρακολουθούν την επιστημονική εκδήλωση.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Ημέρα Ανεξαρτησίας

 

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΙΝΚΑΜ) και η ΔΡΑΣΗ σας προσκαλούν στην ανοικτή εκδήλωση με θέμα:
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Ημέρα Ανεξαρτησίας

Η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και η διασφάλιση της αποτελεσματικής και δίκαιης απονομής της δικαιοσύνης καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 984, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι
Θα συζητηθούν ειδικότερα ζητήματα όπως:

Μιράντα Βατικιώτη «Το μυστικό του βασιλιά των γερανιών», εκδόσεις Πικραμένος

Εμφάνιση exofyllo-vatikioti.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μιράντα Βατικιώτη

Το μυστικό του βασιλιά των γερανιών
Ένα ημερολόγιο εξιχνίασης φόνου
456 σελίδες, σχήμα 14Χ23,5, 18 ευρώ
ISBN 978-960-6628-94-8
Εκδόσεις «Πικραμένος»
Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της Μιράντας Βατικιώτη, Το μυστικό του βασιλιά των γερανιών: Ένα ημερολόγιο εξιχνίασης φόνου.

Ένας άνθρωπος βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στην μπανιέρα του σπιτιού του, στο Αιγάλεω. Ο δράστης, προτού αποχωρήσει από τον τόπο του εγκλήματος, έχει

Ημερίδα νερού στο Λουτράκι


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqGfZlD-2ETM8tErGv5E2aPm5e2Ggm8cAGsen3wKxT-wQQ5lKZt78NmJzVx_MQ4ECqHMd0kEJrvgTsYbqSePIvxtPDTJ9BCPjwvK3iwVxo6i76jhThFPlTOU9SySGu1ExPMDE9OxKUxQE/s1600/%25CE%2594%25CE%2595%25CE%25A5%25CE%2591+%25CE%259B%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2585.jpg
ΔΕΥΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ             Λουτράκι 13/3/2018



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων σας καλούν στην εκδήλωση για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ.
στο Δημαρχείο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων

Πρόγραμμα
12:00        Προσέλευση

12:15        Χαιρετισμός Δημάρχου Λ-Π-Αγ.Θ κ. Γ. Γκιώνη

12:30        Χαιρετισμοί

13:00        Προβολή της ταινίας της ΠΟΕ ΔΕΥΑ «Τι συμβαίνει με το νερό;»


13:30        Ο Δημόσιος χαρακτήρας του νερού στον Δήμο μας
                 Φίλιππος Θυμής Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ

13:45        Το Τεχνικό Έργο της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ
                 Τάσος Μαστραντωνάκης Δ/ντής Τ.Υ. ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ

14:00        Η ποιότητα νερού της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ
                 Νικολέττα Γέρου Υπεύθυνη Χημείου ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ

14:15        Ερωτήσεις-τοποθετήσεις

Δωρεά μεταλλίων από τη Βουλή των Ελλήνων στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων που απεικονίζει τον θεμελιωτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Περικλή και απονέμεται ως ύψιστη τιμητική διάκριση σε Προέδρους Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Προέδρους Κοινοβουλίων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών, το αργυρό μετάλλιο με ανάγλυφη τη μορφή του Περικλή που προσφέρεται σε διακεκριμένους καλλιτέχνες και αθλητές, καθώς και άλλα αργυρά και ορειχάλκινα μετάλλια που εκτυπώθηκαν για τον εορτασμό μεγάλων ιστορικών γεγονότων, είναι μεταξύ των μεταλλίων που δώρισε σήμερα η Βουλή στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.  

Πατριωτικά κόμματα υπάρχουν πολλά δυστυχώς αληθινοί πατριώτες δεν υπάρχουν μέσα σ’ αυτά.

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Αρκετές φορές έχω γράψει ότι το επίπεδο του πατριωτικού χώρου σε επίπεδο ηγεσίας είναι πολύ χαμηλό, πράγμα το οποίο έχει παρεξηγηθεί από πολλούς που θεωρούν τους εαυτούς τους υπερπατριώτες. Σήμερα θα προσθέσω ότι πέρα από το χαμηλό του επίπεδο ο πατριωτικός χώρος χαρακτηρίζεται και από την ανυπαρξία του στα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Η κύρια απόδειξη ότι ο πατριωτικός χώρος είναι ανύπαρκτος είναι η πλήρη επικράτηση στην πολιτική ζωή της χώρας όσων δεν

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Όπερα Carmen του G. Bizet: 14 Απριλίου 2018

Εμφάνιση Cover-Carmen-s.png

H όπερα Carmen του Georges Bizet αναβιώνει ξανά στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ" ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 20.30, σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco, από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου σε συνεργασία με τη 40μελή επαγγελματική χορευτική ομάδα Danza Flamenca Grupo του Βασίλη Σκεπετάρη.
Η θρυλική όπερα του Γάλλου συνθέτη Georges Bizet διηγείται την ιστορία την

Τι είναι ο φλεβόκομβος; Το ξέρετε ότι η καρδιά παράγει ηλεκτρικό ρεύμα; Πότε χρειάζεται ο βηματοδότης;


 
Η καρδιά αποτελείται από 4 κοιλότητες. Οι δύο πάνω κοιλότητες ονομάζονται κόλποι και βοηθούν να γεμίσουν με αίμα οι κοιλίες. Οι κοιλίες είναι μεγαλύτερες από τους κόλπους και τροφοδοτούν με αίμα τους πνεύμονες καθώς και το υπόλοιπο σώμα.
Ο καρδιακός ρυθμός υπό φυσιολογικές συνθήκες ρυθμίζεται από τον φυσικό καρδιακό βηματοδότη, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πάνω δεξιό μέρος της καρδιάς και

1.759.300 € ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπεγράφησαν από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, δύο προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, μία για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ και μία για την υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 50 εκατ. Ευρώ. Με τις προσκλήσεις αυτές  ενεργοποιείται το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018).
Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων οι Δήμοι της Κορινθίας μπορούν να χρηματοδοθούν με συνολικό ποσό που ανέρχεται στο  1.759.300 €.
Ειδικότερα:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ


Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των συμφερόντων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα.
Η παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του κ. Τσίπρα που – καθώς δεν έχει άλλο έργο να επιδείξει – προσπαθεί (και) με την υπόθεση Νοβάρτις να εξαφανίσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους για να μην υπάρχει εναλλακτική λύση στις επόμενες εκλογές, πλην του εαυτού του.
Στη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο το πετυχαίνει κλείνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους κατευθείαν στη φυλακή.
Στην Ελλάδα είναι κομμάτι δύσκολο και ο Τσίπρας προσπαθεί να το επιτύχει σπιλώνοντας τους δικούς του πολιτικούς αντιπάλους.

Πολιτική Πόσοι Ελληνες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν αν χρειαστεί: Μια δημοσκόπηση – έκπληξη


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο twitter από το The Spectator Index,το 54% των Ελλήνων είναι έτοιμοι αν χρειαστεί να πολεμήσουν για τη χώρα.
Αυτό το ποσοστό μας φέρνει στην έκτη θέση των συνολικά 17 χωρών που περιλαμβάνει η δημοσκόπηση. Προηγούνται οι Σουηδία με 55%, το Κόσοβο με 58%, η Ρωσία με 59 ,η Ουκρανία με 62 και πρώτη η Φινλανδία με 74%!

Ξέσπασε ο στρατηγός Φράγκος: «Να ανατινάξουμε το Σύμπαν και να φέρουμε πίσω τους στρατιωτικούς μας»


Τη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών που συνέλαβαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στα σύνορα, στον Έβρο, επέκρινε ο απόστρατος στρατηγός και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης.
«Η συμπεριφορά τους ήταν σκαιότατη, όταν μεταφέρονταν στην εισαγγελία, δίκην σκουπιδιών. Και αυτή η εικόνα γύρισε σε όλον τον κόσμο και έρχεται ένας άλλος Πόντιος Πιλάτος, ο κ. Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι

Τι φοβάται ο Καραμανλής: Τι λέει για την ένταση με την Τουρκία


Προβληματισμένος με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία, εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τη γνώμη του οποίου προσμετρούν άπαντες, όχι μονάχα στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκήνιο», μιλώντας προ ημερών σε φιλικό του περιβάλλον, έδειξε προβληματισμένος και χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή», ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και την πιθανότητα ύπαρξης θερμού επεισοδίου με την Τουρκία! Όπως μάλιστα τόνισε, το θερμό επεισόδιο μπορεί να προκύψει ακόμη και από ένα τυχαίο λάθος! Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση και ενότητα, όπως είπε.

Τι σημαίνει η Ελλάδα για την Ελισσάβετ

 
Mπορεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα να ετοιμάζονται για το ταξίδι τους στη χώρα μας, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου, τα βλέμματα, όμως, έχουν πέσει πάνω στη βασίλισσα Ελισσάβετ.
Ο λόγος; Το γεγονός πως αυτή είναι η πρώτη φορά που μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φτάσουν στη χώρα μας. Και η απορία για ποιο λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει έρθει ποτέ στην χώρα μας, παρά την ελληνική καταγωγή του

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αφαίρεση τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό λόγω Βέμερ!

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/vemer-500.jpg
Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επέβαλε στον Παναθηναϊκό ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για οφειλόμενα προς τον Γενς Βέμερ.
Οι πράσινοι έχουν περιθώριο τριών ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της απόφασης προκειμένου να πληρώσει το ποσό καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα του αφαιρούνται τρεις βαθμοί ως την πλήρη εξόφληση.