Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Δωρεά μεταλλίων από τη Βουλή των Ελλήνων στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων που απεικονίζει τον θεμελιωτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Περικλή και απονέμεται ως ύψιστη τιμητική διάκριση σε Προέδρους Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Προέδρους Κοινοβουλίων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών, το αργυρό μετάλλιο με ανάγλυφη τη μορφή του Περικλή που προσφέρεται σε διακεκριμένους καλλιτέχνες και αθλητές, καθώς και άλλα αργυρά και ορειχάλκινα μετάλλια που εκτυπώθηκαν για τον εορτασμό μεγάλων ιστορικών γεγονότων, είναι μεταξύ των μεταλλίων που δώρισε σήμερα η Βουλή στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.  

Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή προσφέρει μετάλλιά της –και μάλιστα ολόκληρη τη σειρά τους– προκειμένου να εκτίθενται σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του είδους στον κόσμο, ώστε να μπορεί το ευρύ κοινό να τα δει και να τα γνωρίσει.
Τα τιμητικά μετάλλια παρέδωσε εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, κυρία Μαργαρίτα Φλούδα, στον διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου Δρ. Γεώργιο Κακαβά. 
Όπως τόνισε η κ. Φλούδα, «η Βουλή των Ελλήνων, στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση της επαφής της με την κοινωνία, αναλαμβάνει και στηρίζει πλήθος πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, για την ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η σημερινή παράδοση μεταλλίων της Βουλής, τα οποία απονέμονται ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της συμβολής στις τέχνες και στον πολιτισμό».