Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Σκουρλέτης: Τέλος Μαρτίου ο νέος «Καλλικράτης» - Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,θα μετακινηθούν από το Μάιο του 2019 το φθινόπωρο του ίδιου έτους


Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιαστεί και μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο «Καλλικράτη». Αυτό τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 o υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επισπεύδοντας το χρονοδιάγραμμα των δύο μηνών που ο ίδιος είχε προαναγγείλει πριν από μία εβδομάδα.   «Τέλη του μήνα θα έχουμε το νομοσχέδιο των θεσμικών αλλαγών ώστε μετά το Πάσχα να το ψηφίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης. Αναφορικά με το
γεγονός ότι έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την παρουσίαση του σχετικού πορίσματος και ακόμη δεν έχουμε κείμενο νομοσχεδίου ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι κακό που έχει περάσει πολύς χρόνος. Καλό είναι να προαναγγέλλεις και όχι να αιφνιδιάζεις».
Για το χρόνο της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι θα μετακινηθούν από το Μάιο του 2019 το φθινόπωρο του ίδιου έτους. «Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, επειδή πρέπει να αποσυσχετιστούν από τις ευρωεκλογές, αυτό έκανε κακό το λένε όλοι, πάνε για το φθινόπωρο του 2019», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών όταν ρωτήθηκε για τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που κάνει ή θέλει να κάνει στο υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι είναι:
-Ο διαγωνισμός για τις 8.800 προσλήψεις μόννιμων στους δήμους, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια
-Το νομοσχέδιο που θα εισαγάγει την απλή αναλογική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 aftodioikisi.gr