Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 0-3: Εμφάνιση - παρωδία, υπερηχητικοί Γερμανοί και «τελικός» με Καραμπάχ

 Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 0-3: Εμφάνιση - παρωδία, υπερηχητικοί Γερμανοί και «τελικός» με Καραμπάχ 

Ο Ολυμπιακός ήταν (επιεικώς) άθλιος και έχασε πανεύκολα από την ανώτερη Φράιμπουργκ  (κατέβασε τις...  μηχανές στο β' μέρος) στο Καραϊσκάκη με 0-3 σε μία βραδιά που λίγο έλειψε να φύγει με βαρύτερο σκορ

Τελευταίος στον όμιλο ο πρωταθλητής Ελλάδας, ρεαλιστικός στόχος η πρόκριση 3η θέση για το Europa Conference League. «Τελικός» το ματς με την Καραμπάχ τον Οκτώβριο στο Φάληρο.  

Τροία & Σμύρνη - Κοινός πόνος

 

 

Φεύγειν μεν ούν χρη

πόλεμον όστις εύ φρονείν

Τρωάδες, στ.400


 

Μία εξαιρετική θεατρική παράσταση με το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες», στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το έτος του Ευριπίδη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Άνω Διμηνιού, με άδεια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Διονυσίου για τη χρήση του χώρου, μετά από σχετικό αίτημα του αιδεσιμότατου πατρός Θεοφάνους Αιβαλιώτη, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του πολιτιστικού Συλλόγου «Νεφέλη», της «Σικυώνιας σκηνής». 

Εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να κλείσετε καταστήματα και να κάνετε απολύσεις στο Νομό Κορινθίας.


Αθήνα 14/9/2022

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Τρίτη 13/9 εκπρόσωποι του Συλλόγου μας μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πόλης, ένα από τα οποία φημολογείται ότι θα κλείσει, ενώ στις προθέσεις της Τράπεζας είναι να κλείσει τρία συνολικά σε όλο το νομό. 

Ο Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο κατέστησαν σαφές σε όλους, ότι σε περίπτωση πού η Διοίκηση προσπαθήσει να εφαρμόσει αντεργατικές πρακτικές σε βάρος συναδέλφων μας, θα αντιδράσει σύσσωμο το δίκτυο του νομού, με συμπαραστάτη την τοπική κοινωνία η οποία θεωρεί ότι η συρρίκνωση του δικτύου πλήττει την τοπική επιχειρηματικότητα και στερεί από τους πολίτες την πρόσβαση σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες. Το οξύμωρο είναι ότι το κατάστημα που φημολογείται ότι θα κλείσει, είναι το πιο κερδοφόρο σε όλο το νομό και οι συνάδελφοι ανταμείφθηκαν με Bonus για την απόδοσή τους, αδιάψευστο δείγμα της λογικής του παραλόγου που διέπει την στρατηγική της Διοίκησης της Τράπεζας.

Καταγγέλλουμε και διεκδικούμε την απρόσκοπτη πρόσβαση του πελατειακού κοινού σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και τη ματαίωση της απόπειρα περικοπής επιπλέον θέσεων εργασίας, μέσω της συγκεκριμένης επιχειρηματικής επιλογής, πλήττοντας κατ’ ουσίαν οικογένειες και εργαζόμενους με πολυετή πείρα και σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:

§  τους βουλευτές του Νομού να παρέμβουν και να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

§  την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

§  την τοπική κοινωνία σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του καταστήματος.

§  τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων στο Ν. Κορινθίας και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

 Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

                                        Μπεμπένης Εμμανουήλ                      Γοίλιας Ισίδωρος 


Bempenis Emmanouil 

 Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ

Παράγοντες, που δεν φαντάζεστε, που φέρνουν καρκίνο του προστάτη. Tροφές που εμποδίζουν την ασθένεια

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRENwTMJfO2MXKWRhUbbH60sLs7iXeM8fdxW0NZYyAXFakGed6CH3E_X0KbBbSNuYZa0Sf5blo-8yyAhrSLy7ypnmdVJFRg6kPmjhi7YdMaIej2pGMjM0wXkb1ehy1q8QfLKnMWMmrvpEg/s400/225155.jpg

 του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό της Γηραιάς Ηπείρου σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τον καρκίνο του προστάτη.

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη είναι:

Σε μεγάλο επιστημονικό συνέδριο επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η ευεργετική δράση που έχουν κατά του καρκίνου του προστάτη διάφορες τροφές. .................

read more

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - Ιο απογευμα και στο ΚΑΠΗ Δερβενίου

 Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "POCOPHONE SHOT ON POCOPHONE F1 2022/9/1510:54 2022/9/15"
Σε ένα πολύ ευχάριστο και συγκινητικό ,μετά από πολύ καιρό, κλίμα,τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου,για την επίσημη έναρξη του ΚΑΠΗ ,μετά από δυόμιση ετών αποχή λόγω πανδημίας.
Πολλά χαμόγελα και πάλι ,από τα άτομα της τρίτης ηλικίας ,που χάρηκαν αυτή την έναρξη με τις ευλογίες της εκκλησίας μας..

Αναβολή αγώνων πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ & Β΄ Κατηγορίας και Κυπέλλου Κορινθίας

 Super League: Ανεβαίνουν 2 ομάδες και πέφτουν 2 - Μπαράζ τέλος! [vid] -  Ποδόσφαιρο - Στοίχημα | To Stoixima.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι αγώνες πρωταθλημάτων Α΄ Κατηγορίας Β΄ Κατηγορίας  και Κυπέλλου αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Π.Σ. Κορινθίας.

Η αναβολή αυτή γίνεται μετά από το 15.9.2022 έγγραφο της Περιφέρειας Κορινθίας  ότι δεν μας εκδίδει τις  άδειες διεξαγωγής αγώνων για τα προγράμματα που της έχουμε κοινοποιήσει λόγω της  υπ΄αριθμ. 435525/13.9.2022 εγκυκλίου  της Γ.Γ.Α. που  ενημερώνει τις περιφέρειες να μην προχωρήσουν στην έκδοση άδειας διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων εάν όλα τα Σωματεία δεν είναι πλήρως εγγεγραμμένα στο μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή δεν έχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Συνημμένη η εγκύκλιος της Γ.Γ.Α προς τις Περιφέρειες 

Ο Τενεάτης Αθικίων κατέκτησε το 1o SUPER CUP της ΕΠΣ Κορινθίας.

 Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 Ο Τενεάτης Αθικίων μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας κατέκτησε και το 1o SUPER CUP της ΕΠΣ Κορινθίας. Η ομάδα των Αθικίων , σε αγώνα που έγινε στο ΔΑΚ Κορίνθου, στάθηκε πιο τυχερή , καθώς επικράτησε με 1 - 0 του Κυπελλούχου Κορινθίας Πανκαμαριακού. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε στο 78΄ ο Κανακάκος . Προηγουμένως ο  Πανκαμαριακός που έπαιζε με σημαντικές απουσίες θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 52' με τον Λέπουρι όταν σε τετ α τετ το σουτ που έκανε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τενεάτη.

Στο τέλος του αγώνα η Διοίκηση του Τενεάτη Αθικίων εξέδωσε ανακοίνωση:

"Ο τίτλος αυτός αφιερώνεται στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας Αναστάσιο Σενή και Γρηγόρη Σενή,
που λίγο πριν την έναρξη του αγώνα έχασαν εντελώς ξαφνικά τον πατέρας τους. Το Δ.Σ. και η οικογένεια του “ΑΠΣ Ο ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ” εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Μαρίνου Σενή. Τίποτα δεν είναι πιο επίπονο από την αποχώρηση ενός αγαπημένου μας ανθρώπου. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του. Το Δ.Σ. του ΤΕΝΕΑΤΗ ΑΘΙΚΙΩΝ αντί στεφάνου θα καταθέσει δωρεά στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ” στα Αθίκια Κορινθίας εις μνήμην του εκλιπόντος."

Κύπελλο Κορινθίας: Η Κόρινθος 2006 πήρε πρόκριση στο Ζευγολατιό , 3 - 1 τον Άρη Βοχαϊκού

 Ποδόσφαιρο Archives | Σελίδα 7 από 330 | stiSentra | No1 Site για το  Κορινθιακό Ποδόσφαιρο και όχι μόνο 

Η Κόρινθος 2006 είναι η πρώτη ομάδα που πέρασε στο επόμενο γύρο του Κυπέλλου Κορινθίας. Χθες η κορινθιακή ομάδα στα πλαίσια της Α΄ φάσης της διοργάνωσης απέκλεισε εκτός έδρας ( γήπεδο Ζευγολατιού) με 3 - 1 τον Άρη Βοχαϊκού.

Κατά την Α΄ Φάση του Κυπέλλου μετέχουν μόνο τα σωματεία της Β΄ Κατηγορίας Κορινθίας
Τα υπόλοιπα 7 παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 με ώρα έναρξης 16.30.

Οι  αγώνες της Α΄ φάσης

Δήλωση του Κ. Κόλλια για τον θάνατο της Ειρήνης Παπά.

 Ειρήνη Παπά: Η άγνωστη «απαγωγή» της

Ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κόλλιας, για την απώλεια της Κορίνθιας ηθοποιού Ειρήνης Παπά , δήλωσε τα εξής: 

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε την διάσημη πατριώτισσά μας, το διαχρονικό σύμβολο της Ελληνικής ομορφιάς… Μιλάμε για την Ειρήνη Παππά, τη Ρηνούλα απ’ το Χιλιομόδι, τη διεθνή Ιrene Papas, τη 13η Ελληνίδα θεά. “Καλό σου ταξίδι”!  Αθάνατη!».

Το Σάββατο ( 17/9) στο Χιλιομόδι το τελευταίο “αντίο” στην Ειρήνη Παπά

Ειρήνη Παπά: Η άγνωστη «απαγωγή» της 


 

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Χιλιομόδι, στο χωριό καταγωγής της που λάτρευε και ήταν επιθυμία της να ταφεί. θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού Ειρήνης Παπά, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών χθες Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.