Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Το μήνυμα του Μητσοτάκη στο Twitter για την επέτειο του πραξικοπήματος

 
Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 21ης Απριλίου.

“21 Απριλίου 1967: Δεν ξεχνάμε. Η ελευθερία είναι η σημαντικότερη αξία. Παντού και πάντα”.

Αυλαία για τον αγαπημένο κωμικό: Ο καρκίνος «νίκησε» τον Στάθη Ψάλτη

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/04/psaltis-1300.jpg
«Σήμερα και ώρα 14.25μμ έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης. Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/03/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α "Ο Άγιος Σάββας" όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας. Από 16/04/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου κατέληξε. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
Με αυτές τις 58 λέξεις του ιατρικού ανακοινωθέντος από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Γεώργιος Δενδραμής, έπεσε την Παρασκευή (21.04.2017) η αυλαία για τον σπουδαίο ηθοποιό, έναν από τους σημαντικότερους της γενιάς του, Στάθη Ψάλτη.

Ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών»

Εμφάνιση LOGO VOULIS EFIVON.jpg
Αθήνα, 21 Απριλίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 21 Απριλίου 2017, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής, καθηγητή Παύλου Σούρλα και της προέδρου της επιτροπής του προγράμματος, καθηγήτριας Δήμητρας Μακρυνιώτη, πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των 300 «εφήβων βουλευτών» και των αναπληρωματικών τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή των Εφήβων». Τα αποτελέσματα θα

Πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών των δήμων




Πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών των δήμων

Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών χαρών των δήμων και την εναρμόνισή τους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδιάζει να υλοποιήσει το  ...


Οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Στο Υπουργείο Εσωτερικών κατατέθηκαν από τη Μεγάλη Πέμπτη οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ...
airetos.gr

«Υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, για 3η φορά, το RhodesMRC»

 http://rhodesmrc.org/wp-content/uploads/2017/02/rhodesmrc-choose-site.jpg
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου – Rhodes Model Regional Co-operation (RhodesMRC) λαμβάνει την Αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κου Thorbjørn Jagland για τη «διαρκή προσήλωση του συνεδρίου στις προτεραιότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπεί επισήμως την Ελλάδα στο πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αεροδιαστημικής έρευνας στην Ευρώπη



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το καλοκαίρι του 2014 μετά από πρωτοβουλίες, προσωπικές επαφές και τελικά την επίσκεψη του ίδιου του Περιφερειάρχη της κ. Πέτρου Τατούλη στο Βέλγιο, εκπροσωπεί επισήμως την Ελλάδα στο πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αεροδιαστημικής έρευνας στην Ευρώπη, που τελεί υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, το Von Karman Institute for Fluid Dynamics στις Βρυξέλες (https://www.vki.ac.be).
Από τη σημαντική συνεργασία αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η χώρα μας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Το μήνυμα του άδολου πατριωτισμού της Εθνοσυνέλευσης του Άστρους να εμπνεύσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας»

«Η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας θα πρέπει ιστορικά να σταθμίζεται σύμφωνα με τις ευθύνες του άδολου πατριωτισμού, έτσι όπως με σαφήνεια τον περιέγραψε η 2η Εθνοσυνέλευση του Άστρους» τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τις επετειακές εκδηλώσεις στο Άστρος, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά πρόβλημα ποιότητας του πολιτικού προσωπικού».
Αφού, αναφέρθηκε στο ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που ρύθμισε η 2η Εθνοσυνέλευση ήταν ότι περιόρισε τις

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τον αντιδικτατορικό και δημοκρατικό αγώνα

 Εμφάνιση 21042017 EAT ESA   IMG_8769.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση 21042017 EAT ESA   IMG_8889.jpg«Σήμερα το μάθημα της Δημοκρατίας δεν είναι άλλο από ένα: Ο διχασμός φέρνει δεινά» ανέφερε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής, ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, προσθέτοντας ότι «οι σημερινές συνθήκες που βιώνουμε επιβάλλουν όσο ποτέ ξανά τη σύμπνοια και την ενότητα των Ελλήνων. Απαιτούν να πορευόμαστε με σύνεση και ομόνοια σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον».
Εμφάνιση 21042017 EAT ESA   IMG_8799.jpgΕκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, η Γ΄ Αντιπρόεδρος κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου μετέβη εξάλλου στο Πάρκο Ελευθερίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή αξιωματικού Σπύρου Μουστακλή, σύμβολο της Αντιδικτατορικής και Δημοκρατικής Αντίστασης.
Το μήνυμα εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής, που ανέγνωσε για την ημέρα ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, έχει ως εξής:
«Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από εκείνη τη μοιραία νύχτα όπου η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη χούντα των συνταγματαρχών έβαλε την Ελλάδα στο γύψο για μια επταετία. Η μέρα αυτή

Ευχές του Δημάρχου Τρίπολης στην αθλήτρια ταεκβοντό Ιωάννα Κωστοπούλου

Καλή επιτυχία στην αθλήτριά μας Ιωάννα Κωστοπούλου
Την αθλήτρια ταεκβοντό ITF του Αθλητικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών Τρίπολης και τον προπονητή της Βαλάντη Κολλιόπουλο, υποδέχθηκε στο γραφείο του σήμερα το πρωί 21 Απριλίου 2017, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής,
Η αθλήτρια Ιωάννα Κωστοπούλου συμμετέχοντας στην Εθνική μας ομάδα, έχει

Δεν νομιμοποιούνται να δεσμεύουν το μέλλον της χώρας

Γράφει ο
Ευάγγελος Βενιζέλος

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/11/30/750506/snapshot/benizelos.jpgΑπό πού αντλεί άραγε η σημερινή κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται δημοσιονομικά μέτρα για την περίοδο που αρχίζει μετά το τέλος του τρέχοντος τρίτου προγράμματος, δηλαδή για το τέταρτο «μνημόνιο»,  ενδιαφερόμενη μόνο αυτά να μην εφαρμοστούν εντός των χρονικών ορίων της δικής της θητείας, με τη φρούδα ελπίδα ότι θα εξαντλήσει τα συνταγματικά περιθώρια παραμονής της στην εξουσία; Από πουθενά.

Από τον διαγωνισμό-φιάσκο ως τα «αντίμετρα»: Κινητή γιορτή οι λίστες της κυβέρνησης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η κατάσταση γύρω από τα περίφημα «αντιμέτρα» που θα αποτελέσουν το (κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) «αντίδωρο» για τα νέα μέτρα που η κυβέρνηση δέχθηκε να προνομοθετήσει για το 2019 και το 2020 δεν είναι συγκεχυμένη και νεφελώδης μόνο επειδή αυτά θα εφαρμοστούν υπό την προϋπόθεση ότι θα πιαστούν οι στόχοι.
Είναι νεφελώδης και επειδή μέχρι στιγμής έχουν δοθεί (μέσω κυβερνητικών non papers) τουλάχιστον δύο διαφορετικές λίστες.

Το Μπαλουκλί (Τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής), ποίημα του Γεώργιου Βιζυηνού

 http://www.freeinquiry.gr/upload/files/2015/05/baloukli-235.jpg
Σαράντα μέρες πολεμά ο Μωχαμέτ να πάρη
την Πόλη την μεγάλη.

Σαράντα μέρες έκαμεν ο 'γούμενος το ψάρι
στα χείλη του να βάλη.

Απ' τες σαράντα κι ύστερα, πεθύμησε να φάγη
τηγανισμένο ψάρι.

– Αν μας φυλάγ' η Παναγιά καθώς μας'ε φυλάγει,
την Πόλη ποιος θα πάρη;

Ρίχτει τα δίχτυα στον γιαλό, τρία ψαράκια πιάνει,
– Θεός να τα βλογήση!

Το λάδι βάλλει στην φωτιά μες στ' αργυρό τηγάνι,
για να τα τηγανίση.

Τα τηγανίζ' από την μια, και πά' να τα γυρίση
κι από το άλλο μέρος.

Ο παραγιός του βιαστικά πετά να του μιλήση,
και τάχασεν ο γέρος!

– Μην τηγανίζης, γέροντα, και μόσχισε το ψάρι
στην Πόλη την μεγάλη!

Την Πόλη την εξακουστή οι Τούρκοι έχουν πάρει,
μας κόβουν το κεφάλι!

– Στην Πόλη Τούρκου δεν πατούν κι Αγαρηνού ποδάρια!
Με φαίνεται σαν ψεύμα!

Μ' αν είν' αλήθεια το κακό, να σηκωθούν τα ψάρια
να πέσουν μες στο ρεύμα!

Ακόμ' ο λόγος βάσταγε, τα ψάρι' απ' το τηγάνι,
την μια μεριά ψημένα,

πηδήξανε κι επέσανε στης λίμνης την λεκάνη,
γερά, ζωντανεμένα.

Ακόμ' ώς τώρα πλέουνε, κόκκιν' από το μέρος,
όπου τα είχε ψήσει.

Φυλάγουν το Βυζάντιο ν' αναστηθή κι ο γέρος
να τ' αποτηγανίση.

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Ζωοδόχος Πηγή
 Σήμερα (21-4-2017) Παρασκευή της Διακαινησίμου, η Eκκλησία μας εορτάζει την εορτή της Zωοδόχου Πηγής.
 Στην ευριτερη περιοχή μας εορτάζουν
Σύναξη της Παναγίας της Κορυφιώτισσας στο Καμάρι Κορινθίας
Σύναξη της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο 
Σύναξη της Παναγίας της Κεφαλαριώτισσας στην Αργολίδα 
 Σύναξη της Παναγίας της Κλειβωκάς στην Αρκαδία

 H εορτή αυτή ανήκει στις λεγόμενες κινητές εορτές του εκκλησιαστικού έτους. Kινητές λέγονται οι εορτές του Tριωδίου και του Πεντηκοσταρίου, που έχουν ως κέντρο την ημέρα του Πάσχα.

Πενήντα χρόνια πριν...21η Απριλίου 1967...... ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ.....


  Πενήντα χρόνια συμπληρώνοται σήμερα από την 21η Απριλίου του 1967, την ημέρα που εκδηλώθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα των Συνταμγαταρχών που γιά εφτά χρόνια έβαλε στο γύψο την Ελλάδα.
Με την ευκαιρία αυτή οι "Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες" παρουσιάζουν το

Γρίβα μ’ σε θέλει ο βασιλιάς – Ένα παρεξηγημένο τραγούδι

ΓρίβαςΟ Θεόδωρος Γρίβας (1797-1862), από τη γνωστή Ακαρνανική οικογένεια, που κυριαρχούσε στο αρματολίκι στην περιοχή της Βόνιτσας, πολέμησε κατά την Επανάσταση το 1821 ως Χιλίαρχος στην αρχή, στη Δυτική Ελλάδα, φθάνοντας -λόγω ανδρείας- να ονομαστεί Στρατηγός, τίτλο που έφερε μέχρι το θάνατό του.
Αποκορύφωση των αγώνων του αποτελεί η εξέγερση της Βόνιτσας, 4 Οκτωβρίου 1862, που έφερε τελικά την εκθρόνιση του βασιλιά Όθωνα.

Ο Πανκαμαριακός "χωρεύει" στην εορτή της Παναγίας Κορυφής.

Η μάχη για τον τίτλο στην Α΄κατηγορία Κορινθίας ( 28η αγωνιστική)

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9166jeVih8Qf5avd7dU3GD987nVUcI0Wa5gY-0_7jQ6ejDvllPid6k8eYeu8yQUPiOfYmprMQBssjRcYTHP5R4o04_rDFBvRwPAFh7SA7_65U4xTQDzxyVXV_N7Z_BwHukRpuNN41d1q9/s1600/eva098_panargeiakos_pannaypliakos3_small_0.jpg
Επιστροφή και πάλι στα γήπεδα και στην αγωνιστική δράση αυτό το Σάββατο, στις 4.00 το απόγευμα, μετά την διακοπή του πρωταθλήματος , στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας, λόγω των Εορτών του Πάσχα.  
Τρεις "στροφές" πριν από την λήξη του τοπικού πρωταθλήματος και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα ως προς τον τίτλο του πρωταθλητή .Τον τίτλο διεκδικούν  τρεις ομάδες που απέχουν  μεταξύ τους  1 με 2 βαθμούς . Ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου (68 β.), η Κόρινθος 2006 (67 β.) και ο ΠΑΣ  Κόρινθος (66 β). και οι οποίοι θα δώσουν σκληρή μάχη  μέχρι τέλους για να τον κατακτήσουν. 
  Αρκετά ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει η αυριανή 28η αγωνιστική. 
Ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου αγωνίζεται έκτος έδρας , στον Άσσο, απέναντι στον τοπικό Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" του Κιάτου αναζητούν την νίκη , μία νίκη για να διατηρηθούν στην κορυφή και να πάνε επικεφαλής, την επόμενη (29η) αγωνιστική στο ντέρμπι του Συνοικισμού, κόντρα στον ΠΑΣ Κόρινθο.
Την ίδια ώρα στο ΔΑΚ η Κόρινθος ΄06 αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου, σε ένα αγώνα βαθμολογικού ενδιαφέροντος που και οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για όλα γιο την νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι θέλουν τον τίτλο και η Θύελλα την παραμονή της στην κατηγορία. 
Νικηφόρο αποτέλεσμα αναζητά και ο ΠΑΣ Κόρινθος, στο "Γιάννης Στέφας" απέναντι στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. 
Στο "Κώστας Βυζάς", ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός υποδέχεται τον Πανσολυγειακό. 
Στο Λέχαιο αναμένεται "ροπαλομαχία" ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον συνονόματό του από το Ξυλόκαστρο, ενώ στη Νεμέα, ο Παννεμεατικός μάχεται με την Ελλάδα Βέλου. 
Τέλος στο Χιλιομόδι ο ουραγός Ατρόμητος υποδέχεται τον Τενεάτη Αθηκίων

 
28η Αγωνιστική 
 22/4/17, 16:00 
 ΣΦΛ Ολυμπιακός -  ΠΑΣ Κόρινθος
Πανκαμαριακός - Πανσολυγειακός 
Ολυμπιακός Άσσου - Πέλοπας Κιάτου 
Κόρινθος '06 - Θύελλα Πετρίου 
Παννεμεατικός - Ελλάς Βέλου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Τενεάτης Αθικίων 
Ηρακλής Λεχαίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 
Αστέρας Δερβενίου - Ισθμιακός

Αγωνία για 5 στην ουρά στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής - Η 26η αγωνιστική την Κυριακή

https://i1.wp.com/sportsup.gr/wp-content/uploads/2016/10/pao-doksa_4_antigrafi.jpg
Στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας , ενώ πρωταθλήτρια και μαθηματικά είναι η Παναχαϊκή , 5 αγωνιστικές ημέρες, πριν την λήξη του πρωταθλήματος , αγωνία υπάρχει στην ουρά της βαθμολογίας.
Πέντε ομάδες θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για να αποφύγουν την  τελευταία (15η ) βαθμολογική θέση , που οδηγεί την ουραγό ομάδα  σε υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ  της οποίας προέρχεται. Οι ομάδες που βρίσκονται σε κίνδυνο και θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό είναι η Δόξα Μεγαλόπολης, ο ΑΟ Ζευγολατιού, η Αχαϊκή, ο Τσικλητήρας Πύλου και ο ΑΟ Λουτρακίου.

Αλλά καλύτερα ας δούμε τους υπόλοιπους  ( με έντονα γράμματα οι εκτός έδρας) αγώνες.των πέντε ομάδων που βρίσκονται σε κίνδυνο:

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ( 21 Β.)
Φωστήρας, ΑΟ Χαλκίς, ΑΕ Ερμιονίδας, Παναργειακός, Αιολικός

 ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ( 21 β.)
 ΑΟ Χαλκίς, ΑΕ Ερμιονίδας, Παναργειακός, Αιολικός, Αχαϊκή

ΑΧΑΪΚΗ (25 β.)
ΑΕ Ερμιονίδας, Παναργειακός, Αιολικός, Τσικλητήρας, ΑΟ Ζευγολατιού

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ ( 26 Β.)
Παναρκαδικός, Αιολικός, Αστέρας Αμαλιάδας, Αχαϊκή, ΡΕΠΟ.

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (26 Β.)
Αστέρας Αμαλιάδας, ΡΕΠΟ, ΑΟ Θήβα, Φωστήρας, ΑΟ Χαλκίς


Με την 26η αγωνιστική, συνεχίζεται την Κυριακή του Θωμά (23/4) , στις 14.30 , το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.


Το Προγραμμα
Παναρκαδικός - ΑΟ Πύλου 
Παναργειακός - Αιολικός 
Λουτράκι ΠΑΟ - Αστέρας Αμαλιάδα
Ερμιονίδας ΑΕ - Αχαϊκή 
ΑΟ Χαλκίς - ΑΟ Ζευγολατιού 
Παμβουπρασιακός - Θήβα ΑΟ 
Φωστήρας Αθηνών - Δόξα Μεγαλόπολης 
Ρεπό η Παναχαϊκή