Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το Χρηματιστήριο ζει… Σε αντίθεση με το Πολυτεχνείο

Η ανατριχίλα που προκαλεί η κενότητα του συνθήματος “το Πολυχνείο ζει”, το οποίο αντηχεί εκκωφαντικά εδώ και δεκαετίες στο εθνικό dna, αποπροσανατολίζοντας τη διαδρομή του τόπου προς το μέλλον, έρχεται να υποκατασταθεί από ένα άλλο, ακόμη πιο έντονο και ακραίο συναίσθημα. Μια πικρή διαπίστωση: Το… Χρηματιστήριο ζει.
Σαν σήμερα, στις 17 Σεπτεμβρίου του 1999, ανήμερα της εορτής Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας, ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών άγγιξε το ιστορικό ταβάνι των 6.355 μονάδων βάσης. Εκεί σταμάτησε τη φρενήρη κούρσα του, για να ακολουθήσει η μοιραία και άγαρμπη πτώση.
Η ωδή στη βαρβαρότητα, που οδήγησε σε ένα σκάνδαλο για το οποίο ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες. Ποτέ δεν βρέθηκαν υπεύθυνοι. Και έτσι, η περίοδος του Χρηματιστηρίου, τότε που ορισμένοι προέβλεπαν ότι ο Γενικός Δείκτης θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 10.000 μονάδες, πέρασε στην Ιστορία ως η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στη σύγχρονη Ελλάδα.
Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εκ των υστέρων κράτησε αποστάσεις από το “έγκλημα”. Περίπου επικαλέστηκε ότι… δεν ήξερε, ή… δεν είχε καταλάβει. Ό, τι κι αν συνέβαινε, το δικό του πολιτικό αποτύπωμα, όπως και κυρίως εκείνο του ΠΑΣΟΚ, σκιάζει βάναυσα μια τόσο “γκρίζα” περίοδο. Χωρίς απαντήσεις. Χωρίς κάθαρση…
Το Χρηματιστήριο λοιπόν “ζει”. Σε αντίθεση με το “πνεύμα” του Πολυτεχνείου. Από το οποίο απέμεινε μονάχα η Γενιά του Πολυτεχνείου. Η μοιραία για την Ελλάδα Γενιά, που γέννησε την κρίση και έφερε το Μνημόνιο.
Μαρίκα Λυσιάνθη / statesmen.gr

Έρχονται χιλιάδες μετατάξεις στο Δημόσιο – Καταργούνται ως και 40% οι οργανικές θέσεις


- Ως και στην αστυνομία θα πάρουν μετάταξη οι υπάλληλοι
- Ποιοι είναι οι πρώτοι... υποψήφιοι να αλλάξουν θέση
- Άρνηση μετάταξης σημαίνει απόλυση
- Σε τρεις μήνες έρχονται σαρωτικές αλλαγές


Το μήνυμα είναι σαφές και έρχεται από κομβικό υπουργείο. Με βάση το σχεδιασμό στο υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως τα τέλη του έτους θα υπάρξει νέο οργανόγραμμα με το οποίο θα καταργηθεί το 40% των οργανικών θέσεων.

“Όχι”, λένε οι υπεύθυνοι αυτό δεν θα σημάνει (βάσει και του Συντάγματος) απολύσεις, αλλά σωρεία μετατάξεων.

Με βάση το ήδη υπάρχον νομικό καθεστώς κάθε υπάλληλος που αρνείται μετάταξη ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο της απόλυσής του και έτσι δεν μιλάμε για επιλογή αλλά για μονόδρομο για τους υπαλλήλους.

Το εν λόγω υπουργείο αναμένεται να αποτελέσει τον προάγγελο των συνολικών αλλαγών που έρχονται στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Σύμφωνα με το “΄Έθνος” το σχέδιο προβλέπει υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων κυρίως αυτών που θεωρούνται χαμηλών προσόντων, δηλαδή υπαλλήλους υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης.

Έτσι το πλεονάζον προσωπικό θα ενημερωθεί κάποια στιγμή ότι αλλάζει θέση. Ως παραδείγματα αναφέρονται μετακινήσεις σε νοσοκομεία ή ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και σε διοικητικές θέσεις της αστυνομίας για την πλήρωση θέσεων γραφέων κλπ ώστε να εξοικονομηθεί μάχιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο δεν διευκρινίζεται (ακόμη τουλάχιστον) υπό πιο καθεστώς θα υπηρετούν οι υπάλληλοι στις νέες τους θέσεις.

Η παλιά τους θέση θα έχει καταργηθεί και η νέα εάν είναι μόνιμη θα πρέπει να εκληφθεί ως νέα πρόσληψη, πράγμα που απαγορεύεται δια ροπάλου από την τρόικα.

Για παράδειγμα στην περίπτωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το σύνολο των 5.256 υπαλλήλων των 21 φορέων που καταργούνται μόλις 45 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου θα μετακινηθούν σε φορείς του στενού δημόσιου τομέα και οι μετατάξεις τους θα εκληφθούν ως προσλήψεις.

Όταν το μέτρο γενικευθεί σε όλο το Δημόσιο τι θα γίνει με τους υπαλλήλους που βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς;
newsit.gr

Ξαφνική απόσπαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορίνθιας Βας. Τσουραπά με πολλά ερωτηματικά


Αιφνιδιαστική απόσπαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορίνθιας Ταξίαρχου Βασίλη Τσουραπά, έγινε σήμερα το απόγευμα μια μέρα μετά από την ξαφνική επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξεως Νίκου Δένδια. Με την απόσπαση αυτή εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά .
Γιατί δεν άφησαν τον νεο Αστυνομικό Διευθυντή στην θέση του ;
Τι συνέβη αλήθεια;
Μήπως δεν δέχτηκε να παραλλάβει το στρατόπεδο της Κορίνθου με τους παράνομους μετανάστες; Και αν αυτό έχει κάποια βάση γιατί αρνήθηκε ο Ταξιάρχης στον προϊστάμενο του να το παραλάβει;
Τι είδε ,τι συμβαίνει και αρνήθηκε την παραλαβή;
Οι κυβερνητικοί βουλευτές πληροφορίθηκαν για την απομάκρυνση του κ. Τσουραπά, η και αυτό δεν το γνωρίζουν;
Είναι γνωστό πως στο στρατόπεδο της Κορίνθου ο νόμος περί κράτησης των παράνομων μεταναστών δεν υλοποιείται στο ακέραιο .Οι ελλείψεις είναι πολλές και οι συνθήκες διαβίωσης των κρατούμενων εκεί χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.
Άρα ο Ταξίαρχος γνωρίζοντας όλα αυτά προτίμησε να αρνηθεί για να τα έχει καλά με την συνείδηση του; Πράξη σαφώς έντιμη, αφού όλοι ξέρουμε πως ο αριθμός των μεταναστών έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο στρατόπεδο ακόμη και τις 2.500 χιλιάδες.
Άρα οι υποτυπώδης υποδομή που υπάρχει θα δημιουργούσε περαιτέρω προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν;
Αυτό που απομένει να μάθουμε είναι εάν ο υπουργός τιμώρησε τον Ταξίαρχο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , για την «ανυπακοή» του και αν ο αντικαταστάτης του θα δεχτεί να παραλάβει το στρατόπεδο η θα αντιδράσει και αυτός.
Οι επόμενες ώρες είναι σοβαρές γιατί η κατάσταση αυτή πλήττει τόσο την τοπική Αστυνομία όσο και την Κορινθιακή κοινωνία.

mazimagazine.gr

Ο στρατός έφυγε από το 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου αλλά σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, για να λειτουργήσει ως ΚΕ.Π.Υ (Κέντρο Πρώτης Υποδοχής) δεν πρέπει να είναι στρατόπεδο!

Άρα πρέπει να το παραλάβει κάποια άλλη Δημόσια Υπηρεσία.

Και φυσικά η κατάλληλη αυτή υπηρεσία δεν είναι άλλη από την διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ Κορινθίας.

Το ανυπέρβλητο εμπόδιο όμως για την παραλαβή του στρατοπέδου από την Αστυνομία -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- ήταν ο ταξίαρχος Βασίλης Τσουραπάς Διοικητής της Διεύθυνσης Κορινθίας ο οποίος αρνείτο να υπογράψει την παραλαβή.

Έτσι ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Δένδιας αποφάσισε άρον-άρον την “τιμωρία” του ταξίαρχου με μετάθεση “λόγω ανυπακοής”!

Να τονίσουμε ότι εν λόγω ταξίαρχος είχε τοποθετεί ως Αστυνομικός Διευθυντής στην Κορινθία εδώ και ένα μήνα περίπου.

Δεν γνωρίζουμε ούτε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους ο ταξίαρχος Βασίλης Τσουραπάς δεν υπέγραφε την παραλαβή του στρατοπέδου, αλλά και ούτε ποιος θα τον αντικαταστήσει για να βάλει την επίμαχη υπογραφή.

Γιατί εννοείτε ότι αυτός που θα έρθει , θα είναι μιλημένος για το τι πρέπει να κάνει.

Πάντως τώρα καταλαβαίνουμε σε τι οφειλόταν η προχθεσινή επίσκεψη αστραπή του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος.

“Ήλθε , είδε , έφαγε Τσουραπά και απήλθε” …

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια !!!

eleftheriskepsii.blogspot.gr

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για μία (1) Θέση Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
(Για μία (1) Θέση Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου)
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης λαμβάνοντας υπόψη:
  • Την παρ. 45 άρθρο 14 Ν.2817/2000(ΦΕΚ 78Α / 2000 )
  • Την αριθμ.47455/16.8.2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1734 Β/30.8.2007)
  • Την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής 26/2012
  • Την ανάγκη παροχής αυξημένης οδικής ασφάλειας και διευκόλυνσης των πεζών μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους προς τα σχολεία καθώς και
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Την πλήρωση μίας (1) θέσης Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου, για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου, για το σχολικό έτος 2012-2013.
Η πρόσληψη θα γίνει μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους δηλαδή έως 15.6.2013
Στη θέση αυτή μπορεί να ν απασχοληθεί κάθε ενήλικο άτομο άνω των 18 ετών, σύμφωνα με τα πιο κάτω κριτήρια , αρκεί να μπορεί να ανταποκριθεί στο ωράριο και τις υποχρεώσεις του.
Στο Εθελοντή Σχολικό Τροχονόμο θα καταβάλλεται από τη Σχολική Επιτροπή, κατόπιν της σχετικής επιχορήγησης από το ΥΠΕΣΔΔΑ, μηνιαία αποζημίωση για την κάλυψη των εξόδων κίνησής του .
Ο Εθελοντής Σχολικός Τροχονόμος δεν ασφαλίζεται σε κανένα ασφαλιστικό φορέα.
Το άτομο που θα επιλεγεί θα ασκήσει τα καθήκοντά του αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ –ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου= 20 μόρια .
Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Πρόσφατη βεβαίωση του σχολείου αυτού.
Άνεργοι γονείς μαθητών= 5 μόρια.
Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Πρόσφατη βεβαίωση ΟΑΕΔ
Εισόδημα , έως 5000€ = 8 μόρια , έως 10.000€= 6 μόρια και έως 15.000€ = 4 μόρια . Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΥΟ, έτους 2012 .
Πολύτεκνοι-τρίτεκνοι : 5μόρια / τέκνο.
Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου.
Μονογονεικές οικογένειες= 5μόρια / τέκνο.
Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου.
Αναπηρία τέκνων άνω του 70%= 5 μόρια.
Απαιτούμενο δικαιολογητικό: Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους από Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Τρίτη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12:00- 14:00) στη διεύθυνση της Σχολικής Επιτροπής στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης (Λ.Φραντζή 2, 1ος όροφος) στο Ξυλόκαστρο. Πληροφορίες, τηλ.2743360242 (κ. Αλεξίου) .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ

Σώζεται το αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων

 Σώζεται το αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων

Προωθείται η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα και η αντικατάστασή τους από την έκπτωση για δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών
Στην αύξηση του φόρου εισοδήματος θα οδηγήσει η κατάργηση των φοροαπαλλαγών
Η «κυβερνητική πλάστιγγα» έγειρε στην πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη διατήρησή του μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Την ίδια ώρα προωθείται η ολοσχερής κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα (γιατροί, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.ά.) και η αντικατάστασή τους από την έκπτωση από το εισόδημα συγκεκριμένων δαπανών με αποδείξεις που αφορούν στη παροχή υπηρεσιών από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους επαγγελματίες, ταβέρνες, εστιατόρια κ.ά.).
Επίσης στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης σχεδιάζεται η επιβολή ενιαίου φόρου σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μορφής με συντελεστή 15% από 20% που είναι σήμερα.
Στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην φορολόγηση από το 2013 των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ χωρίς αποδείξεις. Αυτό σημαίνει ότι η κατά κεφαλήν επιβάρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι 500 ευρώ αν παραμείνει ο συντελεστής 10% που ισχύει σήμερα για το πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος πάνω από τα 5.000 ευρώ.
Αν ο συντελεστής διαμορφωθεί στο 18% όπως προτείνει το ΔΝΤ τότε η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από την κατάργηση του αφορολόγητου θα αυξηθεί στα 900 ευρώ για κάθε ελεύθερο επαγγελματία.
Ανατροπές όμως έρχονται και στις αφορολόγητες δαπάνες καθώς προωθείται η πλήρης κατάργηση της έκπτωσης 10% από τον φόρο που ισχύει σήμερα για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, τόκους δανείων, φροντιστήρια, ασφάλιστρα και άλλες δαπάνες.
Για να περιοριστεί η φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει για όλους τους φορολογουμένους, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι θα εκπίπτουν κατά ποσοστό 100% από το εισόδημα των φορολογούμενων δαπάνες από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της φοροδιαφυγής.
Αφαίρεση
Ειδικότερα η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.
Επίσης στο μέτρο αυτό θα ενταχθούν οι λογαριασμοί που θα πληρώνουν σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ενώ κανένα όφελος δεν θα έχουν οι φορολογούμενοι όταν συγκεντρώνουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης.
Πάντως η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών αυτόματα οδηγεί σε αύξηση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Για παράδειγμα, κάποιος που φέτος υπέβαλε με τη φορολογική του δήλωση συνολικές δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια και τόκους στεγαστικού δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας ύψους 8.000 ευρώ λόγω της έκπτωσης του 10% από τον φόρο είχε όφελος 800 ευρώ. Με την κατάργησή τους από το 2013 ο φόρος εισοδήματος που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι αυξημένος κατά 800 ευρώ.
Ανατροπές στη φορολογία
Ενιαίος φόρος στη συνολική ακίνητη περιουσία
Την επιβολή ενιαίου φόρου στη συνολική ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανομένων και των «κλειστών» και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, καθώς και των αγροτεμαχίων προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στη φορολογία, με στόχο τη μεταφορά του βάρους από την αγορά στην κατοχή του ακινήτου.
Ο νέος ενιαίος φόρος, που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος και τον ΦΑΠ, θα έχει κλιμακωτούς συντελεστές, που θα ξεκινούν από 0,1% και θα φτάνουν μέχρι 2%, ανάλογα με την αντικειμενική αξία των ακινήτων και ένα χαμηλό ατομικό αφορολόγητο όριο γύρω στα 100.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία.
Στον νέο φόρο θα υπάγονται ακίνητα που σήμερα απαλλάσσονται, όπως τα αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού κτήματα ακόμη και εκτάσεις με φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο φόρος θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων, χωρίς να εξετάζεται αν ιδιοχρησιμοποιούνται, είναι ηλεκτροδοτούμενα ή αποφέρουν εισόδημα στον κάτοχό τους.
Για παράδειγμα, για κάποιον που έχει στην κατοχή του σπίτι αξίας 300.000 ευρώ και οικόπεδο εκτός σχεδίου 100.000 ευρώ η Εφορία θα υπολογίζει τον φόρο επί της συνολικής αξίας των ακινήτων του, δηλαδή επί των 300.000 ευρώ.
Από τον φόρο θα εξαιρεθούν μόνο η αγροτική γη που ανήκει σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Κώστας Αντωνάκος
 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Η Ελλάδα τίμησε τα 90 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

image317 Η Ελλάδα τίμησε τα 90 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Με εκδηλώσεις μνήμης ολόκληρη η Ελλάδα τίμησε τους χιλιάδες νεκρούς και το 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής οι οποίοι πριν 90 χρόνια υποχρεώθηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους…
Στις εκκλησίες της χώρας εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και τους πρόσφυγες ενώ επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το κέντρο της Αθήνας, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Ειρήνη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εκπρόσωποι των κομμάτων και πλήθος συλλόγων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Έρχεται «λουκέτο» σε 140 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

 Έρχεται «λουκέτο» σε 140 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ
 
Περίπου 140 λιγότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό δελτίο, που θα πάρουν στα χέρια τους τον ερχόμενο Μάρτιο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς με γοργούς ρυθμούς καταρτίζεται το σχέδιο «Αθηνά», που περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και ιδρυμάτων.
Πάντως, παρά τη μείωση των τμημάτων, ο αριθμός των εισακτέων του 2013 – 2014 δεν προβλέπεται να αλλάξει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο σχεδιασμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που προετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα αλλάξει ριζικά τον σημερινό χάρτη.
Στόχος είναι μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο το ένα στα τέσσερα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ να κλείσει, να αλλάξει αντικείμενο ή να συγχωνευθεί.
Τουλάχιστον 7 περιφερειακά πανεπιστήμια και όλα τα ΤΕΙ της περιφέρειας θα υποστούν ριζική αναδιάρθρωση και ορισμένα θα κλείσουν ή θα απορροφηθούν από άλλα.
Από τις ανακατατάξεις αναφέρει το newpost.gr, δεν θα γλιτώσουν ούτε τα κεντρικά ιδρύματα, σε ορισμένα εκ των οποίων νέα τμήματα θα πρέπει να δημιουργηθούν και παλαιά να βάλουν λουκέτα.

troktiko.eu

«Λουκέτο» σε 15 Κέντρα Νεοσυλλέκτων

 «Λουκέτο» σε 15 Κέντρα Νεοσυλλέκτων

Μόνο δέκα από τα συνολικά 25 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σήμερα θα εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κλείσει 15 κέντρα για να εξοικονομήσει 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ προχωρά και στο κλείσιμο 280 στρατοπέδων.
Το νέο σχέδιο που εκπόνησαν οι επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προβλέπει την άμεση κατάργηση των 15 από τα 25 συνολικά Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα.
Τα Κέντρα αυτά θα κλείσουν ως τον Δεκέμβριο του 2012 και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ανάμεσά τους περιλαμβάνονται το Κέντρο της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και στον Σκαραμαγκά.
Τα Κέντρα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν από 1ης Ιανουαρίου 2012 θα είναι διακλαδικά και βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα. Ειδικότερα, το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν:
4 Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο: στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Σπάρτη και το Ναύπλιο 2 Κέντρα στην Αττική: στην Αυλώνα και στη Νέα Πέραμο 1 Κέντρο στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Άρτα 1 Κέντρο στην Δυτική Ελλάδα (Μεσολόγγι) 1 Κέντρο στην Στερεά Ελλάδα (Θήβα) 1 Κέντρο στη Δυτική Μακεδονία. Θα επιλεγεί η Κοζάνη ή η Καστοριά ή τα Γρεβενά ή τα Γιαννιτσά.
troktiko.eu

ΔΕΘ 2009 – ΔΕΘ 2012: Σα να μην πέρασε μια μέρα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Νομίζω ότι πρέπει πλέον ο Γ. Παπανδρέου να αρχίσει να ζητά... δικαιώματα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ίδιες εκφράσεις, ίδιες υποσχέσεις, ίδια συνθήματα. Και κυρίως περιγραφή του «τι», αλλά ποτέ του «πώς».

Λες και όλα γίνονται, αρκεί να τα ανακοινώσουμε.

Έτσι, από την Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμά του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Για σχέδιο εθνικής ανάτασης είχε μιλήσει ο κ. Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο του 2009, επίσης από τη Θεσσαλονίκη.

«Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια», είπε ο κ. Τσίπρας. «Ήρθα για να σας καλέσω να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

Οι αποδείξεις σώζουν! - Αφορολόγητο και φοροαπαλλαγές ... πάνε περίπατο

 
Πως θα μειώσετε τους φόρους με αποδείξεις
- Τι θα γίνει με τις νέες φορολογικές κλίμακες
- Ένας φόρος-φωτιά στα ακίνητα
- Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νέο φορολογικό
Το στοίχημα είναι ένα, αλλά επί τρία χρόνια η κυβέρνηση το βάζει με την τρόικα και το χάνει. Ενδεικτικά οι τροϊκανοί έχουν βάλει όριο αύξησης εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά το ελληνικό κράτος αδυνατεί να το... πιάσει.

Κάπως έτσι την πληρώνουν ... ΟΛΟΙ.

... Και όταν λέμε όλοι εννοούμε απ' τη μια την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και απ' την άλλη την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.

Σενάρια επί σεναρίων πέφτουν στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες. Στόχος είναι περίπου 2 δισ. ευρώ απ' την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και άλλα τόσα απ' τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Το ζήτημα όμως είναι ότι πλέον η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πέσει στο ναδίρ και έτσι αναζητείται η μέση λύση.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν πως η κατάργηση του αφορολόγητου δεν θα αφορά σε συνταξιούχους και μισθωτούς, καθώς γι' αυτούς τα κουκιά είναι μετρημένα ως προς τα έσοδα, αλλά μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Συνδυαστικά μάλιστα και για να επιλέγουν οι φορολογούμενοι να παίρνουν αποδείξεις συμβάλλοντας έτσι στην πάταξη της φοροδιαφυγής συγκεκριμένες αποδείξεις από ευρεία γκάμα επαγγελματιών θα δίνουν έκπτωση-μπόνους στον φορολογούμενο 100% από το φορολογητέο εισόδημα.

Δηλαδή οι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, κομμωτές κλπ ( μια σειρά ύποπτων για φοροδιαφυγή επαγγελματιών) θα προστίθενται στο αφορολόγητο όριο των πολιτών, αντικαθιστώντας έτσι μεγάλο μέρος των φοροαπαλλαγών.

Για παράδειγμα. Εάν ένας μισθωτός έχει αποδείξεις 1.500 ευρώ από οδοντίατρο, άλλα 300 ευρώ για κάποια επισκευή στο σπίτι και 200 ευρώ από κομμωτήριο, μπορεί επί της ουσίας να αυξήσει το αφορολόγητό του στις 7.000 ευρώ.

Όμως, ενώ θα εκπίπτουν οι αποδείξεις από εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, δεν θα ισχύει το ίδιο για τις καθημερινές και μεγάλες δαπάνες των νοικοκυριών όπως αυτές από σούπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και οι αποδείξεις των ΔΕΚΟ και της κινητής τηλεφωνίας.

Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί το αμερικάνικο μοντέλο (έστω και παραλλαγμένο) να μπορεί δηλαδή ο φορολογούμενος να δηλώνει το σύνολο των αποδείξεων που εκπίπτουν 100% και να έχει την αντίστοιχη φοροαπαλλαγή. Το πιο πιθανό είναι ότι θα μπει πλαφόν. Ένα ανώτατο όριο ώστε ... να μη χάνει έσοδα το κράτος από την φορολογία.

Ανοιχτό είναι πάντως το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην καταργηθεί πλήρως, αλλά να πέσει στις 2.000 με 3.000 ευρώ.

Παράλληλα (όχι από φέτος) εξετάζεται η αύξησή του στους συνταξιούχους στις 7.000 με 8.000 ευρώ.

Ανάσα για τα μεσαία, αλλά όχι για τα χαμηλά εισοδήματα θα αποτελέσει η αλλαγή στις κλίμακες φορολόγησης. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρχουν δύο κλίμακες. Μια για μισθωτούς και συνταξιούχους και μια για ελεύθερους επαγγελματίες.

Η φορολογία των επιχειρήσεων που σήμερα κυμαίνεται από 25% ως και 45% ανάλογα των τύπο αναμένεται να γίνει μία και ενιαία για κάθε είδος επιχείρησης.

Φωτιά όμως θα είναι η φορολόγηση των ακινήτων καθώς ο νέος ενιαίος φόρος δεν θα σημάνει καμία μείωση σε σχέση με τους υπάρχοντες φόρους, απλά όλοι οι φόροι θα ενταχθούν σε έναν με ... νέο όνομα.
newsit.gr

Ποιοι ΔΕΝ πάνε στα 67 για σύνταξη


Τα πράγματα είναι απλά όσο και τραγικά για τους ασφαλισμένους μετά το 1993, οι οποίοι αν και δύσκολο θα πρέπει από τώρα να ... φανταστούν πως θα είναι στη δουλειά στα... 67 τους χρόνια.
Ήδη με βάση τον υπάρχοντα νόμο (Λοβέρδου) για όλους τους ασφαλισμένους μετά το 1993 το όριο συνταξιοδότησης έχει πάει στα 67. Απλά ως ... δώρο για τη μη μείωση μισθών οι αλλαγές και για ασφαλισμένους προ του '93 που δεν προλαβαίνουν εντός του 2012 να θεμελιώσουν δικαίωμα οι αλλαγές στα όρια με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας αντί του 2014 και του 2015 σταδιακά θα έρθουν άμεσα από το 2013 και έτσι χιλιάδες θα δουν το όριο να αυξάνεται κατά δύο έτη.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα χρειαστεί να φτάσουν στα 67 για να βγουν σε σύνταξη όμως και αυτοί θα δουν το όριο συνταξιοδότησης να αυξάνεται κατά δύο έτη.

Για τους προ το '83 ασφαλισμένους στον ιδιωτικό που προβλέπεται συνταξιοδότηση στα 58 έτη το όριο αυξάνεται στα 60 έτη.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες για την 35ετία το όριο πάει από τα 60 στα 62 έτη, ενώ στο Δημόσιο με 35ετια δεν αυξάνεται το όριο αλλά τα έτη ασφάλισης στα 37 ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Για τους μετά το '83 ασφαλισμένους το όριο πάει στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί) από τα 58 στα 60 έτη (35ετια), για τους ελεύθερους επαγγελματίες απ' τα 60 στα 62 (35ετια) και για τις γυναίκες που είναι μητέρες ανηλίκων με 5.5000 ημέρες ασφάλισης για μειωμένη σύνταξη το όριο πάει στα 57 και για πλήρη σύνταξη απ' τα 60 στα 62 έτη.

Στο Δημόσιο για όλους με 35ετια το όριο πάει στα 60 απ' τα 58 έτη και για τις μητέρες ανηλίκων με 25ετία απ΄ τα 55 στα 67 έτη.

Για τους λίγους μετά το '93 ασφαλισμένους που μπορούν να βγουν με μειωμένη σύνταξη στα 60 το όριο πάει στα 62, ενώ υποχρεωτικά στα 67 θα συνταξιοδοτούνται όλοι και με μίνιμουμ 20ετία.
newsit.gr

Η 3 αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
ΚΕΡΚΥΡΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0
A.E.K. – ΑΡΗΣ 1-1

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Ο.Φ.Η. 20:30 NS2

Η βαθμολογία μετά από 3 αγώνες

1. Ολυμπιακός 9
2. Ατρόμητος 7
3. ΠΑΟΚ 6
4. Αστέρας Τρίπολης 6
5. Πανιώνιος 6 (2)
6. Πλατανιάς 5
7. Ξάνθη 5
8. Πανθρακικός 3
9. Άρης 2
10. ΟΦΗ 2 (2)
11. Παναθηναϊκός 2
12. ΠΑΣ Γιάννινα 2
13. Βέροια 1
14. Λεβαδειακός 1
15. ΑΕΚ 1
16. Κέρκυρα 1

- Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -2 βαθμούς

Η ελεύθερη πτώση έχει αρχίσει

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου 2012, σελίδα 7 :

Η ελεύθερη πτώση έχει αρχίσει

Είχα γράψει πριν καιρό ότι ο Σεπτέμβριος θα ήταν ένας πολύ δύσκολος μήνας. Όχι γιατί θα αποτελούσε κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά γιατί από την αρχή είχε τεθεί ως ο μήνας – ορόσημο από τις ίδιες τις εξελίξεις. Ήταν ο μήνας της έκθεσης της τρόικας, ο μήνας που θα αποφασίζονταν τα νέα μέτρα, ο μήνας των λογαριασμών, καθώς παραδοσιακά στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουλίου και μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, τα βλέπουμε όλα λίγο πιο αισιόδοξα.

Ο Σεπτέμβριος είθισται να συμβολίζει ενάρξεις, να λειτουργεί τροχιοδεικτικά στο πολιτικό σκηνικό, να είναι ο μήνας που τα νοικοκυριά, αλλά και ο καθένας μας χωριστά, θέτουν τους στόχους της νέας σεζόν. Μοιάζει με την ώρα που οι αθλητές βάζουν τα πόδια τους στο βατήρα και περιμένουν την πιστολιά της εκκίνησης. Είναι ο μήνας που αρχίζουν τα σχολεία, που βγαίνουν μπροστά οι «ξεχασμένοι» λογαριασμοί του καλοκαιριού.

Επίτιμη δημότης Μεσσήνης η Κ. Δημουλά

 

Επίτιμη δημότης Μεσσήνης, περιοχή απ' όπου έλκει την καταγωγή της ανακηρύχθηκε το Σάββατο το βράδυ η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κ. Δημουλά. Παράλληλα ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος σε εφαρμογή σχετικής ομόφωνης απόφασης του δ.σ. Μεσσήνης παρέδωσε στην Κ. Δημουλά το χρυσό κλειδί της πόλης.
Ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την απλότητα, το χιούμορ και το λιτό λόγο της ποιήτριας, στοιχεία που, όπως είπε, διαπίστωσε και κατά τις μεταξύ τους συναντήσεις.
«Είναι εξαιρετική η τιμή που μου κάνατε να είμαι δημότης Μεσσήνης και να μου εμπιστευτείτε το κλειδί της πόλης», απάντησε η Κ. Δημουλά και πρόσθεσε: «Το ήθος μου είναι δικαίωσης στην εμπιστοσύνη σας και μου δίνει ελεύθερη είσοδο στη Μεσσήνη. Επικροτεί ότι έχω σχέση με τη Μεσσήνη, εξ αίματος. Δε θα εξαρτώμαι από τα σαθρά αντικλείδια που μου δίνει η ελπίδα ότι κάθε όνειρο, απογοητευμένο από μένα, φεύγει και με κλειδώνει. Είναι φυλακτό και μου εμφυσά ευλάβεια».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία από την ίδια την Κ. Δημουλά ποιήματά της, αλλά την απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων της από τη σοπράνο Μ. Μαργαρίτη.

«ΟΧΙ» ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ «FOR SALE»


Έντονες αντιδράσεις από τους αιρετούς αλλά και τις τοπικές κοινωνίες προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης, να παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης, έως 50 ή 99 χρόνια, σε ιδιώτες, 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, καθώς, εκτός των άλλων, πολλά από αυτά είναι χαρακτηρισμένα ως αρχαιολογική, Natura ή απαράμιλλου φυσικού κάλλους περιοχές, ενώ άλλα ανήκουν σε ιδιώτες! Μάλιστα, τουλάχιστον ένας από τους αιρετούς με τους οποίους επικοινώνησε η aftodioikisi.gr δηλώνει έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Κοινός συκοφάντης ο Τσίπρας λέει η Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο Τσίπρας να αφήσει τα παραμύθια και τη λάσπη κατά της Χρυσής      Αυγής. Όποιος διαθέτει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μας να το      καταθέσει άμεσα στις Αρχές, ειδάλλως είναι ένας κοινός συκοφάντης.      Η Χρυσή Αυγή δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχε με τον      βομβιστή της Σπάρτης. Ο Σύριζα να ασχοληθεί με τις ανομίες του      οίκου του, τον φονιά οπαδό του στην τράπεζα της Πάρου και τα τέκνα      των στελεχών του που καταδικάζονται για ληστείες ή γλιτώνουν τη      σύλληψη κατόπιν επεμβάσεως βουλευτών.

Αντιδράσεις για την επικείμενη τοποθέτηση Σπηλιόπουλου στο... τιμόνι της ΕΡΓΟΣΕ – "Κόκκινο πανί" για το Διακοπτό

Αρκετές αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας, αλλά και σε πολιτικούς κύκλους, έχει προκαλέσει η αναγγελία ότι για νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ προαλείφεται ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου) και πρώην βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπηλιόπουλος. Έτσι, δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο το Σάββατο υπενθύμιζαν ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός -ο οποίος, αν και συγκαταλέγεται στους πολιτικούς φίλους του κ. Βενιζέλου ήδη πριν εκείνος αναλάβει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε φροντίσει να φυλάξει τα... νώτα του και δεν είχε κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τον Γ. Παπανδρέου- ανέλαβε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ακριβώς την ημέρα που απειλούσε να καταγγείλει την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ευρισκόμενος με το ένα πόδι εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας (μάλιστα, κάποια αθηναϊκά ΜΜΕ είχαν προαναγγείλει κιόλας την αποχώρησή του). Ωστόσο, προς γενική κατάπληξη τότε, αντί να βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βρέθηκε εντός κυβέρνησης!
Όσο για τη μετέπειτα πορεία του, οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν ότι ήδη από τις εκλογές του Μαΐου, οπότε το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε μόλις στη μία έδρα στην Αχαΐα -την οποία κατέλαβε αυτοδικαίως, χωρίς σταυρό, ως πρώην πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου- και ο Κ. Σπηλιόπουλος βρέθηκε πρώτος επιλαχών, δεν σταμάτησε ν' ασκεί πιέσεις, προκειμένου να παραιτηθεί υπέρ του ο τέως πρόεδρος του κόμματος. Όμως, ο Γ. Παπανδρέου δεν εκδήλωσε καμία τέτοια πρόθεση, παρέμεινε στο πόστο του και ο κ. Σπηλιόπουλος παρέμεινε εκτός κοινοβουλευτικού... νυμφώνος.
Ώσπου, όπως όλα δείχνουν, βρέθηκε ο τρόπος να... χρυσωθεί το χάπι. Κι έτσι, ο κ. Σπηλιόπουλος, αντί να κατέβει από το... τρένο του ΠΑΣΟΚ, πιάνει οσονούπω το... τιμόνι της ΕΡΓΟΣΕ, με τις... ευλογίες όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.
«Κόκκινο πανί» για το Διακοπτό

Αλλά και σε τοπικές κοινωνίες προκαλεί αντιδράσεις η ανάθεση τέτοιων καθηκόντων στον κ. Σπηλιόπουλο. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι στο Διακοπτό, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποίηση, για να αποτρέψουν το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της κωμόπολης κι εκατοντάδων κατοίκων της, με την ύψωση τσιμεντένιου τείχους, που διαχωρίζει τον οικισμό στα δύο και στερεί από τη στοιχειώδη επαφή με το φυσικό περιβάλλον τούς ενοίκους πολλών κατοικιών, ο Αιγιώτης πολιτικός θεωρείται από καιρό "κόκκινο πανί".
Κι αυτό διότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το attacktv.gr, σ' αυτόν χρεώνεται σχεδόν αποκλειστικά η εγκατάλειψη της λεγόμενης νότιας χάραξης για το τμήμα Κιάτου-Ροδοδάφνης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής και η επιλογή της σημερινής, η οποία, όπως υποστηρίζουν οι τοπικοί φορείς, και πολύ δαπανηρότερη είναι, αλλά και πάσχει σοβαρά από περιβαλλοντικής πλευράς.
Καμπανάκι κινδύνου
Μάλιστα, στελέχη της Επιτροπής Αγώνα, με τα οποία βρίσκεται σε τακτική επαφή το attacktv.gr, επανειλημμένα έχουν αναφέρει ότι ο τότε -και τώρα- αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, είχε ανεπιφύλακτα χαρακτηρίσει ως έκτρωμα τη λύση που τελικά ακολουθήθηκε κι ότι εκείνος που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για να οδηγηθούμε σ' αυτήν δεν ήταν άλλος από τον τότε βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος την προώθησε με... υπερβάλλοντα ζήλο.
Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο η επίσημη ανακοίνωση της τοποθέτησης του κ. Σπηλιόπουλου σε θέση-κλειδί για την πορεία του συγκεκριμένου έργου να λειτουργήσει σαν καμπανάκι κινδύνου για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι -με την ανύψωση αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν "τείχος του αίσχους", παρομοιάζοντάς το με τo τείχoς του Βερολίνου- κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους, με την πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων, την ανάρτηση μαύρων σημαιών στα σπίτια τους, ακόμη και με κατάληψη του εργοταξίου από γυναικόπαιδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ