Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Σπύρος Ζαφειρόπουλος: από ΣΗΜΕΡΑ παύω να είμαι μέλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Επιστολή παραίτησης
Zafiropoulos Spiros ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ?

Όχι βέβαια. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας
Η αποτυχία είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε εμείς οι ίδιοι πρώτα.
Που θέλω να καταλήξω; Ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους για ότι κακό μας συμβαίνει. Εμείς οι ίδιοι το προκαλούμε. Εμείς κάναμε την επιλογή στο τέλος βγήκε ακατάλληλη. Δεν μας επιβάλλει κανείς τίποτα. Έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον, την ελευθερία, να επιλέγουμε πράγματα, ανθρώπους, καταστάσεις. Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που θα αδικηθούμε. Αλλά αυτό που έμαθα μέσα από τη ζωή μέχρι τώρα, είναι ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ακόμη και μία κακή επιλογή μπορεί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις παραπέρα. Θα φας τα μούτρα σου, θα δεις την πραγματικότητα, και τότε θα έρθει η ώρα που θα θες να την αλλάξεις. Και θα το κάνεις.
Ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και ας κάνουμε αυτοκριτική. Τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή μας. Και πρώτα από όλα οι επιλογές μας. Θα είναι αυτές ακριβώς που μας αξίζουν.
Με αφορμή τα παραπάνω λόγια θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες του δήμου ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ που τα τελευταία 8 χρόνια με στήριξαν στον αυτοδιοικητικό αγώνα για το καλό αυτού του ευλογημένου τόπου.
Ύστερα από σκέψεις μηνών πήρα την απόφαση και από ΣΗΜΕΡΑ παύω να είμαι μέλος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΥΓ. Θέλω από καρδιάς να ευχηθώ στην νέα Δημοτική αρχή στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε να έχει πετυχημένο έργο γιατί οι δημότες μας ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
 
Σπύρος Ζαφειρόπουλος
Δημότης
Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο – Τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

  • 116


Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), εντούτοις οι εμπνευστές του νόμου έχουν προχωρήσει σε τόσο ακραίες χρεώσεις τις οποίες ούτε καν η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να αλλάξει την τελευταία στιγμή. Ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έδωσε εντολή να γίνουν αλλαγές, τα στελέχη του υπουργείου, που βλέπουν πλέον ένα προς ένα τα λάθη του νόμου, ανακάλυψαν, μεταξύ άλλων, το εξής εξωφρενικό: ότι επιβάλλεται φόρος ακόμα και σε ένα οικόπεδο το οποίο έχει αδόμητο τμήμα στην περίπτωση που το κτίσμα έχει ηλικία 99 ετών!

Καλή επιτυχία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης



Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε χθες στο Ξυλόκαστρο, η ορκωμοσία της υπό τον Ηλία Ανδρικόπουλο , της νέας Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , η οποία από σήμερα 1 - 9 -2014 και για μία 5ετία ανέλαβε τις τύχες του Δήμου
 
Παρόντες στην τελετή ήσαν :  ο κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος (βουλευτής Ν. Κορινθίας ) . Ο κ. Σκούρας Δημήτριος (πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης). Ο κ. Κλαδούχος Αντώνιος (πρώην Δήμαρχος  Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης). Ο κ. Δούσκας Δημήτριος (πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης).
Καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι : η κ. Σούκουλη Μαριλένα ο κ. Βυτινιώτης Χαρίλαος ,ο κ. Λέγγας Κων/νος  ο κ. Ψυχογιός Γεώργιος  και πλήθος κόσμου.
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" εύχονται στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο στους αρχηγούς των δημοτικών συνδυασμών κ.κ  Βλάσιο Τσιώτο , Ανδρέα Ζάρρο και Φάνη Μπρακούλια, στους Δημοτικούς Συμβούλους , στους Προέδρους , Εκπροσώπους και Συμβούλους των τοπικών Κοινοτήτων  καλή επιτυχία  στο δύσκολο έργο τους και να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα προβλήματα των πολιτών!

Η Ντόρα έκανε ποδαρικό με... μαντινάδα προβληματισμού

Dora-Bakoyanni

Το ποδαρικό της Ντόρας Μπακογιάννη στον Σεπτέμβριο έγινε με… μαντινάδα προβληματισμού από την πρώην Υπουργό Εξωτερικών, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στην Κάτια Μακρή, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”, ασκώντας κριτική για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τις ξενοφοβικές σκέψεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε τα εξής:
Άνθρωποι που εκφράζουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές σκέψεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία.
Στον κατάλληλο χρόνο πρέπει να συζητηθεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζητούμενο σήμερα είναι η διαπραγμάτευση.
Δεν μπορεί η επιχείρηση που κρατήθηκε όρθια στην κρίση να πληρώνει 8% τόκο σε δάνεια
Έχουμε φθάσει στο σημείο μια βασική αγορά, όπως αυτή των ακινήτων, να την εξοντώσουμε πλήρως.
Ο ΕΝΦΙΑ όπως εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή, είναι βαθύτατα αντιαναπτυξιακός”.

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ, Πολιούχου του Λουτρακίου

http://www.loutraki-agioitheodoroi.gr/sites/default/files/8335-2831953-1340047960.jpg


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                             Λουτράκι 01/09/2014
                          ΔΗΜΟΣ                                                                                        Αρ. Πρωτ.  18722
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ– ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                                   
        ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ιάσονος & Εθν. Αντίστασης

Λουτράκι, Τ.Κ. 20300

ΤΗΛ:  2744360112/113                                      

FAX:  2744067978                                         
                                   

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον Εσπερινό και την Περιφορά της Ιερής Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ, Πολιούχου του Λουτρακίου, με την ευκαιρία της θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

                                    19:30               Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
20:10               Προσέλευση Επισήμων (συμβολή των
       ΚΥΡΙΑΚΗ                                             οδών Oδ. Ανδρούτσου και Δ. Σολωμού)
7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ                        20:20               Είσοδος Επισήμων στον Ιερό Ναό
20:30               Έξοδος εκ του Ιερού Ναού, Λιτάνευση Ιερής Εικόνας




       ΔΕΥΤΕΡΑ                   7:30-10:30       Όρθρος και Αρχιερατική Θεία
8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ                                                Λειτουργία


 Ο Δήμαρχος



Γεώργιος Αλκ.Γκιώνης

Κώστας Κόλλιας: «Καμία ανησυχία για τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου»



Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ανδρικόπουλο είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Αναφορικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το τελευταίο διάστημα οι δημότες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αλλά και οι κάτοικοι όλης της Κορινθίας, ανησυχούν ιδιαιτέρως σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, καθώς φήμες θέλουν ο νέος χώρος υγειονομικής ταφής να υποδέχεται απορρίμματα από άλλους δήμους της Πελοποννήσου.
Πριν αναλάβω οποιαδήποτε πρωτοβουλία, θεώρησα σκόπιμο να επικοινωνήσω με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ανδρικόπουλο, ο οποίος με ενημέρωσε για το θέμα και τα αποτελέσματα του σχετικού δημοτικού συμβουλίου. Μου εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου για απορρίμματα περιοχών εκτός Κορινθίας και ζήτησε τη συνδρομή μου, καθώς και τη συμπαράταξη όλων των δυνάμεων και των φορέων της Κορινθίας, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Για το σκοπό αυτό, ζήτησα προσωπικά ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Τατούλη. Σε συζήτηση που είχαμε στο περιθώριο της ορκωμοσίας της Περιφερειακής Αρχής, του επεσήμανα ότι τυχόν χρήση του ΧΥΤΑ από άλλους Δήμους της Πελοποννήσου εκτός Κορινθίας, αντιβαίνει στις προδιαγραφές του έργου, τους περιβαλλοντικούς όρους και τις εγκεκριμένες μελέτες. Τυχόν χρήση από άλλους Δήμους θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και να αφορά αποκλειστικά όμορες περιοχές εντός Νομού Κορινθίας.
Ο κ. Τατούλης διέψευσε  κατηγορηματικά τη φημολογία και με διαβεβαίωσε ότι ο νέος ΧΥΤΑ δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από άλλους Δήμους της Πελοποννήσου. Θεωρώ ότι, με βάση τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη, οι δημότες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δεν έχουν λόγο ανησυχίας. Το έργο έλαβε έγκριση με σκοπό να δέχεται συγκεκριμένη ποσότητα απορριμμάτων από τους πρώην Δήμους Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης και Φενεού και, εάν και εφόσον συμφωνηθεί διαδημοτικά, και από άλλους Δήμους, πάντα εντός Κορινθίας.
Βεβαίως, προϋπόθεση για κάθε χρήση, είναι η τήρηση των όρων αδειοδότησης του έργου, των περιβαλλοντικών όρων και των προδιαγραφών, ο σεβασμός της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του τοπικού περιβάλλοντος. Την τήρηση αυτών ακριβώς των όρων οφείλουμε να περιφρουρήσουμε όλοι οι φορείς της Κορινθίας. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διαθέτει περιοχές ιδιαίτερου κάλους, με φυσικές ομορφιές τόσο στην παραλιακή ζώνη, όσο και στα ορεινά και, βεβαίως, με αυξημένη τουριστική κίνηση καθ’όλο το έτος. Ο ΧΥΤΑ είναι ένα πρωτοποριακό έργο πνοής που σκοπό έχει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι επομένως πέρα και έξω από κάθε λογική οποιαδήποτε χρήση θα ακύρωνε αυτό το σκοπό.
Έπειτα και από τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη, είμαι πεπεισμένος ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Η φημολογία θεωρώ ότι προέρχεται από άλλους Δήμους, γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και δεν αφορά την Κορινθία. Επειδή ωστόσο πολύς λόγος γίνεται για το ποιος έχει την αρμοδιότητα και το δικαίωμα να αποφασίσει πώς θα λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, θέλω να τονίσω ότι ο ΧΥΤΑ στο Ξυλόκαστρο έγινε και λειτουργεί επειδή οι κάτοικοι το επιθυμούν και το επιτρέπουν, αντιλαμβανόμενοι και τις τοπικές ανάγκες και τις υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πολίτες και η Δημοτική Αρχή διεκδίκησαν και αποδέχθηκαν συγκεκριμένους όρους. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι να αποφασίσουν πώς θα αξιοποιήσουν τον ΧΥΤΑ με τον καλύτερο τρόπο για τη ζωή και την ευημερία και του Δήμου και των δημοτών, και όλοι μας οφείλουμε να συνδράμουμε και να σεβαστούμε τις αποφάσεις τους.»

Βασίλης Νανόπουλος - Θα εργαστούμε για το καλό όλων των Κορινθίων , βάζοντας ψηλά τον πήχη του διαλόγου στο δημοτικό συμβούλιο



Εμφάνιση vassilis1.jpgΣεβόμενοι τους νόμους και τους θεσμούς, τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες  με την ανακήρυξη του πρωτοδικείου Κορίνθου , δώσαμε χθες  Κυριακή 31.8.14 τον προβλεπόμενο  όρκο.
Όπως έχουμε προαναγγείλει δεν αποδεχόμαστε ότι  το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών  την ημέρα των εκλογών αντιστοιχεί στην επιλογή του εκλογικού σώματος  και θα προσφύγουμε  στο αρμόδιο  Δικαστήριο-  εκλογοδικείο  , με την έκδοση της απόφασης του οποίου  ευελπιστούμε ότι θα δικαιωθούμε αναδεικνυόμενοι Δημοτική Αρχή. Η καθυστέρηση της προσφυγής μας οφείλεται στην αντίστοιχη καθυστέρηση ανακήρυξης από το πρωτοδικείο Κορίνθου η οποία έπρεπε να προηγηθεί  .
Μέχρι  την έκδοση της δικαστικής απόφασης θα τιμήσουμε από τη θέση της αντιπολίτευσης  το θεσμό της αυτοδιοίκησης . Θα τιμήσουμε  την αγάπη και  εμπιστοσύνη όσων μας στήριξαν με την ψήφο τους   .Για άλλη μια φορά τους ευχαριστούμε θερμά και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τους κάνουμε υπερήφανους για τον αγώνα που έδωσαν μαζί μας  .
Θα εργαστούμε για το καλό όλων των Κορινθίων ,  βάζοντας ψηλά τον πήχη του διαλόγου στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που αντιμετωπίζει ο δήμος  μας  .
Βασίλης Νανόπουλος -  συμμαχία πολιτών
Κόρινθος 1.9.14.

Καρατζαφέρης: Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έρθει ο Τσίπρας

Giorgos-Karatzaferis-Makis-Voridis

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε με… τρόμο στην προοπτική έλευσης του Αλέξη Τσίπρα μετά από μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, και έθεσε εκ νέου όρους για την προοπτική επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″, ο Γιώργος Καρατζαφέρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 120 βουλευτές ώστε να προκαλέσει εκλογές για τον ΠτΔ.
Εγώ φωνάζω και λέω να αλλάξουν πολιτική, αν την αποφασίσουν εγω είμαι παρών σαν κόμμα σε αυτή την αλλαγή.
Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ’ το να έρθει ο Τσίπρας”.

ysterografa.gr

Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο Κουκοδήμος. “Δεν υπάρχει σκιά ή ρήξη στις σχέσεις μου με τον Λοβέρδο”

Kostas-Koukodimos
Την παραίτησή του από μέλος του κυβερνητικού σχήματος υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Κουκοδήμος, με επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή παραίτησης του τέως, πλέον, υφυπουργού Παιδείας, έχει ως εξής:
Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στηρίζω ως βουλευτής της παράταξης της Ν.Δ το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό «στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας”.
Μιλώντας αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm” και την εκπομπή των Μπάμπη Παπαναγιώτου και Αιμίλιου Περδικάρη, ο Κώστας Κουκοδήμος δήλωσε τα εξής:
«Για καθαρά προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρω και στην ανακοίνωσή μου, πήγα σήμερα το πρωί και υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό.
Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο.
Είναι καθαρά – και θέλω να το σεβαστείτε αυτό – προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι.
Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας.
Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ».

Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε την αιφνιδιαστική απόφαση του Κώστα Κουκοδήμου να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.
“O Kώστας Κουκοδήμος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού.
Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: «Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό».
Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων”, έγραψε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

Η υπομονή του Γιώργου (με τον Βενιζέλο) τελειώνει...

Evangelos-Venizelos-George-Papandreou11

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη σημερινή εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να αποτελέσει ακόμη μια… ένδειξη της διάθεσης του πρώην πρωθυπουργού και τέως προέδρου του Κινήματος να έχει ουσιαστικό και ενεργό μέλλον στις εξελίξεις που έρχονται, στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Προσεκτικοί πολιτικοί παρατητητές επισημαίνουν ότι η… υπομονή του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στον διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εξαντλείται, καθώς ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου είναι υπέρμαχος της ανάγκης να επιστρέψει το Κίνημα στις ρίζες του, και να ανακτήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που το διέκρινε επί πολλές δεκαετίες, με κοινωνικές ομάδες που σήμερα το έχουν εγκαταλείψει και έχουν στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου έχουν συσπειρωθεί όλοι οι επικριτές και αμφισβητίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, εκείνοι που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αλλάξει άμεσα ρότα, διαφορετικά θα αποτελέσει… παρελθόν για την Ιστορία αλλά και το μέλλον.

ysterografa.gr

Ποιες ημερομηνίες «παίζουν» για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο

12, 19 και 26 Οκτωβρίου. Αυτές οι ημερομηνίες συζητιούνται στο παρασκήνιο ως οι πιθανότερες για την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αν τα πράγματα πάνε άσχημα στις πρώτες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών. Παρόλο που η κυβέρνηση επιδιώκει εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, επενδύοντας στην υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη, η στάση της Τρόικας θεωρείται καθοριστική για τη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων. Γιατί αν οι δανειστές δεν αποδεχθούν το -άτυπο ακόμη- αίτημα της ελληνικής πλευράς να αναβληθούν όλα τα επώδυνα μέτρα (ασφαλιστικό, εργασιακά και απολύσεις στο Δημόσιο) για το 2015 ή και να ματαιωθούν αν αυτό καταστεί εφικτό, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Επίσης, αν δεν ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την απομείωση του χρέους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουν τρόπο να συγκρατήσουν τους βουλευτές τους και να δημιουργήσουμε μια εικόνα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Εξάλλου, το πολιτικό κόστος από τον ΕΝΦΙΑ, όπως όλα δείχνουν, είναι ήδη βαρύ και αν δεν γίνει κάτι για να αλλάξει άμεσα η ατμόσφαιρα, τότε οι δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου θα αποτυπώσουν μια κατάσταση αποδρομής για την κυβέρνηση που θα λειτουργήσει διαλυτικά για τα συγκυβερνώντα κόμματα. Ετσι, κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν μονόδρομος – είτε το θέλει είτε όχι το Μέγαρο Μαξίμου.

aftodioikisi.gr

Πρετεντέρης: Οι πρόωρες εκλογές θα προκαλέσουν εθνικό διχασμό

Giannis-Pretenteris
Την άποψη ότι μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα προκαλέσει εθνικό διχασμό στην Ελλάδα, διατυπώνει ο Γιάννης Πρετεντέρης με άρθρο του στα “Νέα”, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη, οι μόνοι οι οποίοι επιδιώκουν πρόωρες εκλογές είναι “οι ανεγκέφαλοι και οι τυχοδιώκτες”, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση που κράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009, απέναντι στην τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολιάζει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αβέβαιο, και υπονοεί ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί νικητής από τις κάλπες, αλλά ούτε και ότι θα μπορεί να συμμετάσχει μετεκλογικά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, στην περίπτωση που έχει καταργηθεί νωρίτερα το μπόνους των 50 εδρών, που προσφέρει στο πρώτο κόμμα ο εκλογικός νόμος.
“Μια εκβιαστική προσφυγή στις κάλπες θα οδηγήσει τη χώρα σε βαθύτατο διχασμό, ο οποίος δεν θα γεφυρωθεί το βράδυ των εκλογών”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Γιάννη Πρετεντέρη στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα”.

ysterofrafa.gr

Το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών παίρνει (πιθανότατα) ο Αβραμόπουλος

Dimitris-Avramopoulos

Το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών θα δοθεί πιθανότατα στην Ελλάδα, δια του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως σημειώνει με νόημα ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.
Σύμφωνα με την έγκυρη στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, το χαρτοφυλάκιο του Έλληνα Επιτρόπου θα αποδειχθεί πιθανότατα… τζίφος, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι εκκρεμούν ακόμη οι τοποθετήσεις Επιτρόπων από αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ότι ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιθυμεί να προωθήσει γυναίκες για τα πιο σημαντικά πόστα.
Το ρεπορτάζ του “Μικροπολιτικού” αναφέρει ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου “παίζει” ακόμη για τα χαρτοφυλάκια της Μετανάστευσης, της Απασχόλησης και των Μεταφορών. Μόνο που το τελευταίο φαντάζει ως το πιο ρεαλιστικό, από τη στιγμή που στον τομέα της Μετανάστευσης η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δείχνει να αλλάζει, ενώ και η Απασχόληση… “καίει”, στο πλαίσιο της πρόθεσης της Γαλλίας να καταργήσει το 35ωρο.

Χάκερ διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες της Jennifer Lawrence… και άλλων

Jennifer-Lawrence

Ένας χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού Jennifer Lawrence και άλλων αστέρων του Hollywood, και τις δημοσίευσε σε ιστοσελίδα, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.
Εκπρόσωπος της Jennifer Lawrence επιβεβαίωσε ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές, και δημοσιοποίησε την οργή της νεαρής ηθοποιού, ενώ προειδοποίησε ότι έχουν ήδη ληφθεί τα αναγκαία μέτρα, για όσους επιχειρήσουν να τις αναπαράγουν.
Εκτός από τη Jennifer Lawrence στη λίστα των… θυμάτων του χάκερ φέρονται να βρίσκονται ακόμη οι Ariana Grande, Kirsten Dunst, Victoria Justice, Teresa Palmer, Krysten Ritter, Kate Upton, Kim Kardashian, Rihanna, Mary Kate Olsen, Kate Bosworth.
Η Victoria Justice πάντως επέλεξε τον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, για να ξεκαθαρίσει ότι οι δικές της φωτογραφίες που διέρρευσαν είναι πλαστές, ενώ και ο εκπρόσωπος της Ariana Grande διέψευσε επίσης την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

υστερογραφα

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Βγήκαν οι οριστικοί πίνακες από την ΕΕΤΑΑ – Μέχρι πότε θα γίνουν οι εγγραφές

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τους οριστικούς πίνακες που αφορούν την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.
Προηγήθηκε η εξέταση των ενστάσεων εντός της εβδομάδας. Όπως σημειώνει η ΕΕΤΑΑ, οι εντολές τοποθέτησης των ωφελούμενων, θα είναι διαθέσιμες για τις δομές, στο site της εταιρείας (eetaa.gr) από σήμερα, 31/8/2014.
«Οι ωφελούμενες / ωφελούμενοι θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 10/9/2014», ενημερώνει σχετική ανακοίνωση.

*Οι ωφελούμενες / ωφελούμενοι εμφανίζονται κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης ανά Νομό και κατά αλφαβητική σειρά ανά Δήμο

Δείτε τους πίνακες στο δήμο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ) ΑΝΑ ΔΟΜΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ(ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ) 

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Όσα δεν «έπιασαν» οι κάμερες από την ορκωμοσία Μώραλη: Η «μπαρουτιασμένη» ατμόσφαιρα, τα σταυρωμένα χέρια του Μιχαλολιάκου, το «ερυθρόλευκο» team και ο… Εθνικάρας!

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο «στολίδι» της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Από νωρίς το πρωί η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, είχε κατακλυστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ. Οπαδοί της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας συνθήματα από το μπαλκόνι του κτηρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της, στην οδό Καραΐσκου, προσπάθησαν να πυροδοτήσουν το κλίμα.
Τα συνθήματά τους στοχοποιούσαν την κυβέρνηση και τους δημοσιογράφους… Λίγο πιο κάτω, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σήκωναν πανό κατα του φασισμού. Η ουρά έξω από το Δημοτικό Θέατρο ήταν μεγάλη. Ακόμη και εάν είχες πρόσκληση, έπρεπε να περάσεις από 3 επίπεδα ασφαλείας, ενώ, ακόμα και αν κατάφερνες να διεισδύσεις στο χώρο, απαγορευόταν να περπατάς ανεξέλεγκτα στους διαδρόμους. Η προσωπική ασφάλεια Μαρινάκη – Κόκκαλη ήταν πανταχού παρούσα…

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν θέλω να γίνω υπουργός!


Stavros-Theodorakis-PotamiΠεριοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το Ποτάμι στη Σκάλα Καλλονής.
Από τις δηλώσεις του ξεχωρίζουν οι θέσεις του για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία του Ποταμιού με κάποιο άλλο κόμμα, ενώ σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θέλει να γίνει υπουργός απάντησε αρνητικά.
«Δεν θέλω να γίνω υπουργός, το Ποτάμι δεν δημιουργήθηκε για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με πέντε-έξι υπουργούς και με στόχο να δημιουργήσει μέσω αυτών πελατειακές σχέσεις», δήλωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:
«Το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με ακροδεξιό υπουργό, αλλά ούτε και σε κυβέρνηση με υπουργό κάποιον που θα εκπροσωπεί ένα χώρο που είναι εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας αλλά και της έννοιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ysterografa.gr

Το σπίτι που μεγάλωσε ο Χίτλερ γίνεται Μουσείο για το Ολοκαύτωμα!

hitler
Το σπίτι στο Μπρανάου της Αυστρίας, στο οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Αδόλφος Χίτλερ, αναμένεται να γίνει Μουσείο για το Ολοκαύτωμα.
Συγκεκριμένα, θα είναι Μουσείο στο οποίο θα φιλοξενούνται ντοκουμέντα, τα οποία αποδεικνύουν τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Ναζί.
Το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χίτλερ αγοράστηκε από μία ηλικιωμένη γυναίκα το 1972 από την αυστριακή κυβέρνηση.
Το Μουσείο θα ονομάζεται “Το Σπίτι της Ευθύνης

Η ευρωζώνη σε «αγχόνη» λιτότητας

Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
 
Η Ευρωζώνη, εμφανώς εγκλωβισμένη σε μια περίοδο συρρίκνωσης της οικονομίας της, αρχίζει να αισθάνεται πια ένα σύνδρομο για το οποίο έχει προειδοποιηθεί, δυστυχώς χωρίς υπεύθυνη αντίδραση από την πλευρά της, εδώ κι έξη τουλάχιστον χρόνια, και πάντως ήδη από την «επίσημη» έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τον Σεπτέμβριο του 2008: Το σύνδρομο της οικονομικής «ασφυξίας» από την μακροχρόνια έκθεσή της στην «αγχόνη» μιας πολιτικής αυστηρής λιτότητας, τις αρνητικές επιπτώσεις της οποίας επιτείνει ο «αναιμικός» χρηματοπιστωτικός και, κυρίως, νομισματικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στον κυκεώνα της χρεοκοπίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τέλος δεν έχουν τα βάσανα της Αργεντινής – αν και μετά την πρόσφατη νέα χρεοκοπία της, αυτά μοιάζει να εξελίσσονται μέσα στην απόλυτη σιωπή.
Τέτοια εκκωφαντική σιωπή, που, στο τέλος, μάλλον θα (ξανα)θριαμβολογήσουν αυτοί που από την πρώτη μέρα υποστήριξαν πως δεν είναι δα και σπουδαίο πράγμα η χρεοκοπία, αρκεί να υψώνεις το… εθνικά υπερήφανο ανάστημά σου – κι’ ας βυθίζεται στη δυστυχία ο λαός σου και στο χάος η χώρα σου.
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ.
Εναντίον της Αργεντινής συνασπίζονται τώρα όχι μόνο οι κερδοσκόποι, αλλά και αυτοί που δέχθηκαν να μπουν στην αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά δεν μπορούν να αρχίσουν να εισπράττουν τα δανεικά λόγω του μπλοκαρίσματος από το αμερικανικό δικαστήριο.
Οι πιέσεις είναι αφόρητες, όλοι συνασπίζονται σε μικρές και μεγάλες ομάδες και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο γύρο δικαστικών διενέξεων, αλλά και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της στο εξωτερικό.
Όλα αυτά φυσικό ήταν να προκαλέσουν και νέες σπασμωδικές ενέργειες από την πλευρά του Μπουένος Άιρες, που, στις 27 Αυγούστου, αποφάσισε να προχωρήσει σε αντίποινα σε βάρος της τράπεζας Bank of New York Mellon εξαιτίας της άρνησής της να πληρώσει τους κατόχους των αναδιαρθρωμένων ομολόγων της, συμμορφούμενη με την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.
Τo Μπουένος Άιρες ανακάλεσε την άδεια για τραπεζικές συναλλαγές στην Αργεντινή που είχαν δύο στελέχη της Bank of New York Mellon, εναντίον της οποίας είχε νωρίτερα καταφύγει στα δικαστήρια ομάδα επενδυτών που
έχει στην κατοχή της ομόλογα συνολικής αξίας 1,3 δις δολαρίων ή το 11% των αναδιαρθρωμένων ομολόγων της Αργεντινής, εκπεφρασμένο σε ευρώ.
Μπροστά στο αδιέξοδο και καθώς έχει βρεθεί σε Συμπληγάδες ανάμεσα στη δικαστική απόφαση και στο δικαίωμα των επενδυτών να λάβουν τα χρήματά τους, η αμερικανική τράπεζα έχει σκεφθεί να παραιτηθεί από θεματοφύλακας των ομολόγων της Αργεντινής, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση αν δεν είναι σε θέση να βρει αντικαταστάτη της.
Με τη διαφορά ότι καμία άλλη τράπεζα δεν έχει προσφερθεί έως σήμερα να αναλάβει τον ρόλο του θεματοφύλακα για το υπό διαμάχη χρέος της Αργεντινής.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής ζήτησε από τη BNY Mellon και τη Citibank – που είναι επίσης θεματοφύλακας για ορισμένα ομόλογα της χώρας – να μεταβιβάσουν στους ομολογιούχους τις πληρωμές που έκανε η Αργεντινή, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή υπάρχει η υπέρ των κερδοσκόπων δικαστική απόφαση.
Μύλος! Και αυτή, όπως φαίνεται είναι μόνο η (νέα) αρχή, καθώς αναμένεται βροχή αγωγών και νομικών διαμαχών, αλλά και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων της χώρας στο εξωτερικό – μια απόπειρα γίνεται ήδη στη Νεβάδα.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι στο παιχνίδι μπήκε και ο Τζορτζ Σόρος που, σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ, εμφανίζεται ως βασικός αντίπαλος του κερδοσκόπου Πολ Σίνγκερ.
Ο Σόρος ανήκει στην ομάδα των επενδυτών που κατέθεσε αγωγή κατά της τράπεζας που διαχειρίζεται τα ομόλογα της Αργεντινής.
Αυτά, για όσους υποστηρίζουν πως μπορεί να χρωστάς και όχι μόνο να μην πληρώνεις, αλλά και να θεωρείς πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση…

elZoni.gr

Το κρυφό σχέδιο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Νικολόπουλο Πρωθυπουργό

kammenos-nikolopoulos-agkalia
Μετά τις «διαρροές» MEGA-στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι έτοιμοι να συγκυβερνήσουν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, προκειμένου να (ξανα)σωθεί ο τόπος, έχουν φουντώσει τα σενάρια και για το όνομα του Πρωθυπουργού που θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.
 Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται ονόματα κοινής αποδοχής και από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.
 Έπαιξε το όνομα του Γλέζου, αλλά έχει βολευτεί στις Βρυξέλλες και δεν το κουνάει με τίποτα.
 Έπαιξε το όνομα της Δούρου αλλά πρέπει να καθαρίσει την Περιφέρεια Αττικής από την προεκλογική αφισορύπανση (που η ίδια προκάλεσε) . Έπαιξε το όνομα του Τέρενς, αλλά δεν βγάζει με τίποτα το κόκκινο μπλουζάκι.
Έπαιξαν πολλά και εκτός των δύο κομμάτων και τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή στο όνομα του Νίκου Νικολόπουλου. Ναι του γνωστού και πλέον με το παρατσούκλι: «κυνηγός των απανταχού GAY».
 Ο Πατρινός πολιτικός φαίνεται να πληροί τις κοινές προδιαγραφές: Των ΑΝΕΛ: Του αρέσει να αγκαλιάζει τον Πάνο Καμμένο, έχει ΠΑΝΤΑ το μίζερο look του πιστού της κατακόμβης σε διωγμό, και ως πρόεδρος του Χριστινοδημοκρατικού κόμματος, μπορεί να επιβάλλει την αναπαραγωγή μόνο των Χριστιανών (που είναι οικογενειάρχες) για να καταπολεμήσει πληθυσμιακά το Ισλάμ και τους GAY.
Του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι γραφικός και ακραίος. Κάθε μέρα λέει και άλλα, ανάλογα σε ποιο κόμμα βρίσκεται (βλ. Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ).
 Είναι ο απόλυτος ρατσιστής και έτσι μπορεί να είναι το άλλοθι για να μην γίνει τελικά το σύμφωνο συμβίωσης (άρρεν-άρρεν, θήλυ-θήλυ ή και συνδυασμούς των δύο σε σχήματα των τριών), κάτι που δεν επιθυμεί και η συντηρητική πλευρά ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ομοφυλόφιλους ψηφοφόρους, ιδίως οι βουλευτές της επαρχίας.
Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν πως η πρόταση έχει γίνει στον Πρόεδρο Νίκο Νικολόπουλο, αλλά ο ίδιος δέχεται υπό ένα όρο, να μπορεί να υπογράφει το δημόσιο κάψιμο ή το παλούκωμα όσων δεν βρίσκονται στο Χριστιανικό εκκλησιαστικό νόμο, έτσι όπως θα τον περιγράψει αυτός ως πρωθυπουργός, κάτι σαν Νικολοπούλεια Σαρία.
Λέγεται πως τελικά θα υποχωρήσει, γιατί έχει το βλέμμα πάντα σε ένα ανώτερο Ευρωπαϊκό ή και Παγκόσμιο Χριστιανοδημοκρατικό ρόλο, και θα δεχθεί (έτσι) απλά να μαστιγώνει (ο ίδιος) στα υπόγεια του Μαξίμου, ..τους αλλόθρησκους, τους μετανάστες και τους GAY..
Υ.Γ. Τι είναι ποιο σουρεάλ να έχεις τον Νικολόπουλο Πρωθυπουργό ή τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση; Να προσέχει ο Σαμαράς γιατί με τις ΕΝΦΙΑλτικές του γκάφες σε αυτά τα ...σουρεάλ, μαθηματικά μας παραδίδει..

Γρηγόρης Σταματιάδης
 www.tokentro.gr



Και επίσημα στον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου

mitro 
 Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Κώστας Μήτρογλου - Η Φούλαμ ανακοίνωσε το δανεισμό του διεθνούς επιθετικού στους πρωταθλητές Ελλάδας μέχρι τον Ιούνιο του 2015
Την επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε και επίσημα η Φούλαμ! Η λονδρέζικη ομάδα ανακοίνωσε το δανεισμό του διεθνούς επιθετικού μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής (31/8) στην Ελλάδα, είχε μεταγραφεί στη Φούλαμ τον περασμένο Ιανουάριο από τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τον Φέλιξ Μάγκατ για μία θέση στους «κότατζερς».

Έτσι, η ομάδα του Λονδίνου, η οποία την περσινή σεζόν υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ και φέτος συμμετέχει στη Championship ήθελε να αποδεσμεύσει τον «Μητρογκόλ», με τον Ολυμπιακό να της κάνει την καλύτερη πρόταση!

«Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός επιστρέφει στην πρώην ομάδα του, με τη Φούλαμ να τον έχει αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2014. Οι τραυματισμοί του περιόρισαν τις συμμετοχές στην ομάδα του Λονδίνου, με τον 26χρονο να μετρά μόλις τρεις.

Κατά την προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό, ο Μήτρογλου κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδας. Η Φούλαμ του εύχεται καλή τύχη για το υπόλοιπο της σεζόν», ανάφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Φούλαμ.

«Κόλαση»... παράδεισος στις καθυστερήσεις! ΠΑΟ - ΠΑΝΩΝΙΟΣ 2-1

Μαχητής... στις καθυστερήσεις! Τεράστια ανατροπή για Παναθηναϊκό

Το να ξεκινήσουμε γράφοντας ότι «αυτό είναι το ποδόσφαιρο» ίσως είναι κοινότυπο. Αλλά δεν γίνεται να το... αποφύγουμε. Άλλωστε μιλάμε για ένα ματς, στο οποίο σημειώθηκαν τρία γκολ από το 85' και μετά με τον Πανιώνιο να παίρνει τότε το προβάδισμα στην κεκλεισμένων των θυρών Λεωφόρο, αλλά τον Παναθηναϊκό ν' αντιδρά στις καθυστερήσεις και μέσα σ' ένα τρίλεπτο όχι μόνο να σώζει τον... πόντο, αλλά να πετυχαίνει την απόλυτη ανατροπή με γκολ των Ατζαγκούν (91') και Πέτριτς (94').

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν από την... κόλαση στον παράδεισο μέσα σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών και δεν πλήρωσαν χάρις σε αυτό το μαγικό φινάλε το... άχρωμο πρώτο ημίχρονο αλλά και τις τέσσερις χαμένες ευκαιρίες του δευτέρου μέρους, ειδικά μετά το 60' όταν και φάνηκε να αφυπνίζονται για περίπου 15'.΄
Σίγουρα, βέβαια, ο Γιάννης Αναστασίου θα είναι προβληματισμένος αφενός για το «πεταμένο» πρώτο μέρος κόντρα σ' έναν προσεκτικό και αξιόμαχο Πανιώνιο, αλλά και στην αδυναμία στην εκτέλεση που... απέδειξε ότι η απουσία του τραυματία Μάρκους Μπεργκ είναι πρόβλημα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (82' Μπούι), Νάνο, Λαγός, Σίλντενφελντ, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Ντίνας (54' Καρέλης), Κλωναρίδης (76' Ατζαγκούν), Πέτριτς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Τασουλής, Χατζηισαΐας, Παντίδος, Μπούζας (83' Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Κολοβός (Φούντας), Σιώπης (68' Γκίνη), Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.

Ρόλε... ανατροπής για τον Αστέρα

Ρόλαρε με Ρόλε ο Αστέρας (pics)

Ο Αστέρας με δύο γκολ του Μάρτιν Ρόλε (23', 66' ) πέτυχε την ανατροπή επί του Λεβαδειακού στην Τρίπολη με 2-1, για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός είχε αιφνιδιάσει με τον Κονέ στο 1', με τον σκόρερ να αποβάλλεται στο 89'.

Η επιστροφή του Αστέρα στην ελληνική πραγματικότητα, μετά την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Europa League, άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις.
Ο Λεβαδειακός με κεφαλιά του Κονέ, 24'' μετά το πρώτο σφύριγμα του Σπάθα, πέτυχε τον αιφνιδιασμό στην Τρίπολη,1-0, με τον Αστέρα να κυνηγά από την αρχή.

Ο τεχνικός του Αστέρα Στάικος Βεργέτης μετά τα πρώτα 10 λεπτά άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν. Με κύριο άξονα τον Χερόνιμο Μπαράλες, που έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες στην περιοχή του Λεβαδειακού, οι γηπεδούχοι στρίμωξαν τους φιλοξενούμενους.
Αρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες κι ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή ημέρα τον Μάρτιν Ρόλε. Ο 29χρονος μέσος βρέθηκε στο σωστό σημείο στο 23' και μετά το γύρισμα του Μπαράλες με κεφαλιά έκανε το 1-1, διώχνοντας το… μισό άγχος από τους συμπαίκτες του.
Ο Αστέρας, που απλά αμυνόταν, πίεσε για το 2-1 πριν από την ανάπαυλα, είχε δοκάρι σε κοντινή λόμπα του Μπαράλες στο 36' και τελικά πέτυχε την ανατροπή 30 αγωνιστικά λεπτά αργότερα.
Ο Πάρα Φακούντο γύρισε την μπάλα στον Ρόλε στο 66', κι αυτός με δυνατό ευθύβολο δεξί σουτ έγραψε το τελικό 2-1.
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει την έκταση της νίκης τους, με κορυφαία στιγμή τη φωτοβολίδα του Ουσέρο από τα 20μ, στο 74' που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Ο Λεβαδειακός, παρά το πλεονέκτημα του γκολ στο πρώτο λεπτό, δεν άρεσε. Δεν μπόρεσε να βρει σωστές κινήσεις και να χτυπήσει στην αντεπίθεση και τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, με τον Κονέ να αντικρίζει στο 89' τη 2η κίτρινη κάρτα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μάσα (70' Μουνάφο), Μπακασέτας (58' Πάρα Φακούντο), Ρόλε, Μπαράλες (83' Φερνάντεζ).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Βούκτσεβιτς, Πρόγιτς, Κώτσιος, Τομάς (71' Γιακουμάκης), Πίντερ, Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ (46' Μάντζιος), Κονέ, Νικολακάκης (42' Γεωργιάδης), Ορτέγκα.