Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ρόλε... ανατροπής για τον Αστέρα

Ρόλαρε με Ρόλε ο Αστέρας (pics)

Ο Αστέρας με δύο γκολ του Μάρτιν Ρόλε (23', 66' ) πέτυχε την ανατροπή επί του Λεβαδειακού στην Τρίπολη με 2-1, για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός είχε αιφνιδιάσει με τον Κονέ στο 1', με τον σκόρερ να αποβάλλεται στο 89'.

Η επιστροφή του Αστέρα στην ελληνική πραγματικότητα, μετά την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Europa League, άρχισε με τις χειρότερες προϋποθέσεις.
Ο Λεβαδειακός με κεφαλιά του Κονέ, 24'' μετά το πρώτο σφύριγμα του Σπάθα, πέτυχε τον αιφνιδιασμό στην Τρίπολη,1-0, με τον Αστέρα να κυνηγά από την αρχή.

Ο τεχνικός του Αστέρα Στάικος Βεργέτης μετά τα πρώτα 10 λεπτά άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν. Με κύριο άξονα τον Χερόνιμο Μπαράλες, που έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες στην περιοχή του Λεβαδειακού, οι γηπεδούχοι στρίμωξαν τους φιλοξενούμενους.
Αρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες κι ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή ημέρα τον Μάρτιν Ρόλε. Ο 29χρονος μέσος βρέθηκε στο σωστό σημείο στο 23' και μετά το γύρισμα του Μπαράλες με κεφαλιά έκανε το 1-1, διώχνοντας το… μισό άγχος από τους συμπαίκτες του.
Ο Αστέρας, που απλά αμυνόταν, πίεσε για το 2-1 πριν από την ανάπαυλα, είχε δοκάρι σε κοντινή λόμπα του Μπαράλες στο 36' και τελικά πέτυχε την ανατροπή 30 αγωνιστικά λεπτά αργότερα.
Ο Πάρα Φακούντο γύρισε την μπάλα στον Ρόλε στο 66', κι αυτός με δυνατό ευθύβολο δεξί σουτ έγραψε το τελικό 2-1.
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει την έκταση της νίκης τους, με κορυφαία στιγμή τη φωτοβολίδα του Ουσέρο από τα 20μ, στο 74' που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Ο Λεβαδειακός, παρά το πλεονέκτημα του γκολ στο πρώτο λεπτό, δεν άρεσε. Δεν μπόρεσε να βρει σωστές κινήσεις και να χτυπήσει στην αντεπίθεση και τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, με τον Κονέ να αντικρίζει στο 89' τη 2η κίτρινη κάρτα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μάσα (70' Μουνάφο), Μπακασέτας (58' Πάρα Φακούντο), Ρόλε, Μπαράλες (83' Φερνάντεζ).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Βούκτσεβιτς, Πρόγιτς, Κώτσιος, Τομάς (71' Γιακουμάκης), Πίντερ, Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ (46' Μάντζιος), Κονέ, Νικολακάκης (42' Γεωργιάδης), Ορτέγκα.