Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ξεκινά άμεσα ο σχεδιασμός από την κυβέρνηση για τον οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

  

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος (Ποταμός Αλφειός) – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, απ’ το γραφείο του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα.

Υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Άννα Ροκοφύλλου

Υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου 

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ύστερα από συνάντηση στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, η δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Άννα Ροκοφύλλου, θα είναι υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών.

Η Άννα Ροκοφύλλου εκτός από τη μακρά πορεία της στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, παρουσιάζει σημαντική σταδιοδρομία στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς διετέλεσε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Κοινοτικού Δικαίου, ενώ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου, ως υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

 

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος – Νέα πρόεδρος του ΣτΕ η Ευαγγελία Νίκα

 Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος – Νέα πρόεδρος του ΣτΕ η Ευαγγελία Νίκα 

Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι από σήμερα ο μέχρι πρότινος αντεισαγγελέας, Ισίδωρος Ντογιάκος, ενώ στη θέση της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επελέγη η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος, Ευαγγελία Νίκα.

 

Μπόρις Τζόνσον: Οι επιστολές στην Μελίνα Μερκούρη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που τον «καίνε»

 Μπόρις Τζόνσον: Οι επιστολές στην Μελίνα Μερκούρη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που τον «καίνε» 

Την ασυνέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, όσον αφορά το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα επισημαίνει σε άρθρο της η Daily Telegraph, η οποία φέρνει στο φως επιστολές του - τότε ακόμη νεαρού φοιτητή - Τζόνσον με την Μελίνα Μερκούρη.

Στις επιστολές αυτές, που συνετάχθησαν το 1986, ο Μπόρις Τζόνσον αποδοκίμαζε έντονα την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην επιστρέψει τα Γλυπτά. Αργότερα, βέβαια, ο Τζόνσον απέρριψε κάθε αίτημα επιστροφής των Γλυπτών

Το «γιοφύρι του… Ισθμού» – Εκλεισε ξανά η Διώρυγα λίγες ώρες αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία - Διαψεύδει η εταιρεία διαχείρισης

Το «γιοφύρι του… Ισθμού» – Εκλεισε ξανά η Διώρυγα λίγες ώρες αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία 

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο

Νέα κατολίσθηση φέρεται να σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στη Διώρυγα του Ισθμού Κορίνθου, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ξανά η διέλευση, λίγες μόλις ώρες αφότου δόθηκε στην κυκλοφορία

Η νέα πτώση των πρανών συνέβη λίγο μετά την

Πέντε νεκροί και 16 τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Σικάγο

 ΗΠΑ: Πέντε νεκροί και 16 τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Σικάγο 

Πέντε είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και 16 οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, μετά τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 4ης Ιουλίου στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο, όπως ανακοίνωσε ο δήμος στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία της γειτονικής κοινότητας Έβανστον, ο δράστης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψή του.

«Πολυάριθμοι αξιωματικοί των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ανταποκρίθηκαν και έχουν ασφαλίσει μια περίμετρο γύρω από το κέντρο του Χάιλαντ Παρκ», ανέφερε εξάλλου ο δήμος.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο από την επίθεση:

 


 

Φωτιά στο Κρανίδι - Εκκενώθηκε πολυτελές ξενοδοχείο

 288274444_1022380961752736_6307957214724934450_n 

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Κρανίδι Αργολίδας, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση λόγω του ότι οι φλόγες έφτασαν στο ξενοδοχείο Amanzoe.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο ξενοδοχείο, η επιχείρηση εκκένωσης όμως διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται και να μην σημειώνονται τραυματισμοί. 

Η εικόνα των πύρινων μετώπων σε όλη τη χώρα

 Πυρκαγιές: Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα - Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Άμφισσα, μήνυμα από το 112 - Εκκένωση ξενοδοχείου στην Αργολίδα

Στις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας μαίνονταν πολλές δύσκολες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών. Συγκεκριμένα:

- Στην Άμφισσα επιχειρούν ένα Erickson και 2 CL215, 2 Chinook, ένα CL415, 2 Tractores και ένα επιπλέον Erickson, ενώ οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με επίγειο ΜΕΤΠΕ Στερεάς. Στάλθηκε 112 για αποφυγή μετακίνησης στη βόρεια πλευρά της Ιτέας.
- Ξέσπασε νέα πυρκαγιά στον Άραξο, βόρεια από το δάσος της Στροφυλιάς, που ελέγθηκε πριν από λίγο. 

-Πυρκαγιά στο Άγιο Ορος (ακρωτήριο Αράπης) επιχειρούν επίγειες και Ε/ Π Mi8.
-Πυρκαγιά και στο Κρανίδι στο ξενοδοχείο Amanzoe (περιοχή Κοράκια
- Κρανίδι Αργολίδας). Έχουν σταλεί ένα Ε/Π Erickson και ένα Bell214 

-Στην Ηλεία η πυρκαγιά έχει βελτιωθεί. Νότια προς Λάττα δεν υπάρχει πρόβλημα, ανατολικά προς Κάλφα δουλεύεται και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ελεγχθεί σύντομα.
- Στη Ζάκυνθο στο Καμπί η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται καλά, επιχειρούν 2 Ε/Π και 2 PZL.

Πυρκαγιές: Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα και τον συναγερμό της Τρίτης

sximatari-arthro

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, ενώ μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές σε Ηλεία και Φωκίδα και η Πυροσβεστική προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση.

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Πυρκαγιές: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Άμφισσα

Πυρκαγιές: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Άμφισσα 

Σε συναγερμό βρίσκονται στην Άμφισσα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς οι άνεμοι  ξεπερνούν και τα 6 μποφόρ, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να ελέγξουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. 

Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά το μεσημέρι, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα. Το ένα μέτωπο κινείται βόρεια προς την πλευρά που είναι το γυναικείο μοναστήρι του προφήτη Ηλία, που εκκενώθηκε προληπτικά από τις οκτώ μοναχές.

Στο Μαξίμου ο αριστούχος μαθητής από το Ιράν - Μητσοτάκης: Έλληνες είναι αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον αριστούχο μαθητή από το Ιράν στο Μαξίμου

Με τον 19χρονο μαθητή από το Ιράν, Kourosh Baygi Nourmohammadi, ο οποίος αρίστευσε στις φετινές Πανελλήνιες παρά το γεγονός ότι έφτασε στην Ελλάδα πριν από μόλις τρία χρόνια, συναντήθηκε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι μία πολύ ωραία ιστορία η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι πάντα μία χώρα ανοιχτή σε όσους θέλουν να ενσωματωθούν σε αυτή», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, είχε τηλεφωνήσει στον μαθητή προκειμένου να τον συγχαρεί και να τον προσκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτιά στην Άμφισσα: Καίει σε 2 μέτωπα – Προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία - Το δευτερο μέτωπο κινήται προς την Ιτέα - Διακοπή κυκλοφορίας από και προς Αράχωβα.,

 Φωτιά στην Άμφισσα: Καίει σε 2 μέτωπα – Προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία 

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν πολύ το έργο της πυροσβεστικής στην Άμφισσα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (4.7.2022) καίει σε δύο μέτωπα.

Η φωτιά στην Άμφισσα

Φωτιά στην Ηλεία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Λάττα

 Φωτιά στην Ηλεία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Λάττα 

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα σύνορα Αχαΐας και Ηλείας που καίει από την Κυριακή το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Το μέτωπο άνοιξε και κατευθύνεται νότια. Θα δοθεί 112 προληπτική απομάκρυνση απ’ το χωριό Λάττα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα για αύριο (5/7)

 Εικόνα 

Πέντε περιφέρειες της Ελλάδας βρίσκονται στην κλίμακα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) όπως προβλέπει για αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως δημοσιεύει στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξής περιφέρειες:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Συναλία Γιάννη Χαρούλη | Σάββατο 9 Ιουλίου Ξυλόκαστρο.

Συναλία Γιάννη Χαρούλη | Σάββατο 9 Ιουλίου

Ένας από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Γιάννης Χαρούλης, καταφθάνει στο Ξυλόκαστρο μαζί με τους μουσικούς του, για μία μεγάλη συναυλία στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!

Το Σάββατο 9 Ιουλίου, υπόσχονται να μοιραστούν μαζί μας τραγούδια, μουσικές και χαρές που όλοι έχουμε ανάγκη. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα το φετινό καλοκαίρι, όπως ακριβώς μια καλή παρέα που δεν κοιτά ηλικίες, χρώματα και διακρίσεις.

Προπώληση: ticketservices.gr και σε βιβλιοπωλεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Βρείτε τα σημεία προπώλησης στο aristonautes.eu

@giannisharoulis @xylokastro_evrostini
#aristonautes #aristonautesfestival2022 #concert #summerconcerts

Δράση Δημιουργικής Δικτύωσης Πολιτιστικών Φορέων - «Festivals Lab» | 9 & 10 Ιουλίου 11:00-14:00

Δράση Δημιουργικής Δικτύωσης Πολιτιστικών Φορέων - «Festivals Lab» |  9 & 10 Ιουλίου  11:00-14:00 

Το Festivals Lab έρχεται να καλύψει ένα κενό στη σύγχρονη πολιτιστική πολιτική και παραγωγή. Ξεκινάει φέτος, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει και ως τόπος δικτύωσης αλλά και δημιουργικής σκέψης μεταξύ φορέων του σύγχρονου πολιτισμού.
Κεντρικός θεματικός άξονας του πρώτου Festivals Lab θα είναι οι μετασχηματισμοί που προέκυψαν στο πολιτιστικό πεδίο με την πανδημία και η πολιτιστική δράση στη μετα-covid εποχή.
Συμμετέχουν:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

  

Μία πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση έχει αναλάβει να φιλοξενήσει ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στις 9 και 10 Ιουλίου 2022.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τη Ζηρεια Α.Ε. και τον Ποδηλατικό όμιλο Πατρών.

Η δράση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ώστε το ποδήλατο να μπει στην καθημερινότητα των δημοτών μας, σύμφωνα και με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου.   

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος σημείωσε ότι “είναι μία σημαντική στόχευση της Δημοτικής Αρχής, η προώθηση της ιδέας της μετακίνησης με το ποδήλατο και ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ / ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΔΕΡΒΕΝΙ: Προβολές Ταινιών Animation σε επιμέλεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS | 9 & 10 Ιουλίου

 Προβολές Ταινιών Animation σε επιμέλεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS |  9 & 10 Ιουλίου

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Αριστοναύτες φιλοξενεί προβολές ταινιών animation για όλη την οικογένεια, σε πρώτη προβολή για το ευρύ κοινό, με την επιμέλεια του @animasyros!

Στις 9 Ιουλίου, στην πλατεία του πρώην Ειρηνοδικείου στο Δερβένι στις 21:00, θα προβληθεί μια επιλογή των καλύτερων ταινιών animation για όλη την οικογένεια που παρουσιάστηκαν στις πρόσφατες εκδόσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Στις 10 Ιουλίου, στο Παλιό Μουράγιο στο Ξυλόκαστρο στις 21:00, σε συνεργασία με το @institutfrancaisgrece θα προβληθεί η ταινία "Calamity, a Childhood of Martha Jane Cannary", που αφηγείται μέσα από υπέροχες εικόνες τις απαρχές της ιστορίας της γυναίκας- θρύλου της Άγριας Δύσης, Καλάμιτι Τζέιν.

Είσοδος ελεύθερη - περισσότερες πληροφορίες: aristonautes.eu 


Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 985 νέα κρούσματα ( 194 στην Κορινθία, 385 στην Αχαΐα.)

  Κορονοϊός 30/06:  15498 νέα κρούσματα 13 θάνατοι 97 διασωληνωμένοι

Μικρή αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ,  ( +30) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 985 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Αργολίδα και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα   διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (682) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (303).  

  Συγκεκριμένα:

Κορονοϊός: Στις ηλικίες 18 – 24 η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων – Συναγερμός για τα νησιά του Ιονίου, του νοτίου Αιγαίου και την Αττική

 Κορονοϊός 04/07: 4882 κρούσματα σε Αττική 971 σε Θεσσαλονίκη  Ο χάρτης της διασποράς

Διευκρινίσεις για το τρέχον επιδημικό κύμα, αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης και ανάλυση σε σχέση με το τι αναμένεται από εδώ και στο εξής, δίνονται σε σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη και τον αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), σε τελευταία του έκθεση προβλέπει αυξητικές τάσεις σε κρούσματα και θανάτους και αυτή την εβδομάδα, έως τις 10 Ιουλίου.

Κορονοϊός 04/07: 9.360 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι, 102 διασωληνωμένοι, ο χάρτης της διασποράς.

 Κορονοϊός 04/07: 9360 νέα κρούσματα 23 θάνατοι 102 διασωληνωμένοι  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (04/07) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 9.360. Οι  4.882 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 971 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων:

Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία - Αναζωπύρωση στη Βάλμη – Πλησιάζει πευκόδασος

 Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία  Στη μάχη και τα εναέρια μέσα 

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας. Η φωτιά περιορίστηκε το πρωί της Δευτέρα. Ωστόσο, λίγο πριν τις 2 έγινε γνωστό πως υπάρχει μικρή αναζωπύρωση στην περιοχή. 

18 χρόνια από το έπος του Euro 2004 - Ελλάδα, η πιο απροσδόκητη πρωταθλήτρια Ευρώπης

 18 χρόνια από το έπος του Euro 2004  Ελλάδα η πιο απροσδόκητη πρωταθλήτρια Ευρώπης 

18 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο του ελληνικού ποδοσφαίρου, του ελληνικού αθλητισμού. Την κατάκτηση του Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Η Ελλάδα, καταγράφεται και χαρακτηρίζεται από την ιστορία, όπως σημείωνε χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα El Pais, που θυμήθηκε τις μοναδικές εκείνες στιγμές, ως «η πιο ανυποψίαστη και απροσδόκητη πρωταθλήτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», βιώνοντας 23 ημέρες έκστασης το 2004. Από την πρώτη έως την τελευταία.

Γαλλία: Μεγάλος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μακρόν – Παρέμεινε υφυπουργός Ανάπτυξης η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Γαλλία: Μεγάλος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μακρόν  Ποιοι υπουργοί κατάφεραν να «επιβιώσουν» 

Σε έναν «σαρωτικό» ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, θέλοντας να ενισχύσει την θέση της την ίδια ώρα που έχει χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Η δεύτερη κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν που ανακοινώθηκε σήμερα διαθέτει συνολικά 41 υπουργούς και υφυπουργούς (21 άνδρες και 20 γυναίκες), χωρίς την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν.

Φωτιά στον Ελαιώνα Άμφισσας

 Φωτιά στον Ελαιώνα Άμφισσας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και για φωτιά στον Ελαιώνα Άμφισσας. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (04.07.2022). Η φωτιά, σύμφωνα με το TV Star, καίει ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση με αποτέλεσμα να έχουν κινητοποιηθεί κάτοικοι και παραγωγοί του μεγαλύτερου παραδοσιακού ελαιώνα των Βαλκανίων, οι οποίοι καλλιεργούν κτήματα στην περιοχή.

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Φωτιά στο Σχηματάρι - Προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι

 Φωτιά τώρα στο Σχηματάρι  Προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι 

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην Βρυσούλα στο Σχηματάρι, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. 

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροπλάνα , 2 ελικόπτερα, καθώς και 28 Ρουμάνοι δασοπυροσβέστες που βρίσκονται στην χωρά μας από την Παρασκευή.

To eviathema.gr αναφέρει πως η φωτιά είναι ανάμεσα σε Δήλεσι και Σχηματάρι,

Καλοκαιρινές Εκπτώσεις στο Mare West

 

 

Δροσερή διάθεση και καυτές τιμές, φυσικά στο Mare West!

11 Ιουλίου – 31 Αυγούστου

Καταστήματα ανοιχτά και την Κυριακή 17 Ιουλίου, 11.00 – 19.00
  • Αγαπημένα brands για όλη την οικογένεια στις καλύτερες τιμές
  • Ανέμελο παιχνίδι, ξεκούραστες βόλτες και καλοκαιρινή διασκέδαση για όλους, πάντα με ασφάλεια
(Κόρινθος, 04 Ιουλίου 2022): Αυτό το καλοκαίρι η ανεμελιά, το παιχνίδι, η

Στο Ξυλόκαστρο η Ρένα Δούρου

 

Σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. η Οργάνωση Μελών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διοργανώνει εκδήλωση για την υποδοχή νέων μελών στην πλατεία Ηρώων στο Ξυλόκαστρο (καφέ "ΠΕΥΚΙΑΣ"). Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η  ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ενώ θα χαιρετίσει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Στην εκδήλωση οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις οποίες θα μεταφέρει η Ρένα Δούρου, αλλά και να συζητήσουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το αύριο.

Οργάνωση Μελών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας