Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Νότια Κορέα: Tουλάχιστον 120 οι νεκροί – Ποδοπατήθηκαν κατά τους εορτασμούς του Χάλογουιν

 Νότια Κορέα: Tουλάχιστον 120 οι νεκροί – Ποδοπατήθηκαν κατά τους εορτασμούς του Χάλογουιν 

Σε 120 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Χάλογουιν στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων YONHAP, ενώ 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν ανέφεραν οι πυροσβεστικές αρχές, που γνωστοποίησαν ακόμη πως στο σημείο βρίσκονται πάνω από 140 ασθενοφόρα.

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου στο Ναύπλιο

 

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου στο Ναύπλιο.

Δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε ένας 41χρονος αλλοδαπός, συγκρούστηκε με ιδιωτικό επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 71χρονος ημεδαπός.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα, ο 41χρονος.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ναυπλίου.

 

Βόλος-Παναθηναϊκός 1-5: Περίπατος Παναθηναϊκού στο κάστρο του Μπέου

  

Πεντάστερος Παναθηναϊκός στον Βόλο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστησε αδιανόητο πάρτι στο καταπράσινο Πανθεσσαλικό, διασύροντας με 5-1 το σύνολο του Κώστα Μπράτσου.

Ηταν μια… γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πόλη του Αχιλλέα Μπέου, με τον Δήμαρχο και πρόεδρο της τοπικής ομάδας να «παραχωρεί» το Πανθεσσαλικό στους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Ιωνικός - Παναιτωλικός 1-1: Δεν το' «Χ»ουν με τη νίκη στη Νίκαια.

 Ιωνικός - Παναιτωλικός 1-1: Δεν το' «Χ»ουν με τη νίκη οι Νικαιώτες... 

Συνέχισε ν' αγνοεί τη νίκη ο Ιωνικός αφού στο εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής της Super League έμεινε στο 1-1 με τον Παναιτωλικό, στη Νίκαια, παρότι προηγήθηκε.

Κάτι που είχε γίνει και κόντρα στον Άρη (ήττα 2-1), στην Θεσσαλονίκη, αλλά και εντός με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-2 από 2-0). Όσο για τους Αγρινιώτες έδειξαν να ξεπερνούν την ήττα από τον Ολυμπιακό, εντός έδρας και το αρχικό σοκ του 1-0, έχοντας την μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες ειδικά στην επανάληψη.

"Ρετιρέ τριάρι" στη Β' Κορινθίας: Προηγούνται με το απόλυτο των βαθμών Αστέρας Δερβενίου , Εθνικός Ξυλοκέριζας και Κόρινθος 2006.

 

 Με τα παιγνίδια της 2ης αγωνιστικής ημέρας, συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο, το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. 

Ο Αστέρας Δερβενίου συνεχίζοντας την  εκπληκτική του εμφάνιση πέρασε από τα Εξαμίλια σκορπίζοντας με 4 - 1 την τοπική Δάφνη.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε μετά από ωραίο ποδόσφαιρο με τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του παιχνιδιού όπου μάλιστα πέρα από τα γκολ δημιούργησαν και αρκετές ακόμα φάσεις για γκολ.

Οι σκόρερ για τον Αστέρα ήταν οι Παππάς με δυο τέρματα και οι Κλόντι και Πράττος με ενα τέρμα έκαστος. 

 Έτσι ο Αστέρας με το απόλυτο των βαθμών , μοιράζεται το βαθμολογικό ρετιρέ μαζί  με τον Εθνικό Ξυλοκέριζας ( νίκησε με 3 - 0 τον Σαρωνικό στο Γαλατάκι) και την Κόρινθο 2006 , που επικράτησε με 3 - 1 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. 

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο ΑΟ Λυκοποριάς καθώς επικράτησε με 2 - 1 του ΑΟ. Ζευγολατιού, ενω στο Ζευγολατίο ο Άρης Βοχαϊκού επικράτησε με 3 - 1 επι του ΠΑΣ Κλένια.

Ισόπαλοι έληξαν οι αγώνες  ΑΟ Μαψού - Πρόοδου Αγίου Βασιλείου (2 - 2), ΑΟ Σπαθοβουνίου - Παννεμεατικού και ΑΟ Ασπροκάμπου - Αστέρα Κορίνθου (1 - 1).


2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

ΑΟ Μαψού

-

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου 2 - 2

ΑΟ Σπαθοβουνίου

-

Παννεμεατικός 2 - 2

ΑΟ Λυκοποριάς

-

ΑΟ Zευγολατιού 2 - 1

ΑΟ Ασπροκάμπου

-

Αστέρας Κορίνθου 1 - 1

Δάφνη Εξαμιλίων

-

Αστέρας Δερβενίου 1 - 4

Σαρωνικός Γαλατακίου

-

Εθνικός Ξυλοκερίζης 0 - 3

Α.Σ. Κόρινθος 2006

-

ΣΦΛ Ολυμπιακός 3 - 1

Άρης Βοχαϊκού

-

ΠΑΣ Κλένια 3 -1

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Αστέρας Δερβενίου

2

10 -3

6

2

Εθνικός Ξυλοκερίζης

2

5 - 1

6

3

Α.Σ. Κόρινθος 2006

2

5 - 2

6

4

Παννεμεατικός

2

5 - 3

4

5

ΑΟ Λυκοποριάς

2

5 - 4

4

6

Άρης Βοχαϊκού

2

4 - 3

3

7

ΠΑΣ Κλένια

2

8 - 3

3

8

ΑΟ Σπαθοβουνίου

2

5 - 5

2

9

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου

2

2 - 2

2

10

Αστέρας Κορίνθου

2

1 - 2

2

11

ΑΟ Ασπροκάμπου

2

1 - 8

1

12

ΑΟ Zευγολατιού

2

1 - 2

1

13

ΣΦΛ Ολυμπιακός

2

4 - 6

1

14

Σαρωνικός Γαλατακίου

2

3 - 6

1

15

ΑΟ Μαψού

2

4 - 8

1

16

Δάφνη Εξαμιλίων

2

2 - 7

0

 

Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων Το εγκεφαλικό επεισόδιο θεραπεύεται. Έξι σημεία-κλειδιά για τη θεραπεία του εγκεφαλικού (video)

 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Η 29η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων ως Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων για την ενημέρωση του κοινού

Ο Κυβερνήτης του θρυλικού Υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ Μίλτωνας Ιατρίδης

 

Του Δρ. Αν. Λυμπερίου

Στις ιστορίες των λαών υπάρχουν κάποια πρόσωπα που προβάλλουν σεβαστά ορόσημα στο πέρασμα των χρόνων. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι και ο Κυβερνήτης του θρυλικού Υποβρυχίου Παπανικολής  Πλοίαρχος του Π.Ν Μίλτωνας Ιατρίδης.

Ο Μίλτωνας Ιατρίδης κατάφερε να συμπυκνώσει με την δράση του αιώνες Ελληνικής ιστορίας. Ενσάρκωσε ένα έθνος που βρέθηκε πολλές φορές σε μειονεκτική θέση, γνώρισε ήττες, έδωσε όμως τον αγώνα με γενναιότητα, αξιοπρέπεια και στο τέλος δικαιώθηκε. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος αξιωματικός. Το όνομα του, παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο με τις πιο ένδοξες στιγμές του υποβρύχιου Παπανικολής.

Πόσοι όμως γνωρίζουν τη καταγωγή, την ιστορία της οικογενείας του, τα παιδικά χρόνια του Κυβερνήτη έως και την εισαγωγή του στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων; Ποια είναι η  πορεία του αξιωματικού Ιατρίδη και ποια είναι η ιστορία και η δράση του θρυλικού υποβρυχίου;