Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Οι δήμοι Κορινθίων και Ναυπλιέων στο πρόγραμμα ”Νταντάδες της Γειτονιάς”

 https://plus.queen.gr/media/news/2020/10/07/3523/main/mariasireggela-76.jpg 

Επεκτείνεται σε είκοσι οκτώ, ακόμα, δήμους, το πρόγραμμα ”νταντάδες της γειτονιάς ”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, στο πρόγραμμα, εντάσσονται και οι δήμοι Κορινθίων και Ναυπλίου.

Έχουν ήδη ενταχθεί οι δήμοι Βέλου – Βόχας Κορινθίας, Βόρειας Κυνουρίας και Ευρώτα Λακωνίας.

Υπάρχει μητρώο επιμελητών για αυτές και αυτούς που επιθυμούν να απασχοληθούν στο πρόγραμμα, ως επιμελήτριες και επιμελητές.

Το πρόγραμμα, αφορά την φροντίδα βρεφών και νηπίων, από 2 έως 2,5 ετών στο σπίτι.

Προβλέπει οικονομική ενίσχυση των

εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν.

Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών, για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου / γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, δήλωσε, με αφορμή την επέκταση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος και σε άλλους δήμους, ότι « με τις «Νταντάδες της γειτονιάς », στηρίζουμε εμπράκτως τους γονείς και ιδιαίτερα τις μητέρες που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, μετά την απόκτηση των παιδιών τους ».