Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Παρακολουθείστε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής για τα προαπαιτούμενα

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση του προγράμματος διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια για τα προαπαιτούμενα - Η συζήτηση ξεκίνησε στις 21:40.Μία ώρα αντιπαραθέσεις για το τίποτα

Live: Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια για τα προαπαιτούμενα
Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία μετά τις 2 τα ξημερώματα. Προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε από τους βουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τη 41η "μαύρη" επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο καθώς και την επέτειο, 50 χρόνων από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα .
Λάτρης της τυπολατρείας η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε τους βουλευτές για την επίσπευση της διαδικασίας και ζήτησε από τους βουλευτές να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό το θέμα. Και πάλι αγνοώντας την κυβέρνηση ζήτησε να υπάρξει ψηφοφορία επί της διαδικασίας.
Στην ουσία επειδή δεν πέρασε η θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου μέσα στη Διάσκεψη των Προέδρων προσπαθεί να την περάσει μέσα από την Ολομέλεια όπως είχε κάνει και την προηγούμενη φορά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κατηγορεί την κυβέρνηση για το ότι έφερε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σημειώνει ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο
 Επικρίνει ο Νίκος Δένδιας την τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής κάνοντας λόγο για «απολύτως πρωτοφανή» περιστατικά. Ο κ. Δένδιας είπε ότι οι κατηγορίες αυτές θα πρέπει να αποσυρθούν από την Πρόεδρο της Βουλής ή η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής
Λοβέρδος: Η κυβέρνηση σφυροκοπείται από την Πρόεδρο του Σώματος και κοιτά αμήχανη. Να τοποθετηθεί επ' αυτού πριν ξεκινήσει η διαδικασία
Ζ.Κωνσταντοπούλου: Αυτή που σφυροκοπείται δεν είναι η κυβέρνηση, είναι αυτοί που συμπράττουν στον εκβιασμό, αυτοί που επισπεύδουν την ασφυξία του λαού. Μην προσπαθείτε εις μάτην να δηλητηριάζετε τον δημόσιο λόγο ή να πυροδοτείτε ανυπόστατες εντάσεις
Ν.Παρασκευόπουλος: Δεν έχω διαφωνία με το νομοθέτημα στο σύνολό του, έχει σωστές ρυθμίσεις, πιστεύω ότι κάποιες ρυθμίσεις είναι προβληματικές. Πιστεύω ότι ο κώδικας πολιτικής δικονομίας πρέπει να ψηφιστεί
Ν.Φίλης: Τα μέτρα που συζητούμε είναι τα τελευταία προαπαιτούμενα πριν κατατεθεί το αίτημα στον ESM για παροχή βοήθειας. Ζητώ όλοι μας -και δεν εξαιρώ κανέναν από αυτό- να αρθούμε πάνω από εύκολες μικροκομματικές ροπές και να έχουμε συνείδηση μιας εθνικής ευθύνης. Επικαλέστηκε την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί απόψε και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των προσπαθειών της Προέδρου της Βουλής να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Η κα Κωνσταντοπούλου με ειρωνικό τρόπο αναρωτήθηκε πώς ξέρει ο κ. Φίλης για το περιεχόμενο της απάντησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Φυσικά δεν ήξερε η κα Κωνσταντοπούλου πως η απάντηση του κ. Παυλόπουλου έχει δοθεί από το γραφείο Τύπου της Προεδρίας.
 Στέλνοντας ένα μήνυμα προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν νομοθετεί καθ' υπαγόρευση και η κυβερνητική πολιτική δεν είναι προϊόν εκβιασμού, όπως διαρκώς καταγγέλλει η Πρόεδρος της Βουλής.
Μητσοτάκης προς Βούτση: Χαίρομαι που αναγνωρίζετε την ιδιοκτησία του πρώτου μνημονίου της Αριστεράς
Μητσοτάκης προς Κωνσταντοπούλου: Όταν μιλάτε για μομφή μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί δεν ξέρετε τι θα βρείτε μπροστά σας
Κωνσταντοπούλου: Δεν προσδίδει κύρος στην απειλή σας για πρόταση μομφής ότι το επαναλαμβάνετε εδώ και 6 μήνες
Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε στις 21:40.Μία ώρα αντιπαραθέσεις για το τίποτα
 Η πλειοψηφία της Ολομέλειας αποφάσισε υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος και της πρότασης της διάσκεψης
Για άλλη μία φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχασε και εκτός από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή και την ίδια φυσικά, κανείς άλλος δεν δέχθηκε να γίνει η συζήτηση όπως εκείνη ήθελε. Και έτσι αποχώρησε από την έδρα της Βουλής. Την αντικατέστησε ο κ. Μητρόπουλος. 

Μεγαλοπρεπές άδειασμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDIvMTgvcGF1bG9wLmpwZw%3D%3D&t=0&w=1000&h=1000
Με απαντητική του επιστολή  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος "αδειάζει" ουσιαστικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς κάνει λόγο για "προσωπικές απόψεις" της Προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν  έχει την "θεσμική και πολιτική δυνατότητα" να ανταποκριθεί στο αίτημα  περί ενημέρωσης των ομολόγων του.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει στην απαντητική του επιστολή:

»Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
»Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:
»Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.
»Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.»

Με τιμή
Προκόπιος Παυλόπουλος»

Νέα μήνυση κατά Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

Νέα μήνυση κατά Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία
Mηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο δικηγόρος Παν. Γιαννόπουλος, ζητώντας να του αποδοθεί δόλος σε βαθμό κακουργήματος, για προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, ή την διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της ψηφοφορίας στη ΒουλήΣυγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Κλειστοί είναι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες «να συνεχίσουν τους αγώνες για να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, και την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας».

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, παραβρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε:«Έτσι κι αλλιώς στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, τόσο τους σημερινούς κυβερνώντες όσο και όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα αυτή τη χώρα, αλλά και την τρόικα, το μεγάλο κεφάλαιοΠρέπει ο ελληνικός λαός σήμερα να οργανωθεί τώρα στα ταξικά συνδικάτα, να πυκνώσει τις γραμμές του εργατικού κινήματος, να ενωθεί σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ενάντια στις κυβερνήσεις τους, στο κεφάλαιο, σε όλους αυτούς που του πίνουν το αίμα καθημερινά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε συμπόρευση και πάλη με το ΚΚΕ» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «σήμερα χρειάζεται ένα λαϊκό κίνημα, μια λαϊκή συμμαχία χειραφετημένα από ψεύτικες προσδοκίες, από κάλπικες ελπίδες, από εκβιασμούς, από τη φοβία, από την τρομοκρατία. Πρέπει αυτός ο λαός εδώ και τώρα να ορθώσει ξανά το κεφάλι, και θα νικήσει».



Στις 21:30 ξεκινά η συνεδρίαση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, μετά τις 02:00 η ψηφοφορία

Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο μέτρωνΣτις 21:30 αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων, η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 02:00 τα ξημερώματα.
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αύριο το πρωί.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές, πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να καθοριστεί η ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στις 19:30 στη διάσκεψη, λέγοντας μεταξύ άλλων σε συνεργάτες της ότι «είναι γνωστοί οι πραξικοπηματίες στην ιστορία και σίγουρα δεν είναι αυτοί που περιφρουρούν τους θεσμούς».

Επανέλαβε ακόμη τις καταγγελίες περί πραξικοπήματος, εκτροπής και εκβιασμού της κυβέρνησης και πρότεινε η συνεδρίαση να ξεκινήσει απόψε και να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, δηλαδή τηρηθεί το 10ωρο που προβλέπει ως μέγιστο χρονικό όριο ο κανονισμός της Βουλής.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να ολοκληρωθεί η συζήτηση στις 02:00 τα ξημερώματα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης πρότεινε να ολοκληρωθεί απόψε η διαδικασία.Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ήταν παρών στη διάσκεψη κάποιος από τους υπουργούς που εισηγούνται το νομοσχέδιο ώστε να παρουσιάσει τη θέση της κυβέρνησης επί του θέματος.

Νέος πολιτικός σχηματισμός «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» από τον Γ.Γραμματίδη - Επιστροφή στις «κλασσικές αξίες»

Νέος πολιτικός σχηματισμός «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» από τον Γ.Γραμματίδη
 
Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού, με την επωνυμία «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» και με στίγμα «την Κοινωνική Οικονομία, που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με τη δίκαιη κοινωνική διανομή», ανήγγειλε ο Γιάννος Γραμματίδης, σε κλειστή συγκέντρωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

«Αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική δικαιοσύνη», είπε, «ως αποτέλεσμα ίσων ευκαιριών για όλους, στα πλαίσια μιας ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας και όχι ως αποτέλεσμα του κρατισμού που καταβύθισε τελικά την κοινωνία μας».

Εκλογές: Ο Τσίπρας θα τις κάνει στις 13 ή στις 20 Σεπτεμβρίου μεταδίδει το MNI

 
Εκλογές: Ο Τσίπρας θα τις κάνει στις 13 ή στις 20 Σεπτεμβρίου μεταδίδει το MNI Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου MNI, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 13 ή 20 Σεπτεμβρίου δηλαδή όσο πιο σύντομα γίνεται για να μπορέσει με ανανεωμένη εντολή να κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγεί από ό,τι θεωρεί περιττό.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σήμερα το ραδιόφωνο του Alpha 989, δεν απέκλεισε ούτε την ρήξη ούτε τις εκλογές.
«Με ευρύ δημοκρατικό και συλλογικό διάλογο θα δούμε πως θα πορευτούμε. Ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές όταν χρειαστεί», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι χρήσιμες, προέχει να επιστρέψει η χώρα σε μια σχετική κανονικότητα»...

Ραγδαίες εξελίξεις! Ο Τσίπρας θα δεχθεί την Πέμπτη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Εκείνη τον κατήγγειλε για εκτροπή και τον προκάλεσε "να τη διώξει"

Ραγδαίες εξελίξεις! Ο Τσίπρας θα δεχθεί την Πέμπτη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Εκείνη τον κατήγγειλε για εκτροπή και τον προκάλεσε `να τη διώξει` Με μία αρχηγική εμφάνιση η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως έβαλε ταφόπλακα στις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου και πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λύσει αυτό το πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Μετά τη σημερινή της τοποθέτηση η κα Κωνσταντοπούλου θα γίνει δεκτή την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της κ. Κωνσταντοπούλου ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της να συναντηθούν, ενώ επίκεντρο της συζήτησης τους θα είναι το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής τόσο στον ίδιο όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τους να ενημερώσουν τους ομολόγους τους για ην εξόφθαλμη αντισυνταγματική διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.
 Η κα Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε τα όρια καταγγέλλοντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα για εκτροπή με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κάτι που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έφτασε και στο σημείο να καλέσει όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τα προαπαιτούμενα.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (CPMR)




Εμφάνιση Φωτ.1.jpg

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), το οποίο έλαβε χώρα στο Ναύπλιο, στις 2 & 3 Ιουλίου 2015, στο φιλόξενο χώρο του “Φουγάρο”.

Η CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions / Δίκτυο Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από περίπου 180 περιφέρειες από 28 χώρες της Ευρώπης, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι ανεξάρτητη από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διοίκηση μεγάλων οργανισμών που προσφέρουν δημόσια αγαθά, όπως η ΕΥΔΑΠ, απαιτεί την ύπαρξη επαγγελματισμού, επιστημονικών γνώσεων και εξειδικευμένης εμπειρίας.

Συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή, 24 Ιουλίου η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

 http://www.newsbeast.gr/files/1/2011/04/19/dikigorikos_sullogos3.medium.jpg
Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα, συγκαλεί εκτάκτως την Παρασκευή, 24 Ιουλίου στις 2μ.μ. την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού κόσμου για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και Αλέξη Τσίπρα

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/article/zoi_18.jpg
Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Από θεσμική υποχρέωση σας επισημαίνω ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015», συνιστάμενο στο κατατεθέν τα μεσάνυχτα της 20ής προς 21ή Ιουνίου 2015, συνολικό κείμενο 977 σελίδων, συμπεριλαμβανομένων όλων των κειμένων που πρέπει να μελετήσουν και να λάβουν υπ’ όψιν τους οι βουλευτές προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και να ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντός της σήμερον, και το οποίο περιέχει:

1) σε 1 άρθρο (Άρθρο 1) τα 1.008 άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και εκείνα του Εισαγωγικού Νόμου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και

2) σε 1 επίσης άρθρο (Άρθρο 2) τα 130 άρθρα περί ενσωμάτωσης οδηγίας της Ε.Ε.

δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.

Υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες Κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Ε. προς την Κυβέρνηση και τους βουλευτές, εισάγεται και, μάλιστα, με «έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης» ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης.

Tο νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν Υπουργοί οι οποίοι δεν συμμερίζονται το περιεχόμενό του, αλλά αντιτάσσονται ευθέως σε αυτό, και εξαναγκάζονται να υπερψηφίσουν βουλευτές οι οποίοι επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του.

Όλα αυτά υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας.

Πρόκειται για νομοθέτημα αναγόμενο στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, κατατεθέν από τον προηγούμενο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, για το οποίο διενεργήθηκε, το Δεκέμβριο 2014, πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων υπό την αιγίδα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη του νομοσχεδίου με ποσοστό μεγαλύτερο του 93%.

Εξάλλου, εναντίον του Νομοσχεδίου έχουν ταχθεί οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, οι Διοικητικές Ολομέλειες των Δικαστηρίων, συνολικά οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί φορείς. Αμφότερα τα συγκυβερνώντα κόμματα διέλαβαν ως προγραμματική τους δέσμευση την μη εισαγωγή του συγκεκριμένου νομοθετήματος και κανένα εκ των δύο δεν έχει μεταβάλει άποψη και θέση επί της ουσίας.

Το γεγονός ότι αυτό το νομοθέτημα επελέγη από ξένες κυβερνήσεις, συμμετέχουσες στο EuroSummit, ως «προαπαιτούμενο», δηλαδή ως προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών προς εξεύρεση λύσης αποτυπώνει το μέγεθος της περιφρόνησης που επιδεικνύεται από τις ανωτέρω ξένες Κυβερνήσεις στις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, της λαϊκής κυριαρχίας και, τέλος, της δημοκρατίας.

Η θεσμική ευθύνη όλων είναι τεράστια. Αναλαμβάνοντας τη θεσμική μου ευθύνη ως Προέδρου της Βουλής, σας ζητώ να ενημερώσετε τους ομολόγους σας για την παρούσα επιστολή μου, την οποία θα κοινοποιήσω στη συνέχεια στους ομολόγους μου σε όλη την Ευρώπη, σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεών μου, εισηγήσεών μου και της πρόσφατης επιστολής μου προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Αυτή η βίαιη επίθεση στη Δημοκρατία δεν μπορεί να συντελείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα δεν μπορεί να συντελείται εν σιωπή.

Με τιμή,
Η Πρόεδρος της Βουλής
Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση των τεσσάρων επιτροπών για το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο μέτρωνΜε σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η συζήτηση των τεσσάρων επιτροπών για το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Πλέον, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα ολοκληρωθεί (άγνωστο... πότε) με την ψηφοφορία.
Μετά την ομιλία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εκτροπή, τόσο ο Νίκος Δένδιας από πλευράς ΝΔ όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο να παραιτηθεί αν δεν συμφωνεί με το νομοσχέδιο που εισηγείται.
 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής έκανε γνωστό πως έστειλε επιστολή ήδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όπου διαμαρτύρεται για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα των προαπαιτούμενων.
Με τον πιο σαφή τρόπο η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει να τραβάει το σχοινί απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου και ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά εκτός από το δικό της ΟΧΙ κάλεσε και όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τα συγκεκριμένα προαπαιτούμενα.
Η κα Κωνσταντοπούλου με την τοποθέτησή της στην ουσία κατήγγειλε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και την κυβερνητική του πολιτική προχωρά σε εκτροπή του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας.
Μάλιστα, όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως δικηγόρος δεν θα μπορούσε ποτέ να  ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο και ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει νομοσχέδια που κάνουν τη Βουλή διακοσμητική. Μάλιστα, σημείωσε με νόημα και με σαφή αιχμή προς το Μαξίμου πως "τι κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή".
Νωρίτερα, ο κ. Παρασκευόπουλος είχε επαναλάβει ότι δεν συμφωνεί με όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Είχε δε, κατά τη δευτερολογία του, δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αλλάξουν τα δύο κεφάλαια (για τους μάρτυρες στους πλειστηριασμούς και την αναγκαστική εκτέλεση) του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - με τα οποία και ο ίδιος διαφωνεί, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκ νέου συζήτησης με τους θεσμούς και μέσω της διατήρησης της νομοπαρασκευστικής επιτροπής.
Επίθεση κατά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και παράλληλα άφησε αιχμές για τις δηλώσεις του προκατόχου του Γιάνη Βαρουφάκη για τις διαπραγματεύσεις.
«Δεν είναι αλήθεια ότι η διαπραγμάτευση άρχισε τώρα. Δεν πρέπει να φτιάχνουμε καλούς και κακούς με τόσο απλό τρόπο, γιατί η χώρα δεν θα πάει μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, σχολιάζοντας αντίστοιχες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Τσακαλώτου στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
«Υπάρχουν άνθρωποι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μπορούν να κάνουν 4 και 5 διδακτορικά για το πώς λειτουργούσε το κομματικό κράτος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.
Παράλληλα, απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ το κατηγόρησε ότι έχει λάθος ανάγνωση για την κρίση και το κάλεσε «να μην δίνει συγχωροχάρτια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που σε όλη την προεκλογική και μετεκλογική καμπάνια τους δημιούργησαν συνθήκες « bank run»».
 Το Μαξίμου ελπίζει πως τουλάχιστον 120 βουλευτές της συμπολίτευσης θα ψηφίσουν υπέρ των προαπαιτουμένων
- Μακρή, Πετράκος, Σκούμας, Κοδέλας , Στρατούλης,  η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι περισσότεροι από τους 32 που είπαν "Όχι" και την προηγούμενη φορά έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν
- Δεν έλειψαν οι εντάσεις κατά την κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών. Ξεχώρισε εκείνη της Θεανώς Φωτίου με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας: Προσέξτε μη και δεν ψηφίσουμε σήμερα και πάτε όλοι σπίτια σας!

Κρεμλίνο: Ο Τσίπρας δεν μας ζήτησε χρήματα για να τυπώσει νόμισμα

http://www.e-typos.com/files/1/2015/06/29/kremlin.jpg
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε απευθύνθηκε στη Ρωσία ζητώντας της να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ώστε η τελευταία να τυπώσει δικό της νόμισμα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Ο πρόεδρος έχει ήδη δηλώσει και ο υπουργός έχει δηλώσει και εμείς έχουμε επανειλημμένα δηλώσει σε διάφορα επίπεδα πως η ελληνική πλευρά και οι ελληνικές αρχές δεν πλησίασαν την Ρωσία για βοήθεια", δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέα Δημοκρατία: Βγάζει πρόεδρο στις 30 Αυγούστου ενόψει... εκλογών

Νέα Δημοκρατία: Βγάζει πρόεδρο στις 30 Αυγούστου ενόψει... εκλογώνΤην ώρα που όλα δείχνουν ότι η χώρα οδεύει ολοταχώς προς νέες πρόωρες εκλογές (αν δεν είναι Σεπτέμβριος θα είναι Οκτώβριος είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Βούτσης), στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως "τρέχουν" να κλείσουν το θέμα του προέδρου και να μην το αφήσουν μέχρι το συνέδριο του ’16. 
Η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ θα γίνει στο τέλος Αυγούστου από τη βάση, όπως όλα δείχνουν, λίγα 24ωρα μετά τη συνέντευξη του μεταβατικού προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΕΡΤ, όπου εξέφρασε την άποψη ότι η εκλογή του νέου προέδρου δεν μπορεί να γίνει... "απ’ όποιον περαστικό που δίνει 2 ευρώ".
Την Παρασκευή συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και εκεί θα κριθούν όλα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος, εκτιμάται πως δεν θα ζητήσει τελικά νομιμοποίηση μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Ιούνιο του 2016. Γιατί μπορεί να δηλώνει ότι δεν θέλει εκλογές, αλλά επειδή τις... βλέπει να έρχονται, θέλει η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη για την εκλογική μάχη.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να εισηγηθεί την εκλογή του νέου προέδρου της παράταξης στις 30 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει δώσει και σχετικές εντολές στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, προκειμένου να "τρέξουν" τα διαδικαστικά.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον ανοιχτό θέμα είναι και οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της εκλογής, θα ξεκινήσει και η κατάθεση των υποψηφιοτήτων και η συλλογή των υπογραφών για κάθε μια.

Δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος ακόμη και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, που παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα, Αντώνης Σαμαράς. Θολό είναι το τοπίο όσον αφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πρόσωπα κοντά στον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ είναι πως οι αποφάσεις του θα ληφθούν αφού πρώτα ξεκαθαρίσει η εικόνα σχετικά με το ποιοι άλλοι θα διεκδικήσουν την αρχηγία. 


newsit.gr

Ολυμπιακός: Ίδιες οι τιμές, παρά την αλλαγή του ΦΠΑ

Ολυμπιακός: Ίδιες οι τιμές, παρά την αλλαγή του ΦΠΑ
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την τελική απόφαση της διοίκησης να παραμείνουν οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, ακριβώς όπως ανακοινώθηκαν πριν από λίγο καιρό και διατίθενται, παρά τη φορολογική μεταβολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από 13 σε 23% για τα εισιτήρια.

Η διαφορά αυτή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Αποσύρει το "13" από τις φανέλες του ο μπασκετικός Ολυμπιακός!


Αποσύρει το "13" από τις φανέλες του ο μπασκετικός Ολυμπιακός! H ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να αποσύρει τον αριθμό «13» από τις φανέλες της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν, κίνηση η οποία γίνεται καθαρά με... οπαδικά κριτήρια από τη διοίκηση του "Θρύλου" και με ιδιαίτερα συμβολικό νόημα.

Οι φίλοι της ομάδας αναμένεται να μείνουν ικανοποιημένοι από την ενέργεια αυτή της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, καθώς είναι γνωστό πως ο συγκεκριμένος -απαγορευμένος για τους οπαδούς- αριθμός έχει ταυτιστεί με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό, κάτι που πλέον δεν θα τους τον θυμίζει πια.

Έτσι, ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος αγωνίστηκε επί για δύο χρονιές με τον συγκεκριμένο αριθμό στην πλάτη, θα φοράει πλέον το «24» και στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Euroleague...

Παρουσίασε τις νέες φανέλες του ο Αστέρας Τρίπολης

Παρουσίασε τις νέες φανέλες του ο Αστέρας Τρίπολης
Με το κίτρινο και το μπλε να κυριαρχούν ο Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε την πρώτη εμφάνιση του για τη νέα σεζόν.

Οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Manuel Lanzarote, Γιώργος Ζησόπουλος, Θανάσης Παντελιάδης, Matias Iglesias, Facundo Bertoglio, Ταξιάρχης Φούντας, Rachid Hamdani, Αποστόλης Γιάννου, Κώστας Θεοδωρόπουλος φωτογραφήθηκαν στο «Κάθισμα του Κολοκοτρώνη» στην Τρίπολη με τις νέες εμφανίσεις που θα είναι διαθέσιμες από το πρωί της Πέμπτης.

Η 2η εμφάνιση θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσα από βίντεο το οποίο θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στις 09:00 στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο YouTube.

Όσον αφορά την 3η εμφάνιση, της οποίας το χρώμα αναμένεται να εντυπωσιάσει, η αγωνία του κοινού θα παραταθεί για λίγες μέρες ακόμη όταν και θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια-έκπληξη!

Βορίδης: Παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης

Βορίδης: Παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης
Να λύσει το ζήτημα της πλειοψηφίας της, κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας το «τεράστιο πολιτικό πρόβλημα» του κυβερνώντος κόμματος και την παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών επί του νομοσχεδίου για την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων, ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι έρχεται κάθε φορά στη Βουλή να αναζητήσει την πλειοψηφία και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να απευθύνεται επικριτικά προς εκείνους στους οποίους στηρίζεται η ύπαρξη της κυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να μας επιτιμάτε, όταν οι ίδιοι υπερβαίνουμε εαυτούς όπως έγινε στο προηγούμενο νομοσχέδιο, που ψηφίσαμε να αυξηθεί ο ΦΠΑ, που εμείς είχαμε μειώσει, που ψηφίσαμε την έκτακτη εισφορά, που ψηφίσαμε την φορολόγηση των νησιών, όταν εμείς είχαμε πετύχει την διατήρηση του φορολογικού συντελεστή στα νησιά. Δεν μπορεί να ακούμε αντιμνημονιακές κορώνες. Να έρχεστε με σεμνότητα απέναντι στο Σώμα», είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Τέλος, είπε πως δεν έχει υπάρξει ποτέ σε αιτιολογική έκθεση νομοσχεδίου ότι αυτό έρχεται για ψήφιση γιατί είναι το μοναδικό κείμενο που έχει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών, ζητώντας την απόσυρση αυτής της παραδοχής. «Δεν μπορούν να έρχονται τέτοιες αιτιολογικές εκθέσεις, γιατί αναιρούν την βασική αντίληψη για την εθνική κυριαρχία του νομοθετικού Σώματος», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Γεροβασίλη: Αναπόφευκτο ένα «διαζύγιο» εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Γεροβασίλη: Αναπόφευκτο ένα «διαζύγιο» εντός του ΣΥΡΙΖΑ
Μια ημέρα μετά την επίθεση Τσίπρα σε Λαφαζάνη και Βαρουφάκη η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί να υπάρχουν δύο απόψεις που συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο. «Το να ακούγονται φωνές με προχειρότητα χωρίς υλοποιήσιμη αντιπρόταση, προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ανοιχτά για το σχέδιο με το οποίο διαπραγματεύτηκε ο ίδιος», τόνισε η ίδια.

Aπόσπασμα απο τη συνέντευξη της κ. Γεροβασίλη :

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Κατά 900 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Στα 990 ευρώ ο μέσος φόρος ανά χρεωστικό εκκαθαριστικό    
 Ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στο Taxis, ωστόσο παραμένουν εκτός συστήματος 2,3 εκατομμύρια δηλώσεις. Οι εκκαθαρισμένες δηλώσεις ανέρχονται συνολικά σε 3,4 εκατομμύρια. Εξ αυτών οι 1.334.148 δηλώσεις είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε καταβολή φόρου ύψους 1,32 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος ανά χρεωστικό εκκαθαριστικό ανέρχεται στα 990 ευρώ. 
Σημειώνεται πως η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα που έληγε στις 27 Ιουλίου παρατάθηκε έως τις 26 Αυγούστου. Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων παρατάθηκε έως τις 20 Αυγούστου.

Φωτιά τώρα στους Φούρνους Αργολίδας - πυρκαγιά και στο Πόρτο Ράφτη

Φωτιά τώρα στους Φούρνους ΑργολίδαςΣε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά στους Φούρνους Αργολίδας. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, καθώς και δύο αεροσκάφη και 5 άτομα πεζοπόρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει ξηρή βλάστηση, δέντρα, καλλιέργειες, ενώ υπάρχει και μέτωπο που κατευθύνεται σε δασική έκταση.
 
Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, σε δασική έκταση, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς να απειλούνται σπίτια. Αυτή την ώρα επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβεστικής, 17 άτομα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Ωστόσο, ζητήθηκε η συμβολή επιπλέον ελικοπτέρων, καθώς τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πάρουν νερό από τη θάλασσα λόγω των μεγάλων κυμάτων από τον δυνατό αέρα.
Αυτήν την ώρα, η φωτιά είναι οριοθετημένη μεταξύ Αυλακίου και Κουβάρα, καίει πευκοδάσος και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης στον οικισμό Κουβαρά.

ΚΕΠ: Ξεκινούν απο Σεπτέμβριο εννέα νέες online υπηρεσίες που θα παρέχονται αυθημερόν (λίστα)

Εννέα νέες υπηρεσίες θα παρέχουν online αυθημερόν τα ΚΕΠ μέσω του κόμβου ΕΡΜΗΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις εξής υπηρεσίες:
1. Ατομικός λογαριασμός ΙΚΑ
2. Ληξιαρχική πράξη γάμου
3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης
4. Ληξιαρχική πράξη θανάτου
5. Ασφαλιστική ενημερότητα για επιχειρήσεις, εργοδότες
6. Πιστοποιητικό γέννησης
7. Βεβαίωση ιθαγένειας
8. Οικογενειακή κατάσταση για ΟΓΑ
9. Οικογενειακή κατάσταση
Παράλληλα ακόμη 116 διοικητικές λειτουργίες θα εξυπηρετούνται μέσα σε μία ή δύο μέρες από τη στιγμή της αίτησης.

Μπαράζ συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία – Ποιοι διασώζονται

“Κύμα φυγής” στη σύνταξη παρατηρείται το τελευταίο διάστημα εν όψει των ανατροπών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Πρόκειται για 130.000 ασφαλισμένους – εκ των οποίων οι 60.000 στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης -οι οποίοι έχουν κλειδώσει και τον χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας, έχουν δηλαδή θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Να σημειωθεί πως βάσει των νέων μέτρων, κατά τη χρονική περίοδο προσαρμογής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης επιβάλλεται μείωση του ποσού σύνταξης (πέναλτι) κατά 16% ετησίως και μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου, κατά περίπτωση, προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με το προσχέδιο διασώζονται βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες παιδιών ανίκανων για εργασία, σύζυγοι, γονείς και αδελφοί αναπήρων, ασφαλισμένοι ανάπηροι, αλλά και όσοι έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα μέχρι 30/6/2015.

aftodioikisi.gr

Η ΔΕΗ από άλλο πλανήτη της «πρώτη φορά αριστερά» ξεκινά τις διακοπές λόγω οφειλών. Η αντιπολίτευση κοιμάται!


dei-logariasmosΟι μάσκες για την κυβέρνηση παρωδία πέφτουν οι μία μετά την άλλη. Ο φορέας όχημα της δήθεν κοινωνικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι χτες πύργος εξουσίας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος έχει αρχίσει να ομαλοποιείται και παρέχει την ευχέρεια σε όλους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ.
Σας καλούμε λοιπόν να τακτοποιήσετε τις όποιες οφειλές σας το ταχύτερο δυνατόν.»

Τα ορφανά (εξουσίας) της Πολιτικής Άνοιξης ...έπιασαν και πάλι το μυστρί


mystri-lasphΤα λασπο-blogs, της παρέας Σαμαρά, βρίσκονται και πάλι επί τω έργω... Προεξαρχόντος που antinews βγάζουν πάλι το μυστρί και το χώνουν βαθιά στον κουβά της λάσπης, που περίτεχνα «δουλεύουν» την τελευταία πενταετία, προκειμένου το πολιτικό κεφάλαιο του σωτήρα Αντώνη να μένει ενεργό.

Και ποιος είναι καλύτερος τρόπος αν δεν ρίξουν λάσπη, ύβρεις, απειλές και κάθε λογής ακαθαρσίες για όποιον φαντάζει αντίπαλος του αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ



http://www.e-typos.com/files/1/2015/05/12/koumoutsakos1_16062014091636.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη καθυστέρηση συζητήσαμε σήμερα στο πλαίσιο του ΕΣΕΠ για μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν στη Βαλκανική πολιτική της χώρας.

Financial Times: Πιο πιθανό το Grexit μέσω εξέγερσης

DRASMAS2-656x410.jpg
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ βλέπουν ως πιθανότερο σενάριο οι Financial Times.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο: «Ο Αλέξης Τσίπρας δε θα έπρεπε ποτέ να προσλάβει το Γιάνη Βαρουφάκη ως υπουργό Οικονομικών. Ή θα έπρεπε να τον ακούσει και να τον κρατήσει. Αλλά, αντ” αυτού, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε τη χειρότερη από όλες τις πιθανές επιλογές:

Γιατί οι τράπεζες δεν δέχονται πρόωρη εξόφληση δανείων


CAPITAL5-656x410.jpg
Απαγορεύεται η πρόωρη εξόφληση δανείου σε μία τράπεζα. Σύμφωνα με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, με εξαίρεση την αποπληρωμή με μετρητά (που να βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος) ή με έμβασμα από το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα τις τελευταίες εβδομάδες, από την επιβολή των capital controls και μετά αρκετοί δανειολήπτες που είχαν χρήματα στους λογαριασμούς τους προχωρούσαν σε εξόφληση των δανείων τους κάνοντας μεταφορές μέσω e-banking. Ωστόσο οι τράπεζες δεν δέχονται πλέον να γίνει αποπληρωμή δανείου με λεφτά που υπάρχουν μέσα στο τραπεζικό σύστημα. Δέχονται να γίνει αποπληρωμή μόνο αν τα λεφτά έρθουν από το εξωτερικό ή μόνο αν τα λεφτά πάνε «ζωντανά» στο γκισέ.
Κατά πληροφορίες και εν μέσω μεγάλης ανησυχίας πολιτών που έχουν καταθέσεις και δάνεια και δεν τους επιτρέπουν να τα αποπληρώσουν, το σύνολο σχεδόν των δανείων έχουν ενεχυριαστεί ως εγγυήσεις στο ευρωσύστημα, προκειμένου οι ελληνικές τράπεζες να λαμβάνουν έκτακτη ρευστότητα μέσω του ELA. Ετσι, αν κάποιος προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του με λεφτά που βρίσκονται μέσα στις τράπεζες μπλοκαρισμένα, θα πρέπει το δάνειο να αφαιρεθεί από τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί στην ΕΚΤ.
Ταυτόχρονα αν κάποιος έχει ένα δάνειο 200.000 ευρώ σε μια τράπεζα και καταθέσεις σε άλλη τράπεζα και κάνει τη μεταφορά για να πληρώσει το δάνειό του δημιουργεί και πρόβλημα στην τράπεζα από την οποία φεύγει η κατάθεση, αν βέβαια αυτό γίνει σε μεγάλη κλίμακα.

arouraios.gr

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Εμφάνιση web full.jpg



Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας την Παρασκευή  31 Ιουλίου στο Ξυλόκαστρο

                Για να μπορέσεις  να πετάξεις πρέπει να κάνεις μια χαρούμενη σκέψη!