Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Απόδραση» του Ολυμπιακού με «διπλό» και ανατροπήαπό το Καυτανζόγλειο


Με ανατροπή και δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός «απέδρασε» από το «Καυτανζόγλειο», επικρατώντας 2-1 του Ηρακλή.
Μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι συνέλαβαν... κοιμώμενη την άμυνα των πρωταθλητών. Σε γύρισμα του Κούρου από αριστερά, ο Περόνε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και άνοιξε το σκορ με σουτ από κοντά. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε τους παίκτες του Μπέντο, ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Ηρακλή να διαχειριστεί το προβάδισμα. 
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή που «άγγιζε» το 65-35, όμως δημιούργησε ελάχιστους κινδύνους. Για την ακρίβεια μόνο έναν, στο 28΄ με τον Χουάντερσον να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Μιλιβόγεβιτς. Στο ίδιο διάστημα, ο Ηρακλής ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις με Λάμπρου και Περόνε να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες.
Στο 50΄ ο Ιντζόγλου βρήκε τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Στο 75΄ ο Μάρτινς με εξαιρετική κάθετη τροφοδότησε τον Μπράουν Ιντέγε και ο Νιγηριανός έγραψε το 1-2 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πετυχαίνοντας το 4ο γκολ του στη φετινή σεζόν. Από εκεί και πέρα, «μίλησαν» η εμπειρία και η ποιότητα των «ερυθρόλευκων» που κάλυψαν τους χώρους και δεν έδωσαν το δικαίωμα στον «Γηραιό» να ελπίζει. Τέλος , ο Ηρακλής στο 90΄έμεινε με παίκτη λιγότερο καως απεβλήθηκε με δευτερη κίτρινη ο ' Ιντζόγλου 
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Κούρος (62΄ Πασάς), Αγγελόπουλoς, Ιντζόγλου, Καραγκούνης, Λεοζίνιο, Λάμπρου (67΄ Λουκίνας), Περόνε (79΄ Μπαρέτας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια (27΄ Ρέτσος), Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ντομίνγκες (73΄ Ιντέγε), Πάντο (46΄ Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.

ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ Ο Α. Ο Λουτρακίου πέτυχε το πρώτο του τρίποντο και άφησε στον πάτο τον Παναργειακό

Ο Α. Ο Λουτρακίου πανηγυρίζει την πρώτη του επιτυχία του στο πρωτάθλημα , καθώς στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής νίκησε με 2 - 0 , μέσα στο Άργος, τον Παναργειακό, με τέρματα του Βαλκάνου στο 43΄ και του Αποστολάκή στο 87. 

Στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ καιη Δόξα Μεγαλόπολης έμειναν στο ισόπαλο 1 - 1 . Πάντως οι "ανθρακωρύχοι" της Μεγαλόπολης "φωνάζουν" για δυο ακυρωθέντα γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι στην εκπνοή είχαν δοκάρι

Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε στη Μυτιλινη ο αγώνας του Αιολικού με την Παναχαϊκή, όπως και η αναμέτρηση του Αστέρα Αμαλιάδας με την Χαλκίδα,  Ο ΠΑΟ Βάρδας έφυγε νικητής επί της Αχαϊκής με σκορ 2 - 1 και μόνος επικεφαλής από την Κάτω Αχαϊα

 Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός επικράτησε με 1-0 της Ερμιονίδας,  ενώ η Θήβα ισοφάρισε σε 1 - 1 στο 93’ τον Τσικλητήρα που προηγήθηκε με 0-1,στο 60 με τον Γραμματικόπουλο.

Τέλος ρεπό είχε ο Φωστήρας

Η 2η αγωνιστική   


ΑΟ Θήβα – Τσικλητήρας Πύλου  1-1
ΑΟ Ζευγολατιού – Δόξα Μεγαλόπολης  1-1
Αχαϊκή – ΠΑΟ Βάρδας  1-2
Αστέρας Αμαλιάδας – ΑΟ Χαλκίς  0-0
Αιολικός – Παναχαϊκή  0-0
Παναρκαδικός – ΑΕ Ερμιονίδας  1-0
Παναργειακός – ΑΟ Λουτράκι  0-2
Ρεπό: Φωστήρας.



Η Βαθμολογια
( Σε 2 αγώνες)
ΠΑΟ Βάρδας
2
3-1
6
ΑΟ Ζευγολατιού
2
2-1
4
Παναρκαδικός
2
1-0
4
Φωστήρας
1
2-0
3
Ερµιονίδα
2
2-1
3
Παναχαΐκή
2
1-0
3
ΠΑΟ Λουτρακίου
2
2-2
3
Χαλκίδα
2
0-0
2
Δόξα Μεγαλόπολης
2
3-3
2
ΑΟ Θήβα
1
1-1
1
Αχαϊκή
2
3-4
1
Τσικλητήρας Πύλου
2
2-1
1
Αιολικός
2
0-1
1
Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου
2
0-2
1
Παναργειακός
2
0-3
0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ 
Ερµιονίδα - Αστέρας Αμαλιάδας-Πανόπουλου
Παναρκαδικός - Παναργειακός
Παναχαΐκή - Αχαϊκή
ΠΑΟ Βάρδας - ΑΟ Ζευγολατιού
ΠΑΟ Λουτρακίου - Αιολικός
Τσικλητήρας Πύλου - Δόξα Μεγαλόπολης
Φωστήρας - ΑΟ Θήβα
Ρεπο : Χαλκίδα

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο ΟΦΗ

Αχαρναϊκός - ΟΦΗ 0-2
Με τη ρεβάνς του Αχαρναϊκού με τον ΟΦΗ και νικητή τον δεύτερο, έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της α’ φάσης του Κυπέλλου.
Στην έδρα του το ματς είχε… στραβώσει, αλλά στη ρεβάνς ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος και με το 2-0 επί του Αχαρναϊκού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, με τέρματα των Βουό σουτ στο 12΄και Ρόντι κεφαλιά στο 70, πήρε την πρόκριση για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδας.. Ο  Αχαρναϊκός τερματισε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο καθως αποβλήθηκε στο 80΄ο Μαρής, 
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δ. Αρναούτης): Aποστολίδης, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Σωτηράκος (63′ Ψιάνος), Αναστασίου, Μαρής, Τσεμπερίδης, Παπατόλιος (69′ Πλαβούκος), Ματσούκας, Γουέρε (78′ Ντάγκρας), Τζιώρας
ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Όστοϊτς, Μιλοσάβλιεβ (65′ Φάζος), Βουό (83′ Μασάδο), Χαντί, Μίκιτς, Κοιλιάρας, Αντουκόρ, Κιάσσος (64′ Ράντι), Βαλλιάνος

Τα αποτελέσματα της 1ης φάσης
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
Σπάρτη - Παναιγιάλειος 1-1 (4-0)
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
Αχαρναϊκός - ΟΦΗ 0-2 (0-0)
  • Θυμίζουμε πως οι ομάδες της Football League που προκρίθηκαν απευθείας στην επόμενη φάση είναι οι: Αγροτικός Αστέρας, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Καλλιθέα, Καλλονή, Κισσαμικός, Λαμία, Πενελευσινιακός, Πανθρακικός, Πανσερραϊκός, Τρίκαλα, Χανιά.

Βαριά φιλική ήττα του Αστέρα Δερβενίου από τον Πέλοπα στο Κιάτο

Thmr3yvp
Με το βαρύ 5 – 0  ηττήθηκε ο Αστέρας Δερβενίου στο Κιάτο από τον Πέλοπα , στο τελευταίο του φιλικό αγώνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
 Ο Αστέρας πλήρωσε ακριβά τα σοβαρά αμυντικά λάθη από το σχήμα της άμυνας που δοκίμασε ο προπονητής του, δίνοντας την ευκαιρία στον Πέλοπα να πετύχει τρία εύκολα τέρματα στο πρώτο 30λεπτο. Μια κεφαλιά από κόρνερ και ένα τυχαίο αυτογκόλ από κόντρα σε παράλληλη σέντρα αντιπάλου παίκτη στις αρχές του β’ μέρους διαμόρφωσαν το τελικό 5 – 0. Ο Αστέρας στο β’ μέρος, που το σχήμα της ενδεκάδας του ήταν πιο ορθόδοξο, έπαιξε καλύτερα και μάλιστα απώλεσε και πέναλτι καθώς ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Αντωνόπουλου.

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ & ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Στά 7 συνολικά φιλικά ( 5 φιλικά και 2 στο Τουρνουά  "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ") παιγνίδια  της προετοιμασίας του για το νέο πρωτάθλημα ο Αστέρας σημείωσε μία νίκη, μία ισοπαλία, ενώ ηττήθηκε 5 φορές. Σημείωσε   8 τέρματα έναντι 20 που δέχτηκε.

Στον πρώτο του φιλικό αγώνα της περιόδου 2016-17 ο Αστέρας ηττήθηκε στο «Κώστας Βυζάς» από τον ΑΟ Τράχωνες Αλίμου (ομάδα Α΄ Αθηνών) με σκορ 2 – 0, ενώ . στο δεύτερο φιλικό του αγώνα επικράτησε στα Αθίκια του τοπικού Τενεάτη με σκορ 4 – 3.
Στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι.  βαριά ήττα με σκορ 5 – 1 γνώρισε ο Αστέρας στο "Κώστας Βυζάς" από την Κόρινθο 2006 
Ακολούθησε το Τουρνουά "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2016" που διοργάνωσε ο Αστέρας για 5η συνεχόμενη χρονιά, τιμώντας τη μνήμη του πρώην προέδρου του, με νικητη τον .Ολυμπιακός Άσσου, όπου σε 2 45λεπτους αγώνες ανεδείχθηκε ισόπαλος 1 - 1 με την Ελλάδα Βέλου, ενώ ηττήθηκε 0 - 1 από την ομάδα του Άσσου.

Ο Αστέρας ηττήθηκε από τον Ηρακλή Λεχαίου με σκορ 3 - 2, αν και προηγήθηκε με 2 - 0, στον τέταρτο φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο "Κώστας Βυζάς" και τέλος χθες έχασε με το βαρύ 0 - 5 στο Κιάτο από τον Πέλοπα , στο τελευταίο του φιλικό αγώνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Δειτε live την συνεντευξη Τυπου του Κυριακου Μητσοτακη στη ΔΕΘ: Η κυβέρνηση δεν εχει βούληση να συγκρουστεί με τους μπαχαλακηδες

kyriakos-sunenteuksi-typou-1000 
Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ξεκίνησε στις 13:00 στο «Ι. Βελλίδης» ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη για την 81η ΔΕΘ.
Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίσθηκε ότι εν πάει στις συνομιλίες με τους Θεσμούς ως επαίτης αλλά έχει τους τρόπους να τους πείσει για παράδειγμα να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.
ΔΕΙΤΕ LIVE


Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση την χαρακτήρισε επικύνδινη λέγοντας πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει να πέσει αυτή η κυβέρνηση και αυτός είναι οι εκλογές για τις οποίες όπως είπε το κόστος είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία.
Στο σημείο αυτό επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για την καθυστέρηση όπως είπε στην αξιολόγηση λέγοντας ότι συνέπεια αυτής της καθυστέρησης είναι ο δημοσιονομικός κόφτης. «προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα, δεν έχει την πολυτέλεια να ξαναμπεί η χώρα στην περιπέτεια της αέναης διαπραγμάτευσης. Οφείλει μια ώρα αργότερα να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση την οποία ο ίδιος συμφώνησε».

Τραγωδία στο 49ο Ράλι ΔΕΘ: Νεκρός θεατής που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/raly-deth-nekros-theatis-1300.jpgΤραγικό δυστύχημα συνέβη στο 49ο Ράλι ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας διεξαγωγής του στη διαδρομή μετά το Παλαιόκαστρο στη Χαλκιδική.
Ένας 47χρονος άνδρας που παρακολουθούσε τον αγώνα έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο που συμμετείχε στον αγώνα!

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜEΤΑΔΟΣΗ ΑΠO TO AFW 2016!



η γιορτή των ''αιθέρων''!

Εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις - Από Οκτώβριο και αναδρομικά

Εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις - Από Οκτώβριο και αναδρομικά

Από τη συνταξιοδότηση του μηνός Οκτωβρίου, η οποία θα καταβληθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις που καταβάλλει το ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ:

Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ πέρασε φιλικά από το Ξυλόκαστρο

Σε φιλικό αγωνα προετοιμασίας που έγινε στο Ξυλόκαστρο, ο ΠΑΣ Κόρινθος επικράτησε του τοπικού Ηρακλή με 3 - 0. Σκόρερ για τον ΠΑΣ αναδειχτηκαν οι Αράπογλου στο 1΄ με σουτ,  Βλάσης με κεφαλιά στο 37΄ και Γάλας στο 77΄με πέναλτι..  
Πρέπει να σημειώσουμε ότι από το γηπεδο Ξυλοκάστρου, ανοίγει η αυλαία του νεου πρωταθλήματος γιά τον ΠΑΣ, το άλλο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, κόντρα στον γηπεδούχο Πανκαμαριακό.

Έκρηξη στη Νέα Υόρκη με 29 τραυματίες, «σκόπιμη ενέργεια»


Νέα Υόρκη
Σοκ στη Νέα Υόρκη! Έκρηξη με 29 τραυματίες μια μέρα πριν φτάσουν στην πόλη οι ηγέτες όλου του κόσμουΤουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν το Σάββατο το βράδυ από έκρηξη στη συνοικία Τσέλσι της Νέας Υόρκης.

Τα αίτια είναι άγνωστα και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ Ντε Μπλάζιο μίλησε για «σκόπιμη ενέργεια», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν σύνδεση με τρομοκρατία.
all-1000
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ, ενώπιον δύο πρώην πρωθυπουργών και δύο πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
Και οι τέσσερις κάθησαν στην πρώτη σειρά των καλεσμένων και άκουσαν με προσοχή τις εξαγγελίες του σημερινού προέδρου της ΝΔ. Σημειώνεται ότι πριν από την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είχε μαζί τους θερμές χειραψίες δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι κυριαρχεί η ενότητα στην Κεντροδεξιά παράταξη.
karamanlis-meimarakis-1000karamanlis-mitsotakis-1000trinity-1000

Tο νέο «αίμα» της ΝΔ στο επιτελείο Μητσοτάκη

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/epiteleio-nd-1000.jpg
Στην πρώτη γραμμή στο πλευρό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκε έξω απο το Βελλίδειο το νέο «αίμα» της Νέας Δημοκρατίας.
Η νέα ομάδα κρούσης του προέδρου αποτελείται από τους Λευτέρη Μωυσιάδη, Γιώργο Βράντζα (σ.σ Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ), τον Κώστα Δέρβο υποψήφιο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τον Βασίλη Ξυπολητά, γραμματέα παραγωγικών φορέων, και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο από την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.
Τη γαλάζια ομάδα ενίσχυσε με την παρουσία της και μία γυναίκα. Ο λόγος για τη Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέα των γυναικών του κόμματος.
Όλοι τους προέρχονται από τα γαλάζια «φυτώρια» της ΟΝΝΕΔ, ενώ ορισμένοι από τους παραπάνω «ακούγονται» δυνατά το τελευταίο διάστημα και για τα ψηφοδέλτιαντης παράταξης. Ειδικότερα, ο κ. Βράντζας για το ψηφοδέλτιο στα Τρίκαλα, ο κ. Μωϋσιάδης για την Πιερία και ο κ. Ξυπολητάς για τη Β’ Αθηνών.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!

AIMΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

ICD 2016: Αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά

swstogia.jpgΜέρος μίας αποτελεσματικής στρατηγικής δημόσιας υγείας, για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη, μπορούν να αποτελέσουν τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Διαιτολογίας 2016.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Καρκίνος του προστάτη: Κάνε αυτό που οφείλεις ως άνδρας

karkstogia.jpgΤην αξία των τακτικών προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του προστάτη τονίζουν οι ειδικοί, κάνοντας λόγο για ριζική θεραπεία της νόσου όταν διαγιγνώσκεται σε αρχικό στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Εκκολπώματα του παχέος εντέρου: τι πρέπει να προσέχουμε για την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών

ekkolpomata_paxeos_enterou.jpg
«Όλο και περισσότεροι νέοι εμφανίζουν πρόβλημα εκκολπωμάτων, ενώ αυτά μέχρι πρότινος αποτελούσαν σύνηθες πρόβλημα στις μεγάλες ηλικίες»

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

5 πράγματα που δεν ξέρετε για τα όνειρα

wdstogia.jpgΤα όνειρα είναι ένα πεδίο γεμάτο μυστήριο. Και παρόλο που δειλά- δειλά οι ερευνητές ανακαλύπτουν ορισμένες πτυχές τους, είναι πολλά ακόμα όσα δεν γνωρίζουμε γι’ αυτά.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Ολάντ: Η Γαλλία δεν μπορεί να εγγυηθεί μόνη της την ευρωπαϊκή άμυνα

Ολάντ: Η
Γαλλία δεν μπορεί να
εγγυηθεί μόνη της την
ευρωπαϊκή άμυνα
«Η Γαλλία μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στη Σλοβακία. «Η Γαλλία καταβάλλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια για την ευρωπαϊκή άμυνα, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνη της και δεν θέλει να είναι …
EurActiv.gr

ΕΕ: Ζωτικής σημασίας η αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής

ΕΕ:
Ζωτικής σημασίας η
αντιμετώπιση της
μικροβιακής αντοχής
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να ενισχύσει περαιτέρω τη δράση της ενάντια στην αντιμικροβιακή αντίσταση για την περίοδο μετά το 2016, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στη EurActiv.com, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι το θεσμικό όργανο της ΕΕ δεν έχει την πολιτική βούληση να το πράξει. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μικροβιακή αντοχή (AMR) είναι η ικανότητα ενός μικροοργανισμού – …
EurActiv.gr

Στρασβούργο: Ψήφισμα στήριξης σε Ελλάδα-Ιταλία

Στρασβούργο: Ψήφισμα
στήριξης σε Ελλάδα-Ιταλία 
Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία την Πέμπτη στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη-μέλη να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να δεχθούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις δύο χώρες πρώτης γραμμής στην προσφυγική κρίση. Αυτό προβλέπει άλλωστε η συμφωνία για το «πρόγραμμα μετεγκατάστασης», η οποία όμως ουσιαστικά δεν υλοποιείται, όπως επισημαίνει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζενμπεργκ. «Η μετεγκατάσταση …
EurActiv.gr

Η αλλαγή του καταστατικού απειλεί τις αγορές φυσικού αερίου από την Ευρώπη, υποστηρίζει η Naftogaz

Η
αλλαγή του καταστατικού
απειλεί τις αγορές
φυσικού αερίου από την
Ευρώπη, υποστηρίζει η Naftogaz
Η Ουκρανία άλλαξε τον καταστατικό χάρτη της Naftogaz παραβιάζοντας τη συμφωνία με τους ξένους πιστωτές, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να κρατήσει «όμηρο» δάνειο ύψους 500 εκατομμύρια δολαρίων για αγορές φυσικού αερίου ζωτικής σημασίας από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η κρατική επιχείρηση ενέργειας. «Τα κεφάλαια αυτά είναι απαραίτητα για τις αγορές φυσικού αερίου που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία  να …
EurActiv.gr

Αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του UKIP

Αλλαγή σελίδας στην
ηγεσία του UKIP 
Η Βρετανίδα ευρωβουλευτής Νταϊάν Τζέιμς και μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του αντιευρωπαϊκού, ξενοφοβικού κόμματος Ukip της Βρετανίας, εξελέγη σήμερα νέα ηγέτιδά του, στη θέση του παραιτηθέντος Νάιτζελ Φάρατζ. Η 56χρονη Τζέιμς είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Ukip, το οποίο ιδρύθηκε το 1993. Ο Φάρατζ παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στο οποίο οι Βρετανοί …
EurActiv.gr

Παιδικοί σταθμοί: Έως 25 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις των επιλαχόντων (ανακοίνωση)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς τους υποψηφίους οι οποίοι συμμετείχαν στην πρόσκληση με αρ. πρωτ. 3070/11.7.2016   που εξέδωσε η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για το έτος 2016-2017, και δεν έλαβαν voucher, λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, να δηλώσουν έως τις 25/9/2016 και ώρα 23.59 μ.μ. την πρόθεσή τους να τους χορηγηθεί voucher, δημοσιοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Θόδωρος Γκοτσόπουλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr.
Παράλληλα ζητά να αποστείλουν ταυτόχρονα στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. βεβαίωση του Φορέα/Δομής παροχής των σχετικών υπηρεσιών περί αποδοχής του τέκνου ή των τέκνων τους, στην περίπτωση που τους χορηγηθεί voucher.
Σύμφωνα με την πρόσκληση:

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ. ΠΥΡΓΟΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ 2016-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ


Τα Σκουπίδια του Πύργου Ηλείας ... Ικετεύουν για Ανακύκλωση!

nancy.stefanidou@gmail.com

Ελληνικό Δημόσιο: Ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της χώρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/9/16

Τον Ιούλιο του 2016, το Υπουργείο Οικονομικών πίστωσε κρατικούς φορείς με 
1,6 δις Ευρώ προκειμένου με τα χρήματα αυτά να αποπληρωθούν οι οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι μόλις το 1/4 αυτών των χρημάτων πήγανε για το συγκεκριμένο σκοπό. Το υπόλοιπα χρήματα “χάθηκαν” και χρησιμοποιήθηκαν 
για να καλύψουν τρύπες του σπάταλου ελληνικού κράτους. 
 Θεωρούμε υποκριτικό να έχει τη δυνατότητα το ελληνικό κράτος να καθυστερεί 
πάνω από 2 χρόνια την αποπληρωμή των δικών του υποχρεώσεων, ενώ την ίδια 
ώρα διατηρεί το δικαίωμα να κατάσχει τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών που 
δεν πληρώνουν έγκαιρα τις οφειλές τους. 
 Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υπενθυμίζει ότι το ελληνικό κράτος χρωστάει πάνω 
από 5,5 δις σε ιδιώτες. Η άμεση εξόφληση αυτών των οφειλών θα αποτελούσε 
μια τονωτική ένεση που θα αντιστοιχούσε σε περίπου 3% του Ελληνικού ΑΕΠ.

Φιλελεύθερη Συμμαχία
Πανεπιστημίου 64, Αθήνα 10553, Ελλάδα
Τ: 211 4041088 M: 6934 500102

Φιλελεύθερη Συμμαχία