Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τα παιχνίδια του μυαλού μπροστά σε ένα πιάτο κρέας

logo newsletter

TYA_PAIXNIDIA_TOYU_MYALOIU.jpg 

Τα παιχνίδια του μυαλού μπροστά σε ένα πιάτο κρέας


Όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν κρέας,  είναι αποστασιοποιημένοι από την ιδέα ότι πρόκειται για ένα θανατωμένο ζώο και το μάρκετινγκ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, σύμφωνα με μια σειρά μελετών από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Διαβάστε περισσότερα

dogpraise.jpgΈπαινος ή φαγητό; Τι έχει μεγαλύτερη αξία για τον σκύλο σας;


Σε πολλές περιπτώσεις, έπαινος και φαγητό μπορεί να είναι ισάξια, ωστόσο ένας έπαινος μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο αποδοτικά για τον σκύλο σας σε σχέση με μια λιχουδιά, υποστηρίζει μελέτη που

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Ομιλίες, παρεμβάσεις, παραλειπόμενα

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι εργασίες της πρώτης ημέρας του διήμερου ειδικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο Βόλο, για την αλλαγή του Καλλικράτη και το νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του κράτους.

Χρίστος Δήμας: Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (VIDEO)

Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο, μέχρι το τέλος του 2017 κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής της ΝΔ Χρίστος Δήμας υπογράφει την τροπολογία, την οποία υποστήριξε μιλώντας από το βήμα της Βουλής. 
«Σχεδόν 1 στους 2 φορολογούμενους χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο, αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της υπερφορολόγησης και της ύφεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε ότι αφορά το περιεχόμενο της τροπολογίας, πρόσθεσε: «Η ΝΔ προτείνει την αναστολή κάθε πλειστηριασμού για χρέη προς το Δημόσιο, αρκεί σωρευτικά να συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του, β) το ετήσιο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί, και γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά παιδί και μέχρι 3 παιδιά».
«Τη ρύθμιση αυτή, επιβάλλει η ανάγκη ενός συνεκτικού, στρατηγικού σχεδίου μείωσης του ιδιωτικού χρέους» υπογράμμισε ο κ. Δήμας, συμπληρώνοντας πως η δυνατότητα μαζικών πλειστηριασμών σήμερα θα έπληττε κυρίως την κοινωνική συνοχή αλλά και τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Ολοκληρώνεται και παραδίδεται στους πολίτες ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανός

https://3.bp.blogspot.com/-eXiHL0eIsn4/V1hWoxN73UI/AAAAAAABTJo/vtVCvO9NBlAkG3Nf1DZkKDk_qJ2ltDjlwCLcB/s1600/%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259F%25CE%25A5%2B3.JPG
«Για πρώτη φορά στη Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνονται και ολοκληρώνονται έργα τα οποία παραδίδονται στους πολίτες. Τα έργα ανήκουν μόνο στους πολίτες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συζήτηση του θέματος της ολοκλήρωσης του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός.

Ημερίδα ΚΑΠΕ στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Εμφάνιση miltos_kape_13102016.jpg
Λουτράκι, 18 Οκτωβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Μίλτο Παπαδημητρόπουλο, ο οποίος παρουσίασε τη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου στην ημερίδα του ΚΑΠΕ με θέμα "Έργα αειφόρου ενέργειας στο Δημόσιο τομέα και η εμπειρία των ΟΤΑ από το σχεδιασμό στην υλοποίηση".
Εμφάνιση βιβλιοθηκη.jpgΗ Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου αποτελεί πρότυπο κτήριο μηδενικής ενεργειακής απόδοσης με βασικά κριτήρια σχεδιασμού τη λειτουργικότητα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών και την εργονομική αρτιότητα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της Βιβλιοθήκης έχει εστιάσει στη συμπλήρωση του όγκου της κατοικίας με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, με την εφαρμογή βιοκλιματικών αρχών και την ένταξη Παθητικών Ηλιακών Συστημάτων και συστήματος Γεωθερμίας για θέρμανση και ψύξη, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου.
Στην ημερίδα, η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά των εργασιών της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους" που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκαν έργα κάθε κατηγορίας δημόσιων κτηρίων που στοχεύουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης ως καλές πρακτικές του Συμφώνου των Δημάρχων.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι θέσεις των κομμάτων παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το Περιεχόμενο και τις Διαδικασίες Σύναψης των Διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών

 Εμφάνιση IMG_2016_10_17_9_11.jpg
Η παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, με σκοπό τη διατύπωση Γνώμης προς την κυβέρνηση, για τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες και ειδικότερα για την Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Καναδά (CETA) ήταν το αντικείμενο της 5ης συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για το Περιεχόμενο και τις Διαδικασίες Σύναψης των Διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών. Η επιτροπή συνεδρίασε υπό την προεδρία του Προέδρου της και Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, με συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων, στελεχών της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής,

Συντήρηση – βελτίωση δρόμου Άνω Δώριο – Πλατανια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB2M6rViIG1pic9dvp0LUFGW__xPe0kAx5dsUbasIcedzuWWxq1i0UJBfTKEi3pLzaCeEE4K7KVcjYL5Oqbhs5Mtk0pbGVD-rtgs3VV7OUP2Pt3Ox54ivb3IYADxmNcs67Rx-P7DCc6dI/s1600/%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3+%CE%93%CE%A1%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%91.JPGΤη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση – βελτίωση δρόμου Άνω Δώριο – Πλατανια» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Μετάδοση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα18 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ μεταδίδεται τώρα από το Web2 του site της Βουλής και θα μεταδοθεί ολόκληρη σήμερα, 18/10, από το Κανάλι της Βουλής, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εμφάνιση Αρχείο_001 (1).jpeg 
Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2016 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου για την έναρξη της χρονιάς 2016-2017.
Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ Παναγιώτης Καλύβας και Δημήτρης Κάσσιος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού & Οικολογικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου κ. Παρασκευή Σαμιώτη και πολλά μέλη του ΚΑΠΗ. Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ν. Αγ. Βλασίου Σπυρίδωνα Λιόρδο.
Εμφάνιση Αρχείο_000 (1).jpeg
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου αποτελεί χώρο έκφρασης, ζωντάνιας , ανάπτυξης της δημιουργικότητας, παροχής κοινωνικής φροντίδας και κάλυψης πολιτιστικών αναζητήσεων των πολιτών της 3ης γενιάς του Δήμου μας. Απόδειξη της σημασίας που δίνει η Δημοτική Αρχή στη στήριξη της δομής αυτής, το γεγονός ότι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει ζητηθεί η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, φυσικοθεραπευτή και χοροδιδασκάλου για την κάλυψη των αναγκών του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου.
Ο Δήμος λοιπόν παρά τις αντιξοότητες, θα συνεχίσει να παρέχει στα άτομα της τρίτης ηλικίας ευκαιρίες για ψυχαγωγία και ανάπαυλα από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σύσκεψη για την έναρξη των εργασιών σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης


Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στις 11:00πμ. πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για την έναρξη των εργασιών του Κτηματολογίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλύβας, ο Δ/ντής ΥΔΟΜ και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Χρόνης Καραγιάννης, ο προϊστάμενος της ΥΔΟΜ κ. Μενέλαος Καλοθής και εκπρόσωποι της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και της αναδόχου εταιρίας.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την κτηματογράφηση των ακινήτων του Δήμου μας καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών των εμπλεκομένων φορέων.
Συμφωνήθηκε δε, προ της έναρξης των εργασιών σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, να πραγματοποιηθεί στο Ξυλόκαστρο ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων μερών και κυρίως των δημοτών μας.

Έργα αγροτικής οδοποιίας & καθαρισμός ρεμάτων στην κοινότητα Γελινιατίκων

Εμφάνιση ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΡΕΜΑΤΩΝ ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ.jpegΤην Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 στις 10:00πμ. πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Καλύβα, με μηχανικό της υπηρεσίας για διενέργεια αυτοψίας, στην τοπική κοινότητα Γελινιατίκων.
Η Δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του Προέδρου των Γελιανιατίκων κ. Δημήτρη Αθανασούλη και του τοπικού του συμβουλίου, προχώρησε στην υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμού και διάνοιξης ρεμάτων.

Ξυλόκαστρο: ΠΡΟΒΟΛΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Εμφάνιση φοοτερ.png
Αξιότιμοι Κυριοι,

 

Με αφορμή το έτος Ρωσίας-Ελλάδας/ Ελλάδας-Ρωσίας, πραγματοποιηείται στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προβολή ρώσικου κινηματογράφου με θέμα τον αθλητισμό.
Δεδομένου οτι μπορεί να υπάρχουν μέλη σας που θα τους ενδιέφερε να παρευρεθούν σας προσκαλούμε στο Ξυλόκαστρο, στο θέατρο "Αγγελος Σικελιανός" την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 19:00.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Ταινιοθήκη της Ρωσίας.
Το έργο έχει ελληνικούς υπότιτλους με δωρεάν είσοδο και συνάντηση με τα μέλη της Εθνικής Ταινιοθήκης.

Ποιοι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια; Αθώοι οι Μαυρομιχαλαίοι!

http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDE0LTA4LTI3LzE2NDQ2LzIyMjY4NDUxLmpwZw%3D%3D&t=635447176464464940&w=300&h=204Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή των Γ. Λεκάκη και Α. Μαζαράκη,
ο ταξίαρχος Αεροπορίας Δημήτρης Κοκκινάκης, συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου.
Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον "901 Παραπολιτικά στα FM", τα μεσάνυχτα της 24.3.15

Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.

Λεκάκης

KΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.

 
http://www.insider.gr/sites/default/files/dei_5.jpgΈπειτα από τις αντιδράσεις στην Κορινθία για το επικείμενο κλείσιμο των καταστημάτων ΔΕΗ στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο αλλά και για την βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της επιχείρησης, οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου οι βουλευτές ζητούν:

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας ετοιμάζει ηρωική έξοδο

dora708_15
 ια επιδίωξη ηρωικής εξόδου από τον Πρωθυπουργό έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου επικαλούμενη τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας «ανέβασε στα ύψη» στο συνέδριο το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους έως τα Χριστούγεννα.

Ολόκληρη γειτονιά έκλεβε ρεύμα από πυλώνα της ΔΕΗ!

1354794040111829136 Μια ολόκληρη γειτονία στο Αιτωλικό αποδείχτηκε πως έκλεβε ρεύμα από πυλώνα της ΔΕΗ!
Αυτό που κίνησε υποψίες προκειμένου να αποκαλυφθεί η μαζική παρανομία ήταν το γεγονός ότι τα σπίτια μιας ολόκληρης γειτονιάς εμφάνιζαν μηδενικούς λογαριασμούς στη ΔΕΗ.
Έτσι σε έρευνα που έγινε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού σε συνεργασία με συνεργείο της Δ.Ε.ΔΔ.Η.Ε., διαπιστώθηκε ότι πάνω πολλά σπίτια ρευματοδοτούνταν παράνομα, με απευθείας σύνδεση καλωδίου από πυλώνα της ΔΕΗ!
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 24 ατόμων.

Arouraios.gr

Τεράστιο Κανόνι στην αγορά! -Εταιρεία τηλεπικοινωνιών ο «νέος Μαρινόπουλος»

vomva-patratora.gr_-802x510-640x427

Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου με την εξαγορά από τον Σκλαβενίτη και μεγάλο «κούρεμα» χρεών σε χιλιάδες προμηθευτές. Τώρα ένα νέο «κανόνι» αναστατώνει την πολύπαθη ελληνική αγορά.

Πάλι καλά που δεν ζήτησαν να τυπώσουν… ρούβλια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Από τα σύννεφα πέφτουμε κάθε φορά που δημοσιοποιείται μια αποκάλυψη σχετικά με τις προθέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη.
Προκαλείται σάλος, γίνονται συζητήσεις, ακούγονται διαψεύσεις και… το ξεχνάμε!
Όπως ακριβώς ξεχάστηκε και το μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη – Γκαλμπρέιθ, το οποίο τελούσε σε γνώση του κ. Τσίπρα.
Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία: Το σχέδιο ήταν από την αρχή, ήδη πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η έξοδος της χώρας από το ευρώ.
Ο λόγος είναι απλός: Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν γνώριζαν πολύ καλά πως όλα αυτά τα ηρωικά που υπόσχονταν δεν υπήρχε η παραμικρή προσπάθεια να τα πραγματοποιήσουν εντός ευρώ.

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦ. ΣΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ISKRA
http://4.bp.blogspot.com/-kS8w2YvxW_8/VeDhpHm6OsI/AAAAAAABN9s/J6JFacY6L_4/s1600/1.jpgΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΥΠΟΥ “ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ” ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ
Νέες ¨πληροφορίες τύπου Νομισματοκοπείου” δίνουν και παίρνουν στη δημοσιότητα, που αφορούν κοπή εθνικού νομίσματος στη Ρωσία, με επίκεντρο της “συνωμοσίας” τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Οι “πληροφορίες” χαρακτηρίζονται από τον Γραμματέα της ΛΑ.Ε. ως ανυπόστατες. Ταυτόχρονα, όμως, πολιτικοί παρατηρητές εξέφραζαν την έκπληξη τους για το γεγονός ότι, έτσι όπως πάμε, σε λίγο κάθε σκέψη για εθνικό νόμισμα θα τεθεί από τους “δημοκράτες” των μίντια και το μνημονιακό σύστημα, εκτός νομιμότητας και θα θεσμοθετηθεί ως ιδιώνυμο αδίκημα.
Ολόκληρη η δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής: