Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τα παιχνίδια του μυαλού μπροστά σε ένα πιάτο κρέας

logo newsletter

TYA_PAIXNIDIA_TOYU_MYALOIU.jpg 

Τα παιχνίδια του μυαλού μπροστά σε ένα πιάτο κρέας


Όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν κρέας,  είναι αποστασιοποιημένοι από την ιδέα ότι πρόκειται για ένα θανατωμένο ζώο και το μάρκετινγκ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, σύμφωνα με μια σειρά μελετών από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Διαβάστε περισσότερα

dogpraise.jpgΈπαινος ή φαγητό; Τι έχει μεγαλύτερη αξία για τον σκύλο σας;


Σε πολλές περιπτώσεις, έπαινος και φαγητό μπορεί να είναι ισάξια, ωστόσο ένας έπαινος μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο αποδοτικά για τον σκύλο σας σε σχέση με μια λιχουδιά, υποστηρίζει μελέτη που
δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Social, Cognitive and Affective Neuroscience. Η μελέτη είναι η πρώτη που εξέτασε με απεικονιστικές μεθόδους τον εγκέφαλο των σκύλων για να διαπιστωθεί ποια από τις δύο μορφές επιβράβευσης προτιμά.

Διαβάστε περισσότερα

walking.jpgΒήμα ταχύ, για γερή καρδιά!


Τα τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος να βάλει την κίνηση στη ζωή του δημιουργήθηκε ο στόχος των 10.000 βημάτων. Είναι ο καθημερινός στόχος που θα πρέπει να επιτυγχάνει κανείς, προκειμένου να εξασφαλίσει μείωση των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου και να χάσει βάρος.

Διαβάστε περισσότερα

aag_2_stogia.jpgΕξατομικευμένη αντιγηραντική θεραπεία μέσα από μία "ανατρεπτική" συνεργασία


Μια παγκόσμια καινοτομία στην αντιγήρανση, που συνδέει την επιχειρηματικότητα με την Επιστήμη και λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα για εξατομικευμένα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της γήρανσης. Βασικό "εργαλείο" αποτελούν οι δείκτες βιολογικής γήρανσης, με τα τελομερή να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε περισσότερα

IMERISA.jpgΗμερίδα με θέμα «Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου και Ανθρώπινα Δικαιώματα»


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής 2016, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου και Ανθρώπινα Δικαιώματα», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα

giannop_stogiatro.jpgΤι απαντά ο Γιαννόπουλος στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας



Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Αθανάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος επέστρεψε στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ύστερα από απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την απομάκρυνσή του.

Διαβάστε περισσότερα

bl_stogia.jpgΌλες οι αισθητικές παρεμβάσεις για τέλεια χείλη


Τα χείλη παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση του προσώπου. Κι ενώ γενετικά κάποιοι μπορεί να έχουν… αδικηθεί,  μπορούν να αποκτήσουν τα χείλη των ονείρων τους, αξιοποιώντας τις επιλογές που παρέχει η επιστήμη.

Διαβάστε περισσότερα

flight_syndrome.jpgΑεροπορικά ταξίδια: Πώς θα προλάβετε το "σύνδρομο της οικονομικής θέσης"


Η σχέση των θρομβοεμβολικών επεισοδίων (ΘΕ) και των μεγάλης διάρκειας ταξιδιών με το αεροπλάνο έχει αναγνωριστεί ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’50. Ο κίνδυνος να υποστεί κάποιος ένα ΘΕ μετά από μακράς διάρκειας ταξίδι εκτιμάται ότι είναι 2,8 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχει ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Διαβάστε περισσότερα

inj_stogia_mig.jpgΠρόληψη της επεισοδιακής ημικρανίας με μηνιαία θεραπεία


Μηνιαία θεραπεία (AMG 334) μειώνει σημαντικά τον αριθμό των ημερών με ημικρανία ανά μήνα, που εκδηλώνουν οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από επεισοδιακή ημικρανία, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης.

Διαβάστε περισσότερα

pr_med_stogia.jpgΕ.Ε.Κ.Ε: «Υπό προϋποθέσεις» να γίνει η νέα κοστολόγηση ιατρικών πράξεων



«Ταφόπλακα» για τον εξαθλιωμένο πλέον ελευθεροεπαγγελματία ιατρό θα είναι η όποια νέα κοστολόγηση εξειδικευμένων πράξεων, που εκτελείται  σε  μεγάλες κυρίως διαγνωστικές μονάδες, ή η υποκοστολόγησή τους και η μη πληρωμή τους από ανεξάρτητο κωδικό, σύμφωνα με την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε).

Διαβάστε περισσότερα