Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Η «ΠελοπόνηSOS» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή που βιώνει το περιβάλλον

  

    Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών «ΠελοπόννηSOS» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την απειλή που αντιμετωπίζει το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Πελοποννήσου από την εγκατάσταση και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

    Η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική, καθώς στο πλευρό της στέκονται διάφοροι σύλλογοι και σωματεία που συμμερίζονται τη σημαντικότητα των ζητημάτων και των προβληματισμών που θέτει η ΠελοπόννηSOS για το περιβάλλον.

    Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται

Βασιλιάς Κάρολος: Λάμψη και υψηλοί προσκεκλημένοι στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

 charles-camilla 

Βασιλείς και βασίλισσες από τη Γηραιά Ήπειρο και όχι μόνο, πριγκίπισσες, αρχηγοί κρατών και ανώτατοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο έφτασαν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη δεξίωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα μόλις λίγες ώρες πριν την ιστορική στέψη τους στο αβαείο του Ουέστμινστερ.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου το παλάτι είχε αποφασίσει τη διοργάνωση της δεξίωσης εδώ και μήνες, ώστε και άτομα που δεν έχουν λάβει πρόσκληση για την τελετή στέψης να προσκληθούν στην δεξίωση.

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης από την Πάτρα: Αντίπαλός μας η συγκυβέρνηση παραλυσίας - Με ισχυρή εντολή στις 21 Μαΐου θα είμαι πάλι πρωθυπουργός

 Μητσοτάκης από Πάτρα: Η χώρα σκορποχώρι δεν υπάρχει πια – Αντίπαλός μας η συγκυβέρνηση παραλυσίας 


Μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας έστειλε απόψε, από το στάδιο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την περιοδεία του σε Ηλεία και Αχαΐα. «Την 21η Μαΐου η φετινή άνοιξη φέρνει και τη νέα νίκη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ένα «πλατύ ρεύμα προόδου και ένα ποτάμι που θα πει όχι σε δεύτερη φορά στη συμφορά και θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή». Χαρακτήρισε τις επόμενες εκλογές τις πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης, καθώς θα κρίνουν εάν θα πάμε μπροστά ή πίσω, και τόνισε ότι η ΝΔ μπορεί «να δαμάζει μεγάλες τρικυμίες σαν αυτές που περάσαμε όλες και όλοι μαζί».

Μητσοτάκης από Πύργο: Η «σφαγή» των συνταξιούχων έχει όνομα, Κατρούγκαλος και Τσίπρας

 Μητσοτάκης από Πύργο: Η «σφαγή» των συνταξιούχων έχει όνομα Κατρούγκαλος και Τσίπρας  

«Τις επόμενες 16 μέρες θέλω να μιλήσουμε μόνο για το μέλλον. Εμείς έχουμε σχέδιο. Έχουμε πρόγραμμα. Μακάρι να έχουν οι αντίπαλοί μας το θάρρος να αντιπαρατεθούμε επί προγραμματικών δεσμεύσεων. Να κοστολογήσουμε τις προτάσεις μας, να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά μπορούν να κινηθούν εντός των ορίων της οικονομίας και ποιοι ξανακάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που έκαναν το ’14»: Αυτά υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες στην Ηλεία, κατά την επίσκεψή του σε Αμαλιάδα και Πύργο.

 Κορινθία: Διεθνής αγώνες Πρακτικής Σκοποβολής  Canal Challenge 

Ο Όμιλος Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας (ΟΑΣΚ) διοργανώνει τον Διεθνή Αγώνα Πρακτικής Σκοποβολής Canal Challenge που θα πραγματοποιηθεί στο Σκοπευτήριο Κορίνθου ( Πεδίο Βολής 6ου Συντάγματος ) από 17 έως και 20 Μαΐου.

Η Τελετή Βραβεύσεων θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κορίνθου την 20 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00.

Εγκαινιάστηκε το πολυδύναμο, περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών Στυμφαλίας

 Εγκαινιάστηκε το πολυδύναμο, περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών Στυμφαλίας 

Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο, πολυδύναμο, περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών Στυμφαλίας Κορινθίας.

Στη εν λόγω υποδομή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποίησε έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης.Πρόκειται για μία δράση που είχε προυπολογισμό 339.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε, ότι η Περιφέρεια, έχει ήδη προωθήσει πιστώσεις, ύψους 1 εκατ. ευρώ για το νοσοκομείο της Κορίνθου. Πρόκειται για δαπάνες που αφορούν θέματα ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και αναβάθμισης των υποδομών του Ιδρύματος.

Επίσης, τόνισε, ότι δρομολογούνται παρεμβάσεις και στα Κέντρα Υγείας Λουτρακίου και Νεμέας (μέσω νέου ΕΣΠΑ).

Επίσης, ο περιφερειάρχης, επισήμανε και τη δωρεά της επίπλωσης στο πολυδύναμο, περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών, απ’ τον πρώην δήμαρχο Στυμφαλίας, Κώστα Λέγγα.

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Η παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης έληξε αλλά όχι η πανδημία.

kosmos-koronoios 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει σε σημερινή του έκθεση ότι η COVID-19 δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σηματοδοτώντας έτσι ένα συμβολικό τέλος στην πανδημία του κορωνoϊού.

Πάνελ με ειδικούς σε θέματα υγείας από όλο τον κόσμο συνεδρίασε για να αποφασίσει εάν η COVID-19 συνεχίζει να συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Νίκος Παπαθανάσης - Κεντρική ομιλία στο ΟΑΚΚΑ ( Κυριακή 7/5/23, 19:30): Ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

 

Νίκος Παπαθανάσης

CPK κινάση κρεατίνης. Νοσήματα που αυξάνεται ή μειώνεται; Τι δείχνει σε καρδιακό έμφραγμα;


 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Η CPΚ είναι ένζυμο, η υψηλότερη δραστηριότητα της οποίας παρατηρείται στην καρδιά, στους σκελετικούς μυς και στον εγκέφαλο, και σε μικρότερο βαθμό στον πλακούντα, τη μήτρα, τον γαστρεντερικό σωλήνα και το ουροποιητικό σύστημα.

Το ένζυμο συντελεί στην παροχή ενέργειας στο κύτταρο. Η φωσφορική κρεατίνη αποτελεί ενεργειακή εφεδρεία ή αποθήκη ενέργειας για τους μυς αφού μπορεί γρήγορα να χρησιμοποιηθεί για την αναγέννηση του ΑΤΡ.

Η CK-MΒ σχετίζεται (αν όχι απόλυτος ειδικά) με την καρδιά και η υψηλότερη τιμή της συγκέντρωσής της βρίσκεται στο μυοκάρδιο. Όμως μαζί με την τιμή της ολικής CK και άλλους δείκτες όπως οι καρδιακές τροπονίνες αποτελεί έναν βασικό βιοχημικό δείκτη για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. ..................

read more

Μάχες εντός έδρας για Αστέρα Δερβενίου και Πανεμεατικό με Άρη Βοχαϊκού και ΠΑΣ Κλένια. Δύσκολη έξοδο του ΑΟ Σπαθοβουνίου στο Λουτράκι.

 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2022/11/pelderva-1.jpg

Με την  διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής ημέρας  συνεχίζεται αύριο Σάββατο ( 6-5-2023 , 16:30) το πρωτάθλημα της Β΄  κατηγορίας Κορινθίας.

 Μία αγωνιστική όπου ο ήδη πρωταθλητής της κατηγορίας Αστέρας Δερβενίου  αντιμετωπίζει στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" σε  ενδιαφέρον ματς τον Άρη Βοχαϊκού.  Δύσκολη έξοδο στο Λουτράκι για τον ΑΟ Σπαθοβουνίου ,όπου   στο "ΘΩΔΕΙΟΝ" μάχεται κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Αντίθετα ο Παννεμεατικός ,  υποδέχεται στην έδρα του τον ΠΑΣ Κλένια. 

Την ίδια ώρα στην Λυκοποριά ο τοπικός ΑΟΛ  αγωνίζεται απέναντι στην  Κόρινθος 2006, ενώ στον Άγιο Βασίλειο η τοπική Πρόοδος "φιλοξενεί" τον ΑΟ Ασπροκάμπου

Στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ υποδέχεται την Δάφνη Εξαμιλίων, ενώ στο γήπεδο της Κλένιας ο  ΑΟ Μαψού μάχεται με τον Εθνικό Ξυλοκερίζης. Τέλος στο γήπεδο των Εξαμιλίων ο Αστέρας Κορίνθου αγωνίζεται απέναντι στον Σαρωνικό Γαλατακίου.

26η Αγωνιστική