Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Κλήρωση Champions League: Με τον Απόλλωνα Λεμεσού ο Ολυμπιακός εάν αποκλείσει τη Μακάμπι Χάιφα

Κλήρωση Champions League: Με τον Απόλλωνα Λεμεσού ο Ολυμπιακός εάν αποκλείσει τη Μακάμπι Χάιφα Κλήρωση Europa League: Ο Ολυμπιακός έμαθε πιθανό αντίπαλο αν αποκλειστεί από τη Μακάμπι Χάιφα 

Τον Απόλλωνα Λεμεσού θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, εφόσον αποκλείσει τη Μακάμπι Χάιφα. 

Εφόσον αποκλείσει τη Μακάμπι Χάιφα, ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αντίπαλος του πρωταθλητή Ελλάδας στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League, εφόσον ο Ολυμπιακός αποκλείσει τη Μακάμπι Χάιφα, θα είναι ο Απόλλλων Λεμεσού .

Οι πρώτοι αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι για τις 2-3 Αυγούστου και οι δεύτεροι αγώνες μια εβδομάδα μετά. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Απόλλων Λεμεσού στο Γ. Καραϊσκάκης στις 2 ή 3 Αυγούστου και θα ταξιδέψει στην Κύπρο μια εβδομάδα αργότερα.

Superleague 2: Κόντρα στην Superleague 1 για τον αριθμό των ομάδων που θα παίρνουν την άνοδο

Superleague 2: Κόντρα στην Superleague 1 για τον αριθμό των ομάδων που θα παίρνουν την άνοδο 

Η Superleague 2 φαίνεται πως δεν συμφωνεί με όσα ενέκρινε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο της Superleague 1, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της περιόδου 2022-23, ψηφίζοντας διαφορετικό αριθμό ομάδων που θα παίρνουν την άνοδο στα “σαλόνια”!

Ομόφωνα αντίθετη η Superleague 2 με την προκήρυξη που ψήφισε πριν λίγες ημέρες η Superleague 1, για το νέο πρωτάθλημα, σχετικά με τον προβιβασμό των ομάδων από τη… Β Εθνική.

Επιγραφικό Μουσείο θα αποκτήσει το Άργος

  

Επιγραφικό μουσείο θα αποκτήσει το Άργος. Όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού, οι μελέτες βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Το Υπουργείο, αποδέχθηκε την παραχώρηση από το δήμο Άργους – Μυκηνών, τη χρήση για 60 χρόνια της ανατολικής πτέρυγας του κτιρίου των Στρατώνων Καποδίστρια.

Το Επιγραφικό μουσείο, το Βυζαντινό μουσείο και το νέο Aρχαιολογικό μουσείο, που θα λειτουργήσει στο τέλος του 2023, με επίκεντρο το συγκρότημα των Στρατώνων, ενισχύσει τις μουσειακές υποδομές της πόλης του Άργους.

Πυροσβεστική: Επί ποδός και την Τρίτη - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, στην Κορινθία, πού έχει σημάνει συναγερμός

Πυροσβεστική: Επί ποδός και την Τρίτη  Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς πού έχει σημάνει συναγερμός 

 Μεγάλος είναι ο κίνδυνος φωτιάς και αύριο Τρίτη (19/7/2022) στην Κορινθία και σε αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά επτά περιφέρειες βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4 ανάμεσά τους και η Αττική. Αυτές είναι οι:

 Εικόνα

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ - Η 5η Γιορτη Καρυδιού στην Καρυά την Κυριακή 24 Ιουλίου

 

Η 5η Γιορτή Καρυδιού η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Καρυά την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

ΠΤΣΑ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ σήμερα και αύριο στο Δημοτικό κινηματογράφο "Το Διάλειμα" στο Δερβένι

  

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/7 – ΤΡΙΤΗ 19/7 στις 21:30



Δραματική| | Διάρκεια: 133‘ 

Παίζουν:

Καύσωνας: Πάνω από 1.000 νεκροί σε Ισπανία και Πορτογαλία - Το Λονδίνο πιο ζεστό και από τη Σαχάρα!

 Στο έλεος του καύσωνα η Δυτική Ευρώπη: Πιο ζεστό και από την Σαχάρα το...Λονδίνο, εκατοντάδες θύματα στην Ισπανία 

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες σε Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία - Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται οι πολίτες σε Βρετανία και Γαλλία εξαιτίας της αφόρητης ζέστης - Οι θερμοκρασίες στην Ισπανία έφτασαν μέχρι και τους 45,7 Βαθμούς Κελσίου

Στο έλεος της πύρινης κόλασης και του φονικού καύσωνα παραμένουν πολλές περιοχές στη νότια Ευρώπη την ώρα που στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι νεκροί από τις ακραίες θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους χίλιους.

Θανατηφόρο τροχαίο και στη Φωκίδα - Δύο νεκροί από σφοδρή μετωπική στην Ιτέας-Ναύπακτου

 fokida_troxaio 

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ΙΧ οχήματα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας στην Εθνική Οδό Ιτέας - Ναυπάκτου, κοντά στη Βίδαβη.

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ο 90χρονος οδηγός του ενός εκ των δύο οχημάτων, με καταγωγή από τη Φωκίδα, και μία 73χρονη γυναίκα συνεπιβάτης του ίδιου οχήματος, με καταγωγή από Βοιωτία. Αντίθετα, καλά στην υγεία της είναι η οδηγός του έτερου οχήματος της σύγκρουσης. Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής για τον αναγκαίο απεγκλωβισμό, της τροχαίας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: FokidaNews

Τραγωδία στην Εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως, στα ΣΕΑ Σπαθοβουνίου. Χαροπαλεύει ο 15χρονος οδηγός. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν η 18χρονη αδερφή του και ένας 16χρονος φίλος τους.

Τραγωδία στην Εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως: 15χρονος οδηγούσε το ένα από τα αυτοκίνητα 

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 15χρονος, οδηγός του ενός από τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται στο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα (18.07.2022) στην Εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως. Σκοτώθηκαν στο τροχαίο η αδερφή του κι ένας φίλος του κι εκείνος δεν γνωρίζει τίποτα.

Οι εικόνες από το σημείο τροχαίου που βύθισε στο πένθος την Κόρινθο, σοκάρουν. Ένα αυτοκίνητο, αυτό που οδηγούσε ο 15χρονος πιθανότατα, έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα, με το πίσω μέρος του να έχει γίνει σμπαράλια.

"Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" σιγοτραγούδησε ο κόσμος στο Μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, από τον Φιλοπροοδο Μορφωτικο και Πολιτιστικό Σύλλογο Διμηνιου *Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ*

  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΙΡΗ ΝΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, από τον Φιλοπροοδο Μορφωτικο και Πολιτιστικό Σύλλογο Διμηνιου *Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ*. Η βραδιά ήταν μοναδική,τα τραγούδια του Μίκη αγαπημένα,λατρεμένα ,αξέχαστα,γεμάτα μνήμες για τους περισσότερους..

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που κάθονταιΜπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Το προαύλιο του Παλιού Δημοτικού σχολείου στο Άνω Διμηνιό ,γέμισε κόσμο .