Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Τραγωδία στην Εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως, στα ΣΕΑ Σπαθοβουνίου. Χαροπαλεύει ο 15χρονος οδηγός. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν η 18χρονη αδερφή του και ένας 16χρονος φίλος τους.

Τραγωδία στην Εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως: 15χρονος οδηγούσε το ένα από τα αυτοκίνητα 

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 15χρονος, οδηγός του ενός από τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται στο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα (18.07.2022) στην Εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως. Σκοτώθηκαν στο τροχαίο η αδερφή του κι ένας φίλος του κι εκείνος δεν γνωρίζει τίποτα.

Οι εικόνες από το σημείο τροχαίου που βύθισε στο πένθος την Κόρινθο, σοκάρουν. Ένα αυτοκίνητο, αυτό που οδηγούσε ο 15χρονος πιθανότατα, έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα, με το πίσω μέρος του να έχει γίνει σμπαράλια.

Το τροχαίο που βύθισε σε πένθος την Κόρινθο σημειώθηκε στις 05:35 τα ξημερώματα, στο 95,4 της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Τριπόλεως στο ύψος ΣΕΑ Σπαθοβουνίου. Ο τραγικός απολογισμός είναι δυο νεκροί και δυο τραυματίες.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονος Άγγλος κινούμενος προς Τρίπολη συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που βρισκόταν μπροστά του και οδηγούσε ο 15χρονος.

Η 18χρονη και ο 16χρονος που έχασαν τη ζωή τους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αδερφή του οδηγού κι ένας φίλος τους. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ο 15χρονος και ο 69χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος έκανε για κάποιο λόγο όπισθεν με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο που ακολουθούσε. 

Ολα έγιναν λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα, στο ύψος του ΣΕΑ Σπαθοβουνίου. Το ένα από τα δύο ΙΧ που ενεπλάκησαν στο σοβαρό δυστύχημα, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, έκανε όπισθεν λίγο πριν το τούνελ.

Τον δεύτερο όχημα, κινούμενο και αυτό με κατεύθυνση προς Τρίπολη, έπεσε πάνω στο πρώτο ΙΧ με αποτέλεσμανα συγκρουστεί μαζί του και να το εκτινάξει σε απόσταση 50 μέτρων, σύμφωνα με το protothema.gr.

Από τη μοιραία σύγκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία η 18χρονη αδερφή του οδηγού και ο 16χρονος φίλος τους από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Τραυματίστηκε σοβαρά ο 15χρονος που χαροπαλεύει και λιγότερο σοβαρά ο 18χρονος συνοδηγός και ο 69χρονος Άγγλος.

Ο 15χρονος οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί, οι γιατροί των επειγόντων έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και για αυτό το λόγο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Όλα έγιναν ακαριαία» δήλωσε στον Alpha η μητέρα του 18χρονου τραυματία, η επικοινώνησε, όπως είπε, με τους γονείς της 18χρονης που σκοτώθηκε και του 15χρονου που έχει τραυματιστεί σοβαρά. Όπως τόνισε, δεν είπαν πολλά, αφού πέρα από τον πόνο της απώλειας της κόρης τους, οι τραγικοί γονείς είχαν και την αγωνία του παιδιού τους που δίνει μάχη για τη ζωή του και δεν ξέρει πως σκοτώθηκαν η αδερφή και ο φίλος του! 

Προανάκριση για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου διενεργεί το τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Νεστάνης.