Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ψάρεψαν ξιφία 100 κιλών στη Συκιά Κορινθίας


Έναν ξιφία 100 κιλών ψάρεψαν οι αλιείς Γ. Μαργαρίτης και Π. Κατσαρομήτσος στον κολπίσκο της Συκιάς Κορινθίας.

Τον έβγαλαν από τα δίχτυα τους και τράβηξαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες.
zougla.gr

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών.ο Μηνά Χατζησάββας, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της νέας του ταινίας

Η τραγική ειρωνεία με τον Μηνά Χατζησάββα 
 Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του έδωσε ο Μηνάς Χατζησάββας. Δεν κατάφερε όμως να βγει νικητής. Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 67 ετών. Ακριβώς μια εβδομάδα από την ημέρα της νοσηλείας του στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΠΙΤΣΑ

103 2472
Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην Ι. Μητρόπολή μας. Την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χοροστάτησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ι. Ενοριακό Ναό του Αγ. Ανδρέα στην Αρχαία Νεμέα, ενώ την Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πιτσών, όπου και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου κ. Αλεξάνδρου Κόκοτου - Σισμάνη, ο οποίος εφεξής θα ανήκει στην δύναμη των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, αφού, όπως έχει ήδη αναγγείλει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, θα διορισθεί στον Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Μαύρων Λιθαρίων.
Την Θ. Λειτουργία και την Χειροτονία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί της περιοχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, αφού ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος κατάγεται από τα Πιτσά και συμμετείχαν πολλοί ιερείς και διάκονοι μεταξύ των οποίων και ο Εφημέριος του Ι. Ναού και πνευματικός πατέρας του χειροτονηθέντος Αιδεσ. Πρεσβ. κ. Ευάγγελος Βαλιμήτης.
Ένδακρυς ο νέος Πρεσβύτερος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, για την ξεχωριστή ευλογία να λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης και για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε καθ’ όλα το διάστημα της προετοιμασίας και των σπουδών του.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αντιφωνώντας υπενθύμισε στον νέο Κληρικό όσα και στην Χειροτονία του εις Διάκονον του είχε επισημάνει για την αποστολή του Κληρικού στην σύγχρονη εποχή αναλύοντας το αναγνωσθέν εκ της Α’ προς Κορινθίους επίκαιρο Αποστολικό Ανάγνωσμα. Επίσης, απευθυνόμενος στον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής Αιδεσ. Πρωτ. κ. Ιωάννη Γιαννακά ανακοίνωσε ότι θα έχει στην διάθεση του τον νέο Εφημέριο όχι μόνο για το χωριό, στο οποίο θα εφημερεύει, αλλά και για τις ανάγκες όλης της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης.   
Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα καλή και αγαστή συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Ενορίτες του, για τις ψυχές των οποίων είναι τώρα υπεύθυνος ενώπιον Θεού και ανθρώπων, αλλά και ζήτησε από τους πιστούς την αγάπη και την στήριξή τους στον νέο Κληρικό, ώστε όλοι μαζί να πορεύονται προς την Βασιλεία του Θεού εργαζόμενοι τις εντολές Του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

imkorinthou.org

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ - Αποχώρησε ο εκπρόσωπος του Μεϊμαράκη

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ 
Και ενώ τόσο η εταιρεία όσο και η ημερομηνία των εκλογών είναι στον αέρα, άλλη μία κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην πλευρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της πλευράς του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει πως κωλύεται να προεδρεύει της ΚΕΦΕ, εξακολουθεί και το κάνει.
Αφορμή για τη νέα κόντρα, σύμφωνα με την πλευρά Μεϊμαράκη είναι πως δεν καλύφθηκε από τηναπάντηση που έλαβε απο τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στα ζητήματα που εθεσε με επιστολή του προς τον γραμματεα της ΝΔ ο εκπροσωπος του κ. Μεϊμαράκη κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Μετά από αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης απέσυρε τον εκπρόσωπό του από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που είναι σε εξέλιξη.
Στην επιστολή του ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη έθετε δύο ζητήματα, τα οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά σπουδαία.
Συγκεκριμένα ζητούσε να μάθει τον λόγο καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions.
Επίσης η πλευρά Μεϊμαράκη ζητάει να ενημερωθεί "σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού";.

Η επιστολή:
Επιστολή Μεϊμαράκη προς Παπαμιμίκο και μέλη ΚΕΦΕ
Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.
Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;
Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.
Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.
Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;
Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;
Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.
Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.
Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Απεργία 3 Δεκεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Απεργία 3 Δεκεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς 
Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.
 Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για το θάνατο του Κώστα Νίτσου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, από τα Χανιά όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της Ένωσης της Κρήτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του δημοσιογράφου Κώστα Νίτσου:
«Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω βαθύτατη συγκίνηση για την απώλεια του σπουδαίου παλαίμαχου δημοσιογράφου Κώστα Νίτσου. Υπήρξε ένας μεγάλος αγωνιστής της πένας και της δράσης, που τίμησε στον υψηλότατο βαθμό το δημοσιογραφικό λειτούργημα με το ελεύθερο πνεύμα του, την ευρύτατη καλλιέργειά του και την πρωτοπόρα συμμετοχή του στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, μόρφωση και δικαιοσύνη»

Συζητώντας με τη ΛΑΕ

Παναγιώτης Μαυροειδής
Αναμφίβολα, η ΛΑΕ είναι ένας πολιτικός χώρος, υπό ρευστή διαμόρφωση, παρά το γεγονός ότι, ως τώρα τουλάχιστον, κυριαρχεί το αποτύπωμα της Αριστερής Πλατφόρμας, μιας αριστερότερης μεν, εντός του ΣΥΡΙΖΑ έως πρόσφατα και των ορίων της πολιτικής του δε, πολιτικής τάσης.
Με αφορμή την πρόσφατη πρώτη πανελλαδική συνάντηση, έχει σημασία να παρακολουθήσει κανείς τα όσα παρουσιάστηκαν στην αρχική εισήγηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη συζήτηση που έγινε με παρεμβάσεις των συμμετεχόντων και, κυρίως, την σύνοψη συμπερασμάτων που δόθηκε στην δημοσιότητα.
Θα ξεχωρίσουμε...
Περισσότερα στο pandiera.gr

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Morias News
Γιατί η διοίκηση κρύβεται και αφήνει ακάλυπτη την τράπεζα;

Γιατί η διοίκηση κρύβεται και αφήνει ακάλυπτη την τράπεζα;

“Οι Αλκυονίδες στο έλεος κερδοσκόπων και του δημάρχου Λουτρακίου”

Ιδρυμα Λάτση: Ανακαλύψτε τις Μυκήνες πέρα από τα προφανή

Κόρινθος: Συνέτριψε με 2,5€ το νόμο των πιθανοτήτων στο τζακ ποτ του τζόκερ

Ο αγρότης από τη Λακωνία, που έθαψε ζωντανά δύο παιδιά του στο υπόγειο του σπιτιού του

Κουκούτσης: Η Χ Α αποκηρύσσει τον ναζισμό

Σπάρτη: Αλβανός διέρρηξε 17 μαγαζιά μέσα σε ένα μήνα

Giannis Lamprou

ΟΜΙΛΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ


http://www.businessnews.gr/sites/default/files/styles/scalecrop_870x530/public/plakiotakis_giannis.jpg?itok=0g38LAyvΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, θα μιλήσει αύριο Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στις 9:15, στο 26ο Ετήσιο Συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Πάτρα: Εορτασμός του Πολιούχου και Προστάτη της πόλης Αγ. Ανδρέα

Πάτρα: Εορτασμός του Πολιούχου και Προστάτη της πόλης Αγ. Ανδρέα (video)
Με τη Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Πάτρα που τιμά τον Πολιούχο της Αγιο Ανδρέα.
Παρών στις εκδηλώσεις ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ παρών ήταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, και Απ. Τζιτζικώστας ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καθώς και πολλοί ακόμα επίσημοι.
Νωρίτερα, τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο νέος Επίσκοπος Τρωάδος κ.κ. Πέτρος.
Ακολούθησε Δοξολογία και η Λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου χιλιάδες Πατρινοί έλαβαν την ευλογία του Αγίου Ανδρέα.
ΠΗΓΗ patratimes.gr

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Ιταλικό προξενείο , στο Κολωνάκι

http://www.italia.gr/images/prjgallery/prjsn30r1311608935453.jpgΜία ομάδα περίπου 20 ατόμων λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα εισέβαλαν στον κτίριο όπου στεγαζέται το προξενείο της Ιταλίας, στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.
Πρόκειται για άτομα της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους πέντε Έλληνες φοιτητές που την 1η Μαΐου του 2015 διαδήλωναν στο Μιλάνα στα πλαίσια της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Τότε οι πέντε αυτοί φοιτητές είχαν προσαχθεί από τις ιταλικές αρχές και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς, όπως υποστηρίζει η αναρχική ομάδα να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.
Όπως καταγγέλλουν στις 12 Νοεμβρίου του 2015, η ΕΛ.ΑΣ εισέβαλε στα σπίτια των πέντε φοιτητών και τους συνέλαβε με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές, που μάλιστα ζητούν την έκδοση των πέντε Ελλήνων στην Ιταλία για να δικαστούν.

Κυκλοφόρησε ο πολυτελής τόμος του Ιδρύματος Λάτση για τις «Μυκήνες» - Η 17η κατά σειρά προσθήκη στο εκδοτικό πρόγραμμα «Ο Κύκλος των Μουσείων» που ξεκίνησε το Ίδρυμα Λάτση το 1997

Κυκλοφόρησε ο πολυτελής τόμος του Ιδρύματος Λάτση για τις «Μυκήνες»
«Αυτό που ήταν πολύ δύσκολο ήταν ότι έπρεπε να φτιάξουμε ένα μουσείο για τις πολύχρυσες Μυκήνες χωρίς χρυσάφι. Βρήκαμε τον τρόπο να αναδείξουμε τα πολύ σημαντικά ευρήματά του, γιατί στην αρχαιολογία δεν παίζει ρόλο το υλικό, αλλά το μήνυμα που μεταφέρει κάθε αντικείμενο. Πιστεύω ότι αυτό έγινε πολύ σπουδαία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών». Με αυτά τα λόγια η 'Αλκηστη Παπαδημητρίου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και συγγραφέας του νέου τόμου του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση «Μυκήνες», έδωσε το στίγμα του μουσείου στο οποίο είναι αφιερωμένος, κατά την παρουσίασή του σήμερα στο κτίριο του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Συμβούλιο Αρχηγών: Ομαδικό «όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ - Συνένοχο σε κόλπα δεν θα έχετε

Συνένοχο σε κόλπα δεν θα έχετε
Βατερλό για τον κ. Τσίπρα αποδείχθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την οδό που ο ίδιος έδειξε πεντακάθαρα το βράδυ της εκλογικής νίκης του Σεπτεμβρίου ότι επιθυμεί να ακολουθήσει, με μοναδικό συνοδοιπόρο του τους Ανεξάρτητους Eλληνες του Πάνου Καμμένου, θα συνεχίσει να πορεύεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Eχοντας ραπίσει κάθε μήνυμα συνεννόησης και συναίνεσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις ημέρες που προηγήθηκαν της κίνησης-εσωκομματικό ξεκαθάρισμα των πρόωρων εκλογών, ο κ. Τσίπρας βίωσε το προσωπικό του Βατερλό στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατατέθηκε η υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 με σημείο αναφοράς το Αρκαδικό ιδεώδες

Κατατέθηκε η υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021
Κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού η υποψηφιότητα της Τρίπολης, για την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, με βασικό μήνυμα τη φράση «in Arcadia».

Ο φάκελος υποψηφιότητας του TRIPOLIS-ARCADIA 2021, δεν αφορά μόνο την Τρίπολη, αλλά το σύνολο της Αρκαδίας. Έχει σταθερό σημείο αναφοράς το Αρκαδικό Ιδεώδες, το οποίο επιλέχθηκε ως κεντρικό μήνυμα, που θα σφραγίσει επικοινωνιακά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα συνυφαίνει αισθητικά όλες τις δράσεις της υποψηφιότητας.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής σε δηλώσεις του για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας σημείωσε πως, «η Τρίπολη θεωρεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μια πολύτιμη ευκαιρία. Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε τον τίτλο για το 2021 αποτελεί μια σταθερή δέσμευση και στηρίζεται στην ισχυρή βούληση, για τη ενεργή συμμετοχή μας στην πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Προσθέτει ο φάκελος της Τρίπολης είναι το αποτέλεσμα μακράς διαβούλευσης και «εκφράζει την συλλογική πίστη των Αρκάδων πως έχουν το δικό τους ρόλο σε ένα μεγάλο πολιτιστικό διάλογο που έχει ανάγκη η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα».

Υπογραμμίζει πως «η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Αρκαδίας έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα, ικανό να της προσφέρει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική πολιτιστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή, όλη η Ευρώπη έχει ως σταθερή αναφορά της ταυτότητάς της τον τόπο της Αρκαδίας και την βάση αξιών που σημαίνει το όνομά του».

Επιπλέον τόνισε πως, «η TRIPOLΙS-ARCADIA 2021 μπορεί να είναι το ορόσημο ενός μεγάλου κύκλου του ευρωπαϊκού πνεύματος, και μια μεγάλη γιορτή για όσους θέλουν να βρεθούν πραγματικά ή μεταφορικά στην Αρκαδία».

Στα «σκαριά» 5.000 προσλήψεις μονίμων σε δημοτικές επιχειρήσεις – Σε ποιες ειδικότητες

Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα επιφέρει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Η πρωτοβουλία ανήκει στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ωδεία κ.ά.

Πρόσκληση σε συνάντηση του δικτύου τουρισμού "Experience Corinthia" στη Στυμφαλία!


Συνάντηση εργασίας για τον τουρισμό στη Στυμφαλία!

Αγαπητοί Φίλοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιήσουμε ως δίκτυο τουρισμού "Experience Corinthia" την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, 2-5μμ στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Σκοπός της συνάντησης: να δούμε πώς μπορούμε οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να συνεργαστούμε στην πράξη αποδοτικά και αποτελεσματικά, έχοντας ως γνώμονα την ικανοποίηση του επισκέπτη-ταξιδιώτη στην περιοχή, με οφέλη για τον προορισμό της ορεινής Κορινθίας & των τουριστικών επιχειρήσεων της.
Θα συζητήσουμε επίσης για τη διοργάνωση ενός μεγάλου event καθώς και τη δημιουργία "πακέτων" θεματικών εμπειριών με επίκεντρο την περιοχή.

Φόρμα συμμετοχήςhttp://goo.gl/forms/liWFBq1vJ5 
Σχετικά με το Experience Corinthia

Γενική απεργία την Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν – Τι γίνεται με τα ΜΜΜ


Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015. Στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Την συμμετοχή του στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις Περιφέρειες, καθώς και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας (Πεντάμηνα)
Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, θα απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από τις 6:00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ.
Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή. Τα πλοία θα ακινητοποιηιούν στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 30/11, για να αποφασίσουν την μορφή της κινητοποίησής τους.
Τέλος, και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 3/12.
Ανακοινώσεις συμμετοχής στην Γενική Απεργία από υπόλοιπες Ομοσπονδίες και Σωματεία, αναμένονται να εκδοθούν στην διάρκεια των επόμενων ημερών.

Ποια συναίνεση Αλέξη;


1Δυσκολεύομαι να βρω έστω και ψήγματα ηθικής στην συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.Δεν έχω αντιληφθεί εδώ και δέκα μήνες οποιαδήποτε ενέργεια των δύο που να μπορεί να χαρακτηριστεί υπερκομματική.
Είναι εντυπωσιακό το πόσες φορές έχουν αλλάξει ρόλους οι συγκυβερνήτες της συμφοράς σε δέκα μήνες.Πρώτα ήταν η έπαρση του Ιανουαρίου που οδήγησε στην πιο αποτυχημένη διαπραγμάτευση όλων των εποχών,στη συνέχεια ζώστηκαν τα φυσεκλίκια για το δημοψήφισμα,μετά εμφανίστηκαν ως σωτήρες που δεν άφησαν τη χώρα να φαλιρίσει και ζήτησαν υπευθυνότητα για να ψηφιστεί η συμφωνια.Η αντιπολίτευση έπαιξε το παιχνίδι τους και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας,όντας ανίκανος να διαχειριστεί την εσωκομματική κρίση με τους μουρλούς συντρόφους του πήγε ξανά την χώρα σε εκλογές για να μην αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με «το παλιό» και χάσει τον Πάνο Καμμένο τον μνημονιοφάγο από συνέταιρο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για τη σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την παιδεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την παιδεία, τα μέλη της οποίας επιλέγηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την ποιότητα του επικείμενου έργου της.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ



O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας μετά την ανήκουστη θεωρία του περί ανυπαρξίας συνόρων στη θάλασσα, επανέρχεται και αποδίδει το γεγονός ότι οι Έλληνες πιλότοι δεν καταρρίπτουν τα αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας στο ότι δεν είναι νευρικοί, όπως οι Τούρκοι συνάδελφοι τους!
Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας λόγω προφανούς άγνοιας, υποβαθμίζει σοβαρότατα θέματα.
Οι Έλληνες πιλότοι της ΠΑ εφαρμόζουν τους διεθνείς κανόνες εμπλοκής και τις οδηγίες της Κυβέρνησης στις περιπτώσεις παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Και προφανώς αυτές οι παραβιάσεις δεν είναι αμοιβαίες όπως ψευδώς ανέφερε ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον κ. Τσίπρα, χωρίς να λάβει απάντηση.
Σημειωτέον πως ούτε η ίδια η Τουρκία, παρά τις σοβαρές κυρώσεις εκ μέρους της Ρωσίας, δεν απέδωσε την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους σε “νευρικότητα”!
Είναι προφανές πως η άγνοια του κ. Τσίπρα σε συνδυασμό με τη διογκούμενη νευρικότητά του λόγω του ότι τα τερατώδη προεκλογικά του ψέματα αποκαλύπτονται, τον οδηγούν για μια ακόμη φορά σε απαράδεκτες δηλώσεις γύρω από σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ




Υπό την Προεδρία του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, συνεδριάζει αύριο, 1η Δεκεμβρίου 2015, στις 17:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Βασικό θέμα της συνεδρίασης οι πολιτικές εξελίξεις.
Ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2016, θα υπάρξει εισήγηση από το Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Φώφη Γεννηματά: Μη μου κουνάς εμένα το δάχτυλο Αλέξη - ΒΙΝΤΕΟ

«Βάζω τη δική μου κόκκινη γραμμή. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν μείωση συντάξεων» ξεκαθάρισε η κυρία Γεννηματά - «Εάν δεν μπορεί να μας πει, δεν μπορώ, δεν έχω τη δεδηλωμένη»

Με σαφήνεια αλλά και αυστηρότητα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να υπερψηφίσει σχέδιο νόμου που θα μειώνει εκ νέου τις συντάξεις και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι θέλει πολύ μεγάλο θράσος «να κουνά το δάχτυλο» στους άλλους όταν με τις πολιτικές του έχει οδηγήσει ξανά τη χώρα στην ύφεση και στα ελλείμματα.

Μετά το «παράλληλο πρόγραμμα», η… παράλληλη λειτουργία της Δημοκρατίας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, στις Δημοκρατίες όλα τα θέματα συζητούνται και ψηφίζονται στη Βουλή.
Μόνο στις ολιγαρχίες οι αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες και παρουσιάζονται στον λαό ως τετελεσμένα.
Αυτό που προσπάθησε να κάνει ο κ. Τσίπρας ζητώντας σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για δήθεν συνεννόηση, συναίνεση και κοινά ανακοινωθέντα, δεν είναι τίποτε άλλο από μια απόπειρα κατάργησης της Βουλής.
Δεδομένου δε ότι ουδένα από τα θέματα που ετέθησαν στη συγκεκριμένη συνάντηση δεν είχε την έννοια του απόρρητου, το μόνο που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι ότι η κοινοπραξία Τσίπρα-Καμμένου, αφού δεν κατάφερε να εφαρμόσει το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμά» της, σκέφθηκε ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα…

Η τελευταία προπαγάνδα του Τσίπρα πριν την προκήρυξη εκλογών

tsipras-kammenos-give5
Ο Αλέξης Τσίπρας στήνει το νέο πολιτικό παραμύθι. Το δήθεν κάλεσμα των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση, τίποτα άλλο δεν έχει ως υπόβαθρο, από το άλλοθι για την επόμενη μεγάλη κίνηση, που είναι οι εκλογές.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Γνωρίζει καλύτερα από την υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας «γονυπετής», ζητά τη στήριξη των άλλων κομμάτων για μέτρα που ακόμη δεν ανακοινώνει, για δύο λόγους

Ο Μεϊμαράκης αποκαλύπτει την παράγκα της Συγγρού

vaggelis-meimarakis-proedros-nd
Ξεσκεπάζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την παράγκα της Συγγρού. Όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας για τις τραγικές αστοχίες και παραλείψεις της διοίκησης της Συγγρού, έτσι όπως την παρέλαβε από τον Αντώνη Σαμαρά, προκαλούν πολλά ερωτηματικά, ειδικά για την περίπτωση του φιάσκου και της απίστευτης σύμβασης που υπεγράφη με την γνωστή πια εταιρία Infosolutions.

Λευκάδα: H 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε.


Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr 

Αθήνα, 28/11/2015
Αριθμ. Πρωτ. 26

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                Την Παρασκευή 27/11/2015, ο Προέδρος της ΟΣΥΑΠΕ κ. Άλκης Ζαβερδινός, μαζί με μέλη του Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου απ’ όλη την Ελλάδα, παρευρέθηκαν και παρενέβησαν δυναμικά, στην 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε., που έγινε στη Λευκάδα.
          Ο Πρόεδρος στην ομιλία του, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στις Περιφέρειες της χώρας (έλλειψη προσωπικού, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, οικονομική εξαθλίωση), ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική, κυρίως του παρευρισκόμενου Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, χαρακτηρίζοντάς την αντιδημοκρατική αφού διεξάγεται με μεταμεσονύκτιες τροπολογίες και χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους.
Κεντρικό ζήτημα που ανέπτυξε ο Πρόεδρος ήταν το επίκαιρο θέμα της μισθοδοσίας των περιφερειακών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε : «Καθιστούμε τον υπουργό υπεύθυνο για οποιαδήποτε καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας ή τη δέσμευσή της από τρίτους». Ο Υπουργός, επιβεβαιώνοντας έλλειψη πολιτικής βούλησης, χαρακτήρισε την υπόθεση της μισθοδοσίας θέμα τάξης των πραγμάτων, ενώ σε προηγούμενη συνάντηση είχε παραδεχτεί ότι είναι απαίτηση των θεσμών.
          Με τη στήριξη δεκάδων συναδέλφων που παρευρέθησαν στην αίθουσα με πανό, ο Πρόεδρος έθεσε στον υπουργό και στους Περιφερειάρχες, τα ξεκάθαρα αιτήματα των εργαζομένων. Απαίτησε η μισθοδοσία των υπαλλήλων να είναι εγγυημένη από τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ ζήτησε από όλα τα αιρετά μέλη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, να συμπορευθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
          Τέλος υπογράμμισε ότι η απάντηση των εργαζομένων θα είναι δυναμική, με κάθε μορφή κινητοποίησης και θα κλιμακωθεί στην πανελλαδική απεργία της 11/12/2015, με συμμετοχή όλων των περιφερειακών υπαλλήλων και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 

Ηλίας Μιχόπουλος