Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πάτρα: Εορτασμός του Πολιούχου και Προστάτη της πόλης Αγ. Ανδρέα

Πάτρα: Εορτασμός του Πολιούχου και Προστάτη της πόλης Αγ. Ανδρέα (video)
Με τη Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Πάτρα που τιμά τον Πολιούχο της Αγιο Ανδρέα.
Παρών στις εκδηλώσεις ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ παρών ήταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, και Απ. Τζιτζικώστας ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καθώς και πολλοί ακόμα επίσημοι.
Νωρίτερα, τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο νέος Επίσκοπος Τρωάδος κ.κ. Πέτρος.
Ακολούθησε Δοξολογία και η Λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου χιλιάδες Πατρινοί έλαβαν την ευλογία του Αγίου Ανδρέα.
ΠΗΓΗ patratimes.gr