Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Στο ΦΕΚ η απόφαση για «πάγωμα» των τραπεζικών επιταγών – Τι προβλέπεται

  

Στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η απόφαση για την αναστολή της πληρωμής των τραπεζικών επιταγών κατά 75 ημέρες, στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων του κορωνοϊού.

Πρόκειται για επιταγές, συναλλαγματικές και γραμμάτια, με ημερομηνία πληρωμής από 18 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του 2020. Η κυβερνητική απόφαση προβλέπει το πάγωμα της πληρωμής αυτής κατά 75 ημέρες.

Η 10η αγωνιστική στη SUPER LEAGUE 1

 Ολυμπιακός: Με Ελ Αραμπί και Χολέμπας στο “Κλ. Βικελίδης” οι “ερυθρόλευκοι”

 Με τους αγώνες της 10ηςαγωνιστικής συνεχίζεται το πωτάθλημα  στη Super League 1 όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Άρη Θεσσαλονίκης και τον Ολυμπιακό Πειραιώς

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής: 

Σάββατο (28/11)
17:15 ΑΕΛ-Ατρόμητος

19:30 Αρης-Ολυμπιακός

Κυριακή (29/11)

15:00 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

17:00 ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα

17:15 Λαμία-ΠΑΟΚ

19:30 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Δευτέρα (30/11)

19:30 Απόλλων-Βόλος 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ολυμπιακός

7

15 - 1

19

2

Άρης

7

10 - 3

19

3

ΠΑΟΚ

8

14 - 5

18

4

ΑΕΚ

7

13 - 4

16

5

Βόλος  ΝΠΣ

 9 - 9

12

6

Αστέρας Τρίπολης

8

 8 - 8

12

7

Ατρόμητος Αθηνών

9

 9 - 13

12

8

ΠΑΣ Γιάννινα

9

10 -11

9

9

Παναθηναϊκός

9

 7 - 8

9

10

ΟΦΗ

9

12 -14

9

11

ΑΕΛ.

7

 6 - 12

5

12

Απόλλων Σμυρνης

8

 5 - 11

5

13

Παναιτωλικός

 3 - 12

4

14

ΠΑΣ.Λαμία

7

 5- 14

2

Με Ελ Αραμπί, Χολέμπας η αποστολή του Ολυμπιακού στο “Κλ. Βικελίδης” στο ντέρμπι με τον Άρη

 Ολυμπιακός: Με Ελ Αραμπί και Χολέμπας στο “Κλ. Βικελίδης” οι “ερυθρόλευκοι” 

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το  ντέρμπι κορυφής της 10ης αγωνιστικής της Superleague.με τον Άρη το Σάββατο (28/11, 19:30),  με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει δύο πολύ σημαντικές επιστροφές. Ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να υπολογίζει για την αυριανή αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς στις υπηρεσίες του Χοσέ Χολέμπας και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οριστικό: ΕΡΤ Sports τέλος!

 Οριστικό: ΕΡΤ Sports τέλος!

Επιβεβαιώθηκε σήμερα η είδηση που εδώ και μήνες έκανε τον γύρο του διαδικτύου: ΕΡΤ Sports τέλος!

Η συχνότητα ΕΡΤ Sports παύει να υφίσταται, καθώς μετά τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση αλλά και την αναβάθμιση της μετάδοσης του σήματος σε HD των καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και Βουλής, δεν υπήρχε πλέον διαθέσιμη χωρητικότητα στις ψηφιακές συχνότητες της ΕΡΤ.

Ακόμα, η ΕΡΤ ευελπιστεί με το τέλος του εν λόγω καναλιού να ενισχύσει την τηλεθέαση σε ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3 -που θα μεταδίδουν από εδώ και στο εξής τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα-, έχοντας μάλιστα μειώσει πολύ τις συνολικές δαπάνες της με το τέλος του αθλητικού τμήματος.

Να σημειωθεί ότι το ΕΡΤ Sports θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κανάλι streaming μέσω της πλατφόρμας ERTFlix.

dailymedia.com.gr

 

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα στην κλήρωση για το FIFA WORLD CUP QATAR 2022

  

Η Ελλάδα θα είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της προκριματικής φάσης του FIFA WORLD CUP QATAR 2022, προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη.

Τα γκρουπ, όπως τα παρουσιάζει η ιστοσελίδα της FIFA:

1ο: Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Γερμανία και Ολλανδία.
2ο: Ελβετία, Ουαλία, Πολωνία, Σουηδία, Αυστρία, Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Σλοβακία και Ρουμανία
3ο: Ρωσία, Ουγγαρία, Εϊρε, Τσεχία, Νορβηγία, Βόρεια Ιρλανδία, Ισλανδία, Σκωτία, ΕΛΛΑΔΑ και Φινλανδία
4ο: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Γεωργία και Λουξεμβούργο
5ο: Αρμενία, Κύπρος, Νησιά Φερόες, Αζερμπαϊτζάν, Εσθονία, Κόσσοβο, Καζακστάν, Λιθουανία, Λετονία και Ανδόρα
6ο: Μάλτα, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Γιβραλτάρ και Σαν Μαρίνο.

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» - Ανησυχία γιά την Αχαΐα και την Ηλέια

  Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι 18 περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει υψηλό, με ορισμένες περιοχές της χώρας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τέτοιες περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Εικοσιτρία (23) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 33 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα κατεγράφησαν 52 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.139 ( 1.696 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (22),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας ( 12 ), Ηλείας (7), Αργολίδα (4) , Αρκαδία (-) και Λακωνία (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.095 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          561  (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           482 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                348 (2)

Π.Ε. Αργολίδας          323 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            209 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           121 (0)

Κορωνοϊός: 2.013 νέα κρούσματα στην Ελλάδα (12 στην Κορινθία), 101 θάνατοι και 607 στις ΜΕΘ - Ο χάρτης της διασποράς

 Κορωνοϊός: 2.013 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 101 θάνατοι και 607 στις ΜΕΘ 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Από τα 2.013 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν τα 545 και στην Αττική τα 319 ενώ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται σε Λάρισα, Σέρρες και Μαγνησία.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων:

Επίσκεψη - αυτοψια Νίκου Ταγαρα στη Διωρυγα Κορίνθου

 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Νίκος Ταγαράς  μας ενημέρωσε ότι: 
Με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης της ευστάθειας των πρανών στο κανάλι της Διώρυγας, μετέβηκα σήμερα επί τόπου στην περιοχή, σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα στις 24/11 επί θεμάτων που σχετίζονται με τη Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, και πραγματοποίησα αυτοψία με κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν να λάβω σχετική ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα των γεωλογικών–γεωτεχνικών ερευνών, προκειμένου να εντοπιστούν καταρχάς τα αίτια των καταπτώσεων και, σε δεύτερο χρόνο, να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.
Κύρια σημεία συζήτησης απετέλεσαν: η ασφάλεια–ευστάθεια των πρανών της διώρυγας, η συντήρηση–επισκευή των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, ο καθαρισμός του ευρύτερου χώρου της διώρυγας καθώς και η ανάδειξη και αξιοποίησή του.
Συμφωνήθηκε δε να πραγματοποιείται συνάντηση σε μηνιαία βάση στα γραφεία της διώρυγας, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των θεμάτων που σχετίζονται με αυτήν.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Αναστάσιο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη. Από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος της Διώρυγας Κορίνθου κ. Παντελής Παντελίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ανδρικόπουλος, ο Δήμαρχος Λουτρακίου– Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Δρ. Ευθύμιος Λέκκας

Κορωνοϊός: Ηχηρή παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών: Φέτος ο Άγιος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, μην βγείτε έξω

  

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές λόγω του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και όλοι οι φορείς καλούν τον κόσμο να δείξει εγκράτεια και να τηρήσει τα μέτρα προστασίας.Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

 https://eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/89f241f24dfbd10ad52dd2f146e7ab70_L.jpg

Σημαντική η παρέμβαση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου που κάλεσε τους πιστούς να μην βγουν από τα σπίτια τους στις 30 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, «ενώσατε από εκεί που θα ευρίσκεσθε την προσευχή σας με την ιδική μας που θα προσφέρεται στον ναό του Αγίου Ανδρέου και ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου». Μάλιστα, σημειώνει πως «ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας».

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους ασθενείς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τονίζοντας: «Σ’ αυτήν τη γιορτή ας ποθήσουμε περισσότερο ό,τι στερούμεθα, τον ουρανό, τη Θεία Λατρεία, τον Θεό και τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τους ανθρώπους. Ας αγκαλιάσουμε με τον νου και την καρδιά μας τους αδελφούς μας που νοσούν και ευρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε άλλες κλινικές των νοσοκομείων μας, τους ιατρούς και νοσηλευτές, που με κόπους πολλούς και αγρυπνίες στέκονται στο προσκέφαλο των ασθενών. Ας λιτανεύσουμε αντί της αισθητής κατ’ έτος λιτανείας, κατά την πανήγυρη του Αγίου Ανδρέου, αυτή μας την αγάπη και ας προσευχηθούμε για όλους τους ανθρώπους, υποσχόμενοι στον Κύριό μας ότι θα μετανοήσουμε διά τα πολλά ημών παραπτώματα».

Καταλήγοντας, στο μήνυμά του, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος επισημαίνει: «Παιδιά μου ευλογημένα, όταν με το καλό αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, θα τιμήσουμε πανηγυρικώς τον Άγιό μας και λιτανευτικά θα τον παρακαλέσουμε να σκέπει και να φρουρεί, όπως μέχρι τώρα πράττει, την πόλη του και τον λαό του».

Ο Χρίστος Δήμας στο Συμβούλιο Υπουργών Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στο Συμβούλιο Υπουργών Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, όπου συζητήθηκε ο στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της τάξεως του 3% του ΑΕΠ για κάθε κράτος - μέλος. Ο κ. Δήμας, εστίασε κατά την διάρκεια της τοποθέτηση του, στις δράσεις που έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε ενδεικτικά στις ακόλουθες πρωτοβουλίες :