Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Απόστολος Παπαφωτίου: "Νέα ψέματα του Περιφερειάρχη"



 Του Δρ. Απόστολου Παπαφωτίου
Πονηρός ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, καθώς στον κατάλογο των έργων ΕΣΠΑ 2014-2020 που εξέδωσε διέγραψε, δόλια και συνειδητά, από τον επίσημο Πίνακα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ την ημερομηνία ένταξης των έργων, διότι διαφορετικά θα προέκυπτε ότι όλα τα έργα προϋπολογισμού Π=20.871.819,71 € για την Πελοπόννησο εντάχθηκαν και φέρουν την

Διαιτητές Super League 1: Ο Παπαπέτρου στο ντέρμπι της Τούμπας, ο Τζήλος στο ΟΑΚΑ

Διαιτητές Super League 1: Ο Παπαπέτρου στο ντέρμπι της Τούμπας, ο Τζήλος στο ΟΑΚΑ
Ο Τάσος Παπαπέτρου από την ΕΠΣ Αθήνας, ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι-οφ της Super League, ανάμεσα στον  ΠΑΟΚ και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που θα γίνει την Κυριακή (7/6) στο γήπεδο της Τούμπας.
Το αθηναϊκό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει την ίδια ημέρα στο ΟΑΚΑ, θα διαιτητεύσει ο Θανάσης Τζήλος από τη Λάρισα.

Αναλυτικά οι διαιτητές της πρεμιέρας των πλέι οφ και των πλέι-άουτ:

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα και 180 θάνατοι συνολικά στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα και 180 θάνατοι συνολικά στην Ελλάδα
Δεκαπέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα την Πέμπτη (04/06), σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ενώ κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του στη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση (02 Ιουνίου), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες.

Πρώτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής στην ιστορική αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” του Μεγάρου του Κοινοβουλίου

Βουλή                          

Αθήνα 4 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής συνεδρίασε σήμερα, για πρώτη φορά, στην ιστορική αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” (πρώην Αίθουσα Τροπαίων και Αίθουσα Υπασπιστών), εγκαινιάζοντας την προσωρινή μετατροπή της από αίθουσα Εκθέσεων σε αίθουσα συνεδριάσεων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. 

ΣΠΟΑΚ: 5 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Με απόφαση του ΟΗΕ από το 1972 η 5η ΙΟΥΝΙΟΥ είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.
Προβλήματα που συνεχώς μεγαλώνουν και επεκτείνονται λόγω του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αλόγιστης χρήσης των φυσικών πόρων από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, που μοναδικό κίνητρο έχουν την αύξηση του ιδιωτικού πλούτου.
Στη χώρα μας, όπου απλόχερα η φύση μας έχει χαρίσει μοναδικές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΑΣΟ ΓΚΙΟΛΗ


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του την Τετάρτη 3 Ιουνίου με τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων του νομού με στόχο την όλο και αυξανόμενη ανάπτυξης των δήμων της Κορινθίας.
Βαδίζοντας σε δύο κατευθύνσεις, την άμεση προβολή της ΠΕ Κορινθίας ως

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Σε συνέχεια της εκστρατείας βοήθειας των υγειονομικών δομών και αρχής γινομένης από το Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου παράδοση υγειονομικού υλικού όπου βρίσκονταν σε έλλειψη το τελευταίο διάστημα. Ποσότητα περί των 15.000 γαντιών προκειμένου στην υλοποίηση του έργου των γιατρών και νοσηλευτών χωρίς «δεύτερες σκέψεις» για την ασφάλειά τους.
Ο κ. Γκιολής στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Καρπούζη, και αφού δέχθηκε τις ευχαριστίες του, μεταξύ άλλων δήλωσε πως «ποτέ δεν έπαψα να νιώθω μέλος αυτής της οικογένειας όπου 15 χρόνια λειτουργούσα και αναπτυσσόμουν μαζί σας ως ιατρός αλλά και ως άνθρωπος». Τέλος τόνισε «την καίρια και σημαντική συμβολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς και την ευαισθησία του στα θέματα υγείας όπου όλο αυτό το δύσκολο διάστημα του «covid-19»  στάθηκε δίπλα σε κάθε δομή δημόσιας υγείας του Νομού μας».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Οικονομία και φέρετρα δεν πάνε μαζί...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως ήταν φυσικό, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού – λες και χρειαζόταν αντιπολίτευση και γι’ αυτό – στηρίχθηκε σε ένα ψέμα και σε ένα ψευδοδίλλημα.
Το ψέμα: Όλος ο υπόλοιπος κόσμος πέταξε από την πρώτη στιγμή χρήμα από το παράθυρο, μοιράζοντας σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις – έδιναν και κάτι υπερβατικά νούμερα επί του ΑΕΠ – ενώ η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, περιορίστηκε στην υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης και σε μια επιδοματική

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟ 7.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ


https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEi-ETpmWC2AA5xzWxfmpaECOZf05GmGG7rWr7pn51m5XgshqgXD92oad3_Cxq5cjuSv-sjBaFq5pvI7LIlzG2Cmwv8TbgSq5w2m2Wtf0wIkdnFaIhtrP37KRaCQ_89rfJpGBfQTZijBrRkjw6qYZWDSvw=
Συνάντηση για τις κατευθύνσεις σχετικά με τον αναδασμό στην Αρχαία Φενεό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου, στην Π.Ε. Κορινθίας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη.
Κατά την σύσκεψη συζητήθηκε ο ορισμός επιτροπής αναδασμού και επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίες θα συνδράμουν στο έργο του αναδασμού.
Ο αναδασμός, συνολικής έκτασης 7.000 στρεμμάτων, ο οποίος προγραμματίζεται στα χωριά Αρχαία Φενεός, Πανόραμα και Μάτι είναι ένα σημαντικό έργο που έχει σκοπό τον εξορθολογισμό και την τόνωση της γεωργικής παραγωγής.
Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας και ειδικότερα οι Παύλος Κυριαζής προϊστάμενος στο Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς και ο Νίκος Λούτας διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη